Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-Kasia-

CIĄŻA długo.......wyczekiwana :-)

Polecane posty

ale_ola- to mikrofalówka naprawdę Ci się przyda przy dziecku. Tak widzę po siostrze, że ciągle coś rozmraża i podgrzewa (np. mleko, słoiczki) dla dziecka właśnie w mikrofali, noi plus te sterylizatory. Widziałam kiedyś w media markt takie naprawdę małe, to może gdzieś wciśniesz:) A co do urlopu męża, to mój prowadzi z bratem własną firmę, więc raczej ciężko będzie z tym. Wiesz jak to jest, mając własną firmę, do tego usługową to ciagle jest sie w pracy, nawet w domu. Może chociaż na kilka dni się wyrwie. Mama to nie wiem, póki co jest zakochana w swoim jedynym wnuczku -synku mojej siostry i poza pracą, to z nim ciągle siedzi zwłaszcza, że mieszkają blisko siebie a do mnie ma daleko. No, ale zobaczymy, może w mojej małej córeczce też się zakocha:) miłych snów!

Gosia>super,ze maluszek rosnie zdrowo i sama ciekawa jestem kto tam u Ciebie mieszka :) emka>ja mam na razie 4 ciuszki,z reszta czekam do czerwca kiedy szwagierka przywiezie mi z Anglii ciuszki po swoim synku i te,ktore sama kupilam :) mam wybrane juz:poduszke ortopedyczna pod glowke,przewijak,posciel,kocyki,lozeczko z kolderka i bujaczek mam po siostrzencu :) wiec tak naprawde niewiele mam do kupienia! ale_ola>dziekuje za zyczenia urodzinowe! wspolczuje przeziebienia!kochana zycze Ci duzo zdrowka i odpoczynku! magia>co u Ciebie?jak nerki? dziewczyny>wychodzcie zza krzakow!!!

Cześć kobietki:) Troszku się nie odzywałam ale podczytywałam Was zza krzaczków. Poczytałam troszku Was odnośnie wyprawek itp i powiem szczerze, ze zazdroszcze, że już zaczynacie kupować kompletować, ja jeszcze dalekooooo do tego mam hehe. Słyszałam że lepiej dużo wcześniej nie kupować nie kompletować dla dzidziusia tego wszystkiego takie jakieś przesądy. No ale co niektórym z Was to za wiele czasu nie zostało i jeszcze troszku i bedziecie tulić swoje skarby :D czego zyczę z całego serducha no i oczywiście którtykich bezbolesnych porodów :D Ja mam pare pytanek do Was juz doświadczonych ciężaróweczek (wybaczcie :) ) chodzi mi konkretnie o ser feta tak go lubie a nie znalazłam nigdzie albo przeoczyłam czy można go jeść w ciąży zwłaszcza na początku o wędzonych surowych rzeczach czytałam ale właśnie odnośnie fety nic nie znalazłam. Slodycze jak kiedyś jadłam codziennie tak teraz nie mam na nie ochoty albo jak zjem cukierka albo małego wafelka to wręcz mnie zasłodzi. Powiem Wam, że w sumie prócz okropniastej tkliwości piersi to nic mi nie dolega ciążowego hehe (na szczęście) :D Tylko mam problemy z zasypianiem tzn w dzień mnie ścina na godzinke a wieczorkiem do północy się turlam po łóżku i wszystko mnie drażni bo zasnąć nie mogę ;/ Za 14dni kolejne usg juz doczekac się nie mogę :) ale_ola mam nadzieje, że przeziębienie poszło w las? :) Ściskam gorąco wszystkie już obecne i przyszłe mamuśki :D

kamcikos- sądzę, że ser feta można jeść. Nie znalazłam żadnych informacji o tym, by był zakazany. Na pewno nie można jeść serów pleśniowych, czego bardzo mi brakuje. Fajnie, że się dobrze czujesz, oby tak do końca było. Ja nie miałam żadnych mdości i ogólnie czuję się ok. A co do spania, to się nie martw. Po prostu jesteś wyspana, musisz później się kłaść. Ja mam podobnie i chodze spać o 24 albo 1 w nocy i zasypiam od razu, a wcześniej czytam:) pozdrawiam słoencznie w ten piękny dzień!

kamcikos- jeśli ta feta jest z mleka PASTERYZOWANEGO to możesz jeść. Bo z niepasteryzowanego może zawierac bakterie listeriozy tak jak sery pleśniowe.

