Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Rodzimy latem 2011 roku w Anglii:)

Polecane posty

Hej dziewczyny:) czy ktoras kupowala nakładki na sutki do karmienia??bo kurcze nie moge nigdzie dostac,a nie wiem jak to sie nazywa fachowo po angielsku zeby poszukac na ebay. ja tez mam łóżeczko turystyczne,ale to z linka jest bardzo drogie.plus wysyłka,ja za swoje zapłacilam 100f też graco.

Moje lozeczko juz zlozone,zostalo mi teraz kupno wozka i kosmetykow,i wypranie ubranek,kocykow itp

ewa a kiedy bierzesz sie za PRANIE ubranek ???? Ja w poniedzialek jade kupic wanienke .... kosmetyki kupie w PL , aspirator posciel koscyki to wszystko z pl bede przywozic ... i tak to juz bym miala wszystko;)

Biedronka od strony technicznej to wygląda źle, ale jeśli chodzi o moje samopoczucie-przypuszczam że blizny po szwach nie ma a jeśli już to malutka, wiadomo że przez pewien okres czasu trzeba się wstrzymać ze współżyciem,żeby wszystko na dole dosżło do siebie ale zdradzę że jeśli chodzi o mnie-to moje doznania w sypialni po porodzie są mocniejsze, i lepsze ;) więc może nie nakręcajmy się odrazu, że po porodzie sn zostaje studnia, tylko warto odczekać,aby wszystko się zagoiło jak należy, i zapewne położna zaleci ćwiczenie mięśni Kegla-być może te ćwiczenia mają wpływ na zbieganie się mięśni i co za tym idzie za odczucia seksualne.U mnie akurat poród spowodował zwrot akcji-ale w tą lepszą stronę.

dzieki biedronka własnie o to mi chodziło:) Ja chce sobie kupic,mam nadzieje ze nie beda potrzebne,ale slyszalam ze fajna sprawa,szczególnie jak sutki sa podrażnione.A nigdzie w sklepach nie moglam dostac,a przeszukalam ich kilka. Gosia jak dla mnie to zaduzo pierdół na tym łóżeczku,ten daszek niepotrzebny,bo nawet nie masz jak dziecka położyc do łózeczka,jak ten przewijak jest,i tak jak napisalam drogi strasznie.Ja tutaj kupilam graco electre za 100f.I tez jest przewijak,pałąk z zabawkami i taki niby lezaczek ale ja go nie zakładałam.A jeszcze wymiarów nie masz podanych.

biedronka dzieki:)juz zamówilam na ebayu.Ja byłam w sklepie i nie było,a w sumie nie pomyslalam zeby sprawdzic na necie:)Ale wkoncu zamowilam,wiec luzzz:)

izunia1986 budki nie musisz zakladac a wymiary sa ;) tego lozeczka;P widzialam ten z graco w sklepie ale jakos nie przemowil do mnie !! A moj chrzesniak tez mial z USA lozeczko i wiem ze jest bardzo stabilne !! Ja w sumie kupilam troszke inne niz to na zdjeciu ale podobne ;) Mysle ze bede zadowolona ;)

Jak dla mnie lozeczko ma za duzo na sobie,ale ogolnie ciekawe. pierwsza partie ciuszkow wypiore w ten weekend,i tak bede co tydzien az upiore wszystko. kosmetyki tez bede miec z polski, jak i kilka innych rzeczy typu kropelki na kolki,waciki nasaczone spirytusem do pepka,szczotke do nosa, kupilam tez na allegro podgrzewacz do mleka z przejsciowka do auta-na tym mi zalezalo, i rozgladam sie tez w polsce za karuzela do lozeczka pluszowa z muzyczka i projektorem-tu takich nie moglam znalesc

hihi mialo byc szczotke do wlosow i aspirator do nosa

czesc dziewczyny,ja juz rozmawialam z moja midwife.jutro dadza mi ten certyfikat.jest to maternity certificate i jest mi potrzebny miedzy innymi do maternity allowance(zamiast tego od pracodawcy), a ten o ktorym pisalyscie daj na poczatku ciazy i jest to Nhs prescriptipn charge certificate.maternity certificate jest dawany przez lekarza lub midwife po 25 tygodniu ciaz(-;bo wlasnie ostatnio jak bylam w job centre to kazali mi go doloczyc z p45 i wyslac , a ja oczy postawilam to teraz juz wiem(-:wpiszcie sobie na google maternity certificate i tam jest wszystko po co on jest potrzebny(-:

Julka to jest mat b1 to sie daje pracodawcy lub w job centre i jest potrzebne do macierzynskiego. ja to dalam mojemu pracodawcy bo to oni daja mi maternity leave

