Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nellii___$

jak mozna ubrac dziecko w uzywane ciuchy

Polecane posty

nie no spoko, mozna sie posmiac, ale po co od razu w bluzgawki sie wdawac jak niektore tutaj :)

nie mam nic przeciwko gdy ktos tak robi,rozumiem,ze wyprane ciuchy nawet z lumpeksu sa czyste i nie ma w tym nic zlego. jednak sama nie moge ubrac na siebie ani na moje dziecko nic takiego... mam kolezanke,ktora ciagle przynosi mi jakies 'zdobycze' z uzywaka i wciska mi dla mojej coreczki. wyrzucam to... czuje wstret i juz,nawet jak dotykam tych rzeczy... ale nie powiem jej w twarz bo jest kochana osoba i sama ubiera sie prawie wylacznie w takich 'sklepach'

Gość tutaj latwo matki sprowokowac
wystarczy tylko napisac cos o drozszym wozku, ubrankach i pyskowka gotowa:D Oczywiscie, ze temat to prowokacja, ale widac tez ze z wielu zawisc wylazi. Prawda jest taka, ze wiekszosci nie moze posmiecic sie w glowie, ze kogos moze byc stac na nowe markowe rzeczy przy czym nie musi sobie odejmowac ani dziecku i jeszcze malo tego moze odlozyc. Dlatego wlasnie tak latwo prowokowac tu matki, bo wiekszosc uwaza, ze kazdy musi zyc na takim poziomie jak one. A bogacze to tylko skromne osoby, ktore nigdy nie odstaja od reszty spoleczenstwa:D

Gość phi bogaci ludzie nie muszą
podpucha nie podpucha... ale jest coś takiego, tacy ludzie, którzy próbują czuc się lepsi z byle powodu..... ja mam nowe ciuchy, albo pół metra większy dom, albo rok młodszy samochód .... i uważają, ze z tego powodu sa lepsi- głupota moim zdaniem - muszą mieć jakiś problem ze sobą ....kompleks niższości czy coś takiego :D tacy ludzie mnie drażnią i zazwyczaj sprowadzam do poziomu.... ...inna sprawa jest taka, że są tacy ludzie pochodzący zazwyczaj ze skrajnej biedy, którzy parę razy wyższa wypłatę dostali, to uważają za punkt honoru te nowe ubrania, kupowanie markowego żarcia i takie pierdoły na które ludzie wychowani w dobrobycie w ogóle nie zwracają uwagi ... takim ludziom po prostu współczuje.... choć ich nie rozumiem . W każdym razie prowokacja nie prowokacja, autorka przez przypadek poruszyła 2 ciekawe problemy :D

Gość elyyyyta hie hie hie
nie widzicie ze neli_$ to zawistna krowa ktora zeruje na waszych emocjach? Zawsze sie znajdzie taki TROLL co wyzywa i prowokuje. To jakis podgatunek czlowieka!!! Olejcie grubianne i nie piszcie juz wiecej w tym topiku, niech spada na inne forum.

Gość Zrob sobie
Tak bo jak ktos woli kupowac uzywane albo i nowe i uzywane to zaraz bieda..Wogole slabo wyciagniety wniosek :( Ktos chyba za dlugo nie myslal nad tym.. Za granica mieszkamy juz dlugo,M jest inzynierem w wielkiej rirmie elektronicznej.. w 3 lata kupilismy dom i dobre auto..Mamy kasy wystarczajaco zeby ubrac markowo nas i dzieci..ale nie popadajmy w skrajnosci..Mam swoje second -handy gdzie spotykam ludzi na poziomie i z kasa,tym bardziej ze w tym kraju lumpiki sa na szczytne harytatywne cele i naprawde tylko specjalny towar ,tam trafia..Ostatnio nabylismy za grosze zegar warty w Pl 2,5 tysiaca zloty....

