Gość dukanelka Napisano Styczeń 10, 2011 dziewczyny witam was bardzo serdecznie :) mialam juz 3 podejscia do diety plaz poludnia, chudlam na niej ladnie ale zachwycona swom spadkiem wagi przestawalam sie pilnowac no i stalo sie... doprowadzilam sie do stanu ktory jest dla znajomych szokiem :( chcialabym wypelnic ten test ale nie znam tak dobrze ang :( czy ktoras z was moglaby mi w tym pomoc?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sallynka 0 Napisano Styczeń 10, 2011 hey dziewczyny u mnie weekend minął spokojnie :) ale zważę się gdzieś w okolicach środy :) pozdrawiam i miłego dzionka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julk44 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Cześć pora do pracy iść :) w linku który podałam do innego forum jest przetłumaczony test, już pisałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*campini* 0 Napisano Styczeń 10, 2011 dzień dobry drogie panie;) muszę isę wyspowiadać:o zjadłam wczoraj naleśniki z dzemem brzoskwiniowym:o ale i tak mi nie przybylo;) poza tym pierwszy sukces!! weszłam w spodnie, które od ponad roku leżały w szafie!! dzisiaj w menu: jajka, jogurt z otrębami, i skrzydełka z kurczaka gotowane oczywiscie;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mala mała mala Napisano Styczeń 10, 2011 Witam. Ja stosowałam te diete raptem dwa tygodnie. Schudłam ok. 5 kg . A teraz minusy. Włosów wyleciało mi tyle, co chyba przez cale 29 letnie życie. Cienie pod oczami na pół twarzy, okrutne osłabienie . Kilogramy mi nie wróciły, bo nawet jeść nie miałam siły. Żołądek odmawiał posłuszeńswa, wieksza porcja i robilo mi się niedobrze. Warto kontrolować stan organizmu, żeby nie przedobrzyć. Ale może Wam dziewczyny nic nie będzie. Powodzenia . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*campini* 0 Napisano Styczeń 10, 2011 no wąłśnie tak myślałam ze tak będzie:o cholera jasna, a mi dopiero teraz zaczęły odrastac po ciazy:o no i teraz mam zgryza, trzymać się dalej, czy zrezygnować:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julk44 0 Napisano Styczeń 10, 2011 *campini* nie jestem pewna co do tych Twoich skrzydełek. Kojarzy mi się że są one niestety zabronione- są najbardziej tłuste. Oczywiście nie wolno też skóry, ale o tym chyba wiesz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żabcia w kapciach 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Cześć Dziewczyny. Przeczytałam Wasz topic od początku, bo też się odchudzam na Dukanie. Skończyłam 4 dni 1 fazy (-3kg) i od dziś jestem na 2/2. Przeczytałam książkę i Dukan wspomina w niej o preparatach wielowitaminowych. Ja od początku biorę witaminki i skrzyp żeby właśnie włosy, skóra, paznokcie tak nie cierpiały. Polecam również i Wam. Trzymam kciuki za spadek kg! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bellik 0 Napisano Styczeń 10, 2011 żabciu w kapciach witaj :) i masz rację ;) Ja też właśnie kupiłam sobie Skrzypowitę. Do tego mam takie superaśnie tabletki ( od tego odchudzacza do którego chodziłam) witaminowe :) Także myślę, że jak się stosuje preparaty i nie wpiernicza się tylko 100g sera białego dziennie to włosy nie wypadną ;P pamiętajmy równiez, aby w dniach, kiedy możemy wcinac warzywa było ich na prawdę dużo :) I wszystko będzie okej ;) A teraz dziołszki... po 3ech dniach mam -1,2kg :D TADAM!!!!! Jezuniu oby tak dalej ;P Dzisiaj jakoś wyjątkowo naszło mnie na słodkie- efekt gapienia się na paczki słodyczy mojej córci....ze świąt jeszcze :D Kupiłam sobie 2 butelki Coli Zero i wiecie co? Piję wlaśnie 2gą szklankę i mi zupełnie przechodzi ochota na słodkie :D Zatem zapoas słodkości jak widać zrobiony na tydzień :D:D:D Moje siostry się właśnie zawsze tą colą ratowały jak juz umierały ;) albo serkiem homo ( odtł.) z aromatem do ciasta i słodzikiem :D:D Fajna ta nasza dietka ;) Na prawdę.... możemy jeść i pieczywo ( w formie buł. d.), czekoladę ( nutella) sernik, serek na słodko ( mniaaam) no żyć nie umierać :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*campini* 0 Napisano Styczeń 10, 2011 kurde no a ja nic nie znalazłam o skrzydełkach... w takim razie odstawiam;) wczoraj zaniepokoiła mnie pewna rzecz, mianowicie strasznie byłam nerwowa,a po zjedzeniu tych nalesników całe nerwy mi odeszły:o ale bardzo dobrze się czułam, miałam w sobie tyle energii ze mogłabym góry przenosć!! witaminki oczywiscie łykam, skrzypowitę tez sie staram;) ale ja cholerka nie mam pamięci do leków, chyba musze obie przypomnienie ustawić;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
28magda28 0 Napisano Styczeń 10, 2011 witam Was dziewczynki, nie zagladałam na forum zalediwe dwa dni a tu dwie strony, super ciesze sie ze jest nas coraz wiecej. waga spadła, o prawie dwa kilogramy, do celu coraz mniej a ja juz czuje ze spodnie mnie nie gniotą. siedze w pracy i nudze sie, zaraz sobie jakis filmik obejrze:) pozdrawiam Was, trzymajcie sie mocno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
28magda28 0 Napisano Styczeń 10, 2011 zmeiniam stopkę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
28magda28 0 Napisano Styczeń 10, 2011 zastanawiam sie tylko dlaczego ja tak wolno chudne, nie zebym nie byla zadowolona, bo jestem ale dziwi mnie to ze inne dziewczyny potrafie w fazie uderzeniowej zgubic nawet 5kg. na I fazie bede do czwartku moze jeszcze cos poleci w dół:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*campini* 0 Napisano Styczeń 10, 2011 :D:D:D dziewczyny właśnie jeden facet w pracy zwrócił mi uwagę ze schudłam:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
