Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milalila

Luty 2012 - jest już jakaś mamusia?

Polecane posty

Bubik, caroosia gratuluję Kochane!!! Dużo zdrówka dla dzieciątek:) Ojj dziewczyny zaczynamy się rozkręcać... u mnie póki co jeszcze spokój:D

Gratulacje i pozdrowienie dla świeżych mamusiek! Sporo dziewczyn się okazało styczniówkami:-) Ja nie mogę jeszcze w tym tygodniu rodzić, bo w czwartek mój mąż miał stłuczkę i samochód będziemy mieć dopiero w piątek, musiałabym jechać taksówką jakby się coś zaczęło dziać teraz..ale nic na to nie wskazuje na szczęście. Gorzej że nie będzie jak zawozić rano małego do przedszkola, autobusem z nim rano w taką zimę trochę mi się nie uśmiecha jeździć.. Życzę miłej niedzieli

Cześć Caroosia, Bubik gratulację, to która następna? Ja wczoraj wieczorem miałam skurcze co 5 minut i już prawie zebrałam się do szpitala, a to przez to że poszalałam z mężem a później leżałam w wannie, ale ustały bo zasnełam.

Gość Niecierpliwa1989
Gratulację dla nowych Mam . :) Teraz to dużo zdrowia i cierpliwości. Jeszcze trochę i wszystkie będziemy mamusiami . :)

Cześć, caroosia - gratulacje, ale masz fajnie 🌻 Bubik - gratuluję 🌻 a Ty miałaś taki termin jak ja, na 4 luty :) ................aktualizacja z dnia 29.01.2012.............. NICK............TERMIN PORODU........DNI DO PORODU?? nina_86...............26.01.2012.............-3 Niecierpliwa1989....01.02.2012.............3 masajka1983.......02.02.2012...............4 ksenia26............03.02.2012...............5 Marcia21............04.02.2012..............6 syll19................04.02.2012................6 beattriks...........04.02.2011................6 daguska007........04.02.2012................6 barbara_varvara..05.02.2012...............7 mała_agatka......06.02.2012................8 Birka87................06.02.2012.............8 katjusza81........07.02.2012...............9 Endlessly............08.02.2012..............10 Pietrunia22.........08.02.2012..............10 Kimizi..................09.02.2012............11 margerita3310......10.02.2012.............12 jagnajagna..........10.02.2012..............12 m.flora................10.02.2012.............12 bibisi..................12.02.2012.............14 esga89...............12.02.2012..............14 martini23.............13.02.2012.............15 kwiatuszek@.......13.02.2012..... .........15 Małpiatkaaaaa......13.02.2012..............15 dziewczatko........13.02.2012..............15 werka_bmw.........13.02.2012..............15 kropka693..........14.02.2012...............16 mamakaterina.....14.02.2012...............16 oluskaaa1..........14.02.2012................16 Lena0...............15.02.2012................17 Wiola100...........16.02.2012................18 szczesliwa86......17.02.2012................19 Wanda87............17.02.2012...............19 motylek89..........17.02.2012................19 Edyyta ..............18.02.2012...............20 kassiiulla............19.02.2012...............21 cayn ................20.02.2012...............22 mamadzieci.........21.02.2012..............23 jusial.................21.02.2012..............23 julias..................21.02.2012.............23 Załamana 1..........22.02.2012.............24 mbborowka ..........22.02.2012............24 Izabell1982............22.02.2012...........24 Moja żona Kasia......24.02.2012.......... 26 fika81..................26.02.2012...........28 dolores181 ...........26.02.2012............28 andzia1910............27.02.2012...........29 Twoja_królewna......28.02.2012...........30 lady_margarett.......29.02.2012...........30 ..............Mamusie już rozpakowane................. NICK......................TPzOM...........imię.........d ata porodu(CC/SN)....waga/cm 1. niespo_dzianka.....02.02.2012......córka............??? 2. tika27................27.01.2012......Piotruś.....12.01.12. ....????br /> 3. monia_aa............28-01-2012.......Tymek.....12-01-2012(SN ).....3700g/56cm 4. milalila...............02.02.2012.........Karol...16.01.2012(CC) .....3710g/58cm 5. caroosia..........29.01.2012......Kasper.....26.01.2012(SN). ....3400g/54cm 6. rajlax..............16.02.2012..........córeczka....27.01.1 2......2800g/51cm 7. Bubik..............04.02.2012......Marek......28.01.2012 (SN).....3800g/55cm

