Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Tereska @

PORÓD (krok po kroku) w Szpital na Wyspiańskiego w BB

Polecane posty

Gość gość
Uważam, że to czy ktoś bierze sobie prywatną położną do porodu to jest jego sprawa i nie nazwała bym tego naiwnością. Zgodzę się z tym, że opieka na Wyspiańskiego jest dobra, ale jeśli ktoś chce mieć ten komfort psychiczny i stać go finansowo na taki wydatek, to dlaczego nie… Rodziłam Sn - nie miałam swojej położnej i trochę żałuję, oszczędziło by mi to wielu stresów. Teraz jestem w drugiej ciąży i na pewno będę miała swoją położną do porodu

Gość gość
kazego sprawa ale jezeli ktos pyta to odpowiadam!!! ja rodzilam cc

Gość gość
No własnie - rodziłaś cc więc nie powinaś się wypowiadać w kwesti czy brać poożną czy nie, dla mnie 500-600 zł to żaden wydatek w stosunku do pomocy jaką mogę mieć, a dla dziecka już mam wszystko wiec nic mu nie będzie brakować...

Gość gość
Zgadzam się z poprzedniczką :)

Gość gość
Cześć dziewczyny, Przeprowadzam badanie na temat nadciśnienia występującego w ciąży i czynników ryzyka które mogą predysponować do wystąpienia nadciśnienia w ciąży i połogu. Jeżeli macie wolne około 10 minut zapraszam do wypełnienia ankiety ( w badaniu mogą wziąć udział wszystkie panie ciężarne oraz w okresie połogu niekoniecznie z nadciśnieniem) link do ankiety http://www.ankietka.pl/ankieta/135611/nadcisnienie-tetnicze-a-ciaza.html Z góry dziękuję Pozdrawiam serdecznie Ania

Gość gość
czy powinnam sie wypowiadac czy nie to tylko moja sprawa wiec nie zabieraj w tej kwestii glosu!!!!!!! a ze rodzilam przez cc to nic nie znaczy, jesli nie wiesz jak bylo to sie nie odzywaj i nie musisz sie chwalic ze cie stac i dziecko wszystko ma !!

Gość gość
A mogłabyś napisać przebieg swojej cesarki? Kiedy to było ? Też mnie czeka tam cc.

Gość gość
ja mialam poczatkiem grudnia cc. nie przejmuj sie, nie jest zle.. najpierw daja ci jakas kroplówke i cewnik, pozniej anestazjolog daje zastrzyki w kregoslup, jak juz nie masz czucia od pasa w dol to zaczynaja, przy wyciaganiu dziecka takie dziwne uczucie ale nie bole, dlugo trwa szycie... ja nie mialam dziecka zaraz po porodzie bo bylo z nim ciezko pierwsza doba po cc jest ciezka ale pozniej im szybciej wstaniesz i zaczniesz chdzic tym lepiej bedzie.. powiem szczerze ze ja teraz nie wyobrazam sobie rodzic sn :) i to jest moje zdanie po cc, moze ktos ma inne.. pozdrawiam i powodzenia

Gość gość
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Gość gość
nie ma za co, jak bede mogla jakos jeszcze pomoc udzielajac informacji to prosze pisac :)

Gość gość
a masz zaplanowana cc na konkretny dzień? wiesz jaki lekarz bedzie ci robic cc??

Gość gość
Ja się nadal zastanawiam czy rodzić przez cc ( pierwsza ciaża to było cc i jeszcze pare wskazań aby drugie dziecko też urodzić przez cc) ale lekarz dał mi wybór powiedział ze mam się zastanowić moge spróbować rodzić naturalnie ale bez problemów zrobią mi także cesarke tak jak pisałam powyżej mam kilka wskazań. I już sama nie wiem po pierwszym cięciu też cieszyłam się że właśnie tak rodziłam bo czułam się znakomicie wiadomo bolała rana ale do wytrzymania wszystko a teraz waham się i nie wiem czy spróbować siłami natury czy nie. A czasu zostało mało bo gdy zdecyduje się na cc to po swietach wielkanocnych miałabym wykonane a gdy na poród sn to termin mam na 4 maja i co ja mam zrobić...

