Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piekna jak z miodu

wrocilam do pl i zaluje!

Polecane posty

pomidor o tej porze roku, to jest dopiero śmieć, widać po tym, że zupełnie nie wiesz, co jest dobre dla zdrowia!

Gość DEFER
DZIECI JESZCZE MUSICIE WIELE WIELE CHLEBKA ZJESC :)ZEBY GLOS ZABRAC

ok, nie uzyskalam ani jednej odpowiedzi na moje mysle w miare sensowne wypowiedzi, wiec niemarnuje wiecej czasu, a Wy kloccie sie o pomidora ! powodzenia :-)

Gość Złośnica z 1987 roku
ech ale jaak I chyba do dziś Ci pozostało to życie studenckie. Bo z Twoich wypowiedzi wynika że Twoje życie się ogranicza tylko do słuchania ludzi którzy Cię inspirują, wyjścia raz do teatru i zrobienie zupy z buraków na 3 dni . Gdzie rodzina, dzieci, gdzie wyjazd na wczasy, w góry, nad morze. Godne życie powinno być priorytetem a nie życie byle jakie. A Polska CI godnego życia nie zapewni, chyba że w przeszłości twoi rodzice, dziadkowi sprzedali się Żydom i mają władzę którą dziedziczycie z pokolenia na pokolenie :) Inaczej się nie da. A uczciwością jeszcze nigdy nikt się nie dorobił w Polsce i się nie dorobi

Gość marcowy kaprys
hah Defer nie masz nic na poparcie tego jak ci dobrze w PL? zalosne..., ale tego sie spodziewalam

piekna jak z miodu oczywiscie ze NIE DO CIEBIE! :) być może ze złym akcentem to napisałam :P

Zyje normalnie, ale dla mnie to nie jest jakiś powód do dumy, że wyjdę do restauracji, bo jak nie wyjdę, to nawet tego nie zauważam :D, bo to dla mnie jakiś tam dodatek do życia, a nie to że jak nie wyjdę, to tak mi źle, nie jest taka płytka :D

bianca ale jak mam sie udzielac w temacie skoro kazdy mnie atakuje ze chce pomidora kupic, a nie mysle o ksiazkach :( prosilam zeby udzielaly sie osoby ktore znaja temat praktycznie a tylko teoretycznie ale widac nie dociera:(

Gość DEFER
DO ECH ALE JAAK-z pustakami nie pogadasz to sa te zoltodzioby----bez klasy

ech i to jest właśnie czysta egzystencja i nic więcej, nie ma w tym elementu życia , i jestem przekonana że sama sobie wmawiasz że jest Ci dobrze :) W rzeczywistości jesteś samotną kobietą bez cienia szczęśliwości i żadnych lepszych perspektyw na przyszłość. A my tu mówimy o pełni życia, świadomego przeżycia tego czasu który nam jest dany, bez zbędnych nerwów, bez przykrości :)

Gość rond point
Autorko ja na twoim miejscu wróciłabym do UK. Sama studiuję dziennie w Polsce, ale po skończeniu studiów licencjackich planuję wyjechać do Londynu. Mój tata tam mieszka, a ja spędzam tam każde wakacje więc standard zycia tam znam. Jest o niebo lepiej niż w Polsce. Przed chwila byłam w sklepie i za 4 rzeczy zapłaciłam 13 zł. To woła o pomste do nieba. W tym kraju nie da się żyć, po prostu się nie da, czekam tylko końca studiów bo dużo mnie one kosztowały (pańswtowa uczelnia, ale utrzymanie się jest drogie) i po prostu szkoda mi tych pieniędzy. Ale po studiach wyjeżdzam na stałe do Anglii, na szczęście mam tam tatę, który mi pomoze na starcie.

Gość marcowy kaprys
Defer naprawde mnie to zainteresowalo, moglbys napisac konkretnie dlaczego Ci w Polsce tak dobrze?