28magda28 0 Napisano Styczeń 10, 2011 *campini* no to gratulacje wielkie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julk44 0 Napisano Styczeń 10, 2011 hej 28magda28, czy wiesz, że pod żadnym pozorem nie wolno przedłużać 1 fazy diety? Ważysz stosunkowo mało, więc to nie możliwe aby test wyliczył Ci aż 10 dni uderzeniówki!! Nie rób sobie dziewczyno krzywdy!! Bo może to mieć później negatywne skutki! A nawet może spowodować, że przestaniesz chudnąć. Mi przy wzroście 167cm i 65kg wyliczyło tylko 3 dni!! Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śnieżka* 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Cześć dziewczynki:) Ale fajnie,że jest nas coraz więcej:) A ja znowu nic nie schudłam, wczoraj ważyłam 72,7 i dzisiaj to samo:( Niewiem dlaczego, na początku tak fajnie spadało w dół a teraz stoi, ale mam nadzieję, że to chwilowe i jutro będzie lepiej:) Bellik Ty to masz super pozytywne nastawienie- same smakołyki wynalazłaś na tej diecie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julk44 0 Napisano Styczeń 10, 2011 śnieżko być może dlatego, że w 1 fazie gubi się tylko wodę, a prawdziwe odchudzanie dopiero od 2 fazy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śnieżka* 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Dziewczyna a jak robiłyście test Dukana to wiecie może co to znaczy :jours" czy to liczba dni ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julk44 0 Napisano Styczeń 10, 2011 tak to jest liczba dni :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śnieżka* 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Dzięki jullk44:) No to chyba przekombinowałam- zrobiłam test i Dukan wyliczył mi, że tylko 2 dni powinnam być na uderzeniówce i stracić około 1 kg, a ja już 6 dzień na uderzeniówce! Chyba dlatego od 2 dni nie chudne:( Mam nadzieję, że jak teraz przejdę na 2 fazę to nie będzie problemu i będę nadal chudnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śnieżka* 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Właśnie znalazłam na allegro "indywidualną dietę Dukana+150 przepisów" słyszałyście o tym? Podobno facet układa dietę pod konkretną osobę i wysyła 150 przepisów, ciekawe czy to prawda? Jak już mi wyśle to dam Wam znać i jak bedą jakieś fajne zjadliwe przepisy to wklepię:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bellik 0 Napisano Styczeń 10, 2011 śniżynko a jakie mam mieć nastawienie ;P skoro chudnę to chyba dobre, no nie :D a smakołyków w naszej diecie jest ogrom! Nic tylko korzystać ;P co do jadłospisów, które ktoś ustala... zazwyczaj pioruńsko drogie jest to jedzenie z tych jadłospisów. Możliwe jednak, że ten ktoś autentycznie tworzy coś fajnego :) Daj znać śnieżynko na jakiej jest to zasadzie i czy się opłaca ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tluszczykowa__ Napisano Styczeń 10, 2011 ja mam przepis na ciasto czekoladowe , jogutrowe , herbatniki dukana i na biszkopt i bezy ( mam książkę ) jeśli któraś by chciała jakiś przepis to piszcie ;). jak narazie zjadłam ; jeden jogurt naturalny , serek danio waniliowy , sok pomarańczowy (330ml) , gotowane dwa sznycle drobiowe (takie z biedronki ) i polane 3 łyżkami serka wiejskiego z przyprawami i kawałkiem łososia ;) mi bardzo smakowało . zastanawiam się nad jutrem ,albo jeszcze nad dzisiaj ; ) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tluszczykowa__ Napisano Styczeń 10, 2011 zapomniałam dodać, że zważyłam się dzisiaj i waga wynosi : 65,9 . i moje wymiary : piersi ; 98 , boczki ( niestety je mam;//) : 93 i uda 94 , dlatego tak myślę że jak by mi zleciało z tych boczków to bym miała świetną figurę : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bellik 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Tłuszczykowa na Dukanie chyba nie wolno serków typu danio i soków owocowych :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julk44 0 Napisano Styczeń 10, 2011 zgadza się, na dukanie nie wolno słodzonych serków danio ani żadnych innych owocowych. A teraz Was powkurzam :P Właśnie gotuję leczo :) niby z wkładką parówkową jedynki, ale maja tylko 18,5g tłuszczu :P A z resztą... i tak już chyba wiecie, że nie jestem na dukance :) jem chude produkty, warzywa i owoce :) Dzisiaj zjadłam pomarańczę, jogurt naturalny z otrębami, to co zostało mi od wczoraj z kolacji więc mieszanka warzywna z patelni z piersią z kurczaka no i czekam na to leczo, bo jestem pieruńsko GŁODNA!!!!! :P:P:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julk44 0 Napisano Styczeń 10, 2011 no i oczywiście z piersią z kurczaka zamiast kiełbasy ;) Swoją drogą, to pieruńsko droga ta papryka.... Jeszcze tylko doprawić i gotowe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tluszczykowa__ Napisano Styczeń 10, 2011 hmm. nie wiedziałam , dobra jutro nic takiego nie zjem ; ) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julk44 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Tłuszczykowa cofnij się do tyłu, tam gdzieś wkleiłam link do forum wizaz. W pierwszych postach masz napisane co i jak, Lektura nie jest zbyt długa, ale za to bardzo przydatna :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach