Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doloreska!

Czy tego chłopaka cokolwiek usprawiedliwia!!!!

Polecane posty

Gość nie popieram, ale też nie żal
mi tych pobitych/zgwalconych etc. mają za swoje ja nie jestem żadnym idealnym cżłowiekiem, ale nigdy nikomu nie próbowałam niszczyć życia dla swojej przyjemnosci/żeby poczuć sie lepsza!!! jeśli oni to robili, to dowodzi że są nic nie wartymi ścierwami za przeproszeniem i brzydze sie takimi ludźmi to nie dzieciątka z podstawówki które ciągną za warkocze (choc teraz pewnie i w podstawówce jest gorzej) tylko ludzie 17letni..a może nam opowiesz dokładnie jak go dręczono?... :)

tylko ludzie 17letni..a może nam opowiesz dokładnie jak go dręczono?... dokuczali, bili ale nie na tyle aby zabił, a najgorsze że mi go nawet było żal i mu współczułam i byłam dla niego życzliwa, ale cóż okazał się draniem może zabił przez przypadek ale ja mu tego nie wybaczę :(

XVC błagam już o nic nie pytaj :( niektóre rzeczy lepiej zachować dla siebie a śmierć ukochanego takim czymś właśnie jest nie uważasz :( Może kiedyś napiszę ale minęło już 14 lat a ja dalej nie umiem na ten temat rozmawiać

ojej kingusiu jak nam przykro że mu nie wybaczysz tylko że on zapewne ma gdzieś twoje wybaczenie zapytaj swoich przyjaciół jak się teraz czują :) oni już zapewne nie mają tego 'powera' który pozwalał im czuć się lepszymi, poniżać go i BIĆ "ale nie na tyle żeby zabić"...łaskawcy :) ty tego powera nadal masz...ale kiedyś w końcu los ci się odwdzieczy, w przyrodzie nic nie ginie

Gość natalia od urodzenia;)
blagam, obejrzyjcie sobie flm "nasza klasa", przysiegam, ze was wciągnie. po obejrzeniu bylam zszokowana, zniesmaczona, przerazona. mimo tego, ze mam tylko 21 lat, wiem , ze nie chce urodzic dziecka. nie dlatego, ze nie lubie dzieci, ze sie boje bolu... boje sie tego, ze nie dam rady wychowac go na dobrego czlowieka. myslalam ze to ja mialam zle w gim. ale to co sie teraz tam dzieje to tragedia!! z kazdego roku na rok robi sie coraz gorzej! Ja 5 lat starsza od 3klasistow boje sie tam wejsc. to jest straszne!! w moim miescie chodze z inicjatywa zeby puszczali ten film w gimnazjach i liceach. jesli go obejrzycie i bedziecie tego samego zdania, prosze, pojdzcie do najblizszej szkoly i zapytajcie. przeslanie nie trafi do kazdego, ale gdyby chocby 1% uczniow, dzieki temu filmowi, zastanowil sie nad swoimi czynami, to juz bylby sukces. wiem, ze film dostepny jest na iplex.pl za darmo.

ludzie przeczytajcie wczesniejsze wypowiedzi kingusi, to osobnik z którym nie należy wdawac sie w dyskusje :) a za takie groźby które napisałaś: " doloreska podaj jego dane personalne i szpital w którym przebywa to już będzie po nim" to kochana możesz miec problemy zdrowa psychicznie to ty też nie jesteś, polecam konsultacje z psychiatrą- może uda się zapobiec kolejnym tragiediom :)

tylko że on zapewne ma gdzieś twoje wybaczenie błagał mnie na kolanach abym mu wybaczyła :( ale jak ja mogę :( Nie mogę są rzeczy niewybaczalne 10 chłopców w klasie mu dokuczało a on zabił akurat jednego z niewielu którzy tego nie robili, i chyba jedynego który go polubił

A teraz z drugiej strony - pomyśl, co może czuć chłopak, którego ukochana dziewczyna popełniła samobójstwo z powodu znęcania się nad nią(like Ania) tak, że on nie zdążył jej powstrzymać? A co ja czułam gdy widziałam 15letniego ukochanego chłopaka martwego :( co czułam na mszy pogrzebowej, co czułam na cmentarzu, co czułam nie muszę myśleć bo to czułam

Możliwe, że przez przypadek/pomyłkę. A nie uważasz, że winni są też ci zwyrodnialcy którzy się znęcali nad tamtym. Bo w końcu to oni pociągnęli za ten cały łańcuch wydarzeń! I równie dobrze to oni mogli zabić twego chłopaka bądź doprowadzić do samobójstwa. Gdyby oni zabili, to do nich bym miała pretensje, ale to nie oni zabili, co teraz ma jeszcze wybaczyć mordercy, co mnie obchodzi czy przez przypadek/pomyłkę czy celowo zabił człowieka którego kochałam ja mu tego nie wybaczę. I nie współczuję mu dokuczania i dwóch lat smutku i nieszczęścia bo to nie o to chodzi, gdyby swojego oprawcę zabił to byłoby co innego, ale on zabił niewinnego :(

