Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milalila

Luty 2012 - jest już jakaś mamusia?

Polecane posty

Gość aniawasde
witaj Mamapati:) ja też dołączyłam do forum w połowie i miałam sporo czytania ale wiele cennych wskazówek i wiem że wiele z dziewczyn przeżywa to co ja :)

Gość aniawasde
taka tam aga skąd wiesz? co Ci lekarz powiedział? czy są jakieś tego objawy? trzymaj się, tak jak dziewczyny pisały z różnych opresji można wyjść ze zdrowym cudownym bobasem

ale aga jak to? miałaś jakieś badania wykonywane dziś czy coś? trzymaj się, pewnie wszystko bedzie w porzadku!

powiedzial ze plod sie zatrzymal na poziomie 7 tyg i ze za 2 tyg mam przyjsc zeby potwierdzic i wtedy beda mnie czyscic chyba ze sama poronie:( smutno mi ale jakos sie trzymam.Dzwonilam dzis do pracy czy mam gdzie wracac.Eh czasami tak bywa:(

Gość aniawasde
:(

taka tam aga niemartw sie napewno wszystko bedzie dobrze idz do inego lekarza najlepiej :)trzymam za was kciuki oby wszytsko było ok :)

to przykre co piszesz ale to wcale nieoznacza ze ciaza ci obumiera moja kuzynka tak miała i poprostu dziecko było żle obliczone u lekarza proadzącego i okazało sie ze to hipotrofia potem

jeżeli serduszko bije i sie nei zatrzymało to wszystko jest ok :) i tak trzymam za ciebie kciuki

Taka tam aga - trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo:) Powodzenia!

aniawasde zadnych objawow nie mam zeby cos nie tak bylo boli mnie czasami podbrzusze mam mdlosci czasami i piersi mam nabrzmiale nic pozatym mi nie dolega

napisze jak wroce bede czekala jak na wyrok.A dzis przed samym badaniem tak sie stresowalam ze masakra:(

taka tam aga... informuj nas... Ja dopiero teraz usiadłam.. dzis musialam uprzatnac poligon w kuchni i zaraz robie pomidorowke... lubczyk w doniczce urósł, wiec świeży bedzie swietny... mniam mniam.... dzis sie czuje nawet nie najgorzej w porownaniu do ostatnich dni...:( Pojawil mi sie kryzys w zwiazku, ale na razie nie mam sily rozmawiać i bawic sie w psychologa... Ah, my kobiety to mamy... Najgorzej jak sie ma upartego chlopa... Zarzuca mi, ze nie szanuje tego, ze pracuje... a jak pytam: w jaki sposob sie to objawia, co robie takiego, ze tak myslisz... to nie umie odp. No i radź sobie teraz.... Ciężko mi, bo zamiast mieć wsparcie, to jeszcze musze ratować rodzine... Muszę dziś wziąć kąpiel dlugaaaaa i goraca, bo ostatnio czuje sie taka zaniedbana... cera mi sie sypie...;/ kregosłup boli... (czytalam, ze wczesniej kogos tez...) no i glowe moge myc codziennie... tak mi sie wlosy przetluszczaja... hormony wariuja, jak u nastolatki...

Gość aniawasde
o mi tez tak włosy zaczęły się przetłuszczać.

aniawasde, ja to sie wsciec moge... ciagle tluste i pozbawione blasku:( czuje sie jak fleja..:(

Gość aniawasde
a tez Ci wypadają? jak tak dalej pójdzie to wyłysieję do porodu ;/

Trudno mi powiedzieć, bo ja zawsze mialam kupe włosów, na dodatek grubych, wiec zawsze duzo wypadało...

Ale powiem ci, ze mam znajoma fryzjerke, to ona mowi, ze ma pelno klientek, gdzie wlosy im po prostu lecą na jakosci i ilosci... po porodzie wraca wszystko do normy...

Widzę, że temat włosów i kryzysów małżeńskich poruszony:) Podpisuję się pod obydwoma! Niestety! Włosy dosyć, że wypadają garściami to jeszcze szybko się przetłuszczają, a od męża to chyba powinnam zrobić sobie urlop!

Gość aniawasde
mojej mamie nie wróciło do normy. ja tez mam gęste włosy ale już przed ciążą zaczeły mocno wypadać. musze zapytać lekarki czy coś na to mogę brać bo szkoda mi włosów.

taka tam aga idż do innego lekarza i niestresuj sie narazie, moja sąsiadka miała podobną sytuacje ale poszła do lekarza prywatnie i udalo jej sie donosic ciąże i teraz ma sliczna zdrową córeczkę a po tych dwóch tyg nie miałaby szans... trzymaj sie

Mamapati u mnie to kwestia charakteru... Przerwa nic nie da, bo wroce, chwile bedzie ok, a potem od nowa Polska Ludowa...

Jak mam być szczera to nie wiem czy u nas też taki urlop by pomógł, bo jeszcze nigdy nie próbowałam takiego rozwiązania, ale jak nic innego nie działa to może warto spróbować:)

aga trzymam kciuki by wszystko było dobrze!! czekamy na jakąś wiadomość od Ciebie. ja niewiem co z ty brzuchem u mnie. dzis znowu nagazowało mnie niemiłosiernie :( i to po byle kanapce z żółtym serem :( kupiłam sobie espumisan i mam nadzieję że spokojnie można go brać w ciąży, ktoś wyżej pisał że tylko dzięki niemu przeżywa niektóre dni :) dziś kategorycznie odkładam jedne spodnia - moje ulubione:( - do szafy, bo to właśnie przez nie mój brzuch ma dziwny kształ. po prostu już mnie uwiera i wysuwa go do góry, przez to mam taką oponkę poniżej pępka, o którym kiedyś pisałam ;/ a co do kryzysu w związku... mam to co Wy, więc chyba wszystko 'w porządku' :] wczoraj były ciche dni, za dużo głupich i bezsensownych słów powiedzianych w nerwach ;/

Cześć http://www.ciazatydzienpotygodniu.medserwis.pl/ to jest strona fajnego kalendarza w ciąży i jeśli chodzi o włosy to tam napisali że powino ich przybywać i powinny ładnieć chyba 9tc a jeśli wypadają trzeba zgłosić lekarzowi bo może brakować jakiś witamin. Taka tam aga trzymaj się dobrze będzie. Mnie nadal boli udo a do tego zaczeła kość ręki i nie wiem co robić.' Miarka chyba została w szpitalu bo nic nie pisze. Pozdrawiam

agunia to ja o espumisanie pisałam. biorę w każdej ciąży od początku, bo jakoś tak organizm reaguje że wieczne wzdęcia mam. lekarka sama kazała brać :) a co do kryzysów w związkach to my daleko od siebie to i o kryzysie nie ma mowy :P za bardzo tęsknimy....ale jutro w nocy mąż przyjedzie :) :) :) co prawda tylko do niedzieli, do południa będzie, ale to nic! lepszy rydz niż nic :) a moje włosy, no cóż zero ładu i składu jak zawsze :P siano na głowie!

No, ale kiedy nie powinno tak byc! Chcielismy tego dziecka.. a teraz on nie potrafi zrozumieć, że jestem spiaca, oslabiona...nie mam sily zrobic np. obiadu.

Mozecie mnie wypisac z listy mamusiek niestety.Ciaza obumarla jutro mam zabieg bo to juz 10t wiec nie ma na co czekac.Trudno trzymam kciuki za was aby bylo dobrze i bede zagladac napisze co i jak po zabiegu.W szpitalu mam byc przed 8 rano a po zabiegu immunoglobuline dostane bo mam krew minusowa.Trzymajcie sie kobitki.