Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

christina91

Zaczynamy odchudzanie:)27.04.2011

Polecane posty

Dlugowlosa-sluchaj ja mam ta diete wydrukowana przez ta kolezanke,przepisywalam tak jak jest na kartce,glownie z tego co ona mowila to na poczatku trzeba ograniczyc wegle,mysle ze jak bedziesz zamieniac sobie jedzenie to nic sie stanie i jak tam cos dodasz to tez pewnie nie bedzie zla,byleby nie przesadzic:) to jak zaczynasz ze mna od jutra? A co do kopenhaskiej to efekt jojo mialas bo zaczelas jesc duzo czy nie wazne co sie zje po niej to od razu sie tyje?

nie obzeralam sie wogole, zaczelam jesc normalnie ale wrocilo. Moja mama stracila 3,5kg i utrzymala ale ona miala bmi 26, czyli lekka nadwage. Na razie sie nie przylacze bo zaczelam inna diete wczoraj ale jak ja skoncze to chyba skorzystam z tego jadlospisu jako sposobu odzywiania, przynajmniej przez wakacje;)

Czesc dziewczyny dzisiaj obudzilam sie z zakwasami, wczoraj jednak przesadzilam z rowerem ladnych pare km jechalam caly czas pod gore, jesli ktos jest z Karakowa to wie jak jest w lasku wolskiem. Dzisiaj raczej odpuszcze sobie bieganie i rower ale na basen ide:) Sniadanie juz za mna:jajecznica z 2 jajek bez tluszczu i soli. Moim najwiekszym problemem sa slodycze, jesli chodzi o tluste potrawi i tluste miesa moga dla mnie nie istniec ale jak widze ciasta, czekoladki tiramisu i serniczeka z swiat jest mi ciezko. Od 5 dni biore chrom, nie wiem czy pomaga. Jak widze w lodowce ciasta to czuje wielka chec na nie ale tak na codzien nie myslie o slodyczach, wczesniej czy widzialam czy nie zawsze za mna chodzily. Czasami nawet jak nie mialam nic w domu to jak przyszla mi ochota to potrafilam wyjsc i isc do sklepu. teraz jak ich nie mam to o nich nie mysle gorzej jak sa.

Dzień dobry wszystkim :) Koleżanka post wcześniej obudziła się z zakwasami po rowerku ja po brzuszkach, na szczecie nie za wielkie ale jak rano zrobiłam 60 (wczoraj 2x po 120) i poszłam na spacer do lekarza to zmęczyłam się jak bym ważyła 100kg i przebiegła 100km ;p Ale muszę się pochwalić, że szłam do lekarza taką drogą przez dworzec żeby iść kładką, czyli schodami i tak przeszłam 3x na jakieś 2p., oczywiście na 5 u lekarza jechałam windą ;p Planuję wieczorem dorobić brzuszków do 240- najwyżej jutro nie bede mogła chodzić ;) No i nie skusiłam się już wczoraj na fantazję :) Dziś już wypiłam 0,5l wody a dla mnie to naprawdę dużo a dzień dopiero się zaczyna :) Dzisiejsze śniadanko to : 1 kromka pełnoziarnistego razowego chlebka ze schabem ze śliwką ze świąt i plastrem żółtego serka, popite woda... Obiad planuję u przyszłej teściowej więc będzie chudo bo dba o cholesterol i o brzuszek narzeczonego który się odchudza odkąd go znam chyba - 2 lata no i chudnie a jemy to samo bo 3x w tygodniu u mamy w weekend też razem tylko on nie je żadnych słodyczy, nawet lodów i popija jakieś proszki ale ma treningi 6x w tygodniu więc sport chyba robi najwięcej, ale zaczął mnie od wczoraj wspierać i nawet robił ze mną brzuszki :) Chyba zeszłam troszkę z tematu ale fajnie mieć świadomość że ktoś czyta i mówi że ma tak samo :) Więc życzę miłego dnia, zdrowego odżywiania i ćwiczeń bez zakwasów :*

Dziewczyny, dopisujcie sie do tabelki i uaktualniajcie ja. Będziemy miały wtedy realny pogląd naszych wyników. Blanka, Gosia -> zakwasy dobra rzecz, szczerze powiedziawszy, jak mnie na drugi dzień po cwiczeniach nic nie boli to mam wrażenie ze nie cwiczyłam. Dziś tyłek i uda mnie pobolewają od niezliczonej ilosci składów, no ale cellulit ma isc w ***... daleko ;p Tak wiec nie ma że boli, nie odpuszczajcie sobie ruchu, bo to samo zdrowie :) Pampina -> zaciekawiłas mnie tym good bye apetite... zastanawiałam sie czy to jakas reklamowa sciema, ale skoro na Tobie działa to moze i na mnie tez.... jak bedzie sie zblizał okres to sie zaopatrze, tak na wszelki wypadek. Kusi mnie zeby sie zważyc, aj... musze schowac wage w najgłębszy kąt szafy. Na mnie codziennie ważenie sie źle wpływa, bo z czasem spada coraz mniej a ja zaczynam sie wkurzac, demotywowac i pocieszac pizzą. Wy tez tak macie?

Ha wiemy że zakwasy dobra rzecz i zejdą ale mogłyby szybciej znikać :) Co do goodby apettie czy jak to się pisze to uważam chociaż nie próbowałam że działa: ale nie działa skład jaki się tam znajduje ale działa na pewno to że pije się to z litrem wody a jak wiemy woda zapycha, i jak przed jedzeniem parę minut wypijesz litr wody nawet bez tego specyfiku to zapchany rzołądek będzie się mniej domagał jedzenia. No ja śniadanko o 10 jadłam i już bym coś lekkiego mnie ssie i chyba skuszę się na pół gruszki. Chciałam się pochwalić że dziś mam zakończenie roku szkolnego i odbieram świadectwo ukończenia szkoły średniej. Tak mam 21 lat ale chodziłam 3 lata do wieczorówki stąd też ten termin, a na święta kupiłam sobie skórzaną mini i chciałabym w niej iść. Mam nadzieję że schudnę do lata i nie będę musiała kupować za dużo ciuchów po prostu wejdę w te z przed 2 lat choć wiem że bez kilku nowości się nie obejdzie ale to dla przyjemności. Ostatnie zakupy nie były przyjemne jak musiałam kupić rozmiar 36/38 i patrzyłam jak nic na mnie nie leży tak jak bym chciała, i te wielkie lustra w przymierzalniach ;/ Dobrze że mój mnie kocha taką jaka jestem i przymyka oko choć ostatnio ogląda stare zdjęcia i jak to widzę to płaczę ;/ Ale nie demotywujmy się tylko oglądajmy zdjęcia i róbmy wszystko żeby się dobrze czuć :D

Cześć dziewuszki, dziś 3 dzień dietkowania dla nas. Ja już po obiedzie i po basenie :) chyba wieczorem się przejdę z siostrą na disco potańczyć, ale niestety żadnego piwa :/ CO do zdjęć, to ja wlasnie sobie takie jedno moje sprzed kilku lat wlozylam do notesu, w ktorym zapisuje co jadlam i zerkam na nie, taka motywacja, ze chce wygladac jak kiedys. Co u Was?

witam was moje odchudzaczki rózowa gosia ja nosze rozmiar 38 :( he a chciałabym 36, a ile kosztuje tan apettite ? u mnie ostatnio krucho z kasa , dziacko daje wiele radosci ale wiele pieniedzy tez kosztuje ale co tam. ja tez mam ogromne problemy z piciem wody - nie jestem nauczona tego nawyku i spokojnie cały dzien bym wytrzymała bez napojów za to wieczorne piwko jak najbardziej - ale tu tez moje postanowienie jest takie ze przynajmniej w tygodniu zero wieczornego piwka postanowiłam tez ze bede jadła o stałych porach a wmiedzy czasie jak bede głodna to zapcham sie woda ,mam tylko nadzieje ze dotrwam w tych moich wszystkich postanowieniach dzisiejszy jadłospis 8-kiwi 10-twarozek ze szczypiorkiem 14-zupa krem z pieczarek 18-makaron durum z sosem pomidorowym własnej produkcji + zioła dziewczyny wrzucajcie co jadłyscie przez cały dzien bo wtedy mozna cos u kogos podpatrzec .u mnie to z kuchnia bywa tak ze chceci sa tylko pomysłów brak

7 owsianka z cynamonem 10 serek wiejski ze swiezym szczypiorkiem 13 nalesniki beztluszczowe (jajko,mleko, lyzka budyniu smiet.) z odluszczonym twarozkiem 0proc ze slodzikiem 18 placki otrebowe z tunczykiem i ziolami Ja z piciem mam na odwrot, pije duzo ok 3, 4 litrow a mimo to mam wiecznie duzy apetyt