Gość jgvytfvtrcvrf
a jak to jest z niepelnosprawnymi? choruje przewlekle i mam problemy z chodzeniem mam rente 540 zl i tyle mam 23 lata i wegetuje;/ zyciem tego nie nazwe albo bede na utrzymaniu matki i w jej domu do konca zycia albo znajde meza (malo prawdopodobne) wyjazd bylby dobrym opomyslem?

Gość marcowy kaprys
jgvytfvtrcvrf a jak u Ciebie z angielskim?

Gość marcowy kaprys
i czy jst jakis rodziaj pracy ktora moglabys wykonywac?

moze byc sie nadawala do pracy siedziacej np jako ankieterka na sluchawkach? ja jak keidys bylam w przychodni to taka babeczka siedziala na sluchawkach i jak ktos dzwonil do przychodni to ona odbierala, umawiala na wizyte, itp nic innego nie robila, cos podobnego jak rejstracja ale w rejstracji byla inna kobieta moze cos takiego skoro masz problem z chodzeniem?

Gość marcowy kaprys
hmm wydaje mi sie, ze oni maja o wiele bardziej pryjazna polityke pracy w stosunku do ludzi niepelnosprawnych Inna opcja, moze moglabys wykonywac jakas prace chalupnicza

Gość werbanka blanka
Też wróciłam do PL ,po 3 latach,tez przez jakis czas robiłam tam 4na 4:) A dziś 1100 na ręke,praca którejnie cierpię..ale szukam sobie nowej.na szczęscie mam swoje mieszkanie i super faceta z troszke lepsza pracą niz moja.. Tylko że ja nie załuje.

ja poczatkowo chcialam zostac kilkanascie lat, zarobic na mieszkanie, ale stalo sie ze wrocilam moze teraz naprawie blad, ciagle sie zastanawiam, bo jestem prawie swiezo po powrocie wiec ciagle mam szanse wrocic

Gość werbanka blanka
Piękna ,to wróc:) powiedziałam swojemu facetowi że ja juz nigdzie nie wyjezdzam,po prostu 5 lat spedziłam po za moim miastem i stwierdzam że tu mi jest najlepiej,mimi tego że niemam kokosów

Gość pierniczek kokosowy
a ja 3 lata temu wyjechalam do USA (juz w dobie kryzysu) i wiecie co.. mam takie dni ze jestesm wsciekla, no bo za granica wszystko trzeba zaczynac od zera i to czlowieka denerwuje ale pod koniec dnia jak przeczytam taki watek na kafeterii a ide sobie do sklepu i kupie pasek z micheala korsa i koszulke z tommy hilfiger i nawet na to nie zwracam uwagi (po prostu biore bo mi sie podoba) to sie lapie za glowe - bo pamietam jak w liceum musialam caly miesiac harowac jako hostessa na promocjach zeby odlozyc sobie na nowe adidasy - jak to czasami mowie znajomym amerykanom to nie wiem co sobie o nas mysla haha. kochani nie mieszajcie z blotem kobiet ktore lubia co tydzien sobie cos kupic - w stanach zwykla kasjerka z walmartu (cos u nas jak real) stac ja zeby kupila sobie ciuch co tydzien i to nawet nie jeden - buty, ciuch kosmetyki itp. ludzie tutaj nawet by im dfo glowy nie przyszlo zeby kupowac jedna koszulke miesiecznie!! polki sa wychowane na takie skromne i umiejace oszczedzac jak spotykam czasem takie dziewczyny tak prosto z polski to az mi przykro :/ amerykanki sa tak rozpuszczone - kupuja najdrozsze, najlepszych marek nawet jesli sa zwykklymi sprzataczkami.

Gość pierniczek kokosowy
poza tym ja na to p[atrze tak: kobieta lubi sobie pojsc co kilka dni do sklepu nawrzucac koszyk kosmetykow, kupic pare butow, cos ladnego, znowu moi koledzy faceci wydaja kase na jakies gadzety, czesci do samochodow i inne pierdoly... a jakos w PL nigdy nie widzialam zeby faceci tak na sobie oszczedzali jak myt:/

ja nie wyjechałam z PL i też żałuje :D ja to pewnie jestem dziwna, ale marzy mi sie wyjazd do Czech