Emmi dziękuję za odpowiedź :D musze jutro zobaczyć w sklepie czy ten ser typu feta z Mlekowity jest z mleka pasteryzowanego :D bo mam wieeelką ochotę na niego mniam :)

kasiu:) jak tam, majówka już minęła, jak było na wsi???? nadzieja, Laura dlatego też tak reaguje - bo strach przed rozstaniem z Tobą to uczucie, które jest wyraźnie odczuwane od kiedy mała zdaje sobie sprawę, ze Ona i Ty to dwie odrębne osoby- a tak się dzieje ok 6 msc życia:) superburek i jaka decyzja z wóziem, sadzę że warto ws takiej cenie, a Tymkowi niebieski spodoba się:) emka-jestem pewna, ze znajdziecie imię dla maluszka,bo tez całe życie nie będziesz do synka miłą JUNIOR:) he he magia-to wiaderko jest fajne, tylko jak tu moczyć jak pępuszek będzie??? a tak super, oglądałaś filmiki na yutube??? http://www.youtube.com/watch?v=FP1bpAZSOZ0&feature=related Mam pytanko, słyszałyście, ze warto puszczać brzuszkowi kołysankę , bo potem dzidziuś będzie chętnie przy niej zasypiał:) może macie coś fajnego, ja znalazłam tylko tę która jest w miarę miłą:) http://www.youtube.com/watch?v=F01DkVH1AR8&feature=related ale ola -piszesz że nie myślisz o zakupach itp, wiesz ja sądzę ze dlatego, ze pracujesz, nie masz za wiele wolnego, więcej czasu, a my całymi dniami w domku....więc buszujemy po necie:))) Ewcia jak remont? ico nie kusi by poznać płeć- będziesz miała uniwersalną wyprawkę i pokoik???? gosiu niech troszkę dziadkowie rozpieszczają córeczkę :) jak urodzisz przyda się żeby małą nie była tylko za mamą bo Ty będziesz sporo czasu z maleństwem spędzała:)a jak twój brzuś, mój jakoś ostatnio stoi chyba w miejscu i już czekam na 11 maj i usg.Sądząc po obecnej wielkości chyba nie będę miała dużego. magia Kochana do lipca już blisko:)))jak atm zakupy??? Akif hop hop ???????? Piszecie o tyciu i słodyczkach-dla mnie mogłyby nie istniec:))owszem cukru używam, ale i ja iM nie jesteśmy łasuchami, zawsze są delicje tylko które M czasem zje, a tak, zero!!!!!!!!!!!! ja czasem zrobię sernik lany który mi wychodzi i to tyle.

witam kobietki :) ja na nic nie mam czasu więc wybaczcie, że tylko o sobie :) Gabrysia jeszcze w szpitalu :( w poniedziałek kolejna punkcja i kolejny posiew i znowu czekać będziey 72 godziny na wynik i może wreszcie jakaś decyzja. przenieśli ją z intensywnej na opieke pośrednią i przejął ją inny lekarz i chyba dlatego kolejne badania, ale pocieszające jest to,że powiedział nam że jeśli wyniki beda ok to odstawia antybiotyk i zabieramy ja do domku, ale myśle że to dopiero za tydzień :) nic czekamy cierpliwie, a ona już taki mały spryciak bawić by się chciała i jak zachodze i już sie obudzi to nie chce isc spać tylko kompinuje :)łobuz jeden z dnia na dzień jest coraz fajniejsza :) kochane nie martwcie sie kilogramami, ja 11 kg zostawiłam w szpitalu, kolejne 1,5 po powrocie do dmku i jeszcze kilogram i wracam do wagi sprzed ciąży :)a jak wciagne brzuch hehe to nawet nikt by nie uwierzył,że urodziłam dwa tygodnie temu, więc jedzcie póki możecie :) teraz to masakra nie wielki asortyment :)

