Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

flowersss

oszustwo na allegro-reklamowałam towar i nie mam ani kasy ani towaru!!!

Polecane posty

limfa, kochana, ja już 2 razy w mailach pisalam(pod koniec listopada i w grudniu), że zgłaszam do allegro a jak to nie pomoze, ide na policje, i nikt sie nawet nie odezwał:o Także u mnie nie jest tak łatwo. Na maile nie odpisuje, no może z raz na 10maili odpisze jakieś dyrdymały, jak gdyby nigdy nic,ostatni e-mail od niego był chyba w pazdzierniku ze zgodnie z umowa naprawi pod koniec listopada, potem juz nic, telefon albo zajęty albo nikt nie odbiera, a skrzynka pocztowa tak nabita wiadomościami, ze nie ma juz miejsca:o masakra jakas

Gość kolejna allegrowiczka
Ja wyznaczylam kontrahentowi termin. Kiedy nie odpisywal na maile, wyslalam mail przez allegro z kopia do siebie, ze jesli do tygodnia nie dostane towaru, stawiam nega. Kiedy nie dostalam, wystawilam nega i wyslalam maila, ze jesli do tygodnia nie dostane zamowienia, ide na policje. Napisz mu "prosze o doslanie do srody skanu nadania naprawionego przedmiotu badz o przelanie pieniedzy (towar + koszt przesylki + koszt przesylki zwrotnej do Panstwa - w sumie.... zl) do srody, w razie nie otrzymania we czwartek zglaszam popelnienie przestepstwa na policje

kolejna allegrowiczka- spróbuję i tak, dzięki:)🌻 ale obawiam się, że nic to nie da, on po prostu ma to w doopie :o negatywa niestety też nie wystawię, bo w maju po otrzymaniu blendera byłam nim zachwycona i wystawiłam pozytywa :o nie da się unieważnić?:p

Po prostu wyslij mu to i zgodnie z obietnica we czwartek zglos. Nie wdawaj sie z palantem w dyskusje. Mozesz napisac do osob ktore wystawily negatywy i pomyslec nad wspolnym pozwem.

wlasnie wyslałam 15 maili:D do allegrowiczów, które wystawiły mu negatywy w ostatnich dniach. Na czym polega ten pozew? bo ja ich raczej namawiałam do założenia sporu

Tu nie wiem, ale o czyms takim slyszalam :) Mozesz tez zapytac na Kafe Allegro

dzieki za linki:) poczytałam troche i z tym pozwem to juz grubsza sprawa aczkolwiek to zawsze jakas alternatywa... ja najpierw sprzedawcy podam ten termin do kiedy ma odesłac kase albo skan odesłania(to obawiam sie, ze nie zda egz.ale sprobowac warto), jak nie to policja, Zobaczymy jeszcze co ludzie do ktorych napisałam odpowiedza.