Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rozgniecione_truskawki

Staramy sie po raz pierwszy :)

Polecane posty

Hej kobitki przyłączam sie do was , ponieważ także staram sie o dzieciaczka:) juz nie mogę sie doczekac kiedy bedę testować:) to @ jeszcze 11 dni , ale dam rade owulacje miałam 4.06:) ciekawe kiedy mogę zatestowac , ale chyba poczekam do dnia spodziewanej miesiączki ...jestem strasznie poddenerwowana:)ale czekam wytrwale :)

Gość Justinkaa25
Cześć dziewczyny, tak czytałam wasze posty i stwierdziłam , że muszę się przyłączyć. Mam 25 lat i właśnie zaczęliśmy z mężem starania o dzidziusia. Jestem po wizycie u ginka, który powiedział,że nie ma przeciwwskazań. Od jakiegoś czasu biorę kwas foliowy. Czekam tylko na wyniki cytologi. Chciałam się zapytać czy dobrze robię zaczynając już starania nie czekając na wyniki cytologi?? Po prostu tak pragnę tego dziecka, że nie chcę dłużej czekać. No i moje jedyne obawy to to , że mam trochę nieregularny okres i boje się, że to może być jakieś utrudnienie. Proszę doradźcie:) Pozdrawiam Was serdecznie:*

Witam nowe dziewczyny :) Wpisujcie sie w tabelke :) Justinkaa25 jak sama napisalas, gin stwierdzil, ze nie ma przeciwskazan , zeby sie starac o dzidziusia :) Jesli w razie czego byloby cos nie tak,to wtedy sie dowiesz, jakie podjac dzialania. Swoja droga to przypomnialas mi o tej cytologii. Sama musze zadzwonic i sie umowic .

Hej ja am 23 lata i tez sie staram o dziecko z mężem :) mam pierwszy cykl starań dopiero a juz bym chciała za pierwszym zamahem :) pozdrawiam :)

Mi sie tez tak zawsze wydawalo, ze jak sie zdecyduje na dziecko to zajde w ciaze od razu :) To moj 5ty cykl staran jednak. Mam nadzieje, ze tym razem nam wszystkim sie uda :)

Mój drugi tylko że ja nie ma mozliwości starac się cały czas w te dnoi płodne tylko 2 razy się staraliśmy ale w płodne:)

cześć dziewczynki, witam nowe staraczki :D Ja w końcu wydobrzałam, ale staranka w tym miesiącu sobie jednak darowaliśmy, tzn. dorwałam męża ale już po owu, tak naprawdę trochę celowo, jakoś potrzebowałam przerwy, co by raz bez stresu czekać na @ :D w lipcu się postaramy no a w sierpniu przerwa na laparoskopię. A we wrześniu albo październiku musi się udać :D Justinkaa pewnie że już zaczynaj, ja też muszę się wybrać na cytologię, bo właśnie mija rok od ostatniej. Ech... może po tej @ pójdę.

mam regularne cykle 26 dniowe a staranka odbyły sie z 10na 11 dc

Hej dziewczynki:) Ja tak na chwilę wpadłam, bo remont trwa więc nie mam nawet czasu do Was zaglądać. Już mamy fioletowe ściany więc zarys powoli widać. Już nie mogę się doczekać naszej dużej szafy na całą ścianę:) Get-Ur u mnie też @ minęła i od poniedziałku zaczynamy staranka. Może uda nam się w jednym czasie zajść :) Szarlotka dobrze że już jesteś zdrowa. Szykuj się na staranka! Bakoma co u Ciebie? Długo do nas nie zaglądasz. Witam nowe koleżanki :) Justinkaa ja też czekałam na wynik cytologii i się staraliśmy więc nie widzę problemu. U mnie badania wyszły ok więc u Ciebie pewnie też będzie dobrze. Robiłaś jeszcze jakieś inne badania? Kochaniutka każda z nas chciałaby zajść za pierwszym razem :) Trzymam kciuki za nas wszystkie :) Buziaki!

