Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
margolka66

Podzielmy sie swoja wiedzą i doświadczeniem

Polecane posty

już Ci go wklejam!Żebyś i Ty Qantuś joelę o odszkodowanie ścigała! Usmazyć mielone kotlety wielkości orzecha włoskiego (tyle,żeby tworzyły jedną warstwę w naczyniu ) .Przygotować warzywa .Pokroić w plasterki młodą marchew ,por ,cebulkę,pietruszkę ,podzielić na rózyczki kawałek kalafiora ,kalarepę pokroić jak frytki dodać lekko obgotowaną fasolkę szparagową .Młode ziemniaki pokroić w plastry .Ziemniaki powinny stanowić połowę wszystkich warzyw .Wszystkie wymieszać ,posolić i popieprzyć .Naczynie wysmarować masłem ,położyć połowę warzyw ,na to warstwę kotlecików i na górę resztę mieszanki .Na wierzch dodać parę kawałeczków masła i piec pod przykryciem w 180st do miękkości.Przed podaniem posypać zieleniną .Zapiekanką jest najlepsza z młodych warzyw

Gość Joela
No pękam z dumy ,że Wam moja zapiekanka smakuje .Wszyscy moi znajomi za nią przepadają .Robię w ogromnej brytfance i wszystko znika .Piec pod przykryciem w 180-200st do miekkości (tylko ,żeby się ciapa nie zrobiła -warzywa przed przyprawieniem osuszyć i nie kombinować z przyprawami ,bo to już nie będzie moja zapiekanka!Emmi-szybkowar lepiej kupić większy i taki ,żeby się łatwo otwierał .Warto dopytać o możliwość póżniejszego dokupienia uszczelki .Ja kupowałam 2 lata temu przez internet -zobacz firma Hawkins -linia futura-.Gorąco polecam.Działa bez zarzutu ,jeszcze nic nie wymieniałam .

joela - teraz będę robić tę zapiekankę 3 raz,robię ją toczka w toczkę wg Twojego przepisu!!!!Jaki wychodzi z tego smakołyk,możesz się domyślić,skoro rodzinka specjalnie na nią z Wrocławia przyjeżdża.Teraz to wyciągam ogromną brytfankę i w niej będzie sporządzona.

Gość i ja też i ja też was
jutro też wypróbuję zpiekanke joeli,ale zjem ja tylko z moja rodzinkoą,zeby mnie tak jak Margo nie ścigali za dokładką

Gość Joela
Dzień dobry -kawę podano .Zimno,słońce słabo świeci czyli nici z plazowania .Margolko -zycz Rodzince smacznego ode mnie :-)

Joela :) kawkę podała. Hmmm... jaka smaczna... fajnie gdy ktoś zaparzy i poczęstuje. Mówisz, że u Ciebie zimno. U mnie ciepło i dalej duchota. Słonko zza chmurek główkę wychyla, kto chce, ten może się opalać. Dobrej soboty dla wszystkich! 🌼🌼

witam ja wlasnie wcinam pyszna zalewajke na kaca wczoraj byam na koncercie przyjaciolmi ok 3 cala ekipa u mnie zladowala dzis tez w planach impreza z mezem zero kontaktu wczoraj w przyplywie slabosci zadzwonilam ale nie odebral kij mu w oko no i dzieje sie u mnie oj dzieje sie

Joela dzis twoja zapiekanka.Niczym sie jej nie polewa ,tylko masło???? U mnie pogoda niezła ,wcziraj burze ,mam nadzieje ze dzisiaj bedzie spokojnie. POZDRAWIAM

Gość Joela
Niczym -warzywa puszczą sok

Zapiekanka zniknęła jak kamfora,czego wujostwo nie zjadło,to w słoju do domu zabrali,a chwalili,że pyszna,że chyba i ja się nadmę z dumy jak balon- a co? Tylko joela może! Wszystkie Was zasypuję 👄,kaciulek a tobie 100 dokładam,żebyś się uśmiechnęła.

Skoro nikogo niet ! To idę lulu,padnięta jestem kompletnie:p Wszystkim dobrej nocy życzę

Witam Wszystkie dziewczyny. i ja też i ja też - nie przejmuj się kretynkami - nie warte tego one, z zasady nie zwracam na głupoli uwagi,ale ta to przednio mnie ubawiła,różne powalone tu już pisały,ale ta to przeszczepu mózgu wymaga. U mnie znów zapowiada się na upał,wczoraj 32 stopnie , ciekawe jak dziś? Wczoraj po wizycie rodziny,poszłam jeszcze przed pałacem sadzić ozdobne kulki tujowe i niskopienne berberysy , na nowym klombie,wysypywałyśmy też korę i kamienie wg konceptu szefa.Nagrzałam głowę na słońcu i rano obudził mnie okropny ból głowy.Dziś to tylko z konieczności wyjdę na dwór.Rano nakarmiłam stwory i porobiłam co konieczne.Emmi a co u Twoich stworków?

