Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ErnoErno

Implantacja zarodka - jakie miałyście objawy???????????

Polecane posty

Gość Leczenie niepłodności
Witam serdecznie, Jestem redaktorem i pracuje nad serialem dokumentalnym o tematyce niepłodności. Celem tego serialu jest edukacyjne przedstawienie tematyki niepłodności, w tym in vitro. Poszukując osób, które byłby chętne do rozmowy, natrafiłam na Pani wpis na forum kafeteria.pl i dlatego pozwoliłam sobie napisać. W dokumencie pragniemy pokazać pary, które leczą się na niepłodność, ale także przypadki kobiet lub mężczyzn, którzy decydują się na oddanie komórek rozrodczych przed chemioterapią. Serial realizujemy już od sierpnia przez najbliższe miesiące. Nasz serial dokumentalny realizujemy wraz z kliniką zajmującą się leczeniem niepłodności. Każda para, która zgodzi się na udział w dokumencie uzyska leczenie niepłodności w klinice z in vitro włącznie. Zdaję sobie sprawę, iż temat jest niezwykle delikatny, ale byłabym niezwykle wdzięczna, gdyby zgodziła się Pani ze mną porozmawiać. Z góry dziękuję za pomoc, A.Sawicka e-mail: a.sawicka@tvn.pl

Gość gość
hej dziewczyny ja nie wiem co to moze byc w piatek dostałam plamienia dzis juz prawie nie ma koloru brazowego wspołzyłąm w dni plodneee do miesiaczki zostało mi 6 dni co to moze byc?

pytasz, czy może to być implantacja? hmm... nie wiem co Ci powiedzieć, może być implantacja, ale nie musi być, tak samo jak część dziewczyn wcale nie krwawią w czasie implantacji a w ciąży są. Muszisz wyczekać≤ te 6 dni jeszcze chociaż, do testowania, nic więcej nie poradzę niestety. A kiedy podejrzewasz owulację? tzn kiedy była?

Gość gość
owulacje miałam 5

gościu:) moim zdaniem musisz odczekać te 2-3 tyg do testowania, to może razem bedziemy testować:) ja owu miałam gdzies 1-3.08, tak podejrzewam.możemy poczekac do 19go? co sądzisz?

Gość gość
okey ja włąsnie bd tetowac wtedy:P

gosciu, niestety nie bede testowac z Tobą. Przyszla @, 6 cykl bezowocnych starań... zaczynam dziś tabletki antykoncepcyjne. Przyda mi się przerwa, jestem zmeczona, wykończona, wściekła...

Gość Motyleeekkk
Witam serdecznie :) Staramy się z partnerem o Maleństwo :) Kochaliśmy się bez zabezpieczenia 12 dnia cyklu . Od tego czasu minął tydzień ... Strasznie bolą mnie brodawki , są tkliwe , trochę ściemniały . Byłąm u ginekologa , ale niestety usg jeszcze niczego nie wykryło . Mam dość ostre bóle prawego jajnika , lekką senność i (z tego co zauważyła rodzina ) zmiany humoru ... Czy to może być ciąża ?

Gość gość
Motylek Zrób test w terminie miesiączki i będziesz wiedziała. Czy my wyglądamy na lekarzy?? To logiczne że za wcześnie do lekarza iść. Trzeba czekać

Motylku, oczywiscie jak poprzedniczka pisała musisz wyczekac na dzień testowania, najwczesniej w dniu sopdziewanej miesiączki. Nawet jeśli bedzie milion objawów ciązy, to nie można o niej mówic póki nie bedzie potwierdzenia testu bądz lekarza. Czasem objawów nie ma a ciaza jest i tak widzisz można kręćka dostac od tego... Oczywiście możliwość jest, że w ciązy jesteś, ale na pewnośc muszisz poczekać. Powodzenia!!

