Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hippa1

Dziewczyny po ciąży, dieta od marca, motywujmy sie!!

Polecane posty

Dziewczyny ale mam dola....Dzis przgladalam ciuchy zeby powyrzucac te co juz nie nosze no i zaczelo sie przymierzanie:-( Masakra. Tak sie spasłam ze szok, przeciez ja niektorych spodni przed ciążą nawet za przeproszeniem na dupe nie moge wcisnac, a co dopiero dopiąć sie. chce juz miec 6 z przodu na wadze, bo doslownie mam dola. I mam nadzieje ze nie w ten ale w przyszly poniedzialek zoabcze te 6!!!Musze!!!!! Bo jak nie to nie wiem co juz zrobie, mam z powodu wagi coraz wiekszego dola i musze szybko cos z tym zrobic. Od poniedzialku jedziemy z warzywami i owocami Davidziula i nie ma zmiluj!!!!! No a jutro postaram sie z tymi drinami ograniczyc, no zjesc w domu jakies 500kcal tylko, zeby az tak bardzo nie nadwyrezyc tego 1000kcal.

hippa12,nie doluj sie dziewczyno!Ja mam szafe pelna spodni o rozmiarze 8 i naciagam do kolan......ale wiem,ze w nie wejde!:)Jeszcze na poczatku stycznia nosilam 16,teraz 12,a nawet wlazlam w 10!!!!Ty tez tego doczekasz!!!Mnie rozmiar 16 zmotywowal do dzialania! Od poniedzialku startujemy,ale hippa,ja juz teraz proponowalabym Ci jesc mniej wegli,bo potem moze byc ciezko...Trzymaj sie,nie doluj sie pierdolami!!!W koncu bylysmy w ciazy!!!:) Milego wieczorku! tr

Gość margarka
Witam :) Jestem nowa na stronie, ale od dzis jestem na diecie 1000 kcal wiec postanowilam tez tutaj napisac :) Rok temu urodzilam corcie i troszke sie zapuscilam, teraz az sie boje stawac na wage dlatego biore sie za siebie. Jak juz pisalam diete zaczelam dzis i jak do tej pory zmiescilam sie w 1000kcal, a nawet zjadlam troszke mniej, ale czuje sie okropnie, boli mnie glowa, spac sie chce no i glod, a do tego wszystkiego mam wrazenie jakby mnie ktos napompowal. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej, nie moge sie zlamac tym bardziej ze chce do wakacji zrzucic 20kg. Co prawda gdybym schudla powyzej 10 to tez bym byla bardzo zadowolona. A jak wam idzie dieta? Pozdrawiam

margarka,witaj!!!:)Poczatki zazwyczaj bywaja trudne...Moze wspomagaj sie witaminami,jakims blonnikiem to mina Ci te bole glowy i uczucie napompowania!Ja dietkuje od poczatku stycznia,mam za soba prawie 10 kg,ale 8 przed soba...:(Moja dieta jest prosta,ograniczyc kalorie do minimum.A od poniedzialku starujemy z hippa z dieta owocowo=warzywna!Efekty przedstawie w syrce,ale dopiero jak na wadze bedzie ponizej 65kg.... JJJJJJJJJJJJJeeeenyyyyy,dziewczyny,mojemu malemu zabki ida,obudzil mnie i nie moge teraz zasnac,masakra!

