Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mussi1989

Odchudzanie start wspaniała dieta bez wyrzeczeń kto sie przyłacy aby schudnąc

Polecane posty

Gość polecam poszukać optymalni
heh i nie ma sprzeciwu i oburzenia :D o lol

Gość Ciekawa ta dieta
Wy jesteście nienormalne. Tak doskonale potraficie sprawdzać czy to jedna osoba pisze? Jednak chyba nie, ja nie jestem autorka więc coś chyba z wami nie tak

nie wiem czy glikemiczna... ale skuteczna :) wiesz tak sie w to nie zaglebialam poprostu moj narzeczony trenuje pod okiem tego trenera wiec wiesz... dal mi to kiedys a teraz znow dla mnie :)

Gość Ciekawa ta dieta
Spójrz sobie na stronę www.montignac.com/pl/ig_tableau_print.php?list=tab

no możliwe ..... ja skupiam sie na warzywach latwo strawnych malo tuczacych , i takich ktore zawieraja wiele witamin :) no staram sie nie zabierac z organizmow mineralow potrzenych do życia... :) no jakos narazie sie to potwierdza :) zobaczymy jak to bedzie w praktyce :) hihih mojej mama byla systematyczna ale czy ja narazie 3 dzien i daje rade ...ale jak dlugo heh :)

Gość nie muszę się zgodzić
ciekawe ,że jedna osoba i ta sama odpisuje ? mnie ta twoja dieta nie odpowiada ;) muszę tylko nóżki bardziej wyszczuplić ;) jeżeli Cię ktoś zjechał to coś chyba było na rzeczy :D też bym ani zeta nie wydała,bo jednak wolę sama pomyśleć

Do kwietnia 15 kg mniej zaczynam od wagi wsumie zaczynalam dwa dni temu od wagi 82kg po trzech niecalych dniach 79 kg na wadze Dla ciekawych moja dieta to 5 posiłków dziennie od 7 :30 aby ostatni skonczyl sie o 17 :30 dokladnie co 2 i pol godziny głownie warzywa , obiad gotowane jajka albo brukselka , lub kapusta , rowniez serek wiejski + jablko jako jeden posilek , badz platki z mlekiem z rana poniewaz dostarczaja energie na caly dzien , a tak to pomidor caly z octem winnym - ocet winny wspomaga odchudzanie , głównie patrze na bialka i nisko weglowodanowe posilki .... bądz ryba w galarecie dorsz lub cos... kiedy mocno mnie ssie wtedy marchewka z octem winnym ... i powiem tak efekty sa zdumiewajace zero tabletek nic a 3 dni i 3 kg w dol ... bez glodzenie ... jesli sniadanie to skibka chleba razowego chodz ja sama preferuje pumpernikiel doskonale zapycha i nie powoduje odczucia ssania... do tego ogorki kiszone.... i ogorki wszedzie lub salata bo one nie maja prawie wcale kalorii... do tego lekkie cwiczenia po 1 systematyka po 2 zdrowa naturalna zywnosc po 3 bez soli po 4 bez cukru po 5 to wszystko i sa efekty 7:30 10:00 12:30 15:00 17:30 Godziny posiłków Rano pobudka o 7 :30 Posiłek -płatki kukurydziane , badz jakie ma sie pod reka moga miec zawartosc cukru poniewaz z rana nasz metabolizm musi sie obudzic z mlekiem o 10: 00 Chleb razowy 2 skibki badz jedna - szynka gotowana z pomidorem i do tego do woli ogorkow kiszonych o 12 :30 Serek wiejski z szczypiorkiem albo ten lekki, + jablko poniewaz jablko daje niezbedny błonnik o 15 :00 Gotowany kurczak , brukselka gotowana lub kapusta bo sa one zawartoscia blonnika i wielu witamin niezbednych do prawidlowego funkcjonowania , + caly pomidor z odrobina soli - badz bez soli polany octem winnym - ocet wspomaga trawienie ... Kurczaka nie zaszkodzi polac cytryną o 17:30 Do wyboru koktajl bialkowy - badz dwa jajka .... gotowane , badz dwa sery wiejskie badz , ryba gotowana , na wieczor staraj sie wybierac produkt wysokobialkowy poniewartz wtedy metabolizm sie spowalnia... i do spalenia bialek zabiera on tluszcz z naszych zasobow tam gdzie sie odkladal.... potem kolo 21 jak cie ssie mozna sobie skroic marchewke i polac ja octem winnym pyszna .... i do tego pikantna... Do picia woda , cola light , ale nie zapomni rano o szklance duzej wody z wycisnieta polowka cytryny ...cytryna obudzie cie i caly organizm ... ja mam po tej diecie wiecej sily niz przed posiłki zastepcze podawane w podpunktach *jajecznica z 2 jajek + jablko + ogorek lub pomidor *Filet z kurczaka na grilu + surówka moze ( ogorek pietruszka , pomidor ,szczypiorek , cebula ruccola lub bez ruccoli z jogurtem naturalnym ) * Kefir owocowy 500ml + jablko badz ogorki *Mizeria z jogurtu naturalnego i ogórków + 2 male ziemniaki * Sledzie w sosie pomidorowym cala puszka + jedna wasa * Pumpernikiel z chudym bialym serem i szklanka mleka * Maslanka + jajko sadzone *Sok i tunczyk w sosie wlasnym z serkiem wiejskim *Jogurt naturalny z otrebami + pomidor i ogórek Dopuszczalne do sporzycia ważywa Warzywa: - szparagi - buraki - brokuły - brukselki - kapusta - marchew - kalafior - seler - ogórek - por - sałata - zielona fasola - cebula - dynia - rzodkiew - szpinak - pomidory - cukinia - kukurydza NISKI IG (< 50) Wszystkie sałaty i kapusty, szpinak, ogórki, świeża kukurydza, fasolka szparagowa, brokuły, kalafior, marchewka surowa, pomidory, papryka, zielony groszek, rzodkiewki, rzepa, szparagi, grzyby, itp. NISKI IG (< 50) Chude mleko, maślanka, jogurty niesłodzone, kwaśne mleko, chude sery. Brukselka - indeks glikemiczny równy 15 węglowodany złożone, które znajdziemy w pieczywie pełnoziarnistym, makaronach razowych, ryżu nie łuskanym, wszystkich warzywach, otrębach, pełnoziarnistych płatkach śniadaniowych oraz w ziemniakach. Dostarczają one nie tylko energii ale także błonnika, witamin i składników mineralnych zapewniających nam zdrowie i dobre samopoczucie. W naszej diecie nie może jednak zabraknąć tłuszczów roślinnych, zawartych w produktach takich jak oliwa z oliwek, oleje roślinne, awokado czy pestki słonecznika. Zdrowe tłuszcze są zawarte także w rybach morskich, które powinniśmy włączać do diety, tak często jak to możliwe. TUTAJ JEST WSZYSTKO TLUSZCZE WEGLOWODANY I WSPOLCZYNIK IG WZIETY POD UWAGE JAK KTOS SIE NIE ZNAL NIE DOCZYTAL TO NIE MOJA WINA |---82kg---->79kg--------------------------------65kg| było teraz 02.05 04.05

Gość jestem1 na1 tak
jak dla mnie dieta ok. Tylko te platki z mlekiem co daja energie na caly dzien - gadka prosto z reklamy. Platki to totalnie przerobiony pokarm w dodatku sam cukier nawet jesli dasz sobie wmowic ze zlozone cukry zdrowe to nie zmieni faktu, ze insulina skoczy ci jak po cukierku. Pomylka jest wymienianie platkow w liscie z warzywami. I zalane mlekiem????? Nie dajmy sie zwariowac. To ze ktos jest zawodowym trenerem nie znaczy ze nie dal sobie mozgu wydrenowac lobbystom ;) Daja sobie lekarze a co dopiero my dietowiczki. Tak samo to smieszne larum ze od niejedzenia od wieczora do rana organizm strasznie traci.

Gość jestem1 na1 tak
cokolwiek- wymienilas mnostwo dobrego jedzenia. I daje ono energie. Wiesz ja jestem uczulona na teksty typu "ten cukierek jest zdrowy bo to lakocie i witaminy" albo platki sa super "daja energie na caly dzien". Jedz je na 2 posilki w ciagu dnia a po 2 tygodniach bedziesz gotowa do bikini bla bla

tu sie z toba zgodze w 100% ale no chcialam stopniowo zrezygnowac z przyjemnosci ..wiesz mala miska platkow chociaz dzieki tej uwadze zastąpie je jakims pieczywem chrupkim i barszczykiem :) badz kawa

dzis juz 77 i cm w pasie tez spadja :) wiec chyba dobrze :) .... Thermo speed extreme i dziennie 4 km :) i daje rezultaty biegu 4 km :) + błonnik

Gość do autorki fajnie ,że
sama sobie podbijasz :P ocet prowadzi do anemii powodzenia

Kobieto, wiele słusznych głosów się tu pojawiło, abyś NIE POLECAŁA tej swojej 'diety bez wyrzeczeń (;-0)', bo to nic innego jak głodówka i morderstwo dla metabolizmu!!! ania_0307 (reprezentująca tu rozsądek) dobre pytanie zadała- to co Ty ćwiczysz ??? Oddychanie ??? Bo chyba na nic więcej siły nie ma przy takim 'jadłospisie'. A tego trenera - przepraszam z góry (patrz -moja stopka) to sobie chyba wymysliłaś, bo nie wierzę, że osoba się tym zajmująca TAKIE FARMAZONY może ludziom wciskać!!!! efekt jojo na 100% dobrze gada "tu nie chodzi o kasę a o myślenie a prawidłowe jest bez cenne "!!!! Max Zander vel Klaun ;-) A Autorka to na bank sama do siebie pisze, bo się to w żadnym, nawet mega tolerancyjnym światopoglądzie w stosunku do osób 'myślących inaczej' nie może mieścić :-0