Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość protkowa

alimenty-jest tu ktoś kto ma z nimi do czynienia?

Polecane posty

Gość ECHHHHHHHHHHHH
znam kobietę której ex wyjechała za granicę i bardzo sporadycznie kontaktował się z dzieckiem i ona każdej osobie wyjeżdżającej za granicę dawała widokówki napisane rzekomo przez ojca dala dziecka z okazji urodzin imienin itd a robiła to tylko po to żeby dzieciak czuł sie kochany przez obojga, a tu baba niszczy odbudowane kontakty dziecka z ojcem za kilka stów, no bo ona ojca miała a kasa jest najważniejsza, może dla nie bo na pewno nie dla rozwoju syna, może czas się opamietać

Gość ECHHHHHHHHHHH
Moj eks mnie napierdalal w leb, ale mam z nim kontakt i spotykam sie dla dobra dziecka. Dzieciom tez spuszczal manto a corce nawet palce w cipke wkladal, ale nie liczy sie tylko kasa a cos innego, ale wy tepe zebraczki nie wiecie.

Gość ECHHHHHHHHHHH
Znam kobiete, ktora sobie sama placila alimenty :-D i kupowala dziecku prezenty niby od ojca a wy zabraniacie kontaktu i tyko kasa, kasa.

Gość qewrewrwr
mam dziecko i powiem ci, że faceci z reguły trochę inaczej kochają dzieci niz kobiety. Większosc facetów, potrzebuje stałego kontaktu z dzieckiem, żeby się " poczuwać", jak matki nie dbają o ten kontakt, to to się rozluxnia i zanika. Nie porównuj swoich uczuć do dziecka jako matki , to miłości ojca. I powiem ci jeszcze jedno, to, że np. twój facet uwielbia wasze dziecko i deklaruje dozgonna do niego miłośc, nie znaczy, że jakbyście się rozwiedli, to po jakims czasie stopniowego ograniczania kontaktów ,nie potrafiłby np przez 4 lata dziecka nie widzieć. Zapewniam cię, że potafiłby i jakoś bardzo z tego powodu by nie cierpiał, zwłaszcza jakby założył nowa rodzinę i miał nowe dziec. Nie porównuj kobiet i facetów , bo to bez sensu.

Gość ECHHHHHHHHH
Najgorszy ojciec, nawet taki, co napierdala dzieci i ich matke to ciagle ojciec i nie macie prawa zabraniac im kontaktu. A to, ze ktos nie chce swoich dzieci, to tylko wasza wina.

Gość ECHHHHHHHHHH
Ojciec to to samo co matka!!! Nie rozumiecie tego ?

Gość ECHHHHHHHHHHHH
ameryki nie odkryłaś, wiadomo że kontakty się rozlużniają, ale to nie znaczy że odbudowany kontakt ta laska ma od razu zniszczyć za kilka groszy

Gość ECHHHHHHHH
Zwykla szmata za 200 zl chce odebrac ojcu dziecko . Dno.

Gość qewrewrwr
ojciec to nie to samo co matka. Ma takie samo znaczenie w zyciu dziecka, ale inaczej kocha inaczej buduje więzi z dzieckiem i jego uczucia nie sa tak trwałe( zwłaszcza na odległość).Dlatego uczucia ojca, potrzebują byc "karmione", przez fizyczny kontakt z dzieckiem.

Gość ECHHHHHHHHHHHH
oczywiście że nie to samo i dokładnie się zgadzam z Tobą że trzeba te kontakty pielęgnować

Gość heheeheehe
nie wiem które to podszywy a które nie, ale napisze jedno na koniec - mojej mamie zależało na tym żeby kontakt z nim miała bo to ojciec, ale po latach mnie przerosiła, ze nie potrzebnie nalegała. A co do sytuacji o kartkach, to tak widziałam ten film, sytuacja beznadziejna, bo na koniec dziecko czuło sie oklamywane i oszukiwane. Miał ogromny zal do matki. Tu nie chodzi o porównywanie, ale ja nie toleruje podwójnej moralności. Nie tłumacz płcia czyjegoś zachowania bo to kpina, najpierw jesteś człowiekiem. Także twoja teoria ma się nijak bo znam nazwijmy to "niezainteresowanych" ojców i "niezainteresowane" matki. Nie ma reguły. Jak ktoś kocha i komuś zależy to walczy o kontakty z dzieckiem, nigdy sie nie spotkałaś z organizacjami praw ojców?