Ines- jak nie ciągnie Cię do słodkiego, to może chłopiec będzie. Ja też nigdy nie byłam jakimś łakomczuchem i żadko jadłam słodycze, a teraz strasznie mnie ciągnie. Biedny mój M, bo on zawsze uwielbiał czekoladki i lody, a teraz przez to że ja je czasem kupuje to i on je i brzuch mu też rośnie:) Postanowiliśmy po ciąży się razem odchudzać. Przed chwilką wróciliśmy z galerii handlowej, kupiliśmy 3 body 2 pajacyki, noi oczywiście byliśmy na lodach:) Ines78- a ile przytyłaś? Z tą muzyką tez słyszałam, ale jakoś nic fajnego mi nie przychodzi do głowy. My generalnie rocka słuchamy, to nie wiem czy mała polubi:) sabiba- dobrze, że z każdym dniem jest coraz lepiej, że mała rośnie i coraz więcej kontaktuje. Życzę Ci aby szybko wyszła i abyś mogła się w końcu nią nacieszyć. kamcikos- ta z mlekovity chyba jest ok:) dziewczyny, no co Wy takie małomówne jesteście...pisać co tam u was! -Akif, olafasola, Ewcia, magia..

sabiba-dzielna jestes zobaczysz zaraz wszystko bedzie dobrze i bedziesz miala malutka w domku :) zdrowka zycze dziekuje dziewczyny za wszystkie mile slowa...daje jakos rade ;)

Hej dzioewczyny. Troszke mnie nie było bo byłam u mamy:) widze ze mam do przeczytania kilka stron wiec pozniej nadrobie zaległosci. Zauwazyłam ze szał zakupowy sie zaczał a ja tez niewiele mam dla naszego malenstwa:( za wozkiem sie jeszcze nie rozglądałam, łózeczko dostane od szwagierki a cała reszta przede mna:( kilka ciuszków mam ale to nic w porównaniu do tego co musze miec na poczatek:) Mam nadzieje ze jakos to wszystko ogarne. Poza tym u mnie ok. Mam 8kg na plusie i czuje sie jak słonik:) brzusio spory a malenstwo bardzo sie wierci i budzi mame wczesnie rano. Słodkie sa te kopniaczki:) Jesli chodzi o remont to mam mała pauze bo czekam na kredyt i musiałam przystopowoac z zakupami bo wszedzie trzeba wpłacic zaliczke a juz sie wyczysciłam z kasy. Jak tylko wpłynie kasa ruszam dalej do boju. Chyba juz pojdzie szybko jak bedzie kasa bo w miare wszystko kjuz wybrane tylko zamawiac. Mielismy nie brac kredytu i tgak powoli wszystko szło ze wkoncu stwierdziałam ze tak nie damy rady bo w firmie zawsze sa jakies wydatki plus utrzymanie całego domu itp. a mi bardzo zalezy zeby pojsc na swoje przez rozwiazaniem. Przepraszam ze tak tylko o sobie ale nie mam teraz czasu zeby poczytac co u was. buziaki dla wszystkich i miłego weekendu

hej dziewczynki! Ewcia>fajnie,ze w koncu do nas zajrzalas! Ines>co do kolysanek i ogolnie muzyki dla noworodkow to za jakis czas dostane skladanke od mojej kolezanki,ktora swojej corce puszczala taka muzyczke od narodzin to Ci podesle jak dostane i zrobie kopie :) pozdrawiam