Gość gość
no ciezko zdecydowac, ja bym wybrala cc ale to twoj wybor i musisz wybrac co dla ciebie lepsze i przy czym czujesz sie pewniej.. powodzenia :)

Gość gość
Parę dni temu urodziłam ślicznego chłopczyka w szpitalu na Wyspiańskiego. Bardzo się obawiałam bo to był mój pierwszy poród. Długo zastanawiałam się nad kwestią opłacenia położnej w końcu się nie zdecydowałam. Nie żałuję. Nie chodziłam też do szkoły rodzenia. Rodziłam siłami natury. Jestem bardzo zadowolona z przebiegu porodu. Udało mi się załapać na salę rodzinną. Atmosfera super: wanna, świece i nawet muzyka. Położna trafiła mi się świetna. W pierwszej fazie porodu zostawiła mnie samą z chłopakiem (bo poród rodzinny) potem była obecna non stop. Bardzo mi pomogła, mówiła jak oddychać, jaką pozycję wypróbować by mniej bolało itp. Bardzo się starała chronić moje krocze. Nawet raz na mnie krzyknęła, ale takie sprowadzenie mnie do porządku bardzo było mi potrzebne. Ostatecznie skończyło się na małym pęknięciu. Za co jej jestem bardzo wdzięczna. Szwy zakładane w znieczuleniu przez lekarza - nic już to nie boli. Moja rana już praktycznie się zagoiła. Mój poród był raczej lekki i nie zbyt długi, natomiast nie wiem jak by to wyglądało w przypadku komplikacji. Jeżeli w rodzinie macie raczej ciężkie porody położną można rozważyć. Ale nie wiem czy nie lepiej tej co będzie akurat przydzielona dać 200 - 300 zł zamiast wynajmować z góry i płacić 600 zł. Co do opieki poporodowej. Położne od noworodków różne. Ale raczej w porządku. Można poprosić o wzięcie dziecka zaraz po porodzie albo na noc na 5-6 godzin żeby wypocząć. Bardzo dużo jest stażystek. One super sympatyczne i pomocne we wszystkim,więc warto je prosić o pomoc w karmieniu itp.

Gość gość
gratuluje :) i popieram zdanie na temat poloznych!! opieka naprawde fajna przy porodzie i szkoda wydawac kase... pozdr

Gość gość
Cześć dziewczyny:) Proszę o pomoc w sprawie badań jakie powinnam wykonać przed porodem. Jestem w 36 tyg ciąży na razie lekarz zrobił mi GBS czy jakoś tak i nie wiem czy powinnam sama zrobić jakieś dodatkowe badania potrzebne do porodu?? Nie wiem co jest aktualnie wymagane w w/w szpitalu. Proszę o pomoc dziewczyny które niedawno rodziły w tym szpitalu. Zaznaczam, że czytałam wcześniejsze posty, także pisanie, że mam sobie poczytać proszę sobie darować. Pozdrawiam

Gość gość
Też mam 36 tydzień, pierwsza ciąża , mam 36 lat, bardzo się boję porodu, ale zdecydowałam rodzic naturalnie na Wyspiańskiego

Gość gość
To fajnie może się spotkamy w szpitalu na kiedy masz termin? Robiłaś jakieś dodatkowe badania?

Gość gość
Hejka, ja mam termin za 3 tygodnie i juz siedze jak na szpilkach :)... wszytsko mnie boli i z dnia na dzień samopoczucie gorsze... nie zdziwcie sie dziewczyny jak pojedziecie na IP i Was odeślą do wojewódzkiego - bo podobno jest ostatnimi czasy straszne oblężenie na porodówce a co za tym idzie brak miejsc... ja też jestem w strachu bo nastawiam sie na poród własnie na wyspianskiego... nie chce zeby mnie odesłali. CO do badań, to mam grupe krwi, GBS i ostatnie badanie moczu i morfologii no i oczywiście wcześniej te wszystkie Toxo, WZW itp ale to jest tez wpisane w karte ciaży.

