Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zcoolgany w coolke cool

O psach i ich właścicielach , coś co mnie irytuje

Polecane posty

Gość bvcx
talasa ja juz napisalam ty sie LUDZI boj nie psów!

dla mnie wazniejszy od ciebie jest moj pies:P to chyba logiczne, jego znam a ciebie nie.

Gość .MarciA.
Autor jest totalnym kretynem .... Nie mam słów :O

Gość mój pies ma was gdzieś
słyszeliscie o tych tragicznych przypadkach, kiedy samochód osobowy wjechał na chodnik i zabił przechodniów? a o tym, że samochód ciężarowy wjechał w ścianę domu mieszkalnego? dlaczego idąc chodnikiem mam sie bać i uważać na pier@@@@ i nieodpowiedzialnych kierowców? ZLIKWIDOWAĆ SAMOCHODY jako potencjalne niebezpieczeństwo i to migiem

Gość gamorra
talassa - nie masz uwazać na psy, na psy maja uważac ich właściciele Ty masz tych psów jedynie nie prowokować, tak samo jak masz nie prowokowac innych ludzi - masz ich nie wyzywać, masz ich nie straszyc, masz ich nie draznic. Dotarło? A tak poza tym - masz isć tak, jak chcesz isć i juz, nie wiem, na czym polega problem. co ci niby zrobi pies, który idzie na smyczy przy nodze własciciela 3 m od ciebie?

Gość .MarciA.
Dla mnie też o wiele ważniejszy jest mój piesek, który jest moim wiernym przyjacielem, niż jakieś jebnięte barachło, które wynajduje problemy niewiadomo skąd bierze, bo ja jak idę ulicą, to w ogóle nie zwracam uwagi na psy a tym bardziej już sobie nie mogę przypomnieć żebym ja się jakiegoś bała :O Autor jest jebnięty aż żal :O

Gość .MarciA.
Dla mnie też o wiele ważniejszy jest mój piesek, który jest moim wiernym przyjacielem, niż jakieś jebnięte barachło, które wynajduje problemy niewiadomo skąd bierze, bo ja jak idę ulicą, to w ogóle nie zwracam uwagi na psy a tym bardziej już sobie nie mogę przypomnieć żebym ja się jakiegoś bała :O Autor jest jebnięty aż żal :O

to ja zacznę chodzić z z psem o wyglądzie mordercy, wielkim z ogromnymi kłami i obślinionym pyskiem (łagodnym jak owieczka) bez kagańca oczywiście. i specjalnie podchodzić blisko przechodniów ich dzieci itd. nie jedna mądralińska co tu pisze dała by w tył zwrot albo miała pełne gatki. z resztą co ja będę was przejonywał. NIE MACIE ŻADNEGO LOGICZNEGO ARGUMENTU CZEMU PSY NIE POWINNY CHODZIĆ W KAGAŃCACH. poza "a moj jest łagodny". "sam se załóż kaganiec" "idz do psychologa jak się boisz" itd. :/ i tak będziecie jeszcze zakladać pieskom kagańce. palacze (sam do nich naleze niestety) nie wierzyli że będą zakazy palenia w pubach. zbiore 100tys podpisów bez problemu. Pies ma mieć kaganiec i koniec! bo pies bez kagańca to nie liczenie się z innymi użytkownikami chodnika. niektórzy wiedza o tym i szanują prawo do poczucia bezpieczeństwa ale inni, tacy egoiści i ignoranci jak powyżej się wypowiadają , mają w dupie innych. ich widzimisie najważniejsze. ale dwa mandaty po 100zl za pieska bez kagańca szybko by zmieniło nawyki🖐️

