Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady_margarett

mamusie, proszę o rade

Polecane posty

Gość lady_margarett
greys tzn według tego co piszesz jesli np była bym w ciązy i nie była bym ani razu u lekarza i nie miała bym karty ciązy ani niczego takiego to jesli zgłosiła bym sie do szpitala bo wiem że bede rodzic to z powodu braku tej karty i stwierdzenia przez lekarza ciązy odmówiono by mi pomocy??????

Acha no tak. piszesz pytajc o rady a gdy je dostajesz twierdzisz, że wymądzrzanie dobrze już chyba wystarczająco sie rozpisałam, laydy, życzę bys była w ciązy i życze spokoju a ty wiara_nadzieja nie wkrecaj mi wypowiedzi, które z moich ust nie padły, słowem o aborcji tu nie powiedziałam pomysl co piszesz zanim całkowicie nerwy przysłonia ci rzeczywistość, życzę szczęscia

Gość lady_margarett
dzieki skarbie, zaraz odszukam temat

odpowiem jeszcze na twoje pytanie laydi, kartę ciązy zakłada sie ok 8-10 tyg ciązy, tylko dlatego, że dopiero w tych tyg ciążę można potwierdzić opócz testem innymi pewnymi objawami, ze strony ginekologicznej, zalecane jest by do 10-12 tyg odwiedzic po raz pierwszy ginekologa własnie po to by potwierdzic, a ciążę jak najbardziej prowadzić u lekarza, nie wiem dlaczego zrozumiałaś inaczej, zalecane sa badania w 12-13+6 dni ciązy usg na przezierność karkową, potem w 20-24 tyg połówkowe i wizyty lekarskie w celu potwierdzenia jej prawidłowego rozwoju

Gość o maj gad
jakie wy tu nerwowe jestescie, nie wolno uwagi zwrocic miec inne zdanie... wiara wez cos na uspokojenie bo dziecku zaszkodzisz, ja zgadzam sie z garsy 95 % ciaz jest wykrywanych na usg po 6tc i tak takza lekarze pzychodzic, w 5 tc to sporadyczne przypadki, troche byscie poczytaly zamiast od razu pazury wystawiac, zaglada ktos na forum i dobrze wam radzi zeby isc do lekarza po 6tc to od razu go zdeptac bo ja bylam w 5, no i co z tego ze ty bylas a pojdzie inna wyda kase i wroci z powrotem za 2tyg, jak macie kase to sobie chodzcie codziennie tylko pozniej nie zasmiecajcie forum ze bylam w 5 tc i nic nie zobaczyl albo ze zobaczy pecherzyk a za 2 tyg i tak musze przyjsc z powrotem bo serduszko... garys szkoda szarpac sobie nerwy na takie ograniczone umysly

O maj gad ... sama jestes ograniczona, nie bedzie mi kobieta wpierac ze to nie mozliwe ze 2tyg po zaplodnieniu wykryl mi ciaze... i kto powiedzial ze ja za ta wizyte placilam co.?

Wiara zgadzam sie z Toba, to ze im sie nie udalo wyryc tak wczesnie ciaze to nie znaczy ze nie mozna. mi tez wczesnie wykryli bo 2.5tyg po zaplodnieniu i mialam takie same objawy a=jak lejdis

heh sloncejak sie ze mna zgadzasz to bardzo sie ciesze ale zmien nick, zastrzeze go;p bo nie lubie jak ktos sie podszywa;p ale widze ze kolejna pozytywna jest:)

Gość sory wiara heh
no to trzymam za Was kciuki dziewczynki:* hehe.... ja teraz jestem w 18tc;)

Gość HAKER KAFE
HAHA WIARA PISZESZ SAMA ZE SOBA?? JAK MASZ NICK ZACZERNIONY CZYLI POSIADASZ HASŁO, NIKT NIE MOZE WEDY KORZYSTAC Z TWOJEGO NICKU SAMA SIE WKOPAŁAS TERAZ

Gość no niezła wtopa
pewnie pisała jako pomarańczowy nick ale wysłała jako swoje. Nie da się podszyć pod zaczerniony nick. Nawet gdyby nick był podobny to jednak id jest inne a tu jest to samo przy obu postach.

Gość lady_margarett
to temat dla ciężarówek wiec zmiany nastroju są tu normą więc przestańcie dziewczyny. jutro rano ide do gienka. temp bez zmian, biust nadal strasznie boli, zjadłam paczke pierniczków a zaraz potem kanapki ze smalcem... ale najbardziej przeraża mnie kwestia rzucania palenia. nie dobrze mi przy tym a ciągnie dalej

Gość wiara _ nadzieja
kochana nie przejmuj sie ja tego palenia tez sie boje odrzuca mnie ale jednoczesnie ciagnie do tego:(

Gość mamunia :):)
zgadzam sie z grays w tej kwestii. jestem swiezo upieczonba mamusia i powiem tak. na 1 usg bylam szybko bo juz w 5tc+3dzien i bylo widac sam pecherzyk plodowy bez zarodka i serduszka. kazal mi przyjsc 2 tyg pozniej i wtedy byl juz zarodek z serduszkiem. dopeiro wtedy dostalam karte ciazy . testy jednak moga sie mylic albo nie wyjda wczesnie bo stezenie hcg jest niskie. wiem z praktyki ze te testywcale nie sa takie czule. test ktory ma czulosc juz od 25 wykazal koleznace ciaze dopeiro za drugim razem jak miala hcg w krwi 150, jak miala hcg 54 bo robila test z krwi w lab to dla zabawy zrobila wieczorem zwykly test i wyszla jedna kreska. moze byc tak autorko ze mialas niskie stezenie hcg i test wyszedl negatywny albo nie jestes w ciazy. najlepiej idz zrobic test z krwi bo on daje 100% pewnosci

Gość lady_margarett
wiara_nadzieja rozmawiałam z kolezanką która ma 3 letnią córeczke że w ciąży jeszcze pardziej ciągło ja do palenia. paliła najsłabsze jakie mogłai mówiła że łożysko było całe zielone ale dzidziowi nic nie było i nie jest. ale mi mój nazeczony na pewno nie pozwoliłby palic. aaa i mam pytanie w jaki sposób lekarz na wizycie wykrywa ciąże?

Gość mamunia :):)
lekarz robi zazwyczaj usg i na podstawie tego stwierdza ciaze