Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKA JEDNAK mama

Przebilam 13 miesiecznej dziewczynce uszy a wszyscy mnie zjechali

Polecane posty

Gość AniulaHeeeeeeejAniula9
No nieststy niektorzy ludzie tacy sa ale trudno. Ja jezeli bede miala corke to przebije jej uszy w wieku 4 lat :)

Gość tylko bardzo prosci ludzie
kalecza swoje dzieci :O Swiadczy to o rodzicach takiego bezbronnego dziecka. Ma na szczescie wejsc ustawa zabraniajaca kolczykowania dzieci (jak krowy :O) ponizej 3 roku zycia.

Gość AniulaHeeeeeeejAniula9
Kalecza swoje dzieci? hahaha swietnie! ja nie uwazam sie za skaleczona! :)

Gość tralalallaalala
przeżywacie to przekłuwanie uszu małym dziewczynkom a znam przypadek gdzie rodzice przekłuli ucho 2-letniemu chłopczykowi, i nie są prostymi ludźmi, są dojrzali i poważni

Gość tylko bardzo prosci ludzie
Widzialam latem takiego niemowlaka z kolczykami. Dzieciak wygladal groteskowo :O Duza glowa, lysa - jak to u niemowlaka i kolczyki. Moim zdaniem to robilo wrazenie upirne. Cyganie tak upiekszaja swoje dzieci. Jest to takie prostackie i niesmaczne :O

Gość jakis głupek
Już nie przesadzajcie, że przekłuwanie uszu to taki straszny ból, że trzeba to robić w niemowlęctwie, by dziecko nie miało złych wspomnień :). Śmieszne tłumaczenia. Każdą szczepionkę też tak przeżywacie?

Gość Madzik_80
Ja przebiłam uszy córeczce jak skończyła 4 miesiące i nawet pediatra powiedziała że to nic złego, a mała fajnie wygląda :-)

ja mieszkam w Hiszpanii i tu jest zwyczaj przekluwania dziewczynkom uszu jeszcze w szpitalu, zaraz po porodzie, przychodzi pielegniarka z "pistoletem" i po 5 minutach jest po sprawie ;) Moja corka ma przeklute uszy od 2 dnia zycia, nikogo to nie dziwi. W sumie chyba im wczesniej tym lepiej, ja mialam przeklute uszy w wieku 9 lat i pamietam ile strachu i stresu mnie to kosztowalo, mimo ze bardzo chcialam nosic kolczyki....

Gość nasttttolattka
małe dzieci w kolczykach wyglądają brzydko i tyle

ja miałam przekłuwane uszy jak miałąm 3,5 roku :D na własne życzenie bo chodziłam za mamą i ją męczyłam :D nie pamiętam żeby bolało, za to jak byłam w gim i poszłam zrobić trzecią dziurke to myślałam, że będzie bolało :p

Moja siostrzenica mając prawie 2 lata mnie namawiała że ona też chce widząc że wszyscy mają kolczyki sama też chciała i pojechaliśmy zrobili. Wiecie jak sie cieszyła wszystkim pokazywała jakie ma kolczyk z uśmiechem wychodziła stamtąd. Więc nie gadajcie że krzywda to jest bo wcale nie prawda to od dziecka zależy