O kurde Davidziula o 4 rano na kafe hehhe. no to ladnie synek daje Ci w kosc. No wlasnie Davodziula dzis mam zamiar ograniczyc do minimum wszytsko bo ide na te impreze i na pewno drina wypije. a jutro tez chce malo zjesc a od poniedzialku maxymalna mobilizacja z tymi warzywami i owocami powinno byc dobrze Davidziula i powinnysmy sobie metabolizm poprawic dzieki temu! Ja tak marudze mojemu mężowi, ze jestem gruba, ze juz mi powiedzial ze sluchac nie moze i ze od poniedzialku mam biegac wieczorami to moze bede sie lepiej czula. No to bede biegac chociaz na poczatek po 20 min. No kawka na poczatek dnia z mlekiem 0%. chcialam powiedziec dziewczyny ze dopoki nie zobacze na wadze 65kg to nie odpuszcze tych warzyw i owocow. Witam nowa dietowiczke. Malenka nie martw sie ja na poczatku tez sie zle czulam, poczytaj wczesniejsze posty, tez sie czulysmy slabo, kazda z nas praktycznie, ale to pierwszy tydzien najgorszy musisz przetrzymac, pozniej organizm sie przywyczai do mniejszej ilosci kcal. I bedziesz sie czula normlanie!!Tylko wytrzymaj!!! Staraj sie tez komponowac posilki tak zeby mialy najmniej kcal ale zebys mogla nimi do syta sie najesc. Najlepsze sa warzywa gotowane, fasolka, kalafior, naprawde mozesz sie tym najesc. ryby tez maja bardzo malo kalorii jesli je przyrzadzisz na parze lub w folii w pikarniku. Zycze powodzenia!!!!!Mam nadzieje ze zostaniesz na dluzej:-) Ciekawa jestem Davidziula czy bedziemy chudnac rownomiernie na naszej diecie:-)Buziaki Piekna Pani mam nadzieje ze nie masz w planach znowu basenu w ten weekned:-) A jak tak to zjedz prosze cos pożywniejszego przed tym!!!!!

Gość margarka
Witam Wszystkich :) Pewnie ze zostane na dluzej :D mam silna wole i do tego ogromna chec zrzucenia tej wagi :) Powiem Wam, ze dzis sie czuje lepiej w ciagu dnia troszke glowa bolala ale teraz juz jest dobrze :) Mialam dzis maly wypadek i nie wiem czy to przez diete (organizm sie broni) czy z jakiegos innego powodu, mianowicie wybralismy sie z mezem i corcia samochodem do tesciowej, ale z powrotem juz bylo gorzej :/ niestety wlaczyla mnie sie choroba lokomocyjna, cale szczescie ze nie napaskudzilam w aucie (zdazylam dobiec do toalety w domu). A co do dietki to jestem idealnie przygotowana (mam nadzieje) poniewaz tesciowa chodzi do dietetyka i tez stosuje diete 1000kcal, a potem przekazuje mi najwazniejsze informacje :) poza tym zainwestowalysmy w ksiazeczki ile co ma kalorii i przykladowy jadlospis :D Mam nadzieje ze jutro bedzie jeszcze lepiej :) Juz nie moge sie doczekac efektow :D

margarka,witaj,dobrze,ze pierwszy kryzys za Toba!:) Do obliczania kalori polecam "Niezbednik odchudzania",do sciagniecia w necie!;)Pomocne,latwe. Ja wczoraj zjadlam miske mizerii z jogurtem 0% tluszczu i kromeczke chleba razowego. Dzis nic jeszcze nie jadlam,ale mam w planach same owoce,trzeba sie przygotowac,bo od jutra same warzywka i owoce,z malym odstepstwem na kawke z odtluszczonym mlekiem,bez tego nie wytrwam... Ide dzis do znajomych,moze wypije jedno male piwo,choc po porodzie,po rocznej abstynencji wcale mi jakos nie smakuje,nie ciagnie mnie,a przed ciaza co tydzien byla jakas impreza...nie tylko z piwkiem!Szok jak sie wszystko zmienia po narodzinach dziecka! Pozdrawiam Was dziewuszki,udanej niedzieli,papa :)

Gość margarka
Hej Dziewczynki :) Powiedzcie mi co jecie na obiad. Bo z tego co ja wiem to powinno sie jesc prawie same warzywa, ale ja mam z tym problem :/ jak narazie zmuszalam sie do jedzenia ich na obiad ale dzis juz nie dalam rady zjesc calej porcji, rosnie mi to w ustach i nie potrafie przelknac... Musze poczytac dokladnie co pisze w przykladowych posilkach.No a tak poza tym to czuje sie coraz lepiej :D nie czuje juz az takiego glodu no i glowa coraz mniej boli :D Pozdrowionka i zyczej milej niedzieli :)

Witam dziewuszki. Ja po imprezie. Troche wypilam, ale Davidziula masz racje to juz nie to co kiedys. Przed ciązą to ja moglam wypic o wiele wiecej, a wczoraj sluchajcie troche wypilam i po 3 godzinach juz mnie zaczelo suszyc i glowa bolec tak jakby kac odrazu.....i odeszla mi wraz ochota na wiecej... Margarka, moze sprobuj te warzywa jesc na obiad z jakims delikatnym dipem, np. tzatziki czy cos takiego, czy czosnkowym. Davidziula myslimy o tym samym bo ja wlasnie mialam sie Ciebie pytac czy pijemy kawke z mlkiem na tej naszej dietce?? no i mam jeszcze pytanko, czy np. mozemy sobie pozowlic dodac do np. pomidorow jogurt odtluszczony??czy nie, czy dajemy rade z samymi warzywami i owocami czyli sama surowizna co?? sluchajcie jest Wileki Post teraz wiec mozna sie podwojnie zmotywowac do diety:-)Ja Wam juz powiedzialam ze tę diete bede miala az na wadze nie bedzie 65kg!!!!!!Jutro z rana sie zwaze i powiem Wam ile mi brakuje do tej wagi!!!! Mam tylko nadzieje ze dam rade to spelnic do świąt. jutro zmienie tez stopke i daty celow!!! Buziaki. Piekna Pani gdzie sie podzialas??

Gość margarka
Czesc Laski :) Jak tam po weekendzie? My wczoraj bylismy u moich rodzicow, oczywiscie byl pelny stol jedzenia i wszystko mi pachnialo, ale dalam rade :D dzis juz 4 dzien mojej diety :D coraz bardziej sie do niej przyzwyczajam :) nie czyje juz glody prawie wcale, z bolem glowy tez coraz lepiej, a do tego schudlam kilogram :) Wiem ze to malo w porownaniu z tymi 20 ktore chce zrzucic ale zawsze cos :D nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa ze ta dieta dziala :) Bo szczerze mowiac jak przechodzilam na nia to troche watpilam czy na mnie ona tez bedzie dzialala. A co do obiadkow to poczytalam troche i dzis robie sobie ryz na sypko, udko z kurczaka gotowane bez skory i salatke z jablka i marchewki :D zawsze to cos innego niz te gotowane warzywa :D no i przynajmniej jak dla mnie dobre :D Pozdrowionka :*

Dzien dobry Paniom:-) Ja wlasnie po snidanku dopiero na ktore to zjdalam Mango:-) Pyszne i slodzitkie!!! Dzis fajny sloneczny dzien, az chce sie czlowiekowi odchudzac w takie dni:-) Margarka z kazdym dniem bedzie coraz lepiej!!!! Zmieniam stopke dziewczyny. Czyli nowe cele!!! Milego dnia!!!

Dziewczynki no to kawka oczywiscie z mlekiem 0%!!! Aha bede sie wazyc codziennie i utrate kazdego 0,5kg bede zaznaczac w stopce!!! Aha zjadlam dzis jeszcze jablko narazie a na obiad planuje gotowane kalafiora i salatke z pomidorow i cebulki.

Gość pomagamm;3
przeczytaj to : http://l.pl/hak swietne diety zrzuciłam 10 kg w miesiąc ^^

Hej !Ja wczoraj u znajomych wyoilam jednego drinka i male piwko,jakos dziwnie sie czulam...w nocy pilam jak najesta!:)Normalnie mialam kaca!;) Hippa,widze,ze niezle Ci dzis idzie!Ja zjadlam gruszke,potem wszamie fasolke szparagowa,sliwki suszone. Hippa,ja bedze pila kawe,bo bez tego nie da rady,co do jogurtu naturalnego,to tez bede uzywala,ale odtluszczony.Bede jesc,fasolke szparagowa,kalafiora,brukselke,rozne mieszanki warzywne,surowki,zupe kapusciana(bez miesa),jablka,gruszki,suszone owoce,a i oczywiscie pomidory i cala reszte!Wiec sporo tego jest i mozna pokombinowac!A jak juz wezmie mnie na chleb,to zjem Wase!Lubie warzywa,owoce,mieso mogloby dla mnie nie istniec,wiec problemu nie bedzie.:) Gratuluje Wam dziewczyny spadkow wagi! AAAAa wiecie,ja nadal nie mam @,az zaczynam sie martwic....:(Pewnie dlatego,ze prawie nie jem... Pozdrawiam!Pa pa