A ja mam dzisiaj podły nastrój. Wczoraj zadzwoniła do mnie położna z wynikami i powiedziała, że mam Group B streptococcus, coś co każdy człowiek ma i nie jest to szkodliwe, ale moze być dla noworodka. DLatego muszę dostawać antybiotyk, ale dopiero w trakcie porodu, czyli jak tylko akcja sie zacznie to musze dostawac antybiotyk z penicyliny co 4h. A i tak dziecko moze sie zarazic i ewntualnie byc na antybiotykach. Bywa o tyle niebezpieczne, że w ciezszych przypadkach powoduje sepse, a nawet zgon. A oprócz tego wspomniałam jej, że mnie swędzą nogi i zaproponowała mi od razu wizyte w szpitalu i pobranie krwi. DO jutra musze czekac na wyniki, ale jest podejrzenie o cholestaza, która moze spowodować przedwczesny poród.

hey dziewczyny czy orietujecie sie moze ile nie mozna przekroczyc rocznych dochodow na pare aby kwalifikowac sie do working tax credit jesli ma sie dziecko badz jest sie w ciazy?? Bo nie moge znalesc ytego a wyczytalam ze jesli jest sie na macierzynskim ojcowski badz adopcyjnym to nalezy sie

zgadza sie Ewunia to jest ten MAT jutro da mi to polozna i mam zaniesc do job centre,no to sie dogadalysmy(-;KASZTANKA!!!przyszy mi dzisiaj wyniki badan ze szpitala i mam GROUP B STREPTOCOCCUS!!! wlasnie czytam o tym w internecie,skad to gowno!!!)))-:

KASZTANKA!!!!!!!!!!!no to jedziemy na tym samym wozku)))-:no tez mam stresa teraz,ja mam wizyte jutro w szpitalu to akurat sie wypytam o to,tez czytalam o tej sepsie i zgonach)))-:to jest rodzaj gronkowca, Boze!!! napisze ci jutro jak sie czegos dowiem Kasztanko,A Ty na kiedy masz porod,bo ja na 9 sierpnia i mam dziewczynke ale sie zestresowalam tymi wynikami,a jak Ci one wyszly?robilas specjalnie badania na te bakterie czy tak przy okazji?bo ja jak bylam w ubieglym tygodniu to sie uparlam na spotkanie z ginekologiem,bi mialam to plamienie i on mi pobral probki i to wyszlo,a dzisiaj przyslali listem wyniki)))-;

Gość beatka@@@
hej dziewczyny ja bylam ostatnio u poloznej i wyszlo mi w wynikach ze mam bakterie w moiczu biore tabletki dopochwowe ale nie pomaagaja i jeszcze powiedzieli ze ;przez to macica jest slaba:(( wiecie cos o tym?? a ja bede rodzic malenstwo za 3 tyg.. boje sie

ojej dziewczyny.co to z cholerstwo?ja nie wiedymialam nic o tym zakarzeniu,mialam niedawno badania krwi ale u mnie chyba ok.bo nic mi nikt nie mowil. za to ja mam problem z malym brzuchem,wczoraj na usg obwod glowki wyszedl wiekszy od obwodu brzuszka,i musze isc na kolejne usg za tydz.i na kolejne za dwa. ale kochane badzmy dobrej mysli.wszystko bedzie ok.

Mi to nie wyszlo we krwi a w wymazie z pochwy po 25 tygodniu ciazy)-:

Kasztanka,bo czytam i czytam i sie denerwuje)-:a wiec skoro bedziemy rodzily w oslonie antybiotykowej(co 4 godziny)to co diabli wzieli nasz birth plan???a co z karmieniem???musze sobie spisac pytania i sie jutro dowiedziec!

beatka pij sok zurawinowy,ja od początku ciąży męczyłam sie z bakteriami,2 razy brałam antybiotyk.A żurawina pomaga na mocz,a ze mi nie smakowały owoce ani herbata,więc piłam sok,ale też mialam tylko jeden rodzaj z tesco.I ok 1 litr dziennie.?No i odpukać teraz mam spokój.

jesli pracujesz a nie nalezy ci sie SMP pracodawca musi ci dac tez SMP1 form.bez tego nie dostaniesz maternity allowance. ewa mam wielka prosbe do ciebie zmierz prosze brzuszke na wysokosci pepka jesli to nie problem,dziekuje co do macicy ja w 29 tygodniu mam 27 cm

kasia chodzi ci od wzgorkka lonowego do pepka??

my juz po masazu :), Asia nie chciala sie znowu masowac, pozwolila sobie wymasowac tylko nozki :) co do nakladek na sutki ja kupywalam w bootsie, ale u mnie nie zdaly zadania. za to na wklesle i poranione sutki polecam takie plastikowe nakladki do noszenia w staniku, jak je znajde to wkleje linka. dziewczyny dlaczego wy kupujecie kosmetyki w Polsce? tu jest tyle dobrych kosmetykow dla niemowlakow. a pepusia tutaj sie nie przemywa tak jak w Polsce, bo tutaj nie zawiazuja pepka tylko przyczepiaja taka plastikowa klamerke. kapiesz z tym bobaska normalnie, dobrze wysuszasz, uwazasz zeby pampers nie uwieral i to wszystko. po kilku dniach ususzony kikutek sam odpada, a klamerke dostajesz na pamiatke dla bobaska :)