Gość anastazjanastazja
współczuję :(

on miał 15 lat i ty też? :D dziewczynko, w takim wieku nawet nie masz prawa określać tego miłością, bo nawet nei wiedziałaś co to takiego... zalosny umysl nastolatki

proszę cię zamknij się z całego serca błagam zamknij się, nie masz racji i się zamknij

aha i widać nie wiesz jak nastolatki mogą się kochać, no cóż wielka szkoda że masz klapki na oczach to ja tobie współczuję

aha i wiedziałam że nie zrozumiecie, mam nadzieję że nigdy nie zrozumiecie, coś takiego trzeba samemu przeżyć a wam tego nie życzę, no cóż mogę powiedzieć szkoda że tak krótkowzroczne jesteście, naprawdę z całego serca wam współczuję, bo jakbyście nie wiedziały każdy wie jaka miłość była ta prawdziwą i wspaniałą, a on był taką miłością. BEZ ODBIORU

Ale nadal uważam że nie masz racji co do TEGO tematu oraz TEGO chłopca o którym jest mowa w tym temacie. Zauważ, że TEN chłopak nie nasłał na nikogo, kto mu nie dokuczał. Ta czwórka była WINNA! Nie możesz go stawiać na równi z tamtym z twojej historii, gdyż w przypadku gdyby był na miejscu tamtego, to prawdopodobieństwo że by zabił twojego, jest znikome. Zgoda, masz rację zamknijmy temat ale tej czwórce i tak współczuję bardziej niż jemu i tego nie zmienisz ani ty, ani nikt inny na tym forum czy w Łodzi

Gość vera ikona
Sam się zamknij.

Gość jacek macek
Ja w swojej obecnej klasie (a jestem teraz w technikum) jestem rowniez nielubiany. Odstaje troche od reszty(w sumie to nie wiem w czym) a inni mi dogaduja, smieja sie, robia wlasnie takie glupie zarty na ktore ja nie mam ochoty. W koncu zaczalem skarzyc tak jak oni na mnie ze ktos sciaga, ale zaczeli miec do mnie pretensje ze to robie. Gdy ja sciagam cala klasa leci a teraz sam nawet potrafie zabrac komus sciage(tak by nauczyciel/nauczycielka widzial komu) i ja oddac. Dwa tygodnie temu mieli studniowke na ktora ja nie poszedlem bo wlasciwie nie lubie imprez(tym bardziej w towarzystwie takich osob) a wychowawczyni starala sie mnie przekonac bym poszedl i zapomnial o konflikcie z klasa. Dwie osoby probowaly mnie nawet przeprosic ale powiedzialem im wprost ze ich nienawidzi i zycze wszystkiego co najgorsze.

Gość jacek macek
I niech nikt mi nie mowi ze ktos kto byl ofiara w szkole sam sobie na to zasluzyl. To tak jakby powiedziec ze kobiecie nalezal sie gwalt? Owszem jednej o ktorej tutaj napisala nalezal sie gwalt, ale to i tak zbyt mala kara dla niej. Powinni jej jeszcze macice przeciac by nigdy po wyjsciu za maz nie urodzila dziecka, po co geny takiej suki maja isc dalej. Cala czworka zasluzyla na taki los, zostali surowo ukarani i bardzo dobrze ze ten biedny czlowiek nie wzial i niepopelnil samobojstwo a komus dokopal. On jest gora, jeszcze wyjdzie na swoje a tamci niech go pamietaja cale zycie.

Gość jacek macek
Gdybym z 2 lub 3 lata znalazl ten temat pewnie postapilbym tak samo. Nad ta czworka nie ma sie co uzalac, zasluzyli na to. Przykre ale prawdziwe a ten chlopak zrobil to co uwazal zastosowne i bardzo dobrze. Pokazal im kto tu rzadzi.

Gość jacek macek
I nie rozumiem jednego? Skad u niektórych osob takie oburzenie wzgledem tego chlopca, zrobil tak bo to byla koniecznosc, sila wyzsza, nalezalo im sie! I bede obstawial przy tym? I co z tego ze chloapk jest nietowarzyski? ma do tego prawo.

Gość nie ma na to usprawiedliwienia
:(

Chłopak postąpił bardzo podle i brutalnie:(

Jak taki bohater do tych chłopców mógł wyzwać na pojedynek i się z nimi bić [oczywiście bez żadnych kijów bejsbolowych czy innych ciężkich rzeczy].... tylko rękami.

A dziewczynom powinien dać spokój i zostawić. Nie bije się kobiet a on zlecił facetom coś takiego, przemoc wobec kobiety to coś okropnego... facet który zleca pobicie dziewczyny jest gorszy od damskiego boksera[bo taki facet jest chory a ten co zleca robi to z premedytacją].

Ciekawe jakby wasze dzieci spotkał taki los za to że dokuczali koledze? Czy też byście takiego małego gnojka tak bronili? Byli byście wściekli.

Poza tym co by kobieta nie zrobiła należy jej wybaczyć. Kobieta dla faceta powinna być świętością chociażby nie wiadomo jakby go bardzo skrzywdziła.

W sumie to jestem prawie pewna że ten temat to prowokacja, jednak wkurwiają mnie wasze komentarze. Jedynie osoby które dobrze mówią tutaj to autorka i Kingusia reszta to jakieś ścierwa które uważają gwałt czy oblanie kwasem za coś normalnego.

Gość ty tez powinnas byc srogo
ukarana za ten komentarz, glabie!!! Poza tym co by kobieta nie zrobiła należy jej wybaczyć. Kobieta dla faceta powinna być świętością chociażby nie wiadomo jakby go bardzo skrzywdziła.

Gość ty tez powinnas byc srogo
i tylko liczyc na to ze w nastepnym wcieleniu bedziesz facetem i bedziesz miala zone psychopatke :P :D