i jeszcze jedna rzeczy, dlaczego tacy ludzie jak autorka, zakładają że bogaci ludzi to jakaś JEDNOLITA masa (czyżby nikogo majętnego nigdy nie znała ;) ) w każdym razie bogaci tak samo są rożni, ja ciułacze, co chodzą w jednych spodniach 10 lat, byleby mieć full na koncie, sa snoby - którzy muszą mieć wszystko trendy i markowe, sa inwestorzy, dla których ważniejszy jest biznes, niż mieszkanie czy ubrania... sa chamy którym sie po prostu udało i inteligenci którzy latami pracowali na swoją pozycję ..... ...na a kafe jest jeden schemacik - majętny to musi wydawać, na wózki, ciuchy i gadżety, a reszta zazdrości bo ją nie stać.

"na a kafe jest jeden schemacik - majętny to musi wydawać, na wózki, ciuchy i gadżety, a reszta zazdrości bo ją nie stać." Ja bym powiedziala, ze jest inaczej:P Na kafe jest schemacik, ze majetny to wlasnie taki, ktory kupuje najtaniej i nie pokazuje, ze ma kase. A co do zazdrosci to prawda, wiele osob pisze, ze jak mozna pisac, ze ma sie wozek za kilka tysiakow, bo przeciez tym, ktorych nie stac jest przykro wtedy:D

Gość Keratyna
Ja bym powiedziala, ze jest inaczej Na kafe jest schemacik, ze majetny to wlasnie taki, ktory kupuje najtaniej i nie pokazuje, ze ma kase." Bo to prawda! Nikt nie będzie bogaty, kto wydaje tyle ile zarobi.. Liczyć nie potraficie? Wtedy wychodzi zero. Bogaty jest tylko ten, któremu wiele zostaje.. a nawet taki, którego pieniądze robią na niego. Autorka z tego względu, że analfabetka, to ma prawo tego nie wiedzieć.. Ale ludzie myślący jednak powinni to wiedzieć.. Bogaty znając siłę pieniądza, ma do niego szacunek. Poza tym bogaty ma wiele więcej potrzeb, niż ubranko, czy obiad za 20 zł..

Gość Keratyna
Ja też nie wydam na wózek kilka tysięcy. Będę starała się kupić używany. Wolę kupić kolejny samochód ..

Gość dsffder
neli, moja córka ma fajną mame, która zamiast wydawać bez sensu pieniadze na ubrania , z których wyrośnie za miesiąc, odkłada jej pieniadze na konto i wtedy jak bedzie już miałą swoje potrzeby i bedzie w stanie w pełni z tego korzystac, bedzie miala za co realizowac swoje plany, a ty tępa babo rozpierdalasz kase na lewo i prawo i jeszcze sie tym szczycisz :o

Gość Keratyna
Bo głupiej się wydaje, że bycie bogatym to wydawanie... a to wręcz przeciwnie..

Gość HJHAKHJDHSJDHKSJ
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Gość HJHAKHJDHSJDHKSJ
nie karmic trola to jenifer87 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Keratyna bzdury piszesz, bo bogaty to taki dla ktorego wydanie kilku tysiecy na wozek to norma. Nie musi kupowac takiego za 500zl by byc bogatym, gdyz ma kase i na drogie rzeczy i na zycie na poziomie i jeszcze na to by cos odlozyc. Sprawdza sie wiec to co napisalam, po prostu w glowie sie niektorym nie miesci, ze kogos moze byc stac na cos drozszego i wcale przez to nie zbiednieje

Gość Keratyna
tutaj latwo matki sprowokowac - dodaj jeszcze, że bogaci rozdawają chętnie kasę.. taaaa...

rozdawac to nie rozdaja:D Ale stac ich na wiele wiec nie piernicz, ze bogaty zyje skromnie i ciula tylko kase.