Na ból głowy to albo kawcia, albo chłodny kompocik. Do wyboru. 🌼👄 (_)>(_)>(_)> 👄🌼 🌼❤️ (_) (_) (_) ❤️🌼 A poważniej mówiąc, to należy Ci się Margo porządny opieprz! Kto to na słońcu bez nakrycia głowy pracuje?? Oj...!! Co do niektórych pomarańczy, to dalej swoje zdanie podtrzymuję: debilek nie czytam... U nas piękna niedziela. Zaraz na leśną wycieczkę wybywamy. :):):) Miłych, radosnych chwil dla wszystkich życzliwych osób! ❤️❤️❤️

Qanta - masz święta rację,z pokora przyjmuję już drugi dziś ochrzan!Pierwszy zebrał mi się od babulki Marianny,nakrzyczała na mnie i laska pogroziła i miała rację,drugi od Ciebie i też masz rację:o Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanko,doradźcie czym smarować skórę,tak mi się wysuszyła,że pisać po mnie można.Macie jakieś sprawdzone balsamy?

Margo :) też miałam wielkie problemy z przesuszoną skórą. Wiele balsamów przerabiałam i różnych sposobów próbowałam. Np. po kąpieli na całkowicie mokre ciało wcierałam oliwkę dla niemowląt wymieszaną z sokiem z cytryny, chwilę taka w łazience stałam i potem lekko osuszałam ciało ręcznikiem. Pomagało, ale potem okazało się, że mam alergię na oliwkę. :( Później łykałam duże ilości Capivitu. Na koniec natrafiłam na tę serię. Mam kremowe mydło pod prysznic, masło do ciała, kremy do twarzy. Dla mnie prawdziwa bomba! Nic mi się już nie łuszczy, nie ściąga, nie piecze. http://www.domzdrowia.pl/69866,ziaja-maslo-kakaowe-kremowe-mydlo-pod-prysznic.html http://e-styl.com/p/pl/3705/ziaja+maslo+kakaowe+maslo+do+ciala+200+ml.html Natomiast dłonie i suche pięty tym ratuję. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=33202 I spadamy do lasu! Pa...! 🖐️ :):)

Zapomniałam dodać info-Apteki ,,dbam o zdrowie,,(doz) sa w kazdym miescie i jeszcze punkty sie zbiera za zakupy i mozna je wymienic na fajne kosmetyki itp

Wielkie dzięki dziewczyny.Ta sucha skóra już bardzo mi dokucza,teraz wiem o co pytać.Zawsze wcisną mi jakiś balsam,który kompletnie nie działa,jedyne co robi to mnie uczula.Czasem do wanny pod koniec kąpieli wlewałam 2-3 łyżki oliwy z oliwek albo ciekłej parafiny.(rada znajomej aptekarki) ale teraz przy tych wysokich temperaturach to nie działa.

Gość babcia63
cześć kobietki.Dawno mnie tu nie bylo,ale mam wnuki od samego rana do wieczora.Cora z zieciem do pracy a babcia z wnukami a ostatnio maly 4lata byl opiszczaly, a ze mieszkaja za plotem to i tak u babci zawsze siedza.Margolko moj ziec i wnuczka tez mieli problem z sucha skora brali rozne kremy wkoncu jeden z lekarzy utrafil im masc robiona na bazie wazeliny zczyms tam jeszcze ale skladu niewiem.Moze bys musiala iscdo dermatologa.Umnie zar leci z nieba,zycze wszystkim wspanialego odpoczynku.

Margolcia//:) A stosowałaś nasz krem nivea? Ten najzwyklejszy :)

Ja do kąpieli dodaje troche oliwy z oliwek , czasem też na mokrą skórę wmasuję dobrą czystą oliwkę, a balsam garniera dla mnie jest super. Dzisiaj zrobiłam sobie dzień dziecka:), czasem trzeba wyluzować i odpocząć ;ksiązka ,słońce i słodkie lenistwo. Mam pytanie, czy storczykom mogły zaszkodzic przeciągi? Wykończyłam juz 3-go w ciągu miesiąca! Liście zdrowe a kwiaty z łodygą uschychają w ciągu tygodnia. Pomożecie?

ofka - znalazłam tu taki link z wiadomościami o tych pięknych kwiatach http://www.zaradni.pl/porada/3375,jak_pielegnowac_storczyka_orchidee może choć trochę Ci pomoże.Z tego co wyczytałam w innym storczyk nie lubi przeciągów ani nagłych spadków temperatury.Musze popytać koleżanki.Ona ma okazała kolekcję storczyków,pięknych i zdrowych,poproszę ją o jej sposoby na to by tak piękne.Z całą pewnością Qanata i joela będą wiedziały więcej.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować