Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokrzywdzona przez rodziców

Czy dopiero po ukończeniu 18lat moge bez problemów zmienić sobie imię?

Polecane posty

Mam siostrę Ewe - całe życie "marchEwka" :) Ale nie przeszkadza jej to, sama tak o sobie mówi, jak się gdzieś zapisuje to taki ma login i tak na nią my od zawsze mówimy :)

Gość a mi sie podoba moje imię
A różnie do niej mowie, Blanka, Blanuś, Blaneczka :)

Podnoszę bo może ktoś też ma takie dziwne imię i chętnie się pożali

Mnie nazwali Kalina :D Jako dziecko ( przedszkole i wczesna podstawówka) narzekałam na to imię ;P bywało, że jak poznawałam jakieś dzieci na placu to przedstawiałam się kasia, Ola- tak "normalnie". Natomiast w gimn i wyżej bardzo polubiłam to imię i nie zamieniłabym go na żadne inne :D

bo Kalina to ładne i oryginalne imię:)

Gość Witaj w klubie ja zmianiem
ja zmieniam wkrotce imię na Weronika, a mam na imie Gaja :o

Gość odnosze dziwne wrazenie ze
na drugie mozesz dac

Gość tez mi sie moje nie podoba
A ja mam na imię Dominika Maria nie podoba mi się, ale chyba już za bardzo się przyzwyczaiłam by zmieniać jednak mi się nie podoba w ogóle to imię. Teraz poznaje więcej Dominik, ale kiedyś czułam się np. w szkole też jak dziwaczka.A moje drugie też porażka Marycha;/

Gość Ja mam koleżankę, która ma
na imię Jadwiga i go nacierpi, wszystkim przedstawia się Jagoda, na portalach społecznościowych też tak ma. Ja też mam bardzo rzadkie imię, rodzice sobie tak wymyślili, i jak byłam młodsza bardzo chciałam je zmienić. Nienawidziłam go, nie udzielałam publicznie tam, gdzie musiałabym się przedstawić, nie cierpiałam poznawać ludzi. Teraz mam 31 lat, niewiele osób pamieta moje pełne imię, używam zdrobnienia, które też fajne nie jest. Chciałam zmienić imię jak skończyłam 18 lat, ale wiem, że rodzice bardzo by się poczuli urażeni wiec zostało. Teraz przywykłam, tylko ciągle jednak słyszę: naprawdę takie imię? nie znam, jakie niespotykane, piękne itp. :-)

Gość to jakie to imię
??? :)

Przyznam się do zdrobnienia tylko - Miłka. Zawsze muszę tłumaczyć, że jak czekolada tylko przez "ł" :-)

Gość kazia mazia
A moja kolezanka ma na imię Matylda. Ladnie? do tego ma tak specyficzne nazwisko. wole nie przytaczac bo od razu wiadomo o kogo by mi chodzilo. ze razem to imie daje piorunujace wrazenie. a ja mam na imię zwyczajnie.... Anka. W tych latach co ja sie urodzilam co druga dostawala takie imię. Oklepane ze hej. Nie lubie swojego imienia za tą wlasnie pospolitość.

Gość to jakie to imię
Ludmiła :D Ludmiłka, Miłka ;)

Gość ja mam na imię
Faraburd :(

Tak, dlatego go nie cierpię :-)

Gość stehi
A co myslicie o imieniu Marianna dla malej dziewczynki?

marianna tro imię mojej mamy :) osobiście mi się bardzo podoba!!!!!!!! Jest śliczne!!!!!! Ale moja mama go nie cierpi... bynajmniej nie przez brzmienie czy coś tylko zawsze ma problemy tego typu, ze piszą ją Maria Anna, Anna Maria nawet w dokumentach miałą kiedyś namieszane... Ja jednak uważam, ze to imię jest śliczne!!!!!!!! Ja też właśnie mam problem z tą kaliną czasem, bo już 1000 razy mnie przerabiali na Karolinę, Halinę, Kamilę :D Raz pobili rekord i napisali Waleria :/ zupełnie nie wiem czego o.O

Gość stehi
Dzieki Bellik. No Marianna to w sumie taki zlepek imion Maria i Anna. Mnie tez sie podoba. Kalina i Jagoda też ładne. A Karina jak Wam sie widzi?

Karina mi się podoba :) Znam taką jedną Karinę, którą strasznie lubię ( jedna z mądrzejszych kobiet jakie znam, cudowna matka, cudowny pracownik, cudowna żona) dobrze kojarzy mi się to imię ;)

Gość stehi
Ja miałam być Łukaszem, ale nie wyszło - później miałam być Martą, Martyną, Magdaleną - a chciałabym mieć na imię Jagoda albo Malina. Podoba mi się, a co tam. :)

Gość wspolczuje wam tych imion
sam mam 17 lat a dali mi na imie staszek... Po dziadku. najgorzej jest jak kogos nowego poznaje to wstyd sie przedstawic

Gość stehi
Staś, Stanislaw - bardzo ładnie. Taki imiona teraz wracają. Koleżanka ma 4letniego Stasia.

takie imiona jak staszek.mietek.czesiek itp mają goscie po 50 lat bo ja np nie znam drugiego staszka. (znam ale ma ponad 40lat)

Gość ej staszek bez jaj
Gdyby nie to ze mieszkam za granica to moj syn nie mialby na imie aleksander stanislaw tylko stanislaw aleksander :P ja mam na imie paulina,kiedys nie lubilam ,wolalam jak mowili paula,teraz w obcym kraju przerobili to na paola tudiez pola wiec przedstawiam sie paulina :)

Moja kumpela poznała kiedys Jerzego ;p Jak jej sie przedstawiał: "Jerzy jestem", to smiechem mu parsknęła w twarz :) bo myslała, że żartuje ;p A koles miał jakieś 19 lat... Ja mam na imie Edyta i go strasznie nie lubie... Znaczy juz sie trochę przyzwyczaiłam, ale wole kiedy sie do mnie po zdrobnieniu mówi.

staszek takie wiejskie rolnicze imie :) że tez ludzie nie mogą dawac normalnych imion tylko jakies prehistoryczne mi dali... Ale w sumie lepsze staszek niz jakis benedykt lub emmanuel

Ja osobiście znam jednego emmanuela :) Dziewczyny to za nim piszczały jak rypnięte jakieś :D Zdrobniale mówiliśmy na Niego Emek- mi osobiście się podoba ;) Co do Stanisława... Miałam w klasie Stasia :) Do imienia nikt nic nie miał tylko on miał jakieś ADHD :D Imię jak imię... Gorzej brzmi w wersji żeńskiej :) Co do Jurka- uwielbiam to imię :D Juruś, Jerzyk- uważam, ze super!!!!!!!!

Gość ewelala
a co z ewelinami?? to imie bylo tylko jednopokoleniowe widze heh. no coz. kiedys bardzo go nie lubilam, ale teraz przyzwyczajona juz jestem, i tak mowia do mnie ewel;]