Gość gość
Hej dziewczyny :) Ja też mam termin na kwiecień i też chciałabym rodzić na Wyspiańskiego, z tego co się orientuje potrzebne są : ostatnie wyniki badań, karta ciąży dowód osobisty,karta NFZ, dla nas: podkłady na łóżko 90 x 60, podkłady poporodowe bella, koszule nocne, kapcie, klapki pod prysznic, szlafrok, ręczniki kąpielowe, majtki siateczkowe, żel do mycia, szampon, wkładki laktacyjne, dla dziecka opakowanie pieluszek jedynek, paczka chusteczek nawilżających. Pozdrowionka :)

Gość gość
Hej dziewczyny :) Ja też mam termin na kwiecień i też chciałabym rodzić na Wyspiańskiego, z tego co się orientuje potrzebne są : ostatnie wyniki badań, karta ciąży dowód osobisty,karta NFZ, dla nas: podkłady na łóżko 90 x 60, podkłady poporodowe bella, koszule nocne, kapcie, klapki pod prysznic, szlafrok, ręczniki kąpielowe, majtki siateczkowe, żel do mycia, szampon, wkładki laktacyjne, dla dziecka opakowanie pieluszek jedynek, paczka chusteczek nawilżających. Pozdrowionka :)

Gość gość
Nie wiem dlaczego post dodało 2 razy :( mam do was pytanie czy myślałyście o swojej położnej???

Gość gość
Ja na pewno nie będę opłacać położnej, już się nie umie doczekać porodu, chciałabym rodzić naturalnie ale mały się tak rusza, że nie wiadomo jak się ułoży. Ostatnio był główką w dół ale nigdy nie wiadomo. Myślicie, że wpisane wyniki badań do karty ciąży wystarczą czy wziąć wyniki ostatnich badań??

Gość gość
gość napisała: "Dziewczyny jak znieczulają krocze do szycia po porodzie? To jest jakiś zastrzyk czy smarują czymś? " wiele dziewczyn z tego wątku skarżyło się na ból podczas szycia jak to jest nie znieczulają? to moja mama rodziła mnie w 1981 kiedy to niczego nie było w szpitalach,ale została znieczulona do szycia i nic nie czuła

Gość madikaaa
Dziewczyny! Kwestię czy brać położną, czy też nie każda powinna rozważyć indywidualnie bez zbędnych komentarzy innych osób, że lepiej przeznaczyć te pieniądze na dziecko itp. Ja miałam swoją położną - wolałam się w ten sposób zabezpieczyć, chociaż wiem, że można wspaniale trafić i bez załatwionej położnej. A równocześnie jest jakiś procent szans, że trafi się na jakąś "zołzę" i takiej właśnie sytuacji chciałam uniknąć. To wszystko jest zależne od indywidualnych predyspozycji, siły charakteru itp. ponieważ po nie których dziewczynach to tzw. spływa, czyli było -> minęło. Dla mnie była to sytuacja dość krępująca, intymna i nie chciałam się zrazić. A dziś, może właśnie dzięki mojej położnej, mogę powiedzieć, że było wspaniale! Pozdrawiam:)

Gość madikaaa
a co do znieczulenia podczas szycia to wydaje mi się, że byłam nakłuwana i na początku bolało ale zaraz dali więcej znieczulenia i potem już lepiej ale też niezbyt komfortowo :(

Gość gość
Dziewczyny na kiedy macie terminy?? jak wasze nastawienia, to mój pierwszy poród i im bliżej tym bardziej zaczynam się bać :(

Gość gość
podpisuje sie pod tym co napisała madikaaa, dlatego też biore swoją położną, termin za 3 tygodnie, dzisiaj byłam na wizycie Szyjki już nie ma :D porodu się boje.... ale nie ja pierwsza i nie ostatnia jakoś urodzić musze :D

Gość gość
rodziłam 1,5 miesiąca temu. szycie w znieczuleniu, nic zupełnie nie czułam, więc po prostu jakby Cię coś bolało mimo znieczulenia, to powiedz lekarzowi, dołoży jeszcze jeden zastrzyk i na pewno wszystko będzie ok. powodzenia dziewczyny!:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się