Mmmm... fioletowe sciany :) super musi wygladac :) Mi sie @ skonczyla 2 dni temu jakos,a ja sie czuje,jakbym ja miala znowu dostac... Nie mialam nigdy takich bolow podbrzusza zaraz po okresie. Profilaktycznie umowie sie do lekarza w przyszlym tyg. Miala tak ktoras z Was dziewczyny?

Get-Ur mi się zdarzyło raz czy dwa coś takiego, być może po prostu przed owu tak się organizm zachowuje. Za to teraz mam tak, że zaraz po owu zaczyna mnie boleć brzuch na @. Myślę, że po prostu tak nastawiamy ucha z każdej strony odkąd się staramy, że po prostu zauważamy to czego wczesniej nie widziałyśmy, bo po prostu to olewałyśmy. aniauu napisz jak z tą tapetą zrobiliście? my właśnie położyliśmy tynki w domku i zaczynamy urządzanie, a ja mam milion koncepcji,

Gość Justinkaa25
Hej dziewczynki:* Dzięki za miłe przywitanko:) Tak szczerze to mnie uspokoiłyście:) Teraz będziemy robić dzidziusia bez obaw:) Jeśli chodzi o inne badania to nic nie robiłam. Przebadałam się tylko u ginka kontrolnie, powiedzial że wszystko ok więc nic nie robiłam, Zastanawiałam się nam badaniem grupy krwi ale przy pierwszym dziecku podobno nie ma zagrożenia konfliktem. Witam nowe dziewczynki i buziaczki dla wszystkich:) Trzymam kciuki za wasze staranka:*

Gość Justinkaa25
A jesli chodzi o remoncik szarlotka1983 to my z mężem własnie zaczynamy i też sie zastanawiam jak to wszystko ogarnąć. Może wymienimy sie pomysłami?? a tak szczerze to ten remont mnie przeraża:) buziaczki:*

Cześć dziewczyny. U nas już po malowaniu na szczęście. Jutro przychodzi osoba do układania tapety. Wymyśliłam tam że 3 ściany mamy na fioletowo umalowane, a na jednej, tej przy której będzie łóżko, będzie tapeta-wybraliśmy taką z fioletowym dużym wzorem i tło z biało-kremowych pasków pionowych. No i sufit na biało. Meble wybraliśmy ciemno orzechowe z jasnymi wstawkami. Mam nadzieję że będzie to jakoś wyglądać. Jak robiliśmy kuchnię to moja wizja wyszła super więc mam nadzieję że i tu będzie dobrze. A Wy dziewczyny Szarlotka, Justinkaa jakie macie wizje? Bo już kilka moich koleżanek też planuje fioletowe sypialnie lub pokoje, także popularny kolor. Get-Ur ja też mam czasami dziwne bóle których wcześniej nie odczuwałam. Jak myślę że tak jak Szarlotka mówi że teraz wszystko dwa razy bardziej odczuwamy :) Justinkaa co do grupy krwi to moja gin sprawdzała na wynikach przeciwciała chyba czy coś takiego. Akurat robiłam badanie grupy krwi pół roku wcześniej.

A odnośnie staranek to chyba trochę się przesuną bo mam problem z jednym zębem i na jednej wizycie raczej się nie skończy więc albo zdążymy jeszcze w tym cyklu albo już w następnym. Ale wolę tego zęba zrobić teraz niż potem w ciąży albo czekać 9 m-cy. A u Was dziewczyny jak starania? Justinkaa, Kochaniutka i Rossi wpiszcie się do naszej tabelki :) STARACZKI Nick....................wiek........cykl staran............data nast @.............miasto szarlotka1983.........27........5(przerwa)............... 23.0611 ...............Lublin bakoma.................21.......również nie liczę.........24.06.11................Trń aniauu..................25...............1.....................30.06.11. ..............Radom scooby84...............27.........nie liczę już.............30.06.11................Poznań Get-Ur-Freak-On.... 25.............5.........................1.07.11. ..............Leeds

