Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria.almaas

Komu zycie skonczylo sie po urodzeniu dziecka?

Polecane posty

Gość maria.almaas

Ja przez ciaze ( chcielismy dziecka) stracilam prace , musialam tez przerwac studia. Efekt? Siedze sama z dzieckiem w domu i nie mam zycia, zadnego,

Gość miau_
Tez siedze w domu z dzieckiem . I to by bylo na tyle.

Gość maria.almaas
i nie masz zadnego zycia?

Gość i ja się melduję
wiecznie pieluchy wrzaski i mega wkurwienie że nie mogę spokojnie wyjść albo robić co bym chciała

Gość miau_
Mam.. Pieluchy , karmienie , usypianie , wozenie , noszenie na raczkach , wstawanie w nocy , kapanie , zabawianie. Tak teraz wyglada moje zycie. Ile Two syn/corka ma ?

Gość miau_
Tak jak napisala '' i ja sie melduje '' Ile lat macie ?

Gość a nie masz teraz dla kogo zyc
odchowasz dziecko zrobisz studia to nie koniec swiata zeby tak dramatyzowac , masz partnea stworzcie szczesliwa rodzine a wszystko sie ulozy dobrze ,

A ja siedzę z dwójką i jest ok, wszystko kwestia organizacji i podejścia do życia.. Nie rozumiem..Życie skończyło sie po urodzeniu..itd. tak to jest jak osoby nie dojrzałe do macierzyństwa maja dzieci.. Smutno umrzeć za zycia :]

Gość i ja się melduję
sądzę że matki powinny mówić swoim dzieciom jakie to jest przesrane życie, wiecznie panuje przekonanie że urodzenie dziecka to cudowny okres w życiu kobiety :/żenada ja 34 lata, dziecko 22 m-ce

Gość stanowczo za często
popieram-nie potraficie się zorganizować i później marudzenie na forum... :O

Gość maria.almaas
Mam 28 lat , wiec to byl dobry moment na dziecko , zwlaszcza ,ze finanse mamy dobre ( maz ma wlasna firme, przez co jestem ciagle sama:/) Czuje sie calkowicie niespelniona i nie potrafie sie cieszyc macierzynstwem

Gość i ja się melduję
mnie wnerwie tylko to wiecznie podporządkowanie sie smarkowi ;) kocham go ale jakbym mogła cofnąć czas to nie zdecydowałabym się na dziecko, tym bardziej że przez ciążę nabawiłam sie niewyleczelnej choroby a życć wolałabym dla siebie

Gość 14t2d
Ciekawe co na to Wasze dzieci? Pewnie se myśla, ale mam zjebaną matkę, siedzi, narzeka, ciagle zła, ciągle niezadowolona a wcześniej to po brzuchu się głaskała;/ Kretynki

Gość i ja się melduję
jak moje dziecko drze się pół dnia to myśli o mnie, o mam w d... jak myśli że jestem popieprzona :D

Gość i ja się melduję
poza tym dlaczego trzeba być szczęśliwą matką polką, jak się ponarzeka to zaraz się czepiają

Gość 14t2d
szczerze wspólczuję twojemu dziecku, jak widac nie kazda dorosła do roli matki. Zostaw dziecko babci i idz sie wyszalej;/

Ja jestem bardzo często sama 80% :] Więc sama kąpię, wychodzę na spacery, robię zakupy, płace rachunki itd...i mam bliźniaki- więc nie gadajcie,że taka katorga z jednym dzieckiem.. zaproście mamę, ciocie czy teściową do dziecka i sie zrelaksujcie jak 3ba..wyjdźcie gdzieś..itp

Życie może się nie skończyło, ale pełen luz i zaspokajanie własnych potrzeb bez chwili namysłu - tak. Po urodzeniu nie mogę kontynuować swoich zainteresowań, bo byłoby to niedobre dla dziecka. Nowe hobby? Między pieluchami, mlekiem a spacerami nie posiadam weny by je odkryć. Brak możliwości spokojnego wyjścia do sklepu po jakiś ciuch dla siebie czy kosmetyki. Z dzieckiem zakupy to jeden wielki maraton. A z drugiej strony... eh, już chyba bym nie potrafiła bez tego małego, marudnego, obrażalskiego i humorzastego szkraba ;] CHYBA :D

ciąża i macierzyństwo to zupełnie inny czas dla kobiety. Nie każda potrafi to docenic i wykorzystać, a zdarza się raz lub dwa (szczęściarom trochę częściej) razy w życiu. Przegapisz ten czas i będzie po ptakach. Stracisz go na blamczenie. To nie wina ciąży i dziecka, a charakteru.

Gość 14t2d
dokładnie, jak ktos mas zryte pod deklem to nic nie pomze;]

Gość i ja się melduję
ja mogę wyjść jak mąż jest w domu ale to nie to samo, brakuje mi pracy, brakuje mi spontaniczności, to już nie to samo jsk się jest bez dziecka a co do opieki kogoś z rodziny... nie mam nikogo. od dnia porodu jesteśmy z mężęm sami

Gość llllaaaa
a tak pieprza, że dziecko to rarytas

Gość i ja się melduję
nie kara tylko więzienie :D

Gość kolejna szuka idiotów do pomoc
to sobie najmniej, chciałabyś tak zaraz mieć kogoś z rodziny za darmo, co to rodzina to parobki

Gość taka ta czarna
Gdy widzę,że taka 23 24 latka chodzi w ciąży,myślę ale głupia baba.Trzeba jak najdłużej cieszyć się byciem tylko we dwoje.Na dzieci przyjdzie później pora.

Gość pierdzieliciehipolicie
głupie jesteście, że aż strach. Sama wychowywałam dziecko i nigdy nie myślałam,że moje życie się skończyło. Nigdy nie byłam Matką Polką. Zawsze miałam czas dla siebe, a doszłam do tego dzięki konsekwencji i tyle w temacie

wiadomo, że dziecko to nie sam miodek i w kość potrafi dać i życie zmienia, ale przez przesady... Niektóre blamczą, jakby im nogi poucinało. "żyyyyycie nam sie skończyłooooooo auuuuu"