Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZałamanaŻona;/

Granica wytrzymałości...

Polecane posty

Gość ZałamanaŻona;/

Mąż uparł się na metody naturalne. Wmawiałam mu, że to nie ma na chwilę obecną sensu, bo ja mam nieustabilizowaną sytuację z tarczycą, hormonami, nieregularne okresy i te całe durne wykresy temp i zagladanie sobie w majtki nic nie dadzą poza moim wczesniejszym wstawaniem i obowiązkiem trzymania żelaznej dyscypliny w tym wszystkim. Bo on nie musi robić nic, oczywiście. Za każdym razem kiedy tylko dojdzie między nami do zbliżenia bez dodatkowego zabezpieczenia (tak, tak... robimy to często z prezerwatywą, inaczej mąż nie chce mnie tknąć...), potem przez 3 dni jest panika, że na pewno będę w ciąży ( bo to był by koniec świata przecież!). Jak tylko skoczy mi temperatura, nieważne, że skarżę się na gardlo itp, on od razu każe mi biec do apteki po test... Wyglądam bardzo młodo i spojrzenia ludzi w aptece mnie dobijają. On nie pójdzie ani po test ani po gumy bo, "jemu nie wypada przecież!".... Jestem tym zmęczona.. OK, ciąża w tym momencie byłaby tragedią, bo mogłoby się urodzić chore dziecko itp przez te hormony... Wiem. Ale tak ogólnie w ciążę zachodzą 15latki, ludzie z biednych pijackich rodzin, ludzie bez kasy i jakoś dają radę... Pomijam patologie, oczywiście. W naszym przypadku dzieciątko nie byłoby może w dobrym momencie, ale nie mamy najgorzej znowu... Wkurza mnie to już, bo mąż zachowuje się jak dziecko unikające konsekwencji działań, odpowiedzialności, chcące żyć tylko przyjemnościami. A twierdzi, że to wyraz jego nadzwyczajnej powagi i doroslości... Pominę to, że czuję nieatrakcyjna, niekochana i jak kretynka żebrząc o seks...

Gość aha i achhhh
a nie pyta ci sie 100 razy przed czy "dzisiaj na pewno można?" a potem jak sie okaze, ze wpadka, to będzie twoja wina, bo mu przecież powiedziałaś że "na pewno mozna". :D Mój tak robil, odstawilam wreszcie kilka lat temu od łoża bo przestałam dupka kochać. Zastanów sie, czy to wytrzymasz przez całe zycie, ja nie wyrabiam już. :o

Gość nie zmienisz tego niestety
to zacznij brać tabletki - on nie musi wiedzieć. Poza tym chyba jest na tyle duży żeby zrozumieć jakie konsekwencje niesie za sobą ciąża z zaburzoną gospodarką hormonalna.

Gość ZałamanaŻona;/
Przepraszam za zawracam wasze glowy, ale jestem kobieta. Jako taka nie mam mozgu i musze wywlekac takie sprawy na forum. Oczywiscie sama nie wiem ze to bydlak i powinnam sie rozwiesc, wy musicie mi to powiedziec, poniewaz jestem kobieta i moje iq waha sie w granicach 70-75.

Gość ZałamanaŻona;/
Podszywaczu- Dobrze, że Ty masz wysokie IQ i sobie radzisz w życiu:) Nie mogę póki co brać tabletek, bo to by kolidowało z innymi hormonami, które będę brać na tarczycę;/ Ja rozumiem, że można bać się ciązy, nie czuć przygotowanym itp, ale bez przesady. Ślub kościelny bierze się m.in. własnie uwzględniając "otwarcie na potomstwo"... Po co każe mi mierzyć temp itp skoro i tak jedynie seks w gumie mogę wybłagać?!;/ Czuje się jak w jakimś beznadziejnym śnie, z którego mogę się nie obudzić. A gdybym zaszła w ciążę, to daje sobie reke uciac, ze slyszalabym, ze to moja wina:F

Wybacz, ale mąż jest z rodzaju wygodnickich. "Nie tknie Cię", bez prezerwatywy, to niech nie tyka. Ty świadomie nie wymagasz od niego tej prezerwatywy, a samej sobie robisz szkodę, tym bardziej, że podobno nie chcesz dziecka. To nie jest "granica wytrzymałości" - jak głosi Twój topik, tylko niemożności rozwiązywania wspólnie problemu, a co za tym idzie kompromisu w tym względzie.

Gość ZałamanaŻona;/
Nasz kompromis, a raczej mój polegałby na tym, ze godzę się na prezerwatywę, ale jednoczesne udawanie prowadzenia npr czyli temp i sluz.. Bez sensu, nie chce nikogo a przede wszystkim siebie oszukiwac;/ Nie chce kochac sie z mezem tylko wtedy, kiedy on ma na to ochote lub jest sklonny wielce zaryzykowac;/ To odbiera mi cala radosc z kochania sie. A co za tym idzie tez nie chce zeby to tylko i wylaczeni maz zadecydowal w przyszlosci, kiedy mam zajsc w ciaze i urodzic dziecko, bo sorry, ale to jst moje cialo, moj bol itp. I obydwoje powinnismy decyodac;/ Ech wyszlam za niedojzalego gownaiarza i egoiste

Tak, niech bierze tabletki, a on nie zakłada gumy. Co tam jej zdrowie i chora tarczyca, liczy się przecież TYLKO jego przyjemność. Seks jest piękny tylko wtedy, kiedy nie ma zakłóceń i jest pod tym względem porozumienie.

Gość kobieto ogarnij sie!
weź pogoń takiego debila!!! on cie tresuje!!! ustawia pod siebie!!! niech sobie sam wkłada termomtr w dupe i mierzy temperature!! nie daj sie!