Gość lolittta321 Napisano Luty 16, 2011 Hej, dziewczyny słyszałyście coś o tym jak działa olejek z wiesiołka? To są jakieś tabsy, czy one faktycznie pomagają? jeżeli tak to w czym? Z góry wielkie dzięki za pomoc! Czekam z utęsknieniem na wiosnę, zawsze to jakieś nowe nadzieje i więcej wiary i optymizmu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheOleska 0 Napisano Luty 16, 2011 olej z wiesiolka sa to takie miekkie kulki zlte tabletki poprawia o ne lepsza jakos sluzu przynajmniej mi pomogly i po miesacu zauwazylam lepszy sluz bierze sie go od dnia@ do owulacji gdzy potem moze dosc do skurczów i poronienia gdtby sie zaszlo ewentualnie w ciąże nie to nie sa zadne tabsy jesli masz sluz ok to nie muisz tego brac! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ania29-2011 Napisano Luty 16, 2011 hej dziewczyny !mam do was pytanko czy miałyscie taka sytuacje ze podczas cyklu miałyscie dwa razy sluz plodny?bo ja mam 24 dc i pojawił mi sie sluz jak by plodny a juz wczesniej go miałam koło 14 dc,czyli co mam dwa razy owulacje ?za 3-4 dni mam termin planowanej @ (choc mam nadzieje ze nie przyjdzie) a tu teraz śluz plodny ,co on moze oznaczac?czy to tak przez to ze miałam grype?czy wiecie cos na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ghbvctwihrfmds nrwi ps Napisano Luty 16, 2011 owulacja dwa razy.. całkiem mozliwe, najczesciej dzieje się tak po odstawieniu tabletek anty. Wtedy jajniki mogą niezaleznie od siebie puscić po jajeczku i stąd dwa razy śluz płodny.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ambrosia 0 Napisano Luty 17, 2011 rany !!!! co za pustki:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolittta321 Napisano Luty 18, 2011 Hej, wczoraj byłam u lekarza ... dostałam skierowanie na laparoskopię, mam tak rozregulowaną gospodarkę hormonalną, że szok! Oczywiście diagnoza PCO :( ciekawe czy ten zabieg coś pomoże? A jak u Was? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ania29-2011 Napisano Luty 18, 2011 Hej Dziewczyny!ja mam dzis 26 dc i czekam na wyrok:) czy przyjdzie @ czy nie przyjdzie,okarze sie to jutro albo po jutrze ,bo cykle raczej mam regularne z duphastonem co 27-28 dni,nadal mam brak jakis szczegolnych objawów ani na @ ani na ciąże,chwilami jajniki mnie pobolewaja i tyle.takze wszystko jest mozliwe u mnie:)pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheOleska 0 Napisano Luty 18, 2011 ania29-2011 to trzymam kciuki oby nie przyszla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosieńka2666 Napisano Luty 18, 2011 Mnie bolą piersi od kilku dni. Jak do okresu, tylko że @ powinnam mieć dopiero ok. 24go. chciałabym być już w ciąży :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosieńka2666 Napisano Luty 18, 2011 po czym mozna poznać, ze ma się rozregulowana gospodarkę hormonalną? Bo ja mam wysypkę na brodzie, po bokach..kosmetyczka powiedziała, że mogę mieć właśnie coś z hormonami. Do tego przetłuszczające się włosy. Strasznie. codziennie musze myc włosy, a mam długie... gdy się robi cieplej, to 2 razy dziennie. moze to mieć coś wspólnego z hormonami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheOleska 0 Napisano Luty 18, 2011 gosieńka2666 a kto by nie chcial byc w ciązy:P no to duzo moze miec wplyw na hormony moze idz sobie przebadaj te hormony i bedziesz wiedziala a dlugo sie juz starasz/?mialas jakies badani robione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolittta321 Napisano Luty 18, 2011 Ja miałam robiony szereg badań hormonalnych w poszczególnych dniach cyklu, mam wszystko na odwórt :| no i te pęcherzyki, mnóstwo