Gość ECHHHHHHHHHHHH
ok ona Cię przeprosiła że niepotrzebnie nalegała, ale gdyby nie było tych kontaktów wtedy ty mogłabyś mieć ogromne pretensje że nie miałaś ojca i to własnie do niej to raz a dwa że mówimy o konkretnym przypadku gdzie ojciec jest zainteresowany, zapewne dziecko zadowolone a matka chce to uwalić przez kase która tak naprawdę patrząc z ludzkiego a nie prawnego punktu widzenia za ten czas średnio jej się należy,a zerwanie kontaktów nie jest tego warte.Tak jak Ty masz możiwość teraz oceny czy Twój ojciec był taki czy siaki bo go poznałaś tak syn autorki powinien miec taką możliwośc a ona powinna mu w tym pomóc tym bardziej że facet jest za granica , założy sobie drugą rodzine i będzie ćniał to dziecko bo zrobi sobie następne

Gość qewrewrwr
wyjątki zwykle, tylko potwierdzają regułe

Gość ECHHHHHHHHHHHH
a za kilka lat ona mu powie że ojciec jest fiutem bo nie chce go znać, zapomni tylko dodać że jak chciał to matka mu kazała podwójnie płacić

Gość Natresporto
a nie zastanawiałyście się tępe materialistki, że to przez was jest ten kontakt rozluźniony i utrudniony. Nasz popierdolony system nadal kreuje kult MATKI POLKI. chuja wiesz, jeżeli twierdzisz,że ojciec mniej kocha. Samolubne i zachłanne

Gość heheeheehe
nie no nie wiem już jak mam dotrzeć - to rodzicom czyli tym którzy te dzieci poczeli POWINNO najbardziej zależeć na tych kontaktach, a nie zeby matki nagabywały ojców, nie ma co tu usprawiedliwiać. Takze nie zgadzam sie nei miałabym do mamy pretensji tylko ewentualnie ojca, bo miał podany nr tel i adres matka nigdy by mu nie zabroniła sie ze mną widywać. Dlatego nie ma co uszczesliwiać dzieci na siłe. A takie wciskanie zadzwon to twój ojciec jest bez sensu, to facet jest dorosły i to on powinien być odpowiedzialny. A nie takie zwalanie wszystko na matki że maja wielce pielegnować wiezi ojcowskie, przymykac oko na wszystko, tyrać na dwa etaty najlepiej i jeszcze broń boże nic nie wspominać o alimentach.

Gość ECHHHHHHHHHHHH
no teoretycznie tak powinno być ale tu chodzi o to żeby dziecku było jak najlepiej i to matka powinna starać się uchylić mu nieba bo od tego jest, skoro ojciec sam tego nie robi to strasznie nie rzuci się cieniem na niej fakt że będzie ona robić wszystko żeby dziecko miało kontakt z obojgiem, bo to jej dziecko i powinna mu dać to co najlepsze Nie wiesz do kogo miałabyś pretensje a ja wiem do kogo mają dorośli już ludzie pookaleczani przez swoje matki, tym ze te traktowały je jako element przetargowy z ojcem i zapewniam Cie że to sa ogromne tragedie i dramaty które niekiedy zostają na całe życie i nic z tym się nie da zrobić.Dziecko to nie jest własność rodziców to jest ktoś nad kim ma się opieke i za kogo bierze się odpowiedzialność i decyzje dorosłych powinny się kierowac szczególnie dobrem dzieci a nie własnym

Gość ECHHHHHHHHHHHH
a takie gadanie ojciec jest dorosły i powinien być odpowiedzialny nie ma nic do rzeczy bo jak nie jest to trzeba zrobić tak aby dziecko ten brak odpowiedzialności najmniej odczuło.Jak zapiszesz dziecko do szkoły w której bedzie bite to też powiesz tam są dorośli więc powinni być odpowiedzialni ?Kochająca matka bierze odpowiedzialność za wszystko, tym bardziej że nad dzieckiem sprawuje bezpośrednią opiekę

Gość heheeheehe
to zdecydujcie sie w końcu czy stereotyp chcecie matki polki czy równouprawnienie, bo sami do konca pojecia nie macie o co wam chodzi albo ojciec ma takie sama prawa jak matka ALE także obowiazki albo matki maja znów dbać i zabiegać o kontakt z ojcem, nieba przychylać ja jako niegdyś dziecko z rozbitej nazwijmy to rodziny a teraz sama matka uważam że trzeba drugiej stronie umożliwić pełen kontakt ale na niego nie nalegać