to ja zacznę chodzić z z psem o wyglądzie mordercy, wielkim z ogromnymi kłami i obślinionym pyskiem (łagodnym jak owieczka) bez kagańca oczywiście. i specjalnie podchodzić blisko przechodniów ich dzieci itd. nie jedna mądralińska co tu pisze dała by w tył zwrot albo miała pełne gatki. z resztą co ja będę was przejonywał. NIE MACIE ŻADNEGO LOGICZNEGO ARGUMENTU CZEMU PSY NIE POWINNY CHODZIĆ W KAGAŃCACH. poza "a moj jest łagodny". "sam se załóż kaganiec" "idz do psychologa jak się boisz" itd. :/ i tak będziecie jeszcze zakladać pieskom kagańce. palacze (sam do nich naleze niestety) nie wierzyli że będą zakazy palenia w pubach. zbiore 100tys podpisów bez problemu. Pies ma mieć kaganiec i koniec! bo pies bez kagańca to nie liczenie się z innymi użytkownikami chodnika. niektórzy wiedza o tym i szanują prawo do poczucia bezpieczeństwa ale inni, tacy egoiści i ignoranci jak powyżej się wypowiadają , mają w dupie innych. ich widzimisie najważniejsze. ale dwa mandaty po 100zl za pieska bez kagańca szybko by zmieniło nawyki🖐️

Marcia a zostalas pogryziona? nie? to siedź cicho:O to ja zacznę chodzić z z psem o wyglądzie mordercy, wielkim z ogromnymi kłami i obślinionym pyskiem (łagodnym jak owieczka) bez kagańca oczywiście. i specjalnie podchodzić blisko przechodniów ich dzieci itd. nie jedna mądralińska co tu pisze dała by w tył zwrot albo miała pełne gatki. z resztą co ja będę was przejonywał. NIE MACIE ŻADNEGO LOGICZNEGO ARGUMENTU CZEMU PSY NIE POWINNY CHODZIĆ W KAGAŃCACH. poza "a moj jest łagodny". "sam se załóż kaganiec" "idz do psychologa jak się boisz" itd. :/ i tak będziecie jeszcze zakladać pieskom kagańce. palacze (sam do nich naleze niestety) nie wierzyli że będą zakazy palenia w pubach. zbiore 100tys podpisów bez problemu. Pies ma mieć kaganiec i koniec! bo pies bez kagańca to nie liczenie się z innymi użytkownikami chodnika. niektórzy wiedza o tym i szanują prawo do poczucia bezpieczeństwa ale inni, tacy egoiści i ignoranci jak powyżej się wypowiadają , mają w dupie innych. ich widzimisie najważniejsze. ale dwa mandaty po 100zl za pieska bez kagańca szybko by zmieniło nawyki🖐️ nawet takiej Marci:D:D:D::D:D::D której wypowiedzi to dopiero żal:O

