Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śnieżka*

dukanka- od dziś kto się przyłączy?

Polecane posty

hej:) ja na dunkanie jestem juz od poniedziałku, 1sza faze zamierzam przetrwać przez 10 dni:) jak narazie idzie całkiem oki, nie jestem głodna,nawet smaczne te posiłki w sumie:)poza tym pol godzinki dziennie śmigam na rowerku stacjinarnym i póki co po 4 dniu waga 2,5 kg w dól:)))

hej, ja od dwoch dni na glodowce ale jestem strasznie slaba i chce przejsc teraz na dukana (juz raz bylam wytrzymalam 4 dni:( ale teraz jestem po 2 dniach tej gl. i wiem ze mozna mż) mam nadzieje ze dukan tez przetrwam mrazem z wami dziewczynki.

wiecie co dziewczyny... ja już nie będę się spinać i tłumaczyć Wam zasad diety, te które chcą to korzystają, ale do innych to jak głową w mur :O I na nic moje tłumaczenie, że nie wolno przedłużać uderzeniówki, że powoduje to zastoje w późniejszym chudnięciu, że należy bezwzględnie przejść do fazy naprzemiennej w momencie gdy waga przestaje spadać, skoro przychodzi tutaj ktoś, kto najwidoczniej nie zna zasad diety i jeszcze się szczyci że uderzeniówkę chce przedłużyć do 10dni :O ewellakot poczytaj forum do którego link dałam, tam wszystko jest pięknie opisane. Dziewczyny dają bardzo dobre rady. Albo kup sobie książkę. Ja widziałam taką nawet w Media Markt :P Trzymam kciuki :) ps. u mnie dzisiaj o 0,2kg mniej, czyli 64,7 :) Życzę wszystkim miłego dnia :)

cześć dziewuszki:D dzisiaj jestem nie do życia:o małemu ząbki idą i ciągle marudał mi w nocy:( wyglądam jak zombi:D do tego dzisiaj chyba ja wam pomarudze o rzucaniu diety żebyscie mi dobrze tyłek sprały, bo motywacja mi sie kruszy lekko...dzisiaj 74,9:o normalnie padaczka:o siostre za to wczoraj uświadomiłam co do diety i chyba sie do mnie przyłączy;)

Witam nowe dziewczynki :D:D Juka miałąś rację z tą uderzeniówką ;P;P;P Jak babkę kocham! Wczoraj zjadłam warzywa i na wadze -400g :D a tak to waga stała -.- Podbudowałam się na maxa i znowu wierzę, że ta dieta na mnie podziała :D Dzisiaj proteinki.... zaraz do sklepu lecę po rybkę wędzoną :D

Zajadam sobie właśnie śniadanko ;) Jogurt z otrębami i kawuuuusia z mlekiem 0,0% tł ;P Czy wiecie może dziewczynki czy da się te bułeczki dukanowe upiec w prodiżu? Czy wyjdą straszliwie płaskie? W ogóle ja jeszcza ciasta w tym prodiżu nie piekłam bo mam go od świąt i póki co to tylko mięso....

julk44, ja nie chce zebys mi tlumaczyla tej diety bo jak pisalam juz na niej bylam i wiem co nieco, poprostu chcialam do was dolaczyc i poprosic o jakies ciekawe przepisy bo wetedy jadlam tylko chudy ser bialy i jogurty nat. a z tego co czytalam wy znajdujecie w tej diecie fajne polaczenia. a po za tym ja nic takiego nie pisalam ze chce 10 dni byc na glodowce hmmmm.....

ewellakot ale jakaś kobitka po tobie tak pisała;) spokojnie:) dziewczynki ja tez poprosze o przeis na bułeczki, bo nie mam czasu grzebać w necie, a tutaj na chwilkę szybciutko mogę;)

witaj *campini* ja tez mialam ost. ten problem mojej malej tez zabki wychodza ale smaruje jej mascia dentinox i jak reka odjal. polecam bo naprawde pomaga

my mamy boodent:0 też jest dobry, ale młody nie daje sobie za bardzo smarować, bo nie lubi jak mu się palce do buźki wkłada, a nie chcę mu dawać na smoczek, bo wydaje mi się ze to ni ema sensu;) jakoś przeżyjemy;)

Moim najczęstszym przepisem to będzie chyba pasta rybna z makreli wędzonej xD bułki też zrobię kiedyś ;P masa przepisów jest w necie. Znalazłam nawet na latte xD sernik i nutellę macie dziewuszki na pierwszej czy drugiej stronie ( do nowych dziewczynek) ogólnie to cały dzień można siedzieć, wpisywać w google "dukan" i zachwycać się przepisami ;) żeby jeszcze chciało się je robić....

no moja ma 8 mcy i dopiero pierwszy zabek, tylko ze jest taka slodka ze jak zobaczy tylko masc i moj palec to sama otwiera buzke:) a sadzac po wadze twojego maluszka to jakos szybko mu te zabki ida

ewellakot Ty się nie stresuj, bo to nie do Ciebie było ;) A ja nie mam pomysłu na śniadanie :( Rano wypiłam kawkę z mlekiem, teraz zieloną herbatę, chyba trzeba iść do sklepu coś kupić.... hmm może zimne nóżki drobiowe :) Wiecie co jak w ubiegłym roku byłam na dukanie, to właśnie robiłam sobie na dni warzywne zimne nogi. Gotowałam pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i marchew wtalarki w bulionetkach knorra, później odławiałam że tak powiem wnętrzności zupy, przekładałam do miseczek, dodawałam jeszcze jajko na twardo i groszek konserwowy (nie jestem pewna czy można, trzeba to sprawdzić), do wywaru dodawałam żelatynę i zalewałam miseczki :) pychota takie nóżki, a jakie dietetyczne :) Aha, bulionetki drobiowe i wołowe. Może ktoś skorzysta z przepisu, bardzo polecam :) No i nie ma takiej rutyny ;)

dzieki bellik, ja tez uwielbiam ta paste tylko teraz jakos ciezko po tych swietach ja dostac:) a cebulke do niej dajesz i jakiegos ogora?

julk ;P jakbym galarete lubiła to bym skorzystała ;P:P:P ale nie lubie xD Moja mama z tatą i moim mężem patrzą na mnie przez to czasami jak na kosmitę :D Chyba jedyna w rodzinie tego nie cierpię :D

ja tez nie mam pomyslu na sniadanko ale dobra jest tez pasta jajeczna ze szczypiorkiem mniam mniam.....tylko nie mam szczypioru:(

aha to tak jak moja mala tez 8, tylko ze jej ledwo pierwszy wychodzi ale spoko poczekamy na reszte. to jak na chlopca to drobniutki sie urodzil:)

ja szczypiorek mam, hoduję w pracy na parapecie :D Za to nie mam jajek na twardo :D

Dzień dobry dziewczynki:) Ja od wczoraj nic nie schudłam, ale wczoraj mialam warzywka to może dlatego.Dzastinka89 a robiłaś sobie test Dukana? Na podstawie tego tekstu dowiesz się ile czasu powinna trwać każda faza u Ciebie. 10 dni uderzeniówki to raczej za długo dla Ciebie, Julk44 ma rację, jak przedobrzysz to później gorzej będzie Ci schudnąć.

i tak był największy na sali;) jakieś taki "mizerny rzut" był;) ale w rodzinie najmniejszy:D dobry pomysł z tym szczypiorkiem:D chyba sobie też zacznę hodować w pracy:D w domu z reszta też;) a jaja mam z własnej produkcji bo rodzice mają kilka kurek;) wiec codziennie mam świeżutkie i pyszniutkie:D

Campini z ząbkami to ja Cię świetnie rozumiem, moja mała ma 13 miesięcy i wyszły już 1,2,4 a teraz idą 3-ki, masakra:( Ja robiłam bułki dukana,zaraz poszukam przepisu i Wam wklepię:)

ja też mam swojskie jajka, jeszcze mi kilkanaście zostało z czasów kiedy babcia kury hodowała :D Ale co dobre szybko się kończy, babka 11 kur wybiła :O

- 3 jajka -otręby pszenne i owsiane -proszku do pieczenia płaska łyżeczka -kostka twarogu -czosnek -przyprawy wg uznania ja robiłam bez drożdzy a dała, troszkę więcej proszku do pieczenia a otręb tyle, żeby dało się to w miarę zlepić:)

skoro o dzieciach mowa.... moja mała jak się urodziła ważyła 2810 i miała 50 cm :) Kruszynka taka... teraz w przedszkolu siedzi ;P uwielbiam dzieci :)

a co do ząbków... moja pierwszego ząbka dostała od św. Mikołaja :D 6tego grudnia rano go zobaczyliśmy :D:D:D na drugi dzień wyszedł jej drugi (tak na raz :P) a potem to już nie pamiętam ;P w kwietniu kończy 5 lat.... Boże ale ten czas leci!!!

moja mama jak mojego kurdupelka zobaczyła to się za głowe złapała, bo siostra rok wczesniej urodziła kolosa 4,800:D powiedziała ze zagłodziłam dziecko, jak było jeszcze w brzuchu;) to ja dzisiaj bułeczki sobie robię:D

4,800? :D Matko kochana xD Moja siostra urodziła syna jakieś 3700 czy 3900 do tego miał 62cm :D Moja córa miała 3 m-ce :D Jak położyliśmy ich obok siebie to on był od niej większy xD mimo, ze noworodek ;P