Dzis zjadlam jeszcze oprocz obiadku o kotrym pisalam wczesnije, gruszke i jablko male:-) I na tym koniec na dzis:-) Dzis czuje sie bardzo dobrze. Pierwszy dzien za mna i nie bylo tak zle!! A jak u Was dziewczeta??

Gość margarka
Witam Was :) u mnie coraz lepiej :D choc czasem mam zachcianki :D ale daje rade :) Dziewczyny tak czytam co piszecie i nie chce sie zabardzo wtracac,ale z tego co wiem to powinno sie jesc 4, 5 posilkow w ciagu dnia zeby schudnac bez efektu jojo. Jak juz pisalam wczesniej, tesciowa chodzi do dietetyka i ona tak mowi... Ja dzis zjadlam na sniadanko 3plytki chleba wasa, 28g ogorka zielonego, 170g pomidora, 7g margaryny light(do posmarowania chlebka i 72g jogurtu naturalnego. Lacznie 195,44kcal. Na drugie sniadanie. Potem drugie sniadanie chleb wasa,ogorek kiszony, poledwica z indyka i margaryna light lacznie 145,68 kcal. A wracajac do posilkow to powinno sie jesc na sniadanie od 200-250kcal, 2sniadanie 100-150kcal, obiad 400-450kcal i kolacja 200-250. I przedzial diety 1000kcal to 900-1100kcal. Ja czasem jeszcze zjadam podwieczorek ale zawsze licze tak zeby nie przekroczyc 1000kcal w ciagu calego dnia i zjadajac 5 posilkow. Pozdrowionka :)

Witam dziewczyny!!! Jak tam u Was?? Ja juz po kawce i gruszke narazie zjdlam na sniadanko!!!! Ale powiem Wam ze mam ochote na cos innego jakas kanapke zapiekanke czy cos takiego, no ale niesttey:-( Jeak spadne ponizej 70kg to moze sobie zrobie jakis dobry posilek w nagorde!!!ale do tego jeszcze troche..... no a wy gdzie sie podziwacie kolezanki!!! Pozdrawiam!!

margarko, ja wiem, że powinno sie tak jesc ale ja juz nie jestem na 1000kcal, tylko na warzywach i owocach. Troche czytalam o tym, i chce pozbyc sie tez cellulitu a podobno warzywa i owoce najlepiej temu slużą. Takze chce chociaz 6 kg na tej diecie schudnac a potem wróce do 1000kcal.Zobaczymy ile mi to zjamie. Mysle ze 4 tygodnie cos ok. tego, okaże sie ile bede ważyc w poniedzialek:-) Mam nadzieje, ze do 14 kwietnia bede miec 65kg!!!!!! Pije sobie sok warzywny 100% :-) Bardzo dobry. Musze isc do sklepu cos na obiadek kupic.

Gość moj ma 5 miesiecy
W ciązy przytylam 20 kg, waga wyjsciowa 75 w dniu porodu 95 :( Dzisiaj jest z powrotem 75 kg (odchudzam sie od stycznia) i lece dalej Chcialabym wazyc 63 kg, tyle ile 2 lata temu mam 172 cm

Hej dziewczyny, bylam tutaj juz pare dni temu i pytalam czy moge sie przylaczyc, mam nadzieje ze tak. Margarka- ja podobnie jak ty stosowac bede diete ograniczajaca kalorie z tym ze ja chce byc na diecie do 1500 kcal. tez sie chudnie tylko troche wolniej.zaczelam wczoraj, bylam na samym kefirku + 1 jajko a dzis na sniadanie 2 kromki pelnoziarnistego chleba +2 jajka+5plasterkow wedliny, na obiad gotuje piers z kurczaka+ brokuly na parze + salata z oliwa. kolacja kefir. dziewczyny co pijecie zeby oczyscic organizm?

Witam nowe dziewczyny!!!! Kaat wszytsko zalezy od organizmu kto na jakiej diecie chudnie ja na 1500kcal nie schudlabym w ogole, gdyz moj organizm potrzebuje 1800-1900, iwec to by bylo niewielkie ogranicznie. ale Ty z kolei mozesz na niej chudnąć. To tez zalezy kto z jakiej wagi startuje i ile ma do zrzucenia. a na oczyszczanie njalepiej herbata zielona, a juz w ogole podstawa to WODA!!! Powinno sie conajmniej 2 litry dziennie przy diecie, niestety ja nawet nieraz litra nie wypijam:-( Nie moge sobie poradzic z ta woda, poprostu mi zimno sie robi jak pije wode, a tego nienawidze, wiec wole herbaty!! Mam nadzieje ze zatrzymacie sie u nas na dluzej i bedziemy sie dzielic spostrzeżeniami i pic razem kawke:-) Pozdrawiam!!!!

Witam nowe dziewczyny! margarka,ja wiem,ze powinno sie jesc 5 posilkow dziennie,ale jakbym tyle jadla,to bym przytyla!!!Znam swoj organizm i wiem,ze musze ograniczyc kalorie do minimum zeby schudac.Juz kiedys tak sie odchudzalam,schudlam ponad 30kg w b.krotkim czasie i efektu jojo nie bylo!Wage utrzymywalam przez ponad 5 lat,az do ciazy!!Oczywiscie calkiem zmienilam nawyki zywieniowe zeby jojo nie bylo.:) Hippa,ja tez mam zachciewajki na jakis chlebek,czy cos,ale jak narazie daje rade.Aha,ja pije jeszcze maslanke... Dzis jeszcze nic nie jadlam,wypilam 2 kawy.Pozniej zjem gruszke,pare sliwek i ugotowane warzywka. Zycze sobie i Wam wytrwalosci.Pa pa

Hipa- masz racje, ja potrzebuje troszke wiecej kcal. chce wrocic do wagi z przed ciazy i taka utrzymac, u mnie z woda niema problemu pije duzo, cherbatke zielona tez ale tylko jedna dziennie bo potem mam problemy z zasnieciem.

a ja zjadlam jeszcze mango a teraz ide ubierac malucha i na spacer i male zakupki.Buzka dziewczyny!!!!Damy rade!!!!

hey piękne!! Ja się nadal trzymam dietki- nie będę pisać co jadlam bo nie było mnie tu kilka dni i za dużo byłoby tego pisania- choć jadłam niewiele. Nawet zadna z was się za mną nie stęskniła widzę... ale co tam przecież nie będę płakać :) ja nie pisałam bo mój miał od czwartku wolne i tak nam zeszło na zakupach i wyjazdach do znajomych itp wczoraj byłam na przymiarce sukni i kobietka zdziwiona że dopięła mi spódnice- ostatnio tydzień temu brakowało ok 2cm!!! hippa jak ci zimno od wody to pij ciepłą albo letnią, ja tak robię. kurcze nie mam pomysłu co kupic mojemu bna urodziny już 2 godz. siedzę przed kompem i zero pomysłu, może macie jakieś fajne pomysły- dodam, że drobiazgi go nie zadowalają... eh... jutro się zważę zobaczymy czy są jakieś rezultaty. Aha od dziś dołączyłam też wysiłek fizyczny w formie skakanki- pół godziny dziennie- masakra jak się zmęczyłam, mój kupił mi dziś taką z licznikiem, czuje że to da mi po dup**ie nieźle takie codzienne skakanie. witam nowe i spadam bo jadę na solarium się wygrzać... papapapapapa

Oj Piekna pani ja pytalam o Ciebie 2 dni temu gdzie sie podziewasz:P a z ta woda to tak wlasnie mysle zeby ciepla pic. a ja dzis zjadlam jeszcze (a wlasciwie jem teraz) pomidory z serkiem wiejskim light. Narazie sobie troszke pozwalam na bialko, bo jakos strasznie glodna sie zrobilam, chyba przez ten dwugodzinny spacer. Ja mialam biegac.....ehhh czemu ze mnie taki leniwiec jest??? Piekna Pani super ze sie dopielas kochana!!!! ale nic dziwnego, jak Ty prawie nic a nic nie jesz!!!chcialabym tak, ale ja musze cos jesc , bo chodze glodna!!!!! Kurde dziewczyny, czy ja wytrzymam???? Dzis drugi dzien męki, bo to dla mnie troche męka jesc same warzywa i owoce, no i troche bilaka:-) żebym chociaz 5 dni na tym wytrzymala, i zoabczyla jakie rezultaty!!!Dam rade!Musze!!!!

dziewczyny dostalam @, pierwsza po porodzie dopiero. Narazie czuje sie dobrze, ale nie ukrywam ze bardzo jestrem glodna:-) nie wiem czy czegos dzis i jutro nie zjem. Jak zjem to Was powiadomie, ale na pewno jesli tak bedzie to gora 1 dzien sobie pozwole. Nic mnie nie boli nie czuje sie slabo poki co oprocz tego glodu!!!! Pozdrawiam!!!

hippa ,aaaaa widzisz?Pewnie dlatego ostatnio mialas takie zachciewaje na slodkie!!!!!:) Piekna Pani,jak to nie tesknilysmy?Co Ty gadasz?:)Gratuluje ubywajacych centymetrow!!!!Jak tylko sie zwazysz daj znac jak to wyglada w kilogramach!Co do prezentu,niestety nie doradze Ci ,bo sama mam zawsze z tym problem... Hippa,a ja nadal nie mam okresu....ale ciaza jest wykluczona!:)ufff A ja walnelam sobie dzis francuza na pazurkach,saaamaaaa,sie pochwale,a co!wyszedl super,nakleilam sobie takie malutkie diamenciki,rewelka!!!!a jutro moj P pofarbuje mi wloski na carno,oczywiscie nie cale,spod tylko,do blond wloskow ok;)Hippa,a Ty scinasz sie? Pozdrawiam.Papapa

Witam. Też chciałabym się do Was przyłączyć. Mam 25 lat. Mam 162 cm wzrostu i 71.6 kg :/ Jak narazie udało mi się schudnąć 3 kg w ciągu tygodnia. Do lata chciałabym schudnąć conajmniej 10 kg. Moim celem jest schudnąć do 55 kg A tak w ogóle jestem 3 miesiące po porodzie ( to już moja druga ciąża) Po pierwszej ciąży udało mi się schudnąć 21 kg i to był mój największy SUKCES Moja dieta, to po prostu mniej żreć. Co do ćwiczeń, to kiedyś robiam dziennie po 500 brzuszków( rano i wieczorem) skakałam na skakance, jeździłam h dziennie na rowerze stacjonarnym. Ćwiczyłam też 6 weidera, ale nie doszłam do końca :/ Chciałabym spowrotem zacząć tak ćwiczyć, ale teraz przy 2-ce dzieciaczków jest co robić, więc za bardzo czas mi na to nie pozwala, a wieczorem to już przeważnie jestem padnięta W szczególności najstarszy (3 letni) syn daje mi popalić. Dobrze, że przy tym najmłodszym nie mam za wiele roboty bo jest bardzo grzeczniutki W nocy mi bardzo ładnie śpi. Budzi się jedynie do mleka :) Dzisiaj zjadłam: ŚN-2 kromki chleba ciemnego z polską surową+ herbata zielona OB- ryż+żołądki z sosem pieczeniowym jasnym po obiedzie kawa KOL- płatki (Acti Vita z Lubelli) z pełnego ziarna przenicy -z dodatkiem płatków w polewie jogurtowej i owoców z mlekiem 2% + trochę paluszków o smaku cebulki (teraz mam wyrzuty sumienia, że je zjadłam :( )+ 2 herbaty zielone

hippa1- ja tak samo jak Ty dzisiaj dostałam pierszy okres po 3 miesiącach od porodu :) ale mam go tyle co nic, jakby mi się już kończył hahaha :D