Ufff..ja już po zajęciach, pogoda super i zaraz ruszam z koleżanka na rower, bo mój luby niestety zajęty...:/ kilikili-->Palenie?hmmm...przyznam sie, że tak troszkę mi się udaje a troszkę nie...Ograniczyć, ograniczyłam do tak7-8, ale muszę chyba niestety troche wydłużyc moj proces rzucania, bo jak(ze tak brzydko napisze) źryć mi się chce;) to biore tego peta do ust i sie troche upycham nim..ale za tydzien zaczne walczyc bardziej i z rzucaniem palenia tylko przebrne przez pierwsze dni odchudzania...Poza tym planuje jeszcze porzucic nawyk picia kawy tak czesto, bo zdarzały mi się i 4 dziennie, ale to z tego względu, że mój dziade był w szpitalu niestety amputtowali mu noge i silnie to przezywałam prawie całe noce płakałam i nei mgłam spac a w dzien chciało mi sie spac a nie miała na to czasu, no ale to całkiem inna sprawa... Do tej pory zjadłam około 600kcal, to mało ale jakoś nie jestem głodna... *Serek homogenizowany 150g ok.240kcal *kawa 250ml ok.30-40kcal x2 *kefir 0% 400ml 140kcal *Jeden wafel ryżowy 20kcal *jabłko ok.200g ok.100kcal I tak jak pisałam zaraz ruszam na rower, a wieczorem 50 brzuchaczów A na kolacje pewnie znów jakis jogurt albo jabłko...Hmmm..musze pomyslec nad urozmaiceniem troche tego mojego jedzenia. Poza tym ten ocet pije dzisiaj mi sie troche za duzo nalalo i myslalam ze mnie o sciane rzucic, jednak nie smakował mi dzisiaj tak dobrze jak wczoraj..... Bym zapomniała ktoras z dzieweczyn pisała o ananasie ze w Kauflandzie w promocji za 3zł a u mnie niestety za 7zł, wiec poczekam na jakas promocje;)

nick........wzr.....wg27.04.....wg.teraz....wg16.05...wg0 1.06...cel....lat gabela......170......63.............x................x... .......x..........55......x kaktusko..169......69.............x................x..... .....x...........65....30 christina91.171....66.............x................x..... ......x...........56....20 Anaaaa.....166.....54..............x................x.... ......x............49....x LoganDeLuca.173...66............x.................x...... różowa Gosia 154...55...........x.................x..........x........... .49....21 .....x...........56.....20 trutututu....1.68....62...........x..................x... .. .....x...........58.....24 techtel_mechtel...175...79.....x.............x........... x........65......20 Oobca_...165...61...x.............x..............x....... ....x.....56 Blanka2011.160...56............55.............x............x............49.....30

nick........wzr.....wg27.04.....wg.teraz....wg16.05...wg0 1.06...cel....lat gabela......170......63.............x................x... .......x..........55......x kaktusko..169......69.............x................x..... .....x...........65....30 christina91.171....66.............x................x..... ......x...........56....20 Anaaaa.....166.....54..............x................x.... ......x............49....x LoganDeLuca.173...66............x.................x..........x...........56....20 różowa Gosia 154...55...........x.................x..........x.............49....21 trutututu....1.68....62...........x................x..... ....x............58.....24 techtel_mechtel...175...79.....x.............x........... x........65......20 Oobca_........165...61...........x.........x..............x....... ....x.....56 Blanka2011.160...56............55.............x.......... ..x............49.....30 Przepraszam ze wklejam jeszcze raz ale wdarły się małe zakłocenia jezeli nadal jest cos nie tak to poprawcie:)

Dzisiaj z uwagi na to ze jestem na urlopie wstalam dopiero o 10godz wiec sniadania ktore mialam zaplanowane na 9godz juz nie zjadlam o 11:00 zjadlam owsianke, 13:00 2 kanapki z ciemnego pieczywa z zerkiem almette i pomidorem, 15:00 zupa krem z cukini, o 18:00 zjem bialy ser z jogurtem naturalnym i rzodkiewka. Juz wypilam 1,5 wody

długowłosa poprosze o przepis na placki otrebowe :D dziwczynki a pijecie wode mineralna czy zwykła np przegotowana

hej! ja wladnie gotuje kasze i warzywa na parze. kupilam tez chrom mam nadzieje ze cos da chociaz chyba tym obzarstwem obrzydzilam sobie fast foody i slodycze mam nadzieje ze na dlugo :) ja dzis w ramach cwiczen posprzatam mieszkanko a od jutra cwiczenia powazne :) chyba ze szybko sie uwine to pocwixze dzis :)

