Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
margolka66

Podzielmy sie swoja wiedzą i doświadczeniem

Polecane posty

Gość Wierna podczytywaczka!
Moi mili - serdecznie wam życzę pogodnych,pięknych i cudownie spędzonych Świąt oraz mimo,iż z 13 - bardzo szczęśliwego Nowego Roku!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wierna podczytywaczka!
Marguś byłam na "GARNKU" i bardzo mnie zaciekawiły te ciasteczka serduszka,które upiekłaś jak się domyślam na święta? Powiedz mi jak ty je robisz? i czy mają jakiś krem potem,czy może takie puste jesz?BUZIAK😘

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie :) Margolcia 👄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witajcie w sobotę:) Te ciastka ,o które pytasz robi się specyficzną foremką,wygląda jak dwie małe patelnie z foremkami np.serduszek,orzechów,szysze,grzybków - ja mam dwie pierwsze.Po upieczeniu "skorupek" wypełniam je kremem czekoladowym,lub czekoladowo-orzechowym:) - Miłego dnia życzę:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hej gdzie jesteście
kobitki!!Mam kilka zapytań:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawaj te zapytania, jak sie pokażą to i kobitki sie pokażą :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hej gdzie jesteście
Dzięki anorl - pierwsze pytanie dotyczy kapusty? Nie mam wprawy w robieniu gołąbków jaka kapustę lepiej wykorzystać do tego dania - zwykłą czy włoską?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzień dobry wszystkim! Ja tez wolę gołąbki z kapusty włoskiej,są delikatniejsze i nie trzeba tak długo jej parzyć jak zwykłą.Ale bym sobie zjadła gołąbków, narobiłaś mi chętki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja z włoskiej bardzo nie lubie gołąbków :p zrobiłam kilka razy i jak dla mnie nie ten smak. poza tym moje zdanie jest odmienne od koleżanek, gołąbki robi sie gorzej z wloskiej :p tak więc widzisz, każdy ma inaczej :) a ja sobie przypomniałam jak o gołąbkach mowa że mam jescze 2 porcyjki zamrozonych, to na obiad dzisiaj będa :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hej gdzie jesteście
No własnie najgorsze jest to obdzieranie liści,z której kapusty łatwiej? Moja znajoma robi czasem zawijane w sałacie,co o tym sądzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie spotkałam się z sałatą, ale nie podoba mi się to :/ sałata jest miękka i chyba nie nadaje się do duszenia :p a jak z kapusty ściągam liście? czasem jest tak fajna kapusta że liście odchodzą same bez parzenia jej, aczasm neistety tzreba sie namęczyć :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też latem robię z sałaty lodowej.Króciutko sparzam liście sałaty,zawijam tak jak w kapustę i duszę w prodiżu.Sałata z ogródka.Są pyszne i malutkie - takie jak lubię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też latem robię z sałaty lodowej.Króciutko sparzam liście sałaty,zawijam tak jak w kapustę i duszę w prodiżu.Sałata z ogródka.Są pyszne i malutkie - takie jak lubię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też latem robię z sałaty lodowej.Króciutko sparzam liście sałaty,zawijam tak jak w kapustę i duszę w prodiżu.Sałata z ogródka.Są pyszne i malutkie - takie jak lubię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No to muszę spróbować w tej sałacie.Tyle jej latem mam w ogródku,że czasem nadmiarem skarmiam kury.rybcia49 a czy podczas gotowania ta sałata nie popęka,bo ona taka delikatna?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Margolka liście sałaty wrzucam na osolony wrzątek i łyżką cedzakową zaraz wyjmuję.Są tylko sparzone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Margolka ja liście sałaty wrzucam na osolony wrzątek i zaraz łyżką cedzakową wyciągam Są lekko sparzone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Margolka ja liście sałaty wrzucam na osolony wrzątek i zaraz łyżką cedzakową wyciągam Są lekko sparzone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Margolka sałatę tylko lekko się parzy w osolonym wrzątku,wrzucam na wrzątek i zaraz wyjmuję łyżką cedzakową.Pierwszy raz jadłam je u koleżanki kilkanaście lat temu z pikantnym keczupem i od tej pory robię sama.Ale nie jadamy z keczupem tylko z sosem grzybowym lub pomidorowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rybciu dziękuję za odpowiedź,z pewnością skorzystam z sałaty do zrobienia gołąbków.U mnie jemy też albo z sosem pomidorowym,albo grzybowym,tylko mój brat uwielbia z keczupem pikantnym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapusta kiszon gotowana
Drogie panie mam prośbę,mam zamrożone 2 koguty wiejskie,nie są to mięciutkie koguciki,które mogłabym upiec,czy też zużyć do rosołu lub zup,są już nieco starsze z dość łykowatym mięsem- tak jak to kogut wiejski z podwórka,doradźcie proszę co mogę z nich zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babcia63
Takie koguty mozna obrac i mielone zrobic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×