Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
margolka66

Podzielmy sie swoja wiedzą i doświadczeniem

Polecane posty

Dziewczxyny wyczailam przepis na schab suszony wg zapewnien podchodzi pod szynke parmenska ponoc idealny do wodeczki jako zagryzka Przygotowuje sie gok ok miesiaca i sama nie wiem bo wlasnie za miesiac ma Nas nawiedzic pewnien porzesympatyczny PAN VIP i On wodke tylko pije i sie zastanawiam doradzcie cosik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No nareszcie kaciulka jest radosna jak zwykle.I tak trzymaj!!!!!!!Smutno się robi jak masz kłopoty.A co do Twego ostatniego pytania w sprawie wizyty tego miłego pana.To ja w te klocki cieniutka.Nie znam się na wódeczkach.Umiem co prawda zrobić dobre wino czy nalewkę,które wypiję raz na "ruski rok",wyłącznie w celach leczniczych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Margolus nie nie wodeczke kupie jakas lepsza absolut albo smirnoff albo finlandie czysta chodzi mi o ten schab suszony robilas moze Ty? albo ktoras z Was???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Margolko -mój przepis na zapiekankę .Ilość zależy od naczynia .Ja robię w ogromnej brytfance.Usmazyć mielone kotlety wielkości orzecha włoskiego (tyle,żeby tworzyły jedną warstwę w naczyniu ) .Przygotować warzywa .Pokroić w plasterki młodą marchew ,por ,cebulkę,pietruszkę ,podzielić na rózyczki kawałek kalafiora ,kalarepę pokroić jak frytki dodać lekko obgotowaną fasolkę szparagową .Młode ziemniaki pokroić w plastry .Ziemniaki powinny stanowić połowę wszystkich warzyw .Wszystkie wymieszać ,posolić i popieprzyć .Naczynie wysmarować masłem ,położyć połowę warzyw ,na to warstwę kotlecików i na górę resztę mieszanki .Na wierzch dodać parę kawałeczków masła i piec pod przykryciem w 180st do miękkości.Przed podaniem posypać zieleniną .Zapiekanką jest najlepsza z młodych warzyw .Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robiłam schab suszony! wychodzi rewelacyjny, ale raz się zepsuł i od tamtego czasu latem nie robię! dopiero jak pobudujemy piwniczkę ziemną, znów będę i latem robić, ale sam przepis polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
joela - oryginalna ta zapiekanka i z pewnością bardzo pyszna.Ma wszystko to co lubię ! Kotlety i dużo warzyw.Zrobię ją w sobotę ,będzie u mnie kilku znajomych,to ich zaskoczę czymś nowym.Dziękuję za przepis i serdecznie Cię pozdrawiam:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gruby misiu a czy mozesz podacprzepis??? Bo chcialabym wiedziec czy mamy ten sam :) bardzo prosze bardzo mi zalezy z gory dziekuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
co do piwniczki nie problem dambabuni i ona mi zaniesie w takie miejsce wiem ze toto musi wisiec ok 2 tyg w ponczoszce :D No ale czy nie zrobia sie wiory???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gruby misiu No właśnie kaciulku- "gruby miś" - ma z pewności a rację ! To trochę ryzykowne,robienie takich pyszności w te upały! Może lepiej upiecz jakieś dobre mięsko?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
margus babcia mieszka z moja mamcia w domku jest piwniczka gdzie temp oscyluje ok 12 stopni dam rade :) a za szynka parmenska przepadam gdy dostalam przedluzenie umowy o prace zaprosilam meza do mega restauracji ja konsumowalam przegrzebki w szynce serrano z kremem z porow i makaron z serem pleniowym z czarnym pieprzem a moje kochanieakaron z pomidorami grzybami lenymi pod pierzynka z zielonej smieyany ;) zarelko bajka bylo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
margus Tobie tez moje kochanie dziekuje za linka jestes aniolkiem ;) chyba w koncu wiem jak zroie ale musze jeszcze chwilke pomyslec na ewno bede suszyc ok 3 tygodni w piwniczce dam rozmaryn multum czosnku sool siolowa i do pekloesnia miesa troche wstragonu lubczyku i papryki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja już lulu pójdę grzecznie- jakaś padnięta jestem.Wszystkim,życzę dobrej nocy i miłych snów 🌻 - do jutra !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje gruby misiu po stokroc :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziekuje aniolku :) zaraz idziemy sie godzic do sypialni jak tylko skoncze ogladac Piekielna kuchnie :) Uwielbiam Gordona :) Wszystko bym dala zeby z NIM pracowac za kazda cene :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A więc pięknych chwil dla Was! ❤️❤️ Gordon? A nie przerażają Cię te jego krzyki? Oj, ja bym w takiej atmosferze nie chciała pracować. Nie zniosłabym tego! :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A w zyciu do dla Mnie idol Bog guru jak pomysle ile moglby mnie nauczyc to matko zycie bym za to oddala Moze to zabrzmi infantylnie ale On jest rewelacyjny cuudowny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ok ide sie godzic z mezem :) dobranoc kochane dziewczynki niech aniolkiz esla Wam teczowe sny:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzień doberek wszystkim koleżankom :D Mam dziś trochę więcej zajęć, to rzadko będę tu wpadać,ale Wam życzę miłych pogaduch:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Atramko pytałaś o żeberka w sosie warzywnym. =Żeberka (około 1 kg) =Marchew (4-5 sztuk) =Seler =Pietruszka (2-3 sztuki) =Por (jasna część) =Cebula (2-3 sztuki) =Czosnek (kilka ząbków) =Mąka =Olej =Sól, pieprz, troszkę cukru, listki laurowe, ziele angielskie Żeberka podzielić na nieduże kawałki, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Włoszczyznę zetrzeć na tarce, pora pokroić w talarki i wrzucić do wrzącej wody. Dodać wszystkie przyprawy. Podgotować na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą półmiękkie dodać podsmażone żeberka i niech się dalej bardzo wolno gotują. Na świeżym oleju zezłocić pokrojoną cebulę i wrzucić do potrawy. Na samym końcu dodać zmiażdżony czosnek. Podawać z ziemniakami, kluskami, ryżem, lub kaszami. Nam tak przyrządzone żeberka bardzo smakują i uważamy, że są delikatne i lżej strawne, niż przygotowane w sposób tradycyjny. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×