Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama czerwcowa 2011

terminy na czerwiec :)

Polecane posty

straaaasznie się dłużą te ostatnie chwile... całe 8 miesięcy zleciało mi nie wiem kiedy a teraz to już się naprawdę nie mogę doczekać. Dziś się wzięłam za grabienie na działce skoszonej trawy :P podobno taka gimnastyka przyspiesza poród :) a jakie są rady waszych gin na przyspieszenie?

Gość mama czerwcowa 2011
:) mi wczesniej zabroniła spacerów, kazała lezec z nogami w gorze i sie nie przemeczac --- zeby nie urodzic , czyli trzeba wszystko na odwrót :p ale szczerze to ja za bardzo nie lezalam bo nie moglam, plecy bolały itd no a maluszka nie ma. tez słyszałam ze mycie podłogi , zamiatanie (czyli takie prace jak grabienie ) ale to chyba zabobony :p jedne lezą z tymi nogami w gorze zeby nie urodzic wczesniej a rodzą a inne myją podłoge na kolanach zeby szybciej miec dzidziusia i tak nic sie nie dzieje :) jak bedą gotowe to zaczną sie pchac na swiat :p aaa podobno kochanie sie przyspiesza (tez miałam zabronione i akurat tego przestrzegałam :D ) moze warto sprobowac he he pozdrawiam

Gość olamary
Hej!No mój gin powiedział, że przede wszystkim sex:)A potem zasugerował mojemu mężowi, że może mi też dać troszkę pieniędzy i żebym połaziła po jakiejś galerii przez pół dnia:)Chciałam przetestować tą pierwszą propozycję, ale ponoć jak już czop odchodzi to się nie powinno, bo dzidzia może się urodzić z jakimś zakażeniem, a na zakupy czy długie spacery jakoś nie mam siły czyli dalej czekamy:)

dziewczyny naczytałam się dziś też o piciu oleju rycynowego i herbatce z liści malin ale tez jakoś nie wierzę w ich moc :P a co do prac to lepiej też nie przesadzać bo np. od mycia okien może się odkleić łożysko a to już nie jest bezpieczne...seks to przyjemny sposób :) ale szczerze - ciężko byłoby mi teraz znaleźć komfortową pozycję ;P narazie poprzestaniemy na przytulaskach i całusach :D chyba więc zostanę tak jak Wy przy czekaniu , najbezpieczniejsze rozwiązanie :) ale fajnie ten dzień na działeczce na mnie wpłynął , jestem tak pozytywnie zmęczona dlatego zaraz mykam do łóżeczka :) dobrej nocki dla wszystkich i kolorowych snów :)

Gość olamary
Cześć!Co tam u Was dziewczyny?Ja oczywiście znowu nie mogłam zasnąć i poszłam spać dopiero o 3, a wstałam o 9.Kurde już nawet nie śpię po południu żeby wieczorem wcześniej się położyć, a tu nic patrzę w sufit i po godzinie idę do drugiego pokoju i czytam książki z 2godziny.Chyba tak na mnie działają nerwy kiedy w końcu się zacznie.Całe szczęście, że już niedługo:)Pozdrowionka!

Gość mama czerwcowa 2011
hej :) no u mnie to samo... tez nie sypiam przedostatnia noc zarwana wiec myslalam ze tej sie wyspie a tu nic :/ tak jak i ostatnio 2-3h spałam, a my wczoraj chcielismy przyspieszyc maluszka i sex... ale tragedia tego sie juz nie da robic w takim stanie :p pozdrawiam

Witam, u mnie spokoj od wczoraj. Nie polecam picia oleju, nie dobry a poza tym u nikogo z moich znajomych ktora stosowala nie przyniosl rezultatu. Za to seks jak najbardziej zalecany - ja nie korzystam bo moj malzonek ma jakies obawy i omija mnie z daleka. Wiec tez czekam ... Pozdrawiam

hej :) co tak cicho dziewczyny? poszłyście rodzić ? :D eeejjj!! poczekajcie na mnie :D