Witajcie:) jak będziecie miały czas polecam filmik-życie przed zyciem , w dokumentach Vod.pl, jest tez cud narodzin ale jakoś mnie nie ciągnie...:) http://vod.onet.pl/dokumenty,139,kategoria.html Superburek:)byłoby super z płytką:) Emmi moja waga w 12 tyg u DR. to 62.8 , więc Ty do takiej pewnie nie dobijesz do końca:) he he skoro miałaś 49:) I tak mniej więcej tyle też ważyłam przed ciażą- tak od 2-3 lat , wcześniej...przed 30 tka, jak też paliłam, to tak zwykle 57 i było ok, te 5 kg na plusie przez ostatni czas było do zrzucenia ale starania....i nie chciałam się odchudzać...zresztą nigdy tego nie robiłam jeszcze! Rzucenie palenia po 10 latach to od razu był skok ok 3 kg mimo ze nie jadłam słodyczy. Teraz moja waga pokazuje 63.5 ale czy jest dokładna ...nie, w każdym miejscu pokazuje inaczej, kupiłam ją nie dawno za 50 zl-i taki badziew!!!!!!wygląda super, szklana ale do kitu, pożyczę od mamy bo ona ma super, a póki co w środę u Dr sprawdzę wagę dokładnie.

Ines78- to chyba mam podobną wagę. Moja też jest szklana i fajnie wyglada, tylko co z tego skoro nie działa. Myslałam, ze to baterie padły, kupiłam nowe, a po dwóch dniach znów nie działa:( Też ważę sie zwykle u dr. Podobno książkowo jest przytyć w ciąży 10-12 kg choc oczywiście to zalezy od wzrostu, wagi przed itp. Zatem nie masz się co martwić, że mało przytyłaś. Najważniejsze jest, abyś nie chudła i aby był choć powolny wzrost. Najbardziej zaczął mi brzuch rosnąć i waga tak po 20 tc to jeszcze masz przed sobą:) Za chwilkę postaram się obejrzeć filmik, pozdrawiam

Ines>jak tylko bede miala plytke,na pewno dam Ci znac :) moj maluszek zaczal sie ruszac :) co powoduje usmiech na mojej twarzy!

W piątek myślałam już, że mi przechodzi przeziębienie, a wczoraj jak mnie walnęło to aż się zgięłam w pół. Czuję się jakby mi słoń na klatce piersiowej usiadł. Mam tak straszny, rozrywający, bolący kaszel, że nie wiem co się dzieje. Temperatury nie mam w ogóle (nawet stanu podgorączkowego nie mam...). Mam doła jak cholera. Już mnie jakaś deprecha zaczyna łapać :( Od wtorku mam masakrę). Martwię się strasznie o dzidzię. Czy ten kaszel jej nie zaszkodzi?! Wiecie coś na ten temat dziewczyny??? Może macie jakieś dobre sposoby sprawdzone i dozwolone w ciąży? Jutro idę do lekarza to może mi ten antybiotyk przepisze bo inaczej skonam! Oby to szybko przeszło. Przepraszam, że nie piszę do każdej z osobna, ale nie mam siły dłużej siedzieć przy kompie. Sabiba cieszę się, że są postępy i malutka lepiej się czuje i fajnie reaguje na mamusi ę :) Trzymajcie się!!!! Superburek - HURRA!!! Pierwsze ruchy to wspaniała rzecz :) Pozdrawiam Was wszystkie kochane moje :) Dziękuję za troskę! Później napiszę coś więcej!

Ale_ola- niestety na kaszel to nic nie znam dobrego. Też jak kaszlałam i kichałam, to bałam się o dzidzię zwłaszcza że u mnie to był dopiero początek ciąży. Myślę, że Twoja kruszynka jest już taka duża, że sobie poradzi, ale lepiej idź do lekarza- będziesz spokojniejsza. życzę Ci abyś szybko doszła do siebie! superburku- no w końcu:)! Gratuluję, teraz to już codziennie Tymek Ci nie da spokoju, zobaczysz:)

dzieki dziewczyny! to takie laskotki na razie,ale i tak sie ciesze :) jestem o wiele spokojniesza!!! ale_ola>jak bylam dzieckiem to na kaszel mama robila mi sok z cebuli(kroisz cebule,zasypujesz cukrem az pusci sok i pijesz)sprobuj,na pewno nie zaszkodzi! duzo zdrowia Ci zycze!