bubik - gratulacje :) no rozkręcamy się :) w końcu to już prawie luty :D jakbym jutro urodziła to byśmy mieli prezencik na 3 rocznicę ślubu cywilnego :D, choć z drugiej strony 5 lutego mam imieniny, tez by mogło być. no kiedy by nie było będzie fajnie! bo już mnie męczy ta ciąża. wczoraj jeszcze wlazłam kolanem w uchylone drzwiczki od szafy i "nieco" rozwaliłam nogę :( gryyy.

A ze mnie się strasznie śluz leje ale nie jest z krwią. Mała Agatka też już bym chciała urodzić

Hej dziewczynki ja niestety w nienajlepszym humorze :(byłam na wizycie i okazalo sie ze moje malenstwo to naprawde malenstwo niespełna 2500 wagi 38 tc i troszke sie przerazilam dlaczego tak malo wazy i niewiele przybral od ostatniej wizyty i z sredniaka zrobil sie huhraczek i teraz chodze poplakuje i sie martwie czy napewno wszystko z nim ok:( moj lekarz twierdzi ze jest jaki jest nie mam duzego brzucha to i dziecko nie jest wielkie ale ja pytam dlaczego skoro dobrze sie odzywiam nie pije nie pale huham i dmucham na siebie cala ciaze staralam sie nie objadac slodyczami i chipsami i roznymi swinstwami i troche jego podejscie tez mnie rozczarowalo :( 15 mam termin zobaczymy co sie bedzie dzialo narazie niby sie niezapowiada z tym bialkiem to powtorzylam badania i kolejne wyszly juz ok takze nie wiem co sie dzieje Gratuluje wszystkim mamciom rozpakowanym i zycze zdrowka i duzo wytzrymalosci w poczatkowym macierzynstwie oby nic nie przyslonilo szczescia narodzin

kwiatuszek- nie martw się. Pewnie już taki urok Twojego maleństwa, że drobny jest :D Moja szwagierka we wrześniu urodziła synka z wagą 2450 i było i jest z nim wszystko ok na 100%. Plus jest taki, że łatwiej pewnie było urodzić :D Na szkole rodzenia pani dr. neonatolog mówiła, że jak dzieci mają powyżej 2500 to nawet nie doszukują sie niczego złego bo więcej niż dwa i pół kg oznacza normalne zdrowe dziecko :) Na pewno będzie pięknym bobaskiem!! W moim szpitalu ostatnio urodził się chłopaczek co kolanka zginają mu się w drugą strone...teraz musi przejść przez szereg operacji :( Dziewczyna nie wiedziała o niczym bo na USG tego nie zauważyli... To są dopiero sytuacje w których trzeba się zamartwiać.

Gość hazelnut
ten post z linkiem to nie moj :) kassiulla wiesz co roznie jest z tym wyjsciem po naturalnym porodzie. ja slyszalam tez ze po 6h sie wychodzi ale zadna znajoma nie wyszla po takim czasie,jedna po 2dobach,druga zostawili na 1dobe. ale moze i rzeczywiscie jak jest wsio ok to raz dwa i do domku. ja mam liste rzeczy ktore powinno sie zabrac do szpitala,napisze Ci pozniej.i to jest lista nie dla tych po cieciu cesarskim tylko rozdawana byla na lekcjach porodowych dla naturalnie rodzacych. i powiem Ci ze sporo tego jest.tzn cała torba wypchana.przepisze ja jeszcze dzis. co do formalnosci po porodzie to jestem zielona w tym temacie,musze wypytac dokładnie znajoma ktora pol roku temu rodzila. co do spotkania to ja sama nie wiem jak to bedzie,bo mam mase spraw w tym wiekszosc nie swoich do załatwiania a rozłozylo mnie chorobsko.jutro mam do wykonania mase telefonow i zobacze wtedy jak stoje z czasem.mam dziecko i jego zajecia dodatkowe wiec czasami nie mam chwili na nic. odezwe sie poźniej!

