Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhgghgkhgkhg

czy usunęlyvyscie ciążę gdyby dziecko miało zespół downa?

Polecane posty

Gość hhgghgkhgkhg

j/w

Gość Oznaką, że Fansófka tworzy się
przy rurce mrokowej w zbiorniku spłuczki od kibla jest pojawienie się pestki od jabłka na wewnętrznej ściance kibla oraz żółtego pasma osadu na muszli w miejscu, gdzie wlatuje woda ze spłuczki do kibla. Później z rurki mrokowej zaczynają wychodzić bąbelki powietrza z mrokową regularnością, po czym pojawia się mała końcóweczka na złączu rurki we spłuczce, która ma kolor ciemno miedziany. Końcóweczka ta zaczyna się stopniowo wydłużać w wyniku papkowania. Przy dalszym uporczywym papkowaniu wydłuża się coraz szybciej by w końcu ókóć papkującego. W przypadku pozostawienia utworzonej końcóweczki w spokoju i nie denerwowanie jej papkowaniem nie powinna się wydłużyć!

Gość a ciebie nie usuneli
.

Gość pppppppppppppppppppppppppppppp
wstyd sie przyznac przed sama soba, dlatego pisze pod pamaranczowym nickiem, ale tak, usunelabym:(

Gość wierna niewierna
nie.

Gość sesr
tak,szczególnie,że jedno mam już chore.

znaliście kogoś z tym zespołem? Ja mam kuzynkę i nie wyobrazam sobie, żeby jej nie było. Co innego np. bezmózgowie albo bezczaszkowie czy inne okropne choroby, ale kobiety i tak czasem nie decydują się na aborcję rodząc martwe dzieci. Jakbyście już byli w tej ciąży, co Cię staszku nie spotka, to o taką decyzję nie łatwo..

Gość worfitierra
a po co robi sie USG w 12 tygodniu ciąży ? bo w tedy widać po mózgu czy ma downa i taka kobieta może urzędowo usunąć ja sie z tym zgadzam , jak widzę te matki które całe życie poświęcają dla chorych upośledzonych dzieci to masakra ludzie z downem żyją chyba maksymalnie do 30 iluś lat lepiej nie skazywać kogoś takiego na istnienie, tym bardziej że ci upośledzeni mają wzmożony popęd seksualny jak ja bym była downem to chciałabym być usunięta serio mówię, nie chciałabym istnieć i nie miałabym za złe

Nie usunęłabym na 100%. Mojej siostrze mówili, że jej córcia będzie miała zespół Downa, nawet po USG w 3D. Co prawda badania prenatalne nie wykazało nic złego. Córeczka urodziła się zdrowa tylko miała naczyniaka, który po kilku miesiącach się wchłoną.

Gość poli27
na 100% bym usunęła

Gość aaaaaaaaaaaa________
A ja nie wiem :( Wstyd przed samą sobą odpowiadać na to pytanie.. Możliwe, że bym usunęła, ale do końca życia miałabym wyrzuty sumienia.

Gość 28 lat xxggss
nie wiem :( po porstu nie wiem :( wiem jedno - gdybym ja miala byc niepelnosprawna wolalabym, zeby mnie rodzice usuneli... mowie to z pelna swiadomoscia

ja bym usunęła bez jednego mrugniecia okiem. Warzywa to na targu moge sobie nabyć a dziecko ma być moją pociechą a nie wiecznym niemowlakiem :O

Gość qwerty2014563464576
zdecydowanie tak i nie, bo tak "wygodniej" dla rodziców, ze nie będą musieli się "męczyć" z "niepełnosprawnym" dzieckiem, nie! ale z myślą o tym dziecku. moja sąsiadka ma zespół downa i jest mi jej strasznie żal, nie ma normalnego życia, co z tego że ma kochających rodziców, skoro dzieciństwo i młodość to koszmar? dzieci nie rozumieją pewnych spraw, boją się niepełnosprawnych rówieśników, naśmiewają się z nich, to było straszne jak gówniarze wytykali ją palcami gdy wychodziła z mama do sklepu, to jak się ludzie patrzą!! ciężko znaleźć grupę społeczną, gdzie takie osoby miały by "normalne" życie, były akceptowane, traktowane jak inni ludzie jeśli dziecko ma się męczyć w życiu to lepiej by się nie urodzilo

Gość nie nie usunelabym.znam kobiet
e ktora ma corke z zezpolem Downa,i co?dziewczyna zyje,ma starsze rodzenstwo ktore sobie nie wyobraza zeby jej moglo nie byc.

Gość ksdhndf
a jak matka umrze, rodziny innej nie ebdzie? to co dziecko ebdzie sie tulalo po domach opieki?

Gość nie nie usunelabym.znam kobiet
jeszcze raz powtarzam.dziewczyna ma rodzenstwo,i nie wyobrazaja sobie oni zeby jej nie bylo

Gość aquariussssssssssssss
tak ten który pisze że "zna", że widział i mówi że to takie wspaniałe to niech przez rok czasu będzie w takiej sytuacji, a nie opisuje że coś tam widziałał słyszał, czy zna kogoś.

Znam kilka przypadków osób z Downem i ja takiego dziecka poprostu bym nie chciała. Zero pociechy z takiego czegoś :O Chciała bym z córka za 20 lat pogadac, pośmiac się, pójśc na zakupy, spędzić babski wieczór, cieszyć się z jej sukcesów osobostych i zawodowych a z takim downem co? To tak jak z psem - osiąga pewien pułap i zero postepu... A na starośc? taki Down w niczym mi nie pomoże baaa taki down nawet w okół siebie nie zrobi a ja żyć wiecznie nie będę :O