Gość tez czerwcowka jestem
nie udzielalam sie tutaj a chce urodzic widze ze tez kombinujecie :P co by przyspieszyc juz poszukiwalam w domu olejku rycynowego by zrobic sobie koktajl ale musialam go juz kiedys (nie pamietam)wyrzucic i tez teraz pomyslalam o oleju ale jakos sie boje :D:P wiec .... za niedlugo zaczne sprzatac szorowac podlogi , a pozniej ciepla kapiel i seks mam nadzieje ze podziala :D trzymajcie sie ;)

Gość Mama Ady
Cześć dziewczynki:-) Ja spadek formy mam, już się toczę. Cały czas bym spała, choć tak jak wy czasem noc jest męczarnią, bo nie śpię. Dziś się wyspałam, ale miałam tak głupie sny, że przemęczyłam się tylko. Ja nic nie przyspieszam, choć posprzątałam mieszkanko. Juz na samą myśl o wypiciu olejku rycynowego bierze mnie na wymioty. Co do seksu... hmmm mąż omija mnie z daleka;-) żeby dzidzi nie zrobić krzywdy, a poza tym widzi jak się męczę. Miłego weekendu:-)

Witam, ja chyba będę jednak rodzic ... od 3 rano mam skurcze ale dosc niiereglarne, przed godziną odszedł mi czop śluzowy mocno podbarwiony krwią .... teraztez ma sluz podbrawiony, ale juz nie w takiej ilosci jak przy odchodzeniu czopa. Na poczatku myslalam ze wody mi odchodza bo poczulam wyciek czegos cieplego miedzy nogami w dosc duzej ilosci ale to byl wlasnie ten czop. Wiec teraz siedze i licze czas miedzy skurczami ... ostatni mialam 8 min temu wiec chyba jeszcze troche poczekam z wyjazdem na porodowke ... trzymajcie kciuki .... ide cos zjesc - bo glodna jestem a na trakcie mi jesc nie dadza ....

Gość ala14czerwiec:)
hej kobietki byłam w tym tyg u lekarza i jest rozwarcie więc mam mała nadzieję, że urodzę szybciej. Mnie również mąż omija szerokim łukiem:P wczoraj próbowałam go namówić na "przyspieszenie porodu' ale wredny odwrócił się plecami i zasnął. Heh jeszcze mu się odwdzięczę za to;) Dziś od 8 rano miałam skurcze co kilkanaście minut i tak aż do 11. I o 11 tak sobie myślę:wykąpie się, wyjmę torbę z szafy i dzwonie po męża, ale poszłam wziąć prysznic i skurcze przeszły. Czop mi nie odchodzi jeszcze, mam za to biały śluz baardzo rzadki i dość dużo go

Gość ala14czerwiec:)
Bella trzymam kciuki:)

Gość Mama Ady
Bella trzymamy kciuki żeby szybko poszło! Powodzenia!

Bella powodzenia :) a mnie moj nie omija jesli chodzi o seks :D wiec bedziemy dzialac :) pozdrawiam was

ucielo mi wpis. jezeli czop jest podbarwiony krwia to nalezy natychmiast jechac do szpitala( info ze szkoly rodzenia)

dziewczyny czy wy tez przypadkiem macie takie uczucie w pochwie taka jaby szpilka przy chodzieniu ? nie wiem jak wytlmuczyc to dokladnie hmm...

:D tez chcialabym by sie u mnie zaczelo :( no ale mojej sie nie spieszy na ten swiat , chyba zbyt wygodniej jej tam jest :P juz myslalam ze cos sie troche zacznie bo dzis taka spokojna jak nigdy no ale sie juz rozkolysala na dobre ehh...

