Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RUDOWŁOSA ZIELARKA

NIE CHCĘ ŻYĆ JAK KAŻĄ FEMINISTKI!!!MAM PRAWO BYĆ KOBIETĄ!

Polecane posty

Gość Metalucifer
missy - jesteś głupsza niż ustawa przewiduje : "haha,jesteś współczesną niewolnicą" mąż idzie do pracy i zarabia na jej utrzymanie. jak w starożytnym Rzymie - tam też pan szedł do pracy i utrzymywał niewolnika:D

Dzisiejsze kobiety juz dawno przerosły perwersyjne marzenia feministek. Puszczają się na lewo i prawo, pala więcej od facetów, upijaja się do nieprzytomności tak, że potem nie wiedzą, kto je zerżnął i ilu ich było :D O rzucaniu kurwami i innymi przekleństwami już nie wspomnę. Feministki to biedne, psychicznie chore kobiety o nadmiernym poziomie agresji i nienawiści do otoczenia. Jednak nie dorównują dzisiejszym natolatkom, które mają feminizm w dupie, bo wola mysleć o kasie i prostytuowaniu się.

Gość .Inga87.
-Bimbałek-, znasz Ty w ogóle jakaś feministę ? Czy tylko powtarzasz zasłyszane obiegowe opinie ?

metalucifer Korwin-Mikke??? jesteś załosny...te jego farmazony już dawno są niemodne,więc zaniechaj obnażania swojej własnej impotencji inetelektualnej a nawet jeśli...idąc tokiem Twojego "rozumowania". to co z teg,że on ją utrzymuje,wychodzi do parcy,de fact pracuje na nią,skoro jak autorka,sama przyznała w domu jest władcą,czyt. podejmuje najważniejsze decyzję???

Gość kasperski pomoze
kazimiera szczuka jest feministka ktura smiała sie z niepełnosprawnej

Gość Metalucifer
missyy - żałosny bo mam rację:D nie gorączkuj sie tak:D

blamblebli pff a dlaczego go podbