Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysia;p

czy to moze byc ciaza??

Polecane posty

Gość pelnanadziei
Temperaturę mierzyłam różnymi termometrami. Rano gdy wstaję i przed snem. Nie jestem doświadczona i nie wiem jak je mierzyć. Czuję, że coś z moim organizmem jest nie teges. No tu jest ten strach, jaki będzie wynik testu... :( Czy szczęśliwa, czy zawiedziona...

Gość pelnanadziei
po prostu chciałam najpierw spytać bardziej doświadczone ode mnie...

Kurczę, nie rozumiem tego, ale może za stara jestem. W dobie internetu, gdzie prawie wszystkie informacje są dostępne w ciągu ułamka sekundy, pierwsza rzecz, to zbierać wiadomości z wątpliwych źródeł, typu forum. A może odwrotnie? Najpierw człowiek sprawdza coś sam, a później pyta "bardziej doświadczonych"? Wejdź na stronę 28dni, tam się zarejestruj i pomogą ci z wykresami cyklu.

Gość pelnanadziei
Szukałam po necie, ale żadnych konkretów nie znalazłam, więc wolałam Was tutaj zapytać... Masz rację, chyba najlepiej zrobić test :(

To sory, ale jak ty szukałaś w necie? Ja piszę o obserwacji cyklu i pomiarach temperatury. wyskakuje tyle stron, że można dostać oczopląsu. Nie mów, że nie umiesz wpisać hasła w google... żeby coś znaleźć.

Gość pelnanadziei
Oj no potrafię, nie jestem zacofana. Znalazłam na tej stronie co mówiłaś, fajna jest, dużo pomaga, wcześniej na nią nie trafiłam, właśnie ją "studiuję"

Ja mam dwójkę dzieci i powiem jak było ze mną. Otóż ja do dnia kiedy miałam dostać okres ( a nie dostałam) to nie miałam żadnych objawów ciąży, no jedynie tylko byłam trochę nerwowa i wszystko mnie wkurzało (ale to nie jest typowy objaw ciąży;p) a tak to nic poza tym. A i powiem wam ciekawostkę że w drugą ciążę zaszłam w okres bo tylko wtedy kochałam się z mężem bez zabiezpieczenia. Niby to nie możliwe, ale jak to mój ginekolog powiedział "w przyrodzie wszystko jest możliwe!"Moja koleżanka równiez kochając się z chłopakiem tylko w okres - zaszła w ciąże. Ja Wam dziewczyny radzę : zróbcie test a sie dowiecie;) mi tam od razu wyszedł pozytywny jeden i drugi, więc dziwie się że komuś mógłby wyjść negatywny będąc już w ciąży.

Wbrew oczywistym faktom, testy często wychodzą negatywne, nawet w ciąży. Jak najbardziej można zajść "podczas" okresu (raczej od razu PO okresie, plemniki sobie poczekały na komórkę), ale przy krótkich cyklach, np. 20dniowych.

Ja się po prostu nigdy nie spotkałam osobiście z kimś komu test wyszedłby negatywnie będąc w ciąży. Nie znam takiego przypadku. Testy które wychodzą negatywnie są moim zdaniem po prostu jakieś trefne a na pewno jest ich wiele biorąc pod uwagę (w dzisiejszych czasach) byle jaką produkcję która nie stawia na jakość tylko ilość. Dlatego warto kupować dwa testy z różnych firm. A co do mojego cyklu to trwa on 26 dni więc nie jest taki krótki. Biorąc pod uwagę długość okresu (ok.4-5 dni) plus ilość dni do jajeczkowania (ok.10) zajście w ciąże jest niemożliwe, bo plemniki tyle dni nie żyją. Więc jak to możliwe?

Gość pelnanadziei
muszę odważyć się zrobić w końcu ten test, ale jeszcze troszkę poczekam jednak na tą miesiączkę...

A tak w ogóle to kiedy powinnaś dostać okres? Te objawy co napisałaś mogą świadczyć też że zbliża sie miesiączka - ja zawsze mam takie same objawy kilka dni przed okresem;) Gdy zaszłam w ciąże nie miałam żadnych objawów do dnia kiedy powinna pojawić sie miesiączka. Żadnego bólu brzucha, żadnych upławów itp - stąd domyśliłam się że prawdopodobnie jestem w ciąży. No i byłam;))

Gość pelnanadziei
Ja nie miewam bólów brzucha przed, w trakcie, a już tym bardziej po miesiączce, na szczęście :) Miesiączkę to tak trudno określić w sumie bo ten mój cykl miesiączkowy to jest tak w kratkę (bynajmniej tak było przed tabletkami), przypuszczam, że tak coś 5-7 styczeń. Ostatnio dużo ludzi mówi mi, że urósł mi brzuch.. Sama zauważyłam jak wcześniej wspomniałam, że jest wzdęty, nabrzmiały i taki inny. Ostatnio w ogóle czuję się inaczej. I ta niska temperatura...

mi brzuch sie powiększył w 5 miesiącu dopiero ;p wcześniej miałam brzuch jak deska ;) a Twoim zdaniem kiedy mogłaś zajść w ciąże? 2 tygodnie temu,trzy?

napisałaś że dni płodne miałaś 15-23 stycznia. Jeśli wtedy zaszłaś w ciąże to jest zdecydowanie za szybko na jakiekolwiek objawy ciąży. Pamiętaj że zapłodniona komórka dopiero po ok.6 dni zagnieźdza sie w macicy i wtedy jeszcze też sie raczej żadnych objawów niema. Pierwsze objawy są tak 2 tygodnie po zagnieżdzeniu i zazwyczaj najpierw są to powiększone piersi, senność, brak upławów, nerwowość. Po 6 tyg mogą pojawić sie mdłości i wymioty no i cała reszta innych typowych objawów. Co do temperatury ciała - to ciąży możesz być pewna jeśli masz podwyższoną podstawowa temperature (ponad 37C), utrzymująca się przez minimum 2-3 tygodnie po owulacji. Jest to związane z tym, iż zwiększa się ilość progesteronu odpowiedzialnego za podtrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach. Potem tę funkcję przejmuje łożysko. Mam nadzieję że trochę ci pomogłam;)

monika ----> nawet na kafeterii jest mnóstwo historii o testach, które nie wykazywały ciąży, mimo jej istnienia. I nie wiem, czy były trefne, np. Pre Testy. Chociaż mnie akurat Pre raz oszukał na "tak" ;) Co do owulacji, to nigdy nie można być pewnym jej terminu w danym cyklu, dlatego zdarzają się "niemożliwe" zapłodnienia, bo akurat w tym cyklu owulacja przypadła wcześniej.

No ja rozumiem że takie przypadki się zdarzają ale jak już wcześniej napisałam moim zdaniem to wina wyłącznie testu. A dlaczego lekarze zalecają badania moczu lub krwi laboratoryjnie? Bo tam zawsze wyjdzie w 100%. Na teście jest napisane że powinno się go robić 6 dni po zapłodnieniu a najlepiej gdy nie pojawia sie miesiączka. Niektórzy robią go szybciej i dlatego może wyjść negatywnie. Ale to że niektóre testy też są trefne to też prawda;) Dlatego najlepiej testy kupować dwa z różnych firm i robić w dniu kiedy miała pojawić sie miesiączka. A co do twojego pozytywnego wyniku testu to w ciąży mogłaś być ale z tego co wyczytałam w necie to 50% ciąży kończy się w dniu kiedy pojawia sie miesiączka. Wiele dziewczyn mogło być w ciąży i nawet o tym nie wiedzą bo wraz z miesiączką dochodziło do poronienia i nawet się nie zorentowały (szczególnie jeśli ktoś ma bolące i obfite miesiączki). I jeszcze a propo mojej ciąży to rzeczywiście teoretycznie było to niemożliwe i ja do tej pory jestem w szoku jak to sie mogło stać, tymbardziej że przez 3 lata z moim mężem sie nie zabezpieczaliśmy i uważaliśmy tylko w dni płodne i w ciąże nie zaszłam, a raz przypadł taki miesiąc że tylko raz sie kochalismy i to na początku okresu no i w ciąże zaszłam;) no i jednak to prawda że w przyrodzie wszystko jest możliwe;)

