Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beźka

Nosidełko - od kiedy najwcześniej?

Polecane posty

Gość beźka

na allegro są takie od pierwszych dni życia i takie od 2 lub 3 miesiąca. Na oko niczym się nie różnią - ale czy rzeczywiście są bezpieczne dla noworodków, które nie trzymają jeszcze główki? Dodam jeszcze, że chce kupić nosidełko, nie chustę - bo nie wyobrażam sobie tego obwiązywania się

Gość beźka
uppp

Gość karolina19877777
Wszystkie nosidełka na naszym rynku są szkodliwe dla dzieci które jeszcze samodzielnie nie siedzą. Gdyż obciążają nienaturalnie kręgosłup dziecka.

A to obwiązywanie się nie jest takie straszne:-D Skąd jesteś? Jak z Poznania to zapraszam na warsztaty wiązania, właśnie tworzymy grupę:-)

Karolino - proszę uzupełnij wiedzę (także w zakresie składni) i dopiero się wypowiadaj. Gdyż nie masz racji:-P

Gość karolina1987777777
Trzeba było obejrzeć ostatnio program na tvn w którym wypowiadał się fizjoterapeuta. Pokazywał dostępne na naszym rynku nosidełka i opisywał ich wpływ na kręgosłup. Ty za pewne fachowcem nie jesteś tylko kurą domową więc raczej fachowej wiedzy nie posiadasz.

A co to ze kura domowa tzn ze glupia?? mysle ze bardziej obeznana niz Ty , bo zapewne ani nie masz dzieci ani nie jestes okspertem tylko siedzisz przed tv i ogladasz TVN

Niestety muszę cię rozczarować, nie jestem kurą domową i nie mam czasu oglądać wyroczni tvn-u :-P

Gość karolina1987777777
Ale masz czas żeby się chustować. Obwiąż sobie nią mózg może pomoże.Wyobraź sobie że czasem lubię obejrzeć mądre programy ale ty nie masz na to czasu bo obiadek musisz swojemu Panu zrobić.

Znow mamo widze ze komus maz nie dogodzil :D:D Nastepna glupia baba przyszla sie klocic - na to tez ma czas oprocz ogladania MADRYCH programow. karolino czy to te twoje madre programy nauczyly Cie takiego zachowania?? :D

Gość karolina 19877777777777
Nie te mądre programy tylko przymus. Niestety czasem jestem zmuszona do kontaktów z tak prostymi ludźmi jak wy więc dostosowuje swój poziom do potrzeb innych.

Młoda Mamo - chciałam coś jeszcze napisać, ale niestety zamurowało mnie, zastanawiam się nad wypowiedzią "masz czas, żeby się chustować", chyba muszę obejrzeć jakiś mądry program na tvn-ie, żeby zrozumieć sens tego zdania.

Gość karolina 19877777777777
Nie musisz obejrzeć programu tylko poszerzyć wiedzę z języka potocznego. Tak każda mama, która używa chusty mówi np. idę się chustować. Ale widzę że tak tępa istotka jak ty i tak tego nie zrozumie. Wracaj lepiej do garów.

Ja podziwiam tych co noszą dzieciaczki w nosidełkach, w chustach, itp. Ja próbowałam nosić kiedyś z przodu córkę, była malutka i nie ważyła dużo, ale myślałam że mi kręgosłup pęknie w pół :) nie dość że ciąża sama w sobie osłabila kręgosłup to jeszcze później dźwigać np. 5 kg dziecko. Najdłużej udało mi się ponosić dziecko 3 minuty i to z bólem :)

taa widze ze Pani Karolina jest na wyzszym poziomie od nas bo wie co znaczy chustowac xD A my jestesmy dla niej tylko prostymi ludzmi - ona jest krzywa :D

Gość atakatama
Karolino, nie wiem, dlaczego w tobie jest tyle agresji? Napisałaś, że wszystkie nosidła są szkodliwe, bo obciążają w nienaturalny sposób kręgosłup dziecka. Czyli według ciebie, w jakiej pozycji ten kręgosłup powinien się znajdować? Bo idąc tym tokiem rozumowania to nawet noszenie dziecka na rękach byłoby szkodliwe.

Gość sylwiaLat
W przypadku nosidełek to ja kupowałam coś takiego od Mini Traper ( www.minitraper.pl ). Tu masz duży wybór i są to profesjonalne rzeczy. Właściciele sklepu sami mają dzieci i dużo z nimi podróżują, więc wiedzą o co biega ;-)