Jejku, jak nas tu dużo! Naprawdę, trochę czasu będzie trzeba żebyśmy się wszystkie jakoś poznały. Ja dziś mam jeszcze gorszy dzień niż wczoraj. Mamę zabierają mi do sanatorium. Zaczyna do mnie dopiero docierać, ile ona ma już lat i to po prostu przykre jak ten czas pędzi... No i zjadłam strasznie mało... Jabłko, kisiel niedawno... No i powiem wam, że to wszystko. Boję się, że zacznę mdleć i idę zaraz coś zjeść koniecznie. Ale od razu mi lepiej jak czytam co piszecie. Mówiłyście o obżarstwie, a ja też znam to doskonale... I to podłe uczucie po zjedzeniu tony żarcia też :/ Teraz chociaż nie jestem w świetnym nastroju przynajmniej czuję się lekko. A to już coś. A, właśnie. Ja mam zawsze w domu kisiel winiary bez cukru. Ma bardzo mało kalorii, a zawsze można posłodzić słodzikiem. Jeśli zrobicie sobie całe opakowanie z 0,5 l wody to będzie to tylko 100 kcal, więc myślę że to też dobra alternatywa w razie czego. Poza tym jest dobry na trawienie no i naprawdę nieźle zabija apetyt.

a ja mam własnie kryzys jestem strasznie głodna a do nastepnego posiłku jeszcze godzina - chyba pocwicze zeby sie czyms zając , tylko czy młody mi da?

A ja własnie wróciłam z roweru, troche chyba kolano nadwyrężyłam, bo daje o sobie znak, ale około 20km zrobiłam;)jak nie lepiej, jeszcze tylko brzuszki mnie czekaja ja dzisiaj chyba około 980kcal nabiłam, bo niestety pokusiłam się na kromkę zwykłego chleba:( No to ja lece machnac moje brzuszki i się wykąpać i pewnie zajrze tu jeszcze troszkę później. A wam jak poszedł dzisiejszy dzień?

Gość figos fagos
blanka lasek wolski jest super;)Kurcze chetnie bym sie przytlaczyl,mialbym wieksza motywacje;)

Christina 91 u mnie też dziś ananas za 7 :o hmm.. może w weekend obtanią:D - mam taką nadzieję, bo mam straszną ochote na ananasa:) ja dziś zjadłam: 9:00 sałatka z połówki pomidora, sałaty, kiełków i selera naciowego z sosem z łyżki oliwy, wody i przypraw 13:00 100g uduszonej piersi z kurczaka i zielona fasolka szparagowa 18:00 serek wiejski z solą i rzodkiewką + rowerek stacjonarny, brzuszki i miał być spacer, ale zajęłam się nauką. ja też jestem zainteresowana przepisem na placki z otrębów:) pozdrawiam Was dziewczynki:)

Gość figos fagos
nie jecie takich rzeczy jak ziemniaki,ryz,makaron?Gdzie weglowodany?

D lugowłosa-słuchaj a Ty owsianke to jesz taka gotowa czy sama robisz?. Ja tez od jutra na 100% biore sie do roboty,trudno nabrałam kg ale wiem ze moge je zgubic i zrobie to ,tak wiec jutro sie waze. Nie wiem jak sie do tabelki wpisac?

christina91 i bardzo dobrze ze pozazdrosciłas - bede na nie zerkać :) kawi79 musisz skopiowac i wpisac a jak nie wiesz jak to podaj dane a ja cie wpisze :)

Gość Samosia...
Witam Wszystkich:) Mogę się do Was dołączyć? Od wczoraj powiedzmy, że zaczełam jesć mniej i trochę się ruszać. Mam 19 lat, 158 wzrostu i ważę 54kg. Chciałabym ważyć 48 kg. Jestem uzależniona od słodyczy, jak nie zjem czekolady to ręce mi się trzęsą;/ musze to jakoś ograniczyć bo bedzie żle... jakimś cudem wciskam się w spodnie rozmiaru 36 ale wychodzą mi takie "boczki" z tyłu, że nie mogę sie patrzeć... Przyjmiecie mnie do siebie? :)

No pewnie że przyjmiemy :) Z radością! Ja już mam trochę lepszy humor no i zjadłam niedawno kolację. Jest okej. Trochę pokręciłam się na hula-hop, trochę poćwiczyłam. Czuję się dobrze. I w ogóle jutro już piątek, a potem długi weekend :) Obyśmy tylko nie zrobiły sobie wolnego od diety!!

Gość Samosia...
To wielkie dzięki za przyjęcie:) ja 7-ej zjadłam dwie kanapki z twarożkiem, jutro przerzuce się na grahama albo na wase, też kręce na hula- hop... Myślicie, ze to coś pomoże? Znalazłam w domu dziesiaj dwa kremy ujędrniające, z Avonu, jeden taki z masażerem miał ktoś może bo nie wiem czy opłaca się stosować:)?

samosia ponoć kazdy krem opłaca sie stosowac bo samo wsmarowywanie pobudze krązenie :) he he taka mądra jestem a sama nic nie wsmarowywuje z lenistwa :(