Marcia a zostalas pogryziona? nie? to siedź cicho:O to ja zacznę chodzić z z psem o wyglądzie mordercy, wielkim z ogromnymi kłami i obślinionym pyskiem (łagodnym jak owieczka) bez kagańca oczywiście. i specjalnie podchodzić blisko przechodniów ich dzieci itd. nie jedna mądralińska co tu pisze dała by w tył zwrot albo miała pełne gatki. z resztą co ja będę was przejonywał. NIE MACIE ŻADNEGO LOGICZNEGO ARGUMENTU CZEMU PSY NIE POWINNY CHODZIĆ W KAGAŃCACH. poza "a moj jest łagodny". "sam se załóż kaganiec" "idz do psychologa jak się boisz" itd. :/ i tak będziecie jeszcze zakladać pieskom kagańce. palacze (sam do nich naleze niestety) nie wierzyli że będą zakazy palenia w pubach. zbiore 100tys podpisów bez problemu. Pies ma mieć kaganiec i koniec! bo pies bez kagańca to nie liczenie się z innymi użytkownikami chodnika. Marcia a zostalas pogryziona? nie? to siedź cicho:O to ja zacznę chodzić z z psem o wyglądzie mordercy, wielkim z ogromnymi kłami i obślinionym pyskiem (łagodnym jak owieczka) bez kagańca oczywiście. i specjalnie podchodzić blisko przechodniów ich dzieci itd. nie jedna mądralińska co tu pisze dała by w tył zwrot albo miała pełne gatki. z resztą co ja będę was przejonywał. NIE MACIE ŻADNEGO LOGICZNEGO ARGUMENTU CZEMU PSY NIE POWINNY CHODZIĆ W KAGAŃCACH. poza "a moj jest łagodny". "sam se załóż kaganiec" "idz do psychologa jak się boisz" itd. :/ i tak będziecie jeszcze zakladać pieskom kagańce. palacze (sam do nich naleze niestety) nie wierzyli że będą zakazy palenia w pubach. zbiore 100tys podpisów bez problemu. Pies ma mieć kaganiec i koniec! bo pies bez kagańca to nie liczenie się z innymi użytkownikami chodnika. niektórzy wiedza o tym i szanują prawo do poczucia bezpieczeństwa ale inni, tacy egoiści i ignoranci jak powyżej się wypowiadają , mają w dupie innych. ich widzimisie najważniejsze. ale dwa mandaty po 100zl za pieska bez kagańca szybko by zmieniło nawyki🖐️ nawet takiej Marci:D:D:D::D:D::D której wypowiedzi to dopiero żal:O

Marcia a zostalas pogryziona? nie? to siedź cicho:O to ja zacznę chodzić z z psem o wyglądzie mordercy, wielkim z ogromnymi kłami i obślinionym pyskiem (łagodnym jak owieczka) bez kagańca oczywiście. i specjalnie podchodzić blisko przechodniów ich dzieci itd. nie jedna mądralińska co tu pisze dała by w tył zwrot albo miała pełne gatki. z resztą co ja będę was przejonywał. NIE MACIE ŻADNEGO LOGICZNEGO ARGUMENTU CZEMU PSY NIE POWINNY CHODZIĆ W KAGAŃCACH. poza "a moj jest łagodny". "sam se załóż kaganiec" "idz do psychologa jak się boisz" itd. :/ i tak będziecie jeszcze zakladać pieskom kagańce. palacze (sam do nich naleze niestety) nie wierzyli że będą zakazy palenia w pubach. zbiore 100tys podpisów bez problemu. Pies ma mieć kaganiec i koniec! bo pies bez kagańca to nie liczenie się z innymi użytkownikami chodnika. Marcia a zostalas pogryziona? nie? to siedź cicho:O to ja zacznę chodzić z z psem o wyglądzie mordercy, wielkim z ogromnymi kłami i obślinionym pyskiem (łagodnym jak owieczka) bez kagańca oczywiście. i specjalnie podchodzić blisko przechodniów ich dzieci itd. nie jedna mądralińska co tu pisze dała by w tył zwrot albo miała pełne gatki. z resztą co ja będę was przejonywał. NIE MACIE ŻADNEGO LOGICZNEGO ARGUMENTU CZEMU PSY NIE POWINNY CHODZIĆ W KAGAŃCACH. poza "a moj jest łagodny". "sam se załóż kaganiec" "idz do psychologa jak się boisz" itd. :/ i tak będziecie jeszcze zakladać pieskom kagańce. palacze (sam do nich naleze niestety) nie wierzyli że będą zakazy palenia w pubach. zbiore 100tys podpisów bez problemu. Pies ma mieć kaganiec i koniec! bo pies bez kagańca to nie liczenie się z innymi użytkownikami chodnika. niektórzy wiedza o tym i szanują prawo do poczucia bezpieczeństwa ale inni, tacy egoiści i ignoranci jak powyżej się wypowiadają , mają w dupie innych. ich widzimisie najważniejsze. ale dwa mandaty po 100zl za pieska bez kagańca szybko by zmieniło nawyki🖐️ nawet takiej Marci:D:D:D::D:D::D której wypowiedzi to dopiero żal:O