Gość olamary
OOO, ale się rozpisałyście dziewczyny:)No ja już chodzę jak na szpilkach od środy, ale dalej nic.Dzisiaj zaczął mi wypływać taki śluz więc może to już to powoli:)Kurde ja bym już chciała urodzić męczę się,pocę i wogóle każdy krok mi już ból sprawia.Bella trzymam kciuki za szybki i lekki poród:)Ja chyba się po obiedzie wybiorę na taki szybszy spacer, ponoć też przyśpiesza,Mój mąż też mnie omija, a poza tym gdzieś wyczytałam, że jak już czop odejdzie to nie powinno się już kochać bo może dojść do jakiegoś zakażenia, a mi już chyba odchodzi od kilku dni!Pozdrowionka dziewczyny, trzymajcie się i piszcie:)

Bella trzymaj się i wracaj szybko do domu ze zdrową dzidzią!! :) a mnie dziś mąż zabiera do kina , bo widzi że cały tydzień tylko siedzę na tyłku i czekam na ten poród :P no więc korzystamy - bo nie wiadomo kiedy następnym razem się wybierzemy gdzieś razem... z tym kłóciem jak szpilka w pochwie przy chodzeniu to ja czuję to samo mniej więcej raz na dzień przez minutę - i teraz już nawet przy siedzeniu czasami , czy to zwiastuje poród??

nie wiem czy porod zwiastuje ale ginekolog powiedziala ze to ozn ze dziecko jest prawidlowo ulozone i nisko ja mam tak nogi popuchniete :( podrapana cala jestem bo mialam cholestaze :( nawet juz ostatnio bylam w szpitalu ale to nie bylo ozn porodu , wiec mnie wypuscili , rozwarcie na 2 cm mialam przed kilkoma dniami ehhhh ja chce juz rodzic :D

przeczytalam ze pomagaja przysiady z 10 ich zrobic no i zrobilam :D mi tam zaden czop nie odchodzi ani nic sie nie saczy 😭

ja już nie mogę założyć na stopy nic innego oprócz japonek :P w ogóle twarz też już mi spuchła... też chcę rodzić , bardzo bardzo!! :)

no ja tez aby tylko japonki i nic wiecej :( CHEMY RODZIC WIEC WYCHODZCIE Z NAS :D za duzo tego dobrego tam w srodku ja tak kombinuje , a porod przyjdzie w mniej oczekiwanym dla mnie momencie :D

hehe ja to samo mówię , że codziennie Gabrysia dostaje pyszną porcję lodów i dlatego nie chce wychodzić :D

no ja sie wcale im nie dziwie , siedza sobie w ciepelku , otrzymuja to na co maja ochote , poprzeciagaja sie pokopia :D itd.itp tez by mi sie wychodzic nie chcialo na ten zimny chlodny swiat , trzeba samemu oddychac itp no ale juz najwyzszy czas tego dobrego :D

Gość Mama Ady
Ja też mam cholestazę... też mnie swędzi wszystko. Ulgę przynosi letnia kąpiel z odrobiną oliwki. Najgorzej jest czasem w nocy. W środę muszę powtorzyć badania i jeśli wyjdą mi przekroczone to idę do szpitala. Dobrze, że dziś troszkę chłodniej to lepiej sie czuję, ale też większość dnia spędziłam w łóżku. Co do nóg masakra... nie mam kostek! Kupiłam sobie ładne klapeczki na lato i nawet ich nie mogę ubrać. Brrr....

Gość mama czerwcowa 2011
witam a u nas na obiedzie była tesciowa no i tak prawie cały dzien przesiedziała... a wlasnie meza wygonilam do kolegi bo dzis jakis mecz, a on siedzi ciagle w domu (jesli nie jest w pracy) bo ja jestem juz taka zmeczona ze mi sie nigdzie nie chce, wiec kazalam mu zeby wyszedł na troszke do ludzi :p mam nadzieje ze ropdzic nie zaczne he he bał sie mnie zostawiac ale ja jakos nic nie czuje po sobie zeby sie zblizało... mnie tez tak co jakis czas tam kuje :/ ale sie juz przyzwyczajam do tego, ten czop tez taki biały znowu zacza mi odchodzic... ale to juz było :D kurcze tez chce urodzic... bałam sie porodu ale tak bym chciała juz miec to za sobą 3mam kciuki Bella :) pozdrawiam dziewczyny :)