Gość pelnanadziei
Bardzo Wam dziękuję za pomoc, troszkę mnie uspokoiłyście :)

czipsy z biedronki musiałaś pewnie trafić na ten jeden z tych trefnych testów skoro niema opcji abyś była w ciąży;) nawet lekarze twierdzą że testy nie są wiarygodne i trzeba zawsze robić badania krwi. Miejmy nadzieję że więcej ci się taki test nie trafi ;) pełnanadziei niema za co;) moim zdaniem możesz być spokojna bo pisałaś że masz niską temp ciała, gdybyś była w ciąży miałabyś cały czas temp powyżej 37 stopni. Ja gdy zaszłam w ciąże i jeszcze o tym nie wiedziałam to myślałam że poprostu jakaś grypa mnie łapie bo ciągle miałam stan podgorączkowy i to było dziwne bo nic mnie nie bolało i dobrze się czułam. Żadnych innych objawów nie miałam oprócz tego że zrobiłam sie strasznie nerwowa i na wszystkich krzyczałam hehe;) Napisz jak dostaniesz okres ;) pozdrawiam Was dziewczyny!

Gość Łysinka
Witam. Ostatnio moja dziewczyna straciła dziewictwo. Pierwszy raz robiliśmy to bez zabezpieczenia. Nie doszło do wytrysku w niej, drugi raz kochaliśmy się z prezerwatywą , ktróra pękła podczas stosunku dowiedziałem się dopiero jak wyciągłem. Wytrysk nastąpił zaraz po wyciągnięciu. Czy w taki sposób mogła zajść w ciąże czy w tej wydzielinie przed wytryskiem przed wytryskiem występują plemniki, lub czy podczas stosunku wydzielają się krople spermy , które mogą spowodować zapłodnienie ? Dodam że moja dziewczyna ma objawy wczesnej ciąży. Typu boli ją podbrzusze, jest senna, zmęczona, ma bóle głowy. Proszę o szybką odpowiedź. nikt mi nigdzie nie chce odpisac ;(

W twoim śluzie również są plemniki i w internecie wszędzie jest to napisane!!! Jeśli myślisz że Twoja dziewczyna w ciąże zajść nie może podczas stosunku przerywanego to jesteś w ogromnym błędzie. Napisz kiedy ostatnio twoja dziewczyna miała okres i jaki czas temu mogło dojść do zapłodnienia. Te objawy co napisałeś nie występują w pierwszym miesiącu ciąży. Mnie bez przerwy boli głowa i jestem senna bo mam chore zatoki;p A gdy bolał mnie brzuch cały miesiąc i poszłam do ginekologa to okazało sie że mam zapalenie jajników, tak więc te objawy co ona ma mogą być z innego powodu. Napisz kiedy był ten okres i kiedy teraz powinna dostać.

Gość Łysinka
Ostatnio okres miała 5 stycznia . do zapłodnienia mogło dojść 16 lub 18 stycznia ponieważ wtedy się kochaliśmy, później więcej już nie , po zaczęło ją strasznie boleć podbrzusze ( jajniki i macica ) i zaczęła się obawiać , że może być w ciąży. ma nieregularne miesiączki , więc ciężko powiedzieć kiedy powinna teraz dostać. ale jakoś teraz na początku lutego. zawsze przed okresem bolały ją strasznie piersi , a teraz nie .

Moim zdaniem to zdecydowanie za szybko na jakiekolwiek objawy. Jeśli płodne dni miała np. 18 stycznia i wtedy doszło do zapłodnienia to zarodek zagnieżdziłby się gdzies ok. 24-25 stycznia, więc w ciąży byłaby dopiero tydzień. Kilka dni po zapłodnieniu właśnie to piersi zaczynają się zmieniać - robią się pełniejsze i wrażliwe na dotyk. Drugim objawem wczesnej ciąży jest temp. ciała. Jesli od tygodnia ma cały czas temp. powyżej 37 stopni to prawdopodobnie jest w ciąży. Zmierz jej dziś temperature, i rób to co kilka godzin. Ból brzucha może boleć ale nie powinien w 1 tygodniu ciąży , może ma jakąś infekcję, zapalenie lub torbiela. Jesli do 5 lutego nie dostanie okresu to kupcie dwa testy z różnych firm i zróbcie je. Jak będa negatywne a okresu dalej nie bedzie to koniecznie do ginekologa trzeba iść, wtedy to już może być jakas choroba.

Gość Łysinka
dzięki za pomoc , ale gdzieś wyczytaliśmy , że właśnie w pierwszych dniach występuja takie bóle jajników i macicy , ponieważ , macica się "rozciąga" . poczekamy zobaczymy.

Gość Laaaurrraaaa
witam, mam głupie pytanie, jednakże chcę rozwiać swoje wątpliwości... Ostatnio współżyłam z chłopakiem w sobote (29.01) byłam przed okresem, którego spodziewam się ok 15-16.02- (ostatnia miesiączka od 15-21.01.2011)... nie zabezpieczylismy sie, doszedł we mnie, ale nie włożył całego;/ po tym zajściu codziennie mam wrażenie że cos mi wycieka z pochwy, cały czas jest wilgotna;/ wczoraj nawet zauwazyłam lekko brązowy śluz... Czasami pobolewa mnie brzuch tak dołem, piersi dzisiaj zrobiły sie lekko wrażliwe... czy możliwe że zaszłam w ciąże? Proszę o dopowiedź kobietki

Według moich wyliczeń teraz masz dni płodne dlatego masz takie objawy. Ja tez mam takie same podczas jajeczkowania.Co do ciąży to napewno j est za szybko na jakiekolwiek objawy, jesli do zapłodnienia doszłoby 29 stycznia to twoja zapłodniona komórka jeszcze nie zagnieździła się nawet w macicy. Możesz również mieć jakaś infekcję. Musisz jeszcze poczekać kilka dni, teraz jest na wszystko za szybko.

Gość Laaaurrraaaa
Moniko, tylko że ja nigdy czegoś takiego nie miałam ;/;/;/ trochę się tym martiwe, no alee... dziękuję że odpowiedziałaś :)

Domyśliłam się że wcześniej tego nie miałaś skoro o tym napisałaś ;)) no ale ja też kiedyś takich objawów nie miałam a od jakiegoś czasu mam;/ i lekarz twierdzi że to normalka w czasie jajeczkowania.... Z drugiej strony mogło rzeczywiście dojść do zapłodnienia bo często mała ilość krwi ze śluzem może świadczyć o zagnieżdzeniu sie zarodka. W takim przypadku do zapłodnienia musiało dojść jakieś 6-7 dni temu. Troche to dziwne biorąc pod uwagę że okres miałaś 15 stycznia ale ponoć w przyrodzie wszystko jest możliwe. Testu nie radzę narazie robić bo pewnie wyjdzie negatywny ze względu na krótki czas od zapłodnienia (choć różnie to bywa, ale lepiej poczekać jeszcze kilka dni). Zmierz sobie teraz temperature i mierz ją co kilka godzin przez następne dni. Jak będzie wyższa niż 37 stopni to możesz być w ciąży, jeśli nie to może to jakaś infekcja lub poprostu masz teraz dnie płodne. Zmierz temp i napisz mi bo sama jestem ciekawa;)) A tak w ogóle to chciałabyś mieć już dzidzie? ;))

Gość Laaaurrraaaa
Moniko, małe dzieci są strasznie rozkoszne :):) ale zawsze jest tak z czyimiś dzieciakami :):) dziecko chciałabym mieć ale tylko jedno :) tak ustaliliśmy z partnerem, ale na razie jeszcze nie :) poza tym on mnie namawia na bobasa ale ja jakoś nie bardzo;/ i jeszcze ten incydent ;/ ehhh, nie wiem już co mam myślec;/ a co do temperatury to nie przekracza 37... a Ty masz już jakies pociechy? Pozdrawiam Cię gorąco!