Gość Motyleeekkk
Gościu - Oczywiście , że nie jesteście lekarzami :) Zaczekam do terminu miesiączki i stestuje :)

Gość Roksi123
Hej Dziewczyny :) A więc od początku ... 03.08.2013 miałam okres (ale był bardziej skąpy , bezbolesny , trwający jakieś 5 dni ). Kochałam się z mężem 12 i 14 dc . Czyli 14 i 16.08 . Od wczoraj mam strasznie nabrzmiałe i tkliwe piersi , w dodatku lewa pierś strasznie kłuje co jakiś czas . Ponadto ściemniały mi brodawki . Wczoraj i dziś moje jajniki chcą dosłownie eksplodować . Męczy mnie dość mocny ból podbrzusza . Co jakiś czas mam zawroty i bół głowy . Dodam , iż mam bardzo nieregularne cykle . Wcześniejsza miesiączka była 14.07 , więc mój ostatni cykl trał jakieś 21 dni . Czy możliwe jest , że właśnie fasolka się zagnieżdża ? Już sama nie wiem co się ze mną dzieje , ale mam uczucie jakby jednak coś miało z tego być - tak podpowiada mi intuicja . Co o tym myślicie ??

Roksi ciężko powiedzieć bo to mogą być objawy implantacji ale nie muszą. Ja po owulacji miałam jedynie duże wzdęcia nie wiadomo od czego. Dopiero w terminie @ zaczęłam czuć kłucie w piersiach. Każda z nas tu miała inaczej. Musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać jeszcze troszkę na test. Trzymam kciuki za 2 krechy!

Gość asti
Hey dawno mnie nie było. Roksi wierzę że to ciąża choć jak kolezanka wyżej dobrze pisze u każdej z nas były inne objawy bądź też ich prawie brak. Też miałam intuicję że to będzie to i właśnie teraz jestem w 12 tyg ciąży i wczoraj widziałam już ukształtowanego maleńkiego człowieczka bardzo r***liwego. Pozdrawiam.

Gość Roksi123
Zaczekam do 26 lub 27 Sierpnia :) Asti - Gratulacje :) Trzymam kciuki , żeby wszystko szło dobrze :) A jakie polecacie testy ? Który według Was jest najlepszy ?

Gość asti
możesz iść do laboratorium i zrobić w sumie ta sama cena. Koleżanki pisały żeby był jak najbardziej czuły ja sama nie patrzyłam jaki to pre- test jakoś tak w sumie męża wysłałam po test i z rannego moczu robić najlepiej. Roksi 3 mam kciuki za pozytywny test :)

Gość Roksi123
Słyszałam też , że dobry jest acon i bona ... Kupie na wszelki wypadek dwa :)

Roksi kup więcej mi jak wyszedł pozytywny zrobiłam jeszcze kilka tego dnia i w następnych:P

Gość asti
przymierzam się dołączyć ale jak już komputer wylaczam to wtedy przypominam sobie. :)

Gość Roksi123
Jak narazie nabrzmiałe piersi i bolesne sutki się utrzymują , ból i rwanie jajnika również ... Do tego od 3 dni gęsty , mleczny śluz ... Głowa chce momentami eksplodować , ale nie wiem czy to nie wpływ ciśnienia ... Poniedziałku - Nadchodź !

Gość Roksi123
Czy któraś z Was miała na początku krwawienie ( jasna krew , z małymi skrzepkami) ? Od rana mam i nie wiem co jest grane

Roksi to może być z implantacji. albo w terminie @ mogą występować plamienia i nawet krwawienia na początku.

Gość gość
a ja mam dziś 24dc i różowe plamienia,malutkie... i mam nadzieję,że to "to":)

Gość Roksi123
Ja mam 22 dc ... Plamienie chyba zamienia się w @ ... Ale dla pewności po zakończeniu zrobie test ... Nigdy nic nie wiadomo :)

Gość Roksi123
Tylko dziwi mnie to , że przed samym plamieniem miałam taką dużą ilość wydzieliny ... Mleczno-biała ... Raczej przed @ powinno być sucho prawda ?

Gość gość
Moje plamienie zaczęło się rano i w sumie teraz prawie nic nie ma...Możliwe,że tak mało by było? Temperatura wysoka 37,2

Gość Roksi123
Tyle , że ja właściwie nigdy przed śluzu nie miałam ... No nic , trzeba czekać

Gość gość
Roksi123, a Ty masz tzawsze takie krótkie cykle???skoro twierdzisz,że @ się rozkręca...