Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaja

PAŹDZIERNIK/LISTOPAD 2011 łączcie się :)

Polecane posty

Gość klawiatura123
tamagoci bardzo współczuje !!!Przykro bardzo. A co do dziewczym to mnie pocieszyłyscie bo ja myslałam ze to tylko ja mam taki juz wielki brzuch jak na ten tydzien ,a wszedzie pisze ze niby do 3 miesiaca to nawet sie nie powinno przytyc a ja wieczorem tez jakbym była w 4 miesiacu.czyli mysle ,że wszystko prawidłowo .ja w poniedziałek idę do lekarza ,juz byłam ale zmieniam lekarza ,zobaczymy co moja ginekolog mi powie czy wyznaczy termin ,itd.A...co do wymiotów to ja tylko raz tak miałam ale to tez dlatego ,że mnie strasznie głowa bolała ,a jak mnie głowa boli to zawsze wymiotuj,a poza tym to cokolwiek zjem to sorki za wyrażenie ale mi sie pózniej cały czas odbija .Ciekawe co będzie dalej ,to nie moje pierwsze dziecko ,ale w ciąży byłam 11 lat temu to nic juz nie pamietam .

Gość olgggaa
no ja tez sie dziwilam z tym brzuchem bo ogolnie to jestem szczupla, w ktorym tyg. jetes??

Gość klawiatura123
ja jestem w 6 ,za niedługo zacznie sie 7 :) a czuje sie jakbym była w 20 hihi ..czasem

Gość olgggaa
ja tez jestem w 6 :) od pn zacznie leciec 7 , chociaz u gina bylam w czw to juz mi w karte wpisal 7 tydzien

Gość klawiatura123
No to my mamy chyba podobnie .A na kiedy tak mniej wiecej masz ternim ? ja z kalkulatora początek listopada ,tez byłam w czwartek u lekarza ,załozył mi karte ciąży ,ale ten lekarz jakoś m,i nie odpowiada wiec w poniedziałek ide do swojej lekarkii mam nadzieje ze coś wiecej sie dowiem .Narazie ten lekarz dał mi skierowanie na badania i mam przyjsc za 3 tyg.ale zobaczymy co powie moja lekarka.

Gość kajaja
tamagoci - zacznę od Ciebie bo strasznie mi przykro, że tak się stało. wiem, że to okropnie musi boleć i żadne słowa nie wynagrodzą Ci w tej chwili straty. proszę, nie poddawaj się. zajmij się najpierw swoją nerką, a potem walcz dziewczyno! skoro 3 razy zaszłaś po urodzeniu córci, to znaczy że zajdziesz i kolejny raz. pomyśl o tych wszystkich, które próbują bez końca i nie mogą nawet doprowadzic do poczęcia. inaczej za wiele lat możesz bardzo żałować, że nie podjęłaś kolejnych prób. a co do psa - bardzo polecam, najlepiej ze schroniska - tam czeka mnóstwo psiaków, które błagają by je ktos pokochał i przygarnął, ale nie rób tego zamiast kolejnego dzidziusia. Twoja córcia będzie sie lepiej chować, ucząc się od małego odpowiedzialności i przede wszystkim wrażliwości, a Ty zobaczysz jakim cudownym przyjacielem może być taka istotka, która Cię nigdy nie ocenia, za to na zawsze bezinteresownie pokocha. wiem, że nie bedziesz tu częstym gościem. ale jak tylko będziesz miała ochotę i siły, pisz co u Ciebie. całuje Cie bardzo mocno

Tamagoci ja również bardzo bardzo Ci współczuje i nie wiem czy znajdę słowa by skutecznie te współczucie wyrazić....mogę Cie tylko zapewnić że czas uleczy ból i trzymać kciuki byś miała w końcu upragnione dzieciątko. Ja dziewczyny jestem w 8tyg i zaczynam czuć się coraz lepiej...więcej energii, chęci do życia, zaczynają mi schodzić syfki, włosy nie wypadają wcale no i dzięki piersiom czuje się kobieca jak nigdy....męża nie widziałam 3tyg, wraca za tydzień...ehhh ale się zdziwi ;)

Gość kajaja
dziewczyny, to ja proponuję dodać do naszej tabelki jeszcze który to dzidziuś, bo już mi sie zaczyna wszystko mieszać :): kwiatuszek802 - 8.10....... kajaja - 17.10/30 lat/1 dzidzia Marti..25 - 20.10.... tamagoci - 23.10..... olgggaa - 24.10/22 lata/1 dzidzia tfarrda - 02.11.... MyszkaP. - 11.11/24 lata/ firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ -????....23 klawiatura123 - ?

Gość olgggaa
klawiatura123 - ja mam termin na 24.10 :)

Gość kajaja
MyszkaP. - dobrze, że sie tak skończyło. a swoja droga, dobrze że o tym napisałaś, będziemy wiedzieć że w takiej sytuacji najpierw pędem do apteki. oczywiście odpukuję i pluję przez lewe ramię, aby żadna nie musiała juz przechodzic takiego stresu ;) KasiaJ - poranne nudności odczuwam przez cały dzień :), a bolącym brzuchem napewno nie masz się co przejmować. może boleć brzuch, jak przy @, mogą kłuć jajniki, olgggaa np. odczuwała skurcze. to wszystko zdrowe oznaki rozwijającej się ciąży. klawiatura123 - ja zawsze miałam rano problemy ze wstawaniem, wypijałam tez litry kawy. teraz budze się ok. 6 rano. nie potrzebuję kawy, odstawiłam nawet tę zbożową, którą na początku cciąży piłam dla smaku. co do brzucha, w poniedziałek zaczynam 8 tydzień, tez juz od jakiegoś czasu zauważam zmiany. mimo że schudłam już ze 2 kilo od tych mdłości. ból w piersiach tez minął. za to rozmiar pozostał większy :)

kwiatuszek802 - 8.10....... kajaja - 17.10/30 lat/1 dzidzia Marti..25 - 17.10/25 lat/ 1 dziecko tamagoci - 23.10..... olgggaa - 24.10/22 lata/1 dzidzia tfarrda - 02.11.... MyszkaP. - 11.11/24 lata/ firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ -????....23 klawiatura123 - ? Dziewczyny zmieniłam mój termin, to bedzie prawdopodobnie 16/17 październik, lekarz 11 marca powie mi dokładna datę. Zaraz idę smażyć placki ziemniaczane i kupiłam warzywa na patelnie po grecku, mam na nie mega ochotę. Pozdrawiam ciepło

Gość olgggaa
Ja uciekam, trzymajcie sie dziewuszki ;) czas na jakis spacerek ;)

Gość klawiatura123
ja ugotowałam obiad i posprzatałam troche ,ale dziś jakoś słabo mi sie zrobiło i poprosiłam syna o pomoc w sprzatanku.Chyba zaraz sie położe i obejrze jakis film,a Wam dziewczyny miłej soboty:)

Gość MyszkaP.
kwiatuszek802 - 8.10....... kajaja - 17.10/30 lat/1 dzidzia Marti..25 - 20.10.... tamagoci - 23.10..... olgggaa - 24.10/22 lata/1 dzidzia tfarrda - 02.11.... MyszkaP. - 11.11/24 lata/2 dzidzia firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ -????....23 klawiatura123 - ?

kwiatuszek802 - 8.10....... kajaja - 17.10/30 lat/1 dzidzia Marti..25 - 20.10.... tamagoci - 23.10..... olgggaa - 24.10/22 lata/1 dzidzia tfarrda - 02.11.... MyszkaP. - 11.11/24 lata/2 dzidzia firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ -????....23 klawiatura123 - ? Asiek. PIERWSZA dzidzia / 21 lat

Gość KasiaJ
Tamagoci z całego serca Ci współczuję, nawet sobie nie mogę wyobrazić co teraz czujesz. Jestem z Tobą . Będzie dobrze Olggaa- tak to moja pierwsza wizyta. Według moich obliczeń to 6 t.c. Bolą Was piersi bo mnie strasznie, nie mogę sie nawet dotknąć. Zyczę wszytskim spokojnej nocy. Buziaczki:)

Gość KasiaJ
kwiatuszek802 - 8.10....... kajaja - 17.10/30 lat/1 dzidzia Marti..25 - 20.10.... tamagoci - 23.10..... olgggaa - 24.10/22 lata/1 dzidzia tfarrda - 02.11.... MyszkaP. - 11.11/24 lata/2 dzidzia firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ -????/23 lata/2 dzidzia klawiatura123 - ? Asiek. PIERWSZA dzidzia / 21 lat

puk puk jest tu jeszcze dzisiaj ktos?:) dzis podzielilam sie z bliskimi ze bedzie za 7 miesiece mlenstwo w rodzinie:) cos milego, dzielic sie takimi wiesciami:)

kwiatuszek802 - 8.10....... kajaja - 17.10/30 lat/1 dzidzia Marti..25 - 20.10.... tamagoci - 23.10..... olgggaa - 24.10/22 lata/1 dzidzia tfarrda - 02.11.... MyszkaP. - 11.11/24 lata/2 dzidzia firlii - ? atramencik123 - ? artemiziaaaaa - ? KasiaJ -????/23 lata/2 dzidzia klawiatura123 - ? Asiek. PIERWSZA dzidzia / 21 lat Celinaa - 11.10/25 lat/ 1 dzidzia:)

Gość olgggaa
KasiaJ - mnie tez strasznie bola piersi, nie moge spac normalnie dlatego kupilam sobie sportowy stanik i w nim spie... Celinaa - to fakt:) takie wiesci sa bardzo radosne ;D ja juz padam...ide sie polozyc :) dobrej nocki moje drogie! ;)