Jednak skopiuje:)i zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeśli kaszlesz dużo i często, lepiej nie czekaj z wizytą u lekarza. To, które z domowych sposobów na kaszel zastosujesz, zależy od tego, czy męczy cię kaszel suchy czy mokry. Suchy występuje na początku choroby, później przeradza się w mokry, połączony z odkrztuszaniem wydzieliny. Jeśli dręczy cię suchy kaszel, przygotuj roztwór z siemienia lnianego. Łyżeczkę siemienia zalej szklanką wody i gotuj przez 10 minut. Dodał łyżkę miodu. Pij dwa razy dziennie. Na suchy kaszel pomaga też mieszanka soku z cytryny z oliwą z oliwek (200 ml). Taką miksturę pij po 1 łyżeczce, 3 razy dziennie. Imbir dobrze nawilża śluzówkę i przynosi ulgę przy suchym kaszlu. Kawałek imbiru (ok. 5 cm) pokrój na kawałki, zalej 0,5 litra wody i gotuj przez 20 minut. Przecedź wywar i wymieszaj z niewielką ilością miodu. Pij po szklance, rano i wieczorem. Trzy razy dziennie pij napar z prawoślazu i lukrecji. Prawoślaz zawiera substancje śluzowe, które osłaniają podrażnione kaszlem gardło. Lukrecja działa przeciwzapalnie i wykrztuśnie. Jeśli ziołowe napary wzbudzają u ciebie odruch wymiotny, po prostu połóż się do ciepłego łóżka. Ciepło wspomaga produkcję i wydalanie śluzu. Suchy kaszel powinien szybko zmienić się w mokry. Na mokry kaszel dobrze robi syrop z czosnku, który dzięki zawartości działającej przeciwbakteryjnie allicyny, jest uważany za naturalny antybiotyk. Kilka zmiażdżonych ząbków czosnku wymieszaj z sokiem z dwóch cytryn i zalej przegotowaną, chłodną wodą. Miksturę odstaw na kilka dni w ciemnym słoiku. Następnie odcedź i pij 3 razy dziennie. Z mokrym kaszlem poradzisz sobie też z pomocą syropu cebulowego. Trzy drobno pokrojone cebule wymieszaj z miodem (pół szklanki) i odstaw na 3 godziny. Dodaj 50 ml chłodnej wody i odstaw na kolejne 3 godziny. Przecedź i pij kilka razy dziennie po łyżeczce. Bezpieczne leki: syrop z babki lancetowatej lub prawoślazu.

Witajcie:))) w końcu piekna pogoda:))) U mnie weekend spokojnie, wczoraj obiad u teściowej i na dziś tez dostaliśmy wałówe to nie gotuje. Dziś bylismy kupić farby i jutro M będzie odświeżał kuchnie i salon- nie uwierzycie, mieszkamy od 1.5 roku-ale 2 zimy, wymalowane było farbą caparol ...ale te nowe kaloryfery to masakra, tak brudzą. W kuchni było biało a jest szaro przy oknie ( więc teraz wybrałam szary kolorek farby) A w salonie kaloryfer jest na ścianie-nie pod oknem a nad nim półka z regispsu i jest tak brudno ...mamy zmywalne farby ale po umyciu i tak są plamy i 2 ściany trzeba malować.Także jutro i pojutrze będzie małe zamieszanie w mieszkanku, ale pójdzie szybko, na ścianach sa nowe gładzie wiec tylko takie odświeżenie. Tez tak macie....??? to nasze pierwsze mieszkanko i jestem w szoku, żeby malować już trzeba było. Sypialnia jest ok bo wiadomo mniej się grzało więc i przedpokój bo tam wcale nie mamy kaloryfer Dostałam pismo ze żlobeczka że z dniem dzisiejszym wygasłą moja umowa...ach to nieszczęsne zastępstwo nie chroni kobiet w ciąży, także teraz ZUS do października a potem nawet macierzyńskiego nie dostane. Pojechałam od razu do Oświaty z zapytaniem o kontynuowanie grupówki-ubezpieczenia.