wiola 100 wiem ze sa rozne gorsze sytuacje i mam nadz ze nas one ominą i modle sie zeby z moim maluszkiem mimo tej wagi bylo wsyztsko oki bo to najwazniejsze ale jak jest taka waga to zaraz do glowy przychodza rozne rzeczy co pewnie i z wieksza waga mogloby byc cos nie tak. Mam jeszcze nadzieje ze moze podrosnie a moze poprostu zle zrobiono pomiar ale tez mam obawy oby nie mial mniej niz ma:( echchchch nie bede was zanudzac poprostu potzrebuje jakiegos wsparcia i dziekuje ci za nie pozdrawiam :)

Kwiatuszku >> nie martw się. Ja dwa dni przed porodem miałam robione usg już w szpitalu, w którym rodziłam i lekarz stwierdził, że dziecko waży ok. 2900 g, a w sumie 1,5 dnia później urodziłam Lenkę z wagą 3240g. Tak więc różnie z tym usg bywa. Poza tym dziecko na tym etapie przybiera ok. 150g/tydz., więc Twoje maleństwo może dobić spokojnie do 3 kg. Poza tym zapytaj swojej mamy z jaką wagą ona rodziła dzieci, bo może maluszek jest drobny po którejś ze stron:) Kochana nie martw się i zaufaj lekarzowi. Caroosia, Bubik >> ale super!!! Gratuluję słodkich pociech i życzę teraz samych radości z macierzyństwa;) Mi jakoś przestało się spieszyć teraz, kiedy zaczęłam brać ten antybiotyk na paciorkowca, bo muszę go łykać przez 10 dni, a dzisiaj jest dopiero 3. Zresztą i tak nic się nie zapowiada. Wczoraj odkurzyłam cały dom, pomyłam podłogi, a mam w sumie na dole prawie 120m2, więc namachałam się, aż mnie kolka chwyciła, ale maluszek siedzi sobie nadal więc chyba mu tam dobrze. Dzisiaj mam tylko mega zakwasy w pośladkach:p

Kimizi dziekuje za wsparcie dzisiaj jest pewnie ten jeden z gorszych moich dni dlatego wyplakuje co moge chociarz wiem ze stres tez nie sluzy ciazy i malenstwu poki co maly babelek ma czkawke i troche mnie tym rozbawia i przez lzy smieje sie do niego:)

Hej dziewczyny:) Wiecie może co oznacza podwyższona fosfataza alkaliczna? Mam 153 a norma jest do 105... Aj, nie straszcie mnie... mój brzuch też wcale nie jest duży. Wszyscy mówią że w życiu by nie powiedzieli że to 9 miesiąc:) Dzisiaj znów miałam coś z tym ciśnieniem... Rano mąż mi mierzył i miałam 139/104... Do tego ból głowy, ból w podbrzuszu i brak ruchów maleństwa... Chociaż do tej pory jakoś mało się rusza... A normalnie rozpycha się jak szalona... hazelnut Byłabym wdzięczna gdybyś przesłała mi tą listę... Ja już niby jestem spakowana ale mam listę do polskiego szpitala...

kwiatuszek@ To 38 tc:) Ale maluszek może pozostać jeszcze w brzuszku przez miesiąc. Także nic się nie martw, ma jeszcze sporo czasu do przybrania na wadze...

Dziewczyny a miałyście takie bóle jak przy okresie..?? Mam takie wrażenie jakbym miała za chwilę dostać okres... Już w nocy coś mnie podbolewało podbrzusze ale teraz zaczęło tak porządnie boleć...

Kasiulla nie martw sie tą fosfatazą ja tez mam podwyzszoną robilam te badania tydz. temu i ponoc w ciazy akurat ona sama moze byc wyzsza ze zwgledu na to ze malenstwo uciska na watrobe gorzej jak do tego podwyzszona jest bililubina i ALT ( aminotrasferaza alaninowa) i AST( amino. asparagin,.) bo napewno tez robilas te badania jak one sa oki to nie ma sie co martwic w innym wypadku moze swiadczyc o gestozie ciążowej czyli tym zatruciu chyba i dziekuje za wsparcie mam nadzieje ze maluszek jeszcze podrosnie troszke ale bole jak na okres to i ja juz mam zwlaszcza w nocy i nad ranem wiec to chyba oznaki zblizajacego sie finiszu tak przynajmniej mi sie wydaje.

kassiiulla. -jak na razie główne dolegliwości jakie mam to bóle takie jak na okres ale one powtarzają się już u mnie od ok 3 tyg. Raz są innym razem nie ma ich przez cały dzień. Brzuszek chyba mi się nie opuścił, chociaż sama nie wiem bo nie wiem jaka ma być różnica po opuszczeniu :0 Na ostatniej wizycie Doktorek powiedział że nie przewiduje wcześniejszego porodu ale zobaczymy jak to będzie bo ja już mogłabym rodzić. Ciężko mi strasznie z tym brzuchem, zgaga nie opuszcza mnie nawet na chwilę, brzuszek ciągnie do przodu i do dołu noi i już nie mogę się doczekać maleństwa. Moja malutka w 36t1d ważyła 2700 i lekarz stwierdził że to taka normalna waga. Dzisiaj zaczynam 37 tydz. w brzuszku 115 cm na wagę wole nie wchodzić żeby się nie dołować ;) Chyba wszystko już zakupione, komoda złożona się wietrzy, zostało tylko wszystko poprasować i poukładać, tylko jakoś ciężko się przybrać. Fajnie by było jeszcze przed porodem skoczyć do fryzjera, muszę jutro zadzwonić się umówić, może jeszcze się uda :) Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego niedzielnego popołudnia :*

Gość barbara_varvara
hej dziewczyny:) kasiula! te bole to ja juz mam od tygodnia i jakos nic sie nie dzieje czasem promieniuja na krzyz ale dalej spokoj:) czesto mnie tez meczy bol w nocy:) co do wagi maluszka to nie ma co sie martwic bo na usg nigdy nie wychodzi ta waga co jest w rzeczywistosci wiec sporo wieksze dziecko moze sie urodzic tak wiec nie ma co sie denerwowac i maluszka tylko myslec pozytywnie:)

kwiatuszek wagą się nie martw mi z usg we wtorek wyszło 3100 i że mały a urodził sie 4kg i 60 cm więc te pomiary nie zawsze są dokładne. ja wczoraj zaliczyłam imprezę co roku w styczniu organizujemy sie ze znajomymi z którymi nie mamy stałego kontaktu wynajmujemy sale z żarciem i muzyką i zabawa do białego rana nawet trochę poszalałam ale czułam sie jak atrakcja wieczoru:) wszyscy byli zdziwieni ze dwa tyg przed terminem dałam rade przyjść i się bawię:) za to teraz wszystko mnie boli i nie chce mi sie wstać z łóżka na szczęście mały z rodzicami wiec mam luz:) pozdrawiam

Ja też mam podwyższoną fasfaltaze 189 ale reszta w normie i biorę essentiale forte i mi spada jak narazie. Kwiatuszek nie martw się napewno jest wszystko dobrze, moja koleżanka miała bardzo mały brzuch i lekarze stwierdzili że dziecko nie przekroczy raczej 3kg a urodziła ponad 4kg.