Gość Keratyna
Ja nie mówię, że nie wydawają, ale wydawają roztropnie... nie wydają kilka tysięcy na wózek od tak, tylko najpierw sprawdzą czy jest on tej kasy wart... Albo kupują gdzieś, gdzie można trochę zaoszczędzić.

jasne, ze kupuja wozek taki jaki im sie podoba pod wzgledem funkcjonalnosci i wizualnym. Na pewno natomiast nie lataja i nie szukaja tanszych. Chociaz zastanawiam sie kto dla ciebie to jest bogata osoba? Bo dla jednego to taki kto zarabia 7 tysiecy a dla drugiego taki co zarabia 20

Gość Keratyna
Ja akurat mieszkam od dziecka na dzielnicy, gdzie większość sąsiadów to lekarze. Nic za darmo od nich nie dostaniesz, nawet porady... A ostatnio ekipa, która pracowała u sąsiada, porozrzucała ulotki o moim sąsiedzie, z ostrzeżeniem, że nie płaci za usługi. Wszędzie powtykali w skrzynki .. :D

I dodam tak od siebie, ze ja mam wozek drozszy, ale w porownaniu z moimi znajomymi, ktorzy wydali 10 tysiakow na wozek to moj jest tani:D A stac ich na taki drogi i zaden to dla niech wydatek. Z kolei dla kogos innego to moj bedzie juz szalenstwem i drogim wozkiem.

Gość Keratyna
Dla mnie to bogaty jest taki, na którego kasa sama pracuje... 20 tys, to nie jest dużo.. chyba, że zainwestowane dobrze procentują.. wtedy mają wartość ... w postaci wózka są już nic niewarte.. bo to kupka złomu.. Więc nie suma jest ważna, a to co się z nią zrobi..

jasne, ze suma 20 tysiecy nie jest duza,ale ja pisze o zarobkach. Zreszta to tylko przyklad, bo tez nie uwazam ludzi tyle zarabiajacy sa bogaci.

Gość Keratyna
Mnie by się nie chciało miesiąc pracować tylko na wózek.. Mam inną skalę wartości widocznie...

Keratyna mi tez by sie nie chialo na wozek miesiac pracowac:D Akurat te 10 tysiakow co znajomi wydali to nie byla ich pensja ani nawet jej polowa.

Gość ja ani bogata ani biedna
a mam pół szafy ciuchów z lumpeksu i dla swojego dziecka też kupuję.Są to rzeczy nowe , oryginalne i nikogo w takiej samej bluzce nie spotkam . Drozeje żywnośc i to jest problem. Wolę kupić to co i trzeba w lumpku niż sobie tego zasranego cukru przykładowo żałować.Wiecie o co mi chodzi:)

Keratyna> ja uważam ze ludzie są różni, jedni lubią być snobami - kupują co najdroższe inni oszczędzają .... nasz podziw dla jakiegoś zachowania to jedno.... a akceptacja faktu ze istnieje to drugie, to co innego.... ...śmieszy mnie tylko fakt, że dla co niektórych zwolenników nazwijmy to snobizmu, każdy kto się odezwie, że mu na coś tam szkoda pieniędzy, to od raz biedak, wręcz nedza i patologia nie pomyślała jedna z drugą, ze nie każdy chce wydawać na to samo.... ... bo na wszystko to nikomu nie wystarczy, niestety... nawet Rydzyk na pompę geotermalną brał dofinansowanie :P ... a to ostatnio modny gadżet i bardziej praktyczny niż wózki i ciuszki :)

Gość Keratyna
I takie podejście do dzieci na zachodzie już się mści.. Wszystko co najdroższe i co tylko dziecko sobie wymarzy - się mści.

Gość Keratyna
tutaj latwo matki sprowokowac Keratyna mi tez by sie nie chialo na wozek miesiac pracowac Akurat te 10 tysiakow co znajomi wydali to nie byla ich pensja ani nawet jej polowa." I oczywiście wydali, albo tylko tak ci powiedzieli... W każdym razie oczywiście ich znajomi musieli się dowiedzieć, że tyle wydali.. tak jak głupia autorka, że kupiła dziecku ciuszek w sklepie.. Cały świat musiał się dowiedzieć...