Ines>napisz jak wyglada sprawa z dalszym ubezpieczeniem,bo ja mam identyczna sytuacje do Twojej i od wrzesnia nie wiem,czy zarejestrowac sie jako bezrobotna,czy co? z gory dzieki za odpowiedz :) pozdrawiam

Jeśli się opłacało ubezpieczanie pół roku to można sobie kontynuować grupówkę i wtedy dostatnie się jednorazowo 1000 zl za urodzenie dziecka. Pani pytała czy będę sie teraz rejestrowała jako bezrobotna -to powiedziałam ze nie bo mam L4 ....Bo chyba bez sensu-ZUS będzie mi 100% płacił a zarejestruje się chyba po urodzeniu. Można dostać chyba zasiłek macierzyński z urzędu pracy ale nie znam właśnie szczegółów.

ja nie oplacalam zadnego ubezepieczenie,ZUS powinien wyplacac mi pieniadze do wrzesnia,ale od marca nie dostalam ani grosza,bo cos szkola w papierach namieszala i wciaz czekam! ja sie chyba zarejestruje w UP,ale nie wyobrazam sobie jechac tam po porodzie,bo jak?z maluszkiem????

Ines dziękuję Ci za te wszystkie informacje :) Jesteś wspaniała :) Rzeczywiście mam strasznie wysuszone i podrażnione gardło od tego kaszlu to jak pójdę do lekarza to kupię imbir i zrobię sobie ten wywar - na pewno pomoże! Jeszcze raz dzięki :)

superburek-praktycznie w każdym zakładzie państwowym -urzędach, szkołach, są grupowe ubezpieczenia,odciągają z pensji ok 50 zl co miesiąc , może nie wiesz nawet? Chociaż jak pracowałam w Urzędzie rok temu to mi nikt nie zaproponował i w maju na szkoleniu jak skręciłam noge i nie dostałam ani grosza to wtedy się zainteresowałam i przystąpiłam do grupówki.

Gość emila23
Witam. Jestem studentką 2 roku psychol. W ramach zaliczenia muszę przeprowadzić badanie. Proszę o wypełnienie ankiety. Badanie trwa ok 5 minut i jest anonimowa. JEST TO INNA WERSJA ANKIETY, PROSZĘ NIE SUGEROWAĆ SIĘ TYM, ŻE WYPEŁNIAŁAŚ/EŚ POPRZEDNIĄ ANKIETĘ (BYŁO TO BADANIE PRÓBNE W CELU WERYFIKACJI PROBLEMÓW) http://badania.webd.pl/swps/ Z góry dziękuje P.S. Będę wdzięczna jeśli wiadomość przekażesz dalej

hej laseczki:) trochę posiedziałam za krzakami- ale jakoś nie miałam czasu pisać, natomiast poczytałam czasem co u was kobietki. Suberburek- gratuluję kopniaczków, fajnie nie? Oj zobaczysz za jakiś czas- teraz mała wygina mi cały brzuch w różne strony co wygląda niesamowicie... I nawet się nie spodziewała, że to może być tak bardzo odczuwalne a pewnie to tylko część jej możliwości...:) Ines- przykro mi z powodu, że wygasła Ci umowa bo to jednak komfort jak ma się pewną kaskę do końca macierzyńskiego. Niestety nie wiem jak to jest w innej sytuacji. Jeżeli chodzi o malowanie to ja malowałam kilka tygodni temu a już mąż musi poprawić ubrudzoną ścianę...:) Nie żebyśmy skończyli wszystkie pomieszczenia... Ale _ola - współczuję przeziębienia, niestety sposoby są jakie są i nic nie działa rewelacyjnie. Oby te domowe środki Ci pomogły... zdróweczka:) Udało mi się wybrać na pierwsze prawdziwe zakupy dla mojej córci. Zatem nabyliśmy kilka kompletów ciuszków w rozmiarze 56 i 62 (większość w rozmiarze 62). Śliczne są te rzeczy... eh niestety koszta nie są małe ale co tam. Mam już przepiękne czapeczki, bodziaki, dresik, kaftaniki, śpioszki, pajacyki, rajstopki , skarpeteczki.... Wszystko ładnie poprane muszę jeszcze poprasować i będzie sobie czekać. Do tego kupiłam rożek, zwyczajny na rzepy bo wiem że u bratowej się sprawdzał i nie ma co kombinować... A to dopiero początek:) Teraz mam dylemat butelkowy- na jaką firmę się zdecydować. Jestem pomiędzy Aventem a Tommee Tippee.... A wy jakich używacie mamuśki? No i jakie smoczki.... heh ile młoda mama musi dokonać wyborów;)

cześć dziewczyny ja dziś znów byłam na zakupach, tym razem w ikea i cubusie. Znów wydałam strasznie dużo i już naprawdę daję sobie surowy zakaz kupowania ubranek:) Brakuje mi tylko czapeczek i śpioszków, bo jakoś nigdzie ich nie mogę znaleźć. Za to w Cubusie są niezłe promocje na body, spodenki i pajacyki, więc polecam. Ogólnie strasznie sie zmęczyłam, bo oczywiscie w ikea nie wzięłam wózka tylko torbę , a potem dźwigałam wszystko...eh ale głupol ze mnie:( Kurcze już bym tak chciała pokoik urządzać, ale niestety dopiero 21 maja taka pani przyjedzie zabrać stare meble i dopiero wtedy bedziemy mogli kupować nowe. Ines78- co do malowania, to my robiliśmy taki gruntowny remont, bo mieszkam w kamiennicy ok 1,5 roku temu. Wówczas robiliśmy wszystkie nowe podłogi, tynki, gładzie, łazienkę, kuchnię, instalacje i wszystko pozostałe łącznie z malowaniem oczywiście. Ściany w całym mieszkaniu mamy koloru ecri i nie powiem żeby były jak nowe, ale też szare nie są. W kilku miejscach widać jakieś drobne zabrudzenie, ale to chcę zmyć na mokro i będzie ok. Kaloryfery mamy wszystkie pod parapetami i jakoś nam nie brudzą:) Oglądaliśmy filmik- super, cud narodzin też na razie zostawiam:) ale_ola- jak tam samopoczucie, mam nadzieję, że dziś lepiej. Co lekarz Ci zalecił? magia- słyszałam, ze obydwie te firmy sa bardzo dobre, moja siostra używała Avent (dla synka), a męża brat Tommee Tippee (dla córci) -obydwoje sobie chwalili, więc też nie wiem którą firmę bym wybrała. Może któraś z doświadczonych mam się wypowie jeszcze:) sabiba- jak wyniki malutkiej? Ewcia13- to mało 8 kg, ja chyba Cię przegonię...ale kurcze waga mi nie działa i nie mogę kontrolować, a wizyta dopiero na koniec maja:) Masz rację, że coraz ciężej się poruszać z brzuszkiem. Najgorsze jest schylanie, bo potem kręgosłup boli, a czasem jak się źle zegnę albo skręcę to mnie nawet boli. Na pewno zdążycie z remontem, nie martw się. Życze powodzenia w boju:) superburku- jak tam kopniaczki? Kasiu- co u Ciebie słychać? olafasola, Akif, Iwi, emka - co u was taka cisza?

superburku a co konkretnie z ubezpieczeniem cie interesuje? bo jesli chodzi o opieke medyczna czy becikowe to wszystko to sie nalezy kobiecie bez wzgledu na to czy jest ubezpieczona czy nie.