KasiaJ mnie piersi zaczely bolec w 6tyg i teraz juz powoli przestaja, przez kilka dni faktycznie bolaly bardzo ze bez stanika mialam wrazenie jakby mialy mi odpasc z ciezkosci , da sie przezyc juz jest oki:) nie wiem jak wy, ale ja jak na razie przechodze bardzo lagodnie ciaze, raz za czasu troche mnie mdli, ale apetyt i tak dopisuje szczegolnie na kwsne i kiszone a tak to czuje sie doskonale:) tylko czesto senna ale to akurat mi nie przeszkadza bo mam l4 wiec moge spac do woli:) milego dnia

Dziewczyny powielajcie zawsze ostatnia tabelkę...znów wprowadzam zmiany i dopisuje. Nick.................t.p..........wiek..........dz kwiatuszek802.....8.10....... Celinaa .............11.10......25 lat..........1 dzidzia kajaja ..............17.10......30 lat..........1 dzidzia Marti..25 ..........17.10.......25lat..........1 dziecko tamagoci ...........23.10..... olgggaa ............24.10......22 lata.........1 dzidzia tfarrda .............02.11..... MyszkaP............11.11......24 lata.........2 dzidzia KasiaJ ..............????........23 lata.........2 dzidzia Asiek................????....... 21 lat..........1 dzidzia firlii atramencik123 artemiziaaaaa klawiatura123 Troszkę poprawiłam, mam nadzieje, że nie macie mi za złe :) wpisujcie się kochane, pozdrawiam

Nick.................t.p..........wiek..........dz kwiatuszek802.....8.10....... Celinaa .............11.10......25 lat..........1 dzidzia kajaja ..............17.10......30 lat..........1 dzidzia Marti..25 ..........17.10.......25lat..........1 dziecko tamagoci ....bylo by23.10....23lata.........1 dziecko jest bylo by ..... olgggaa ............24.10......22 lata.........1 dzidzia tfarrda .............02.11..... MyszkaP............11.11......24 lata.........2 dzidzia KasiaJ ..............????........23 lata.........2 dzidzia Asiek................????....... 21 lat..........1 dzidzia firlii atramencik123 artemiziaaaaa klawiatura123

Gość Taka jedna mama już
Witajcie dziewczyny, Chciałam się z Wami przywitać. Jeszcze nie wpisuję się do tabeli, ale jeśli wszystko będzie dobrze i zechcecie mnie tutaj, to może dołączę. Jutro idę do gina. Z OM termin wypada chyba na ostatni dzień października, ale owu była przesunięta, więc raczej termin to pierwszy tydzień listopada. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Mam 28 lat, a to maleństwo to moje drugie dziecko. Mam już synka, który ma nieco ponad 3 latka:) Pozdarwiam Was serdecznie i wszystkiego dobrego życzę:)

"Taka jedna mama juz", to czekamy na ciebie z otwartymi rekami:) czekamy na wiesci

hej dziewczynki, ja po obiadku, zaraz znów idę na spacer. Szkoda pieknej słonecznej pogody na przymulanie w domku. Poza tym najadłam się okropnie i teraz przydałoby się trochę zrzucić ten ciężar ;) Pozdrawiam gorąco.

Gość olgggaa
Taka jedna mama już - daj znac po wizycie ;) ja dzis sie tragicznie czuje... caly dzien mam mdlosci, jestem zmeczona i nie mam na nic sił :(

Gość kajaja
dziewczyny, małe ostrzeżenie: te, które nie zaczęły jeszcze 7 tc, a jest to Wasza pierwsza ciąża i nie wiecie, jakich objawów możecie się spodziewać, na wszelki wypadek przygotujcie się na najgorsze - posprzątajcie sobie domek, przygotujcie większe zakupy, itd. może się bowiem zdarzyć, czego Wam z całego serca nie życzę, że trafią sie Wam objawy takie jak mnie, a wtedy palcem nie ruszycie i będziecie zdane tylko na swoich bliskich. aktualnie, mam wrażenie że zwariuję. mam mdłości 24h, nie mogę spać ani w dzień, ani w nocy, dziś wymiotowałam o 3 w nocy i o 6 rano po samej wodzie, jak w dzień nie zjem co 2 h (mimo potwornych mdlości) to spada mi tak cukier, że jestem na granicy omdlenia, leże cały czas. nie mam siły sama sobie przygotować posiłku, nie mam siły nawet gapić się w telewizor. leże jak zwłoki i umieram... :(

Gość olgggaa
ja wlasnie zaczelam 7 tydzien i na szczescie az tak zle sie nie czuje... Miejmy nadzieje, ze te dolegliwosci szybko Ci mina

czesc dziewczynki. troche sie niepokoje. pewnie przez to ze od poczatku mialam zagrozona ciaze, teraz juz w 9 tyg gin po badaniu powiedziala ze zagrozenie mija (wynikalo ono z krwawien w 4 tyg a pozniej z krwiaka, ktory sie wchlonal na szczescie), jestem caly czas na podtrzymaniu, biore hormony a dzis wlasnie pojawil sie nieznany wczesniej bol. pewnie, brzuch moze pobolewac w ciazy, ale ten jest inny, czuje ze to boli macica, a bol jest taki jak siniak ktorego sie mocno naciska. nie wiem co o tym sadzic... jutro przyjmuje gin to do niej zadzwonie...