Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość protkowa

alimenty-jest tu ktoś kto ma z nimi do czynienia?

Polecane posty

Gość sdfddddddddddddddddddd
ja rowniez podpisuje sie pod NAJLEPIEJ a to echhhhhhhhhhhh to chyab urwalo sie z choinki i innej epoki - kamienia lupanego, gdzie jeszcze nie wynaleziono takiego czegos jak pieniadz

Gość protkowa
Dziękuję ,że ktoś normalny zaczął się w końcu odzywac....:-)

Gość protkowa
bo już zaczęłam przypuszczac,że zasnęłam na bardzo długo...i obudziłam się wśród kosmitów typu ECHHHHHHHHHHHHHH...

Gość sdfddddddddddddddddddd
to echhh musi byc jakims prowokatorem lub co gorsza rzeczywiscie takim czloweikiem o tkaich pogladach, pozostaje tylko wspolczuc i to ogromnie!

Gość protkowa
wydaje mi się ,że echh może miec również jakieś problemy psychiczne....:-)-ale z tego to nie żartuję,bo z choroby nie można-ale z głupoty ludzkiej to i owszem :-)

A ja zapytam tak: czy sąd przyznając Ci alimenty i wyznaczając widzenia ex męża z dzieckiem mówił coś na temat niepłacenia alimentów za okres, gdy dziecko jest u ojca? NIE. Więc wyrok dla ex pod nos podsuń i powiedz, że płaci całość albo komornik z nim porozmawia. I tyle.

Gość tak się składa
komornik mu naskoczy bo jest za granica, polski komornik to terytorium rp tępaki

Gość protkowa
nie -w wyroku jest tylko-że małożyc na utrzymanie syna miesięcznie ....zł płatne do 15 -go każdego miesiąca...niestety pieniądze jeszcze nie wpłynęly :-(

Gość protkowa
ale-skoro pracuje legalnie to chyba można mu sie jakoś dobrac do dupska -prawda-nawet jakby mieszkał na antarktydzie

Gość protkowa
Teraz syn jest u niego dlatego narazie staram się po prostu milczec i czekac-wlaśnie dlattego,żeby młody nie był świadkiem tych rozgrywek

owszem, może. bo wejdzie na jego konto i kontakt osobisty nie jest tu potrzebny. Ja po swietach skladam pozew o podwyzszenie alimentów, a swojego "ojca" mam głeboko w dupie, tak jak on nas.

Gość hehehehhehehee
oczywiscie ze mozna sie dobrać, tylko to potrwa możesz przez polski sąd albo bezpośrednio, musisz dostac klazule czy jakos tak

Ja na Twoim miejscu bym nie czekała, bo teraz poczekasz i dasz mu tym samym wiecej swobody, tzn pomysli sobie ze skoro go nie upiminasz to nastepnym razem bedzie tak samo i albo zacznie placic kiedy mu sie bedzie podobalo albo zupelnie przestanie.

Gość protkowa
no właśnie...to wszystko jest takie trudne...ale będę walczyc...

Gość amknjieb
musisz wystąpić o egzekucje zagraniczną w polsce, sad angielski musi uznać polski wyrok i roszczenia,potrwa to jakieś pół roku, potem urząd w Anglii zajmujący się dziećmi zada ci pytania, poprosi o przesłanie wyliczeń i twój es ustosunkuje się do tego, wtedy oni podejmą decyzję jakie jest roszczenie i czy jest , w tym czasie twój eks jak się wnerwi może wnieść o obniżenie alimentów itd co przystopuje sprawę itd

Gość weere
ja takze ide po podwyzke aliemntow, moje dziecko choruje caly czas, wywalono mnie z pracy za L4 a alimenty mam w kwocie tak smiesznej ze sobie nie wyobrazacie...ale to panstwo stoi po stronie biednego tatusia nie patrzac na to skad matka ma kase natrzepac...

Gość protkowa
hm...ale za półtora tygodnia wraca już mój Bartek ,więc...poczekam chociaż tyle

Gość weere
protkowa a wiesz ze za kazdy dzień zwłoki rosna odsetki??? niech Ci je spłaci, termin to termin i za każdy dzień zwłoki masz ileś tam odsetek

Gość wraca albo nie
jak wkurzysz starego

Gość wraca albo nie
jak wkurzysz starego

Gość protkowa
mojemu eks sędzina dowaliła...i nawet powiem szczerze nie liczyłam na tyle.Wtedy też byłam bardzo poważnie chora-półroczny pobyt w szpitalu-przez co dostawałam tylko 70% wynagrodzenia...sędzina wzięła pod uwagę wszystkie okoliczności i udało się

Gość hehehehhehehee
o to w UK jets inaczej niż w DE, tam z polskim wyrokiem mamam poszła do prawnika polsko-niemeickiego i on wytoczył sprawę i wygrał ale trwa to bardzo długo, jednak nikt nie pytał o zasadność ani wysokosc alimentów

ja dostaje alimenty z funduszu ale tez w smiesznej kwocie. niech mi dadza to maksimumm, czyli 500 zł to juz bedzie lepiej. A ojciec i to ze rosnie mu dług?Jego sprawa, jak ma ochote go pozniej spłacac to niech sie dalej miga

Gość protkowa
wiem wiem...:-)w wyroku też jest o odsetkach :-)

Gość protkowa
to dobrze,że walczysz o alimenty dla siebie-)niech faceci nie myślą ,że jedynym ich obowiązkiem jest ztrzep... i miec wszystko gdzies

Gość a to ile
ci zasądziła Protkowa sędzina i w jakim mieście?

Gość weere
no moj ma wszystko gdzies i to doslownie, zadnej pomocy a alimenty 250 zl!!! i nic poza tym

Gość protkowa
w Toruniu-800

Gość weere
o cie ja taka kase nigdy nie zobacze:( twoj musi dobrze zarabiac ze tyle dowalila...moj sie ukrywa z zarobkami

Gość a to ile
to dużo, a ile dziecko ma lat