o kafe sie znowu pierdoli. ps, ciekawe jakby ta marcia zareagowala jakby niegroxnie wyglądający jamniczek nagle ją ugryzł w kostkę, bez ostrzeżenia i powodu i zniszczył buty za 500zl. na pewno pogłaskała i rzuciła patyczek:D prędzej odwinęła się z laczka. jeszcze będzie po mojemu i kaganiec będzie obowiązkowy i mandaty się posypią:classic_cool:

popieram autora. I powiem Wam jeszcze, ze zazuca sie tutaj, ze pies zlego wyczuje itp - a ja Wam powiem to psiarze: Ludzi nie kochacie i dlatego ta cala wielka milosc do pieskow. Bo na psa mozna nakrzyczec, powiedziec zeby spadal jak sie nia ma na niego ochoty i poprzytulac sie jak sie wlasnie ma. A z ludzmi tak sie nie da - nie sa na zachcianki i zawolanie. Dlatego tacy jestescie - zakochani w swoich pieskach nie zwarzajac na innych ludzi. Mnie tez pogryzl pies, nie wspomne ze kiedys kolezanka przyszla do mnie z psem do domu i potem caly dom trzeba bylo wierzyc tak smierdzialo. Potem juz nie zapraszalam. Trzymajcie sobie te smierdzuchy w Waszych domkach i zakladajcie kagance swoim bydlakom.

nikt mi nie zabroni prowadzac jamnika bez kaganca:D Podobnie jak mi nie zakazal palenia papierosa na ulicy:P

Gość zadnych kagancy na codzien
a co z mopsami, buldogami angielskimi, bokserami itp. Z psami z krótką kufą? one mają w kagańcach latem chodzić? Nie bardzo sobie to wyobrażam.... Takie psy bedą miały problem z oddychaniem. Mój bokser kaganiec ma tylko w komunikacji miejskiej i pociągach.

wiedzialam, ze psiarze nie rozumieja ludzi.... ciekawe jak ktos moze kochac i szanowac pieski niz ludzi. Co jest z Wami nie tak?

hehe już widzę moje yorki w kagańcach :D:D:O...tylko najpierw im je z wełny usztrykuję :D:D

Gość 784798
Kretyński topik... Mojego kolegę uderzył w bramie dresiarz, czyli nalezy wprowadzic obowiązek żeby każdy dresiarz nosił kaganiec i obroże w których mógłby sie poruszać tylko pod nadzorem... I każdy facet powinien mieć na jajfusa zakładany specjalny pas, do którego klucz miałaby matka, a potem zona, żeby zapobic ew. gwałtom.... Ja sie tam ludzi znacznie bardziej boję niż psów...., są dużo gorsi

Gość a ja bylam pogryziona akurat
chociaz w sumie to niechcacy. weszlam miedzy gryzace sie psy. Nie mnie chcialy ugryzc. No ale wyszlo jak wyszlo. Kazdy wlasciciel jest odpowiedzialny za swojego psa. Ale to samo mozna powiedziec o innych, np o kierowcach. Czy przez to, ze zdarzaja sie wypadki wszystkie samochody maja jezdzic 20km/h? Pies oddycha dyszac. Kaganiec mu to utrudnia, zwlaszcza w lecie. Wiadomo, ze zatloczonym chodniekiem jak sie idzie to sie raczej psa trzyma krotko. Kaganiec tez wskazany. Ale bez przesady. Mieszkam w miejscu, w ktorym 50m lat temu byly szczere pola. Nie moja wina, ze teraz to jest wielkie osiedle. Ja z tego powodu z psa nie zrezygnuje.