Jeśli chodzi o malowanko to wymyśliłam sobie łazienke zielono fioletowa , bo fiolet tez mi się bardzo podoba:) Obecnie planuję sypialnię, która jest na poddasz:) Chcę jedną ścianę taką czerwoną a pozostałe grejfrutowe, żeby nie było za ciemno:)Aniauu ani ja ani mój mąż nie znamy swojej grupy krwi, wiem że te badania trochę kosztuja a poza tym teraz głowę mamy zajęta tym remontem i dzidziusiem:)Myślę pozytywnie:)pozdrowionka:*

Justinkaa badanie na grupę krwi kosztuję 50zł. Myślę że to nie jest duży koszt. Poza tym jak już będziesz w ciąży to na pewno takie badanie lekarz Ci zleci. W tabelce wpisujesz tak jak podane nick, wiek, cykl starań o dzidzię, datę następnej @ i miasto z którego jesteś. To nam daje obraz która z nas kiedy testuje. Na większości takich tematów są te tabelki więc u nas też :) Co do remontów to ja też wymyśliłam jedną ścianę w tapecie żeby trochę rozjaśnić pokój, choć i tak jest od południa więc będzie jasno. Też mi się podobają czerwone ściany ale jak dla mnie to ten kolor bardzo męczy oczy.

siemka dziewczynki :D co do grupy krwi to sprawa jest ważna przy pierwszej ciąży (i przy kolejnych). Moja siostra miała konflikt właśnie ze swoim mężem (kobieta ma RH- a mężczyzna RH+). Wtedy po porodzie podaje się specjalny zastrzyk i wszystko jest ok :) Siostra ma dwójkę fajowych zdrowych dzieci. Ale nie ma potrzeby robienia badania na grupę jeszcze przed ciążą, bo i tak robi się to już po zajściu. aniauu pewnie, wylecz zęba, ja właśnie z wizją starań leczyłam wszystko w tamtym roku. Ja właśnie w sypialni też chcę trzy ściany farba a jedna tapeta :) Chyba taka moda teraz :D na ten moment myślę nad zielenią, ale fiolecik też jest fajny. Co do kuchni, to marzę o jasnej, białej albo kremowej, takiej tradycyjnej, prowansalskiej. Nie mam za to kompletnie pomysłu na salon :(

Cześć dziewczyny:) no właśnie te badanie krwi sie robi juz w ciąży:) więc poczekam;) co do remontów to dokładnie się zgadzam, że teraz taka moda z tymi tapetami i scianami w różnych kolorach:) Ja np chce na tej czerwonej ścianie w sypialni pomalować jakimś szablonem w jasnym kolorze, bo też bardzo mi się to podoba:) Mam jeszcze pytanko dziewczyny, bo ja mam nieregularny okres czy któraś z Was obliczała sobie mniej więcej te dni płodne?? STARACZKI Nick....................wiek........cykl staran............data nast @.............miasto szarlotka1983.........27........5(przerwa)............... 23.0611 ...............Lublin bakoma.................21.......również nie liczę.........24.06.11................Trń aniauu..................25...............1............... ......30.06.11. ..............Radom scooby84...............27.........nie liczę już.............30.06.11................Poznań Get-Ur-Freak-On.... 25.............5.........................1.07.11. ..............Leeds Justinkaa25.............25..........pierwszy............... niewiem..........Nowa Ruda

Justynko ja licze sobie dni plodnie a do tego prowadze obserwacje. Moze warto wybrac sie do gina po cos na uregulowanie @. Dzisiaj mialam cytologie. Niebyt to przyjemne,ale nie boli. Dodatkowo przebadala mnie, bo odczuwam swedzenie i dyskomfort , ale powiedziala mi, ze to nie jest zadna drozdzyca ani nic w tym stylu. Mam to zawsze po @ przez jakis tydzien i potem mi to mija i zaczyna sie od poczatku. Dowiedzialam sie, ze to przez moje obfite miesiaczki i ze zbyt duzo krwi sie we mnie zatrzymuje, po czym uwalnia z opoznieniem (?). Dostalam krem i mam nadzieje, ze mi pomoze.