dlatego będzie laparo :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ambrosia 0 Napisano Luty 18, 2011 moja koleżanka tez ma pco,i endometrioze ,starali sie o dziecko 3 lata,wreszcie tez miała laparoskopię i po 3 miesiącach zaszła,do 4 miesiąca nic nie wiedziała,zero objawów,nie spodziewała sie ciąży ,gdyż lekarze przygotowali ją że szybko mamusią nie zostanie ,a tu masz!! niespodzianka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosieńka2666 Napisano Luty 18, 2011 no ja się staram już w zasadzie teraz 11cykl.. lekarz powiedział, ze po 2 latach powinnam się w ogóle zacząć niepokoic i wtedy przyjść... dlatego nie miałam żadnych konkretnych badań. zastanawiam się czy nie iść do innego i skłamac, że staram się 2 lata :/ Mam już różne pomysły... w sumie to mam niby najlepszego lekarza w mieście ale ta jego opieszałość :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolitta321 Napisano Luty 18, 2011 dzięki Ambrosia - właśnie takie wpisy dodają mi skrzydeł i wiary, że będzie wszystko dobrze! Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolitta321 Napisano Luty 18, 2011 gosieńka - u mnie to dopiero szósty cykl, ale mam świetną lekarkę, powiedziała, że nie ma na co czekać. Bo też miałam mnóstwo swoich pomysłów i nawet chciałam clo, ale ona mi powiedziała, że mam tak wszystko rezregulowane, że żadne clo mi nie pomoże :o i wypisała skierowanie na laparo ... mam nadzieję, że przyniesie skutek! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nunusia 0 Napisano Luty 18, 2011 czesc laseczki:) u mnie teraz kibel to moj drugin przyjaciel, hehe rano to nie moge sie doczekac az go "odwiedze" ale poza tym to czuje sie mega dobrze, cała rodzinka juz wie ze dzidzia bedzie i wszyscy sie strasznie ciesza:) trzymam kciuki goraco za wszystkie :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosieńka2666 Napisano Luty 18, 2011 nunusia super :) cieszę się razem z Tobą :* Ja odliczam dni do okresu :O nie wiem czego się spodziewać. Wolę się nie nastawiać, ze może nie przyjść i wczoraj kupiłam podpaski i tampony, i postawiłam na szfce w łazience. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gruchaweczka 0 Napisano Luty 19, 2011 ania29 jak tylko będziesz coś wiedziała to daj znać:)trzymam kciuki żeby @ nie przyszła:D gosieńka wysypka i przetłuszczające się włosy mogą być spowodowane hormonami ale nie muszą. Ja myslę że spokojnie możesz iść do innego lekarza i powiedzieć że się staracie już prawie 2 lata, niech Cię skieruje na jakieś badania. Ja bym tak zrobiła po 11 cyklach nieudanych staranek:) lolittta współczuję kochana tego wstrętnego PCO:) u mnie na szczęście wykryto w miarę wcześnie i zabieg nie był konieczny tylko leczenie hormonalne. Trzymam kciuki:) nunusia cieszę się że u ciebie wszystko ok i oby tak dalej. Odwiedzaj nas często, pisz co u ciebie i rozsyłaj ciążowe fluidki:P U mnie 14 dc no ale biorąc po uwagę że ostatni cykl trwał 37 dni na owulację muszę jeszcze poczekać z tydzień:( na razie mierzę temp i obserwuję śluz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zapl_bydg Napisano Luty 19, 2011 Hej jeżeli poczułaś instynkt macierzyński, bądź Twój partner nie może mieć dzieci, chętnie pomogę. 100% dyskrecji, 1000% zdrowia i higieny. pisz na zapl_bydg@mixbox.