ja tam żadną psiarą nie jestem a i tak jestem przeciwna obowiązkowym kagancom. ludzie! przede wszystkim musimy sie nauczyc jakos zyc w spoleczenstwie, nauczyc sie odpowiedzialnosci! to w nas tkwi problem a nie w psach! kazdy zna swojego pupila, tlumaczenie ze "on nigdy sie tak nie zachowywal" jest bzdurą! jak masz psa o blizej nieodgadnionym rozumku, co potrafi chapnąć kogos za noge, pilnuj go! jak widzisz obcych w poblizu, zapnij psu smycz i trzymaj krotko przy nodze az ludzie przejdą na bezpieczną odległość. jak masz łagodnego ciapciaka ktory chce podbiec do obcego by sie przywitac - nie pozwol - nie kazdy obcy sobie tego zyczy. zadnych mandatow za kagance a jedynie odrobine rozsądku wlascicieli! do wszystkich "pseudo mądrych" któzy nie rozumieją jak mozna kochac zwierzaki bardziej niz ludzi - jak patrze co czlowiek potrafi z PREMEDYTACJĄ zrobic drugiej zywej istocie (niewazne psu, kotu, dziecku itd.) to zdecydowanie bardziej kocham zwierzaki ktore nie skrzywdza nikogo dla zabawy! dodam tylko ze odkad w zeszlym roku jakis wyrostek czail sie za mną w srodku dnia zeby ukrasc mi torebke i prawdopodobnie dac w zęby, mam lęki, widząc kazdego pryszczatego knypka w szeleszczacych spodniach (gdybym nie uslyszala tego materialu za sobą nie zdazylabym sie obronic). i co? mają karac kazdego kto pojawi sie w takich na ulicy i bedzie mial zakazaną gębe? prosze Was... myslenie nie boli :O

Gość 784798
Mnie już dwa razy pies ugryzł, raz w stajni w której jeżdze konno - tam był taki pies nieciekawy naprawdę, chwycił mnie za rękę bo wystraszył sie jak szybko weszłam do siodlarni, zaczał szarpać, na szczęście przez kurtkę mnie chwycił, ale czułam że zęby zaciskają sie mi na kości.... był spory, jak owczarek niemiecki... Mimo to lubie psy, mam też teraz owczarka.... Psy właśnie od kagańców stają sie agresywne, bo to denerwuje... Autorze- cipa z ciebie nie facet, idź do psychologa na leczenie jak masz jakieś lęki, a nie wypisuj swoich chorych teorii na forum. Dobrze że z koniami nie masz do czynienia, już cię widze jakby cię który zrzucił, pewnie srałbyś pod siebie ze strachu że na ciebie patrzy.... cha cha cha cha cha....

my sie nigdy nie zrozumiemy - zbyt odlegle swiaty... ale widze co sie dzieje- kochacie tak te swoje psiaczki, ze do przesady - zaklady fryzjerskie, ciuszki, organiczne jedzenie, ciekawe czy juz sa salony pieknosci - wcale bym sie nie dziwila,ze sa....I wy mowicie, ze jestecie lepsi kochajac pieski niz ludzi? jak tacyscie dobrzy to ile wydaliscie na pieski a ile na paczki dla dzieci z domu dziecka na przyklad? A co z Wasza kultura? Ja mieszkam za granica w miescie, gdzie wielbiciele pieskow chodza z reklamowkami i zbieraja te ich kupki a kiedy jestem w Polsce to na chodniku zamiast patrzyc na swiat patrze pod nogi i kupa na kupie i kupa pogania

Gość monikdoro
jak kogoś nie ugryzł pies ani nie nastraszył to nie zrozumie. jedna moja koleżanka od dawna bała się bardzo psów (od czasu jak jeden na nią napadł) a ja się dziwiłam.. do czasu, aż wyskoczyła na mnie kiedyś jakaś mała wścieklizna :(

EwelinaEwa - no to kochajcie tak, zeby ludzie nie musieli omijac kupek na ulicy np. Lub tez - kochajcie tak, zeby tez rozumiec , ze nie wszycy kochaja wasze pieski