Hej dziewczyny:) Tapeta już jest położona-wyszło super :) Jestem bardzo zadowolona. Teraz sprzątanie i w piątek albo poniedziałek będą meble, już nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będziemy mogli zapełnić szafę i zrobić z tym wszystkim porządek. Justinkaa szablony na ścianie też są fajne, koleżanka ma w pokoju i super wygląda tylko trzeba dokładnie pomalować żeby wyszło równo. Szarlotka ja mam kuchnię ciemną (chyba wenge) z jasnym kremowym blatem i też takimi płytkami, a ściany zielone. Fajnie to wyszło :) Siostra ma jasne meble w kuchni i też mi się podoba. Ważne żeby dobrze dobrać kolory żeby ze sobą współgrały :) A co do dentysty to wyleczyłam miesiąc temu zęby, ale teraz jeden zaczął mnie boleć więc trzeba to zrobić. Dziewczyny poradźcie mi. Potrzebuję jakiegoś pomysłu na prezent dla koleżanki na ślub. Bo my dostaliśmy od niej bardzo fajny wierszyk o małżeństwie w ozdobnej ramce, do tego ona sama to napisała (zatytułowała "Przepis na udane małżeństwo"), powiesiliśmy na ścianie i każdy kto nas odwiedza czyta i chwali że fajne. Chciałabym też wymyślić coś takiego oryginalnego ale mam kompletny brak pomysłów w głowie.

Ger-Ur co to znaczy, że się zatrzymuje? Jak sie zatrzymuje to często przez endometriozę, taki właśnie rodzaj torbieli najprawdopodobniej mam ja, a którą to torbiel idę niedługo usuwać.

aniauu my właśnie dostaliśmy od cioci męża obraz, który sama wyszywała - pan młody i panna młoda, w rogu nasze inicjały i data wyszyta. To właśnie był nasz najpiękniejszy prezent ślubny, taki od serca :D No ale wiadomo, tu trzeba mieć talent, a mi go brakuje :D No to masz zagwostkę, fajnie by było ją także zaskoczyć. Można np. zamówić im coś, z ich imionami, gdzieś wyszytymi, albo nadrukowanymi - nie wiem, są np. cukierki z nadrukami, poduszka ze zdjęciem albo imionami albo jakimś fajnym tekstem, albo jakaś tematyczna książka i zrobić obwolutę z ich zdjęciem, albo nadruk na kubku z czymś (zdjęcie, imiona) :) Albo jakąś fajną grę z jakąś kartką, w której można napisać, żeby sobie razem grali wieczorami, bo wspólne spędzanie czasu to podstawa. Ja też dostałam od koleżanki taki dwuetapowy - bielizna dla mnie i skarpetki dla niemowlaka :) No to takie moje wizje, mogę powymyślać więcej jak trzeba :D :D :D

Get-Ur mam nadzieję że minie Ci ten dyskomfort i że wyniki cytologii będą ok. :) Szarlotka myślałam o takich kubkach na wieczór panieński, dokładnie z napisami "mąż" i "żona" - siostrze takie kupiłam i do tej pory ich używają :) Widziałam na internecie ręczniki, szlafroki i inne rzeczy z wyszytymi imionami młodych, więc też pomyślę nad tym :) A co myślisz o bocianie pluszowym, ostatnio na kilku ślubach widziałam takie prezenty :) Na jedym ze ślubów koleżanka dostała chyba około 20 kolorowych ołówków związanych dużą kokardą, bo studiuje architekturę ogrodów, więc to był trafiony i oryginalny prezent. A ta koleżanka dla której szukam prezentu studiuje logopedię więc nie bardzo można w tej dziedzinie znaleźć coś oryginalnego.