kwiatuszek@ no własnie u mnie podejrzewali zatrucie ciążowe to miałam wysokie ciśnienie, puchły mi strasznie nogi i ręce, miałam problemy z oddychaniem, bóle głowy i białko w moczu... ale gdy pojechałam na badania to białka były tam jakieś minimalne ilości... Aj ja nawet nie wiem ile waży moje maleństwo bo tu ostatnie usg miałam robione w 21 tc:/ Być może też mało.... cayn To tak jak mi:) brzuszek mi opadł i teraz co chwilę latam do kibelka:) W nocy zdarza mi się nawet 4 razy wstawać:P ale przynajmniej nie mam tej okropnej zgagai:) Ból jak na okres na szczęście minął:) - także fałszywy alarm:) Ja w czwartek byłam na badaniach i moja położna niby powiedziała że moje dziecko jest już duże:) A na koniec usłyszałam "Do zobaczenia wkrótce". Także może niebawem coś ruszy:) Co do objawów tych przepowiadających to czasami mam okropne bóle w kręgosłupie że nie mogę przekręcić się z jednego boku na drugi, malutka strasznie uciska na miednicę i mam trudności z chodzeniem:) a w piersiach pojawiło się to pierwsze mleczko:) Tylko jak na 37 tc nie jest go za dużo..?? Gdy śpię bez stanika to rano mam duże plamy na bluzce, a tak normalnie gdy nacisnę na pierś to kapie mi pokarm:) barbara_varvara Oj wierzę że te bóle w krzyżu mogą uprzykrzyć życie:P Ponoś takie łamanie w krzyżu ma się też przy porodzie:P ale ten ból jak przy okresie minął... - a miałam cichą nadzieję że to już:) Nie mam pojęcia ile wazy moje dzieciątko ale ponoć jest duże:) tylko że brzuch mam mały jak na końcówkę ciąży:) taką piłeczkę:P

Gość barbara_varvara
no ja jutro juz wskakuje w ostatni tydzien i slysze ze ledwo co wygladam na 8 miesiac ale jakos nie przejmuje sie tym co inni gadają:) przyznam ze juz bym mogla i dzis jechac na porodowke bo mam dobry obiad za soba wiec z glodu nie padne:) no ale natury nie bede wyprzedzac wiec grzecznie bede czekac:)chyba przyzwyczailam sie do tej ciazy:P kiedys trzeba... :D ja mialam ostatnie usg 1,5 miesiaca temu i pamietam jak lekarka mi mowila ze maly warzy 2,5 kg wiec mysle ze do 3 kg napewno doskoczyl:) Z mojej strony czyli moi bracia rodzili sie mali ledwo co przekroczyli 3 kg ale musze przyznac ze mama paliła w ciazy wiec nie ma co sie dziwic a moj mąz jak sie rodzil to warzyl ponad 4 kg wiec mysle ze cos pomiedzy wyjdzie ze mnie:D moze sie urodzic malutki ale bardzo szybko go podtuczę pozniej:P

Ja ważyłam 2800 a byłam urodzona niemal że w terminie a mój D. urodził się 3 tygodnie przed terminem z wagą 4100:D - duży chłop:) ale wszystko się jakoś rozeszło się po kościach:P Słuchaj a masz już pokarm..?? 39 tc - więc wszystko może się zdarzyć:) więc życzę szybkiego i łatwego porodu:)

Gość barbara_varvara
no plam na bluzce nie mam :P chodze w bialych stanikach tez nic nie ma,ale ostatnio scisnelam sobie sutka i cos tam delikatnie wylecialo:) piersi na zmiane mnie bolą i swedza i widze ze powiekszyly sie sporo o jeden rozmiar bo specjalnie musialam sobie biustonosze kupic bo sie w nic nie miescilam:)

No a ja właśnie mam pokarm:) plamy za każdym razem:) Nie wiem właśnie czy to normalne:P Może przynajmniej nie będę miała problemów z karmieniem:P

Gość barbara_varvara
"mleczarnia" z Ciebie pełną para :) ale nie masz czym sie przejmowac bo nie bedziesz sie meczyc pozniej z pokarmem:) proponuje wkladni nosic jesli masz takie duze wycieki:)