Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margaret Tabson

Moja rybka zwariowała, chyba coś złego się z nią dzieje. Ratunku

Polecane posty

Sacryfical Suicide hehe no wiesz każda praca przy zwierzętach jest brudna. :) Zależy co kto lubi.

Gość pachnę wiosną20...
karramba, właśnie widziałam zdjęcie, ale nie znam się za bardzo na jaszczurach i nie wiedziałam jaka to jest ;) Ja mam lamparciego. Widzę, że ten Twój na klawiaturze, to go sobie tak puszczasz żeby sobie pochodził. Ja też tak próbuję, ale ucieka, taki jest ciekawski, wszędzie wlezie... Jak sobie z tym radzisz?

Sacryfical Suicide - Myslę że gdybyśmy byli sąsiadami to już bym u Ciebie była chętna :) pachnę wiosną20... - Oswajam go, dużo czasu z nim spędzam, ale fakt że jak jest wyciągnięty to muszę cały czas go pilnować ( te gekony są bardzo skoczne). Jak miałam agamy brodate to nie miałam takiego problemu bo łaziły normalnie po podłodze w ramach spaceru :) Gekony są mniej oswajalne i trzeba niestety się z tym liczyć że będą chciały iść w długą :) To zdjęcie zrobiłam po 5 przymiarkach bo cały czas chciał koniecznie zejść ze stołu :)

Gość DO Sacryfical Suicide
o a ja jestem z tarnowa hodujesz moze te wilczaki

Sacryfical Suicide Jak widzisz nie brak tylko mają daleko :) Cały czas myślę nad tym akwarium. Przydałby mi się jakiś kontakt do Ciebie jak skombinuję transport.

Gość pachnę wiosną20...
No tak, wiadomo czas i jeszcze raz czas jesli chce zeby był oswojony... no ale wiadomo gadziny się tak nie oswoją jak ssaki.

Gość autorko
jak tam rybek?

Gość Margaret Tabson
kupiłam grzałkę, mam ją normalnie podłączyc do prądu i włozyc do wody? nic sie nie stanie??

Gość Margaret Tabson
up

Gość autorko
to sa specjalne grzalki do akwariow, wkladasz do wodu i wlaczasz do pradu, masz jakas regulacje temperatury i termometr w wodzie zeby nie bylo za goraco?

Gość Margaret Tabson
ma regulacje, ale termometra nie. bede sprawdzac żeby nie była za ciepła. kupiłam mu lekarstwo ktore mam wlac do wody kiedy temperatura wzrośnie o 2 stopnie

Gość autorko
a jak rybka? lepiej cos?

Gość Margaret Tabson
no lepiej, zaczyna w miare normalnie pływac, czasem ja znosi ale jest lepiej niż wczoraj. tylko dalej nie chce jesc, dawalam jej na patyczku podsuwałam pod sam pyszczek ale nie chciała otworzyc, nie wiem już co mam zrobic żeby jadła

Gość autorko
moze jak bedzie mial cieplejsza wode to apetyt wroci :D

Gość Margaret Tabson
Nie wiem on już długo nie je:(

Gość autorko
badz dobrej mysli, wazne ze zaczal sie ruszac, bedzie dobrze, daj mu czas

Gość ostry miecz horyzontu
Margaret, dobra z Ciebei Dusza. Rozczulasz mnei swoją troską o zwierza. Życzę, by Twoja Rybula wyzdrowiała i zyła dłuuugo.3 maj się i za nic na swiecie, nie zatrac w soie tej wrażliwosci, na teraz i na zawsze. Buziole!

Gość Margaret Tabson
wlałam jej ten płyn, podobno ma zabijac bakterie

Gość Margaret Tabson
Nie, jak go kupiłam to był młodziutki bo widziałam że u mnie urósł:)

Gość żeby rybka wyzdrowiala no
trzymam mocno kciuki żeby rybka wyzdrowiała!! będę śledzić wątek

Gość Margaret Tabson
Nie wiem czy chciałabym miec więcej rybek, jeden mi wystarczy. Ładnie wyglądają takie duze akwaria ale trzeba dbac bardzo. Ja na poczatku myślałam że rybka to takie bezproblemowe zwierzątko, a okazuje się ze wcale nie. teraz mi zachorowała i nie wiem co jej jest. mam nadzieje że wyzdrowieje. wszyscy mówią, że mam dobrą ręke do zwierząt bo wszystkie jakie miałam żyły bardzo długo, chomik syryjski ponad 4 lata już taki starusieńki był.

Autorko z większym akwarium jest mniej roboty niż z małym sama zmieniłam na większe i mam mniej roboty niz z mallutkim.

Gość 87879
Ja nie rozumiem jednego, dlaczego zabieracie sie za coś, jak nie macie o tym zielonego pojęcia? Rozumiem nawet, że może nie chieć sie komuś czytac całej ksiązki, ale czy trudno wyszukać choćby dobry artykuł o zakładaniu akwartium? Z podstawowymi informacjami o tym? Myslę, że taryba ma od czegoś jakieś porażenie, mże wzrok tez straciła ale to chyba nie tylko to. Czasem wystarczy ze do akwarium dostanie sie kropla czegokowliek- jakiejś chemii... Nigdy nie powinno sie czyścić akwarium np. płynem do mycia szyb, nawet z zewnątrz. Ja bym od razu zrobiła tej rybie kąpiel w błękicie- tak sie to popoualarnie nazywa, jest to taki preparat do kupienia w każdym sklepie akwarystycznym. Na pewno by nie zaszkodziło, a może by pomogło. Bo pomaga na wiele różnych pasożywtów. TYlko teraz może byc juz na to za pózno. To niespokojne zachowanie mogłoby być w wyniku utraty wzroku, ale wątpię, czy by pływał wtedy bokiem. I z tym jego niejedzeniem- to też nie do konca wzrok, bo ryby mają bardzo dobry węch, i powinna wyczuć jedzenie na węch. A co do sprzedawców w sklepach to 95 % nie ma zadnego pojęcia o rybach. Ja w Poznaniu gdzie mieszkam znalazłam tylko jedną taką osobę. Co sama prowadzi swój sklep i naprawdę wie bardzo duzo o rybach. Sprzedawcy nawet nie wiedzą często jak dobrać ryby, żeby sie nawzajem nie pozjadały.

Gość autoro
i jak rybka?

Gość haloalo
odezwij sie bo ciekawa jestem :)

autorko,mam 500-litrowe akwarium i dobrze ktos napisal,ze im wieksze,tym mniej przy tym babrania.Mialam juz male,potem takie srednie i wierz mi,ze teraz,przy duzym jest duzo mniej roboty. Zdrowia dla rybki zycze:)