Gość ECHHHHHHHHHHHH
Zrozum ŻE ŻADNA MATKA NIE BĘDZIE OJCEM I NIE DA TEGO CO DAJE OJCIEC BO TO JEST ZUPEŁNIE INna plaszczyzna emocji, uczuć itdTo że ona nie weżmie sprawy w swoje ręce czasem może nic nie dać, bo facet patrzy na wszystko z innej perspektywy.On nie ma dziecka w domu i nie może wyć za nim z rozpaczy bo zwyczajnie by zwariował.A tylko z takiego wycia mogłby wynikac warowanie pod drzwiami dziecka i szukanie usilne kontaktu.Nawet ci wytrwali w końcu się poddadzą.Niestety jest to najczęściej porozwodowy kiedy ludzie się nienawidzą i mają siebie nawzajem serdecznie dość.Wtedy następuje rozluznienie kontaktów i jak kobieta nie weżmie się w garść i nie oddzieli swoich osobistych fąfów od relacji ojciec dziecko to nie ma co liczyć na to że latami facet będzie starał się o kontakty bo jest odpowiedzialny, bo jest ojcem itd a ucierpi na tym tylko dziecko.W momencie kiedy już tych kontaktów nie ma powinna zrobić wszystko żeby były, dla dziecka .

Gość protkowa
wobec twojej postawy-ciekawa jestem czemu nie zaproponowałaś ,żebym mu dosłała pieniązków-bo wziął syna do siebie na dwa tygodnie-może w ogóle powinnam zacząc dosyłac tatusiowi kasę,żeby zechciał wziąśc go kolejny raz????a może powinnam jeszcze zrezygnowac z alimentów(bo to wg.ciebie żebractwo),a żeby jego tatuś się nie przepracowywał za granicą -to może i jego i jego kochanicę wezmę na utrzymanie?????

Gość protkowa
wg.twojego trucia-dla utrzymania relacji-ojciec -dziecko-powinnam chyba tak zrobic.Nie rozumiem tego-to ojcu powinno zależec bardziej-z twoich wypocin wynika ,że to syn i ja powinnniśmy całowac eks po piętach,żeby zechciał z dzieckiem kontaktu-chore rozumowanie kogoś kto niewiele wie a jeszcze mniej przeżył

Gość ECHHHHHHHHHHHH
JESTEŚ TĘPA JAK CEP A TO WYKLUCZA DALSZĄ DYSKUSJE, WAŻNIEJSZA OD DZIECKA JEST DLA CIEBIE KOCHANKA MĘŻA,KUKU JAKIE CI ZROBIŁ I WSZYSTKO INNE.Nikt nie każe ci całować nikogo po piętach tylko nauczyć się porozumiewać z ludżmi w imię dziecka.Ja osobiście dosłałbym natychmiast kasę jakby moje dziecko miało mieć przez to lepiej, ty widzisz tylko czubek własnego nosa i nic poza tym.Współczuje dziecku, nie dziwie się eksowi.Jesteś zerem

Gość protkowa
zerem to ty jesteś-i chyba zmieniłaś -zmieniłes płec....to wszystko wyjaśnia ...nara

Gość ECHHHHHHHHH
przyznam sie ejstem pojebem jakich mało, nie mam dzieci, amtka mnie molestowała i dlatego mam taki zryty beret. teraz zwiazalam sie z lujem, ktory ma dzieci w doopie ale musi na nie alimenty płacić. Dlaczego ja sie pytam? po co ma placic skoro dzieci ma w doopie?

Gość ECHHHHHHHHHHHH
siedze na necie 24/h bo nikt procz tego jelopa nieroba, ktory placi na niechciane dzieci nie chce tylko ja taka glupia sie znalazłam.......coz teraz pojdziemy po obnizke aliemntow i sad nam obnizy bo skoro dzieci nie chcemy to po jakiego hooja mamy na nie lozyc. Ja potrzebuje wymienic sobie mozg a to jest droga sprawa

Gość najlepiej
niech matka zrezygnuje z alimentów, wysyła kartki, dzwoni udając ojca, bo a nuż kiedyś po latach tatusiek zechce się odezwać. Żałośni jesteście. Kontak dziecka z ojcem ma pielęgnowac on sam. A jak się obraża tylko dlatego, że ma łożyć na to dziecko, to jest żałosnym zerem a nie ojcem i ktoś taki w zyciu dziecka nie jest potrzebny. Czego on może to dziecko nauczyć? Że w zyciu mozna się bzykać bez konsekwencji, że nie ma się żadnych obowiązków, że dziecko jest przedmiotem, który można odwiesić i wziąć za kilka lat jak mu przyjdzie ochota. Jesteście takim samym dnem jak koleś którego tłumaczycie i usprawiedliwiacie.

Gość protkowa
podszyw:-)ale oddaje charakter oryginału :-)

Gość sdfddddddddddddddddddd
kobiety! dla dobra naszych dzieci powinnysmy sie w ogóle zrzec alimentów, wtedy tatusiowie beda sie interesowali naszymi dzieciaczkami!! Jupi od dzis nam eksi nie beda placic!

Gość protkowa
zgadzam sie z najlepiej