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ambrosia 0 Napisano Luty 19, 2011 nunusia!!!ile ja bym dała żeby poprzytulac sie do kibelkap) znowu odżyła we mnie nadzieja na ten cykl.mam nadzieję ze sie uda!!!musi!!!! dziewczynki wszystkim nam sie wkoncu uda,trzeba tylko czasu,wiwm,wiem że najlepiej by było jak najszybciej ale cóz taki los;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ania29-2011 Napisano Luty 19, 2011 mi niestety sie nie udało w tym cyklu ,jednak @ przyszła niestety dzisiaj,ale nie poddaje sie moze w kolejnym sie uda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheOleska 0 Napisano Luty 19, 2011 ania29-2011 przykro mi napewno sie z czasem uda!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gruchaweczkaania Napisano Luty 20, 2011 ania też mi przykro że sie nie udało ale głowa do góry, następnym razem będzie lepiej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nunusia 0 Napisano Luty 20, 2011 hej dziewczyny co tu u was tak cicho?? ja sobie z pracy wrociłam po całotygodniowym maratonie i mam juz dosc... jutro na szczescie wolne to odpoczne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nunusia 0 Napisano Luty 21, 2011 jak dobrze sie bylo wyspac, wogole to strasznie mnie od miesa odrzuciło wczesniej to robilam roznosci na obiad a teraz... masakra hehe najchetniej to chleb z ogorkiem kiszonym to jem tylko od paru dni... bo na reszte mnie mdli :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosieńka2666 Napisano Luty 21, 2011 nunusia, ja miałam tak z pierwszą ciążą - miałam torsje jak tylko poczułam mięso, albo chociaż rosół... jeść mogłam chleb z majonezem i ogórkiem kiszonym(pikantnym) :) i piłam sok limonkowy :D przez taką dietę schudłam 3 kg :D Teraz czekam na miesiączkę.. na razie nie boli mnie brzuch, choć zawsze dawał znać o sobie kilka dni przed miesiączką. No i w nocy obudziłam się i straszliwie bolały mnie piersi... tak bardzo, że aż nie mogłam znów usnąć... no ale się jakoś udało. Jutro albo pojutrze zrobię sobie test :) albo za 2 dni . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nunusia 0 Napisano Luty 21, 2011 hehe pare kiogramow mniej mi nie zaszkodzi ale pozniej je nadrobie... dzis na obida bedzie bezmiesne leczo... boze chyba ze 4 lata tego nie jadłam ale mam taka ochote... ostatnio wrocilam po 22 z pracy i gotowałam grzybowa zupe no masakra tak mi sie jej chcialo hehe a jak przyszlo co do czego to zjadlam pol talerza i mialam dosc heheh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosieńka2666 Napisano Luty 21, 2011 hehe, Nunusia, myślę, że te smaki itp..to organizm sam podpowiada w ten sposób, czego mu brakuje i jak zrekompensować np.braki fosforu albo innych składników i "woła" o pomoc do Ciebie ;) Ja też miałam wyrafinowane smaki w ciąży, a moja 5 letnia córka to ma taki gust kulinarny, jak żadne chyba dziecko :D W przedszkolu to mi ciągle coś panie mówią śmiejąc się, że moja mała np prosi, żeby jej pokroić awokado do szynki na chlebek, albo czy do serka dostanie kilka zielonych oliwek :D Uwielbia wszystkie kwaśne zupy, krupnik obowiązkowo, na drugie woli kotleta na parze niż smazonego, bo jej nie smakuje w panierce :D itp .... nie, żebym uczyła dziecka wybrzydzać ale jej smakują takie rzeczy, jak zielone oliwki, żurek, ogórki kiszone, kabanoski i tego typu smakołyki :D Chociaż dziecko też podpatrzy na nawyki żywieniowe rodziców i naśladuje, ale cieszę się, że lubi nietypowe rzeczy :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosieńka2666 Napisano Luty 22, 2011 wiecie... na głównej kafeterii pojawił się artykuł o bezpłodności mężczyzn... aż mi ciarki przeszły, jak pisze tak o zawodowych kierowcach, którzy bardzo często mają problem z płodnoscią z powodu przegrzania jąder... normalnie się zmartwiłam... Poza tym dalej nie mam okresu :) miałam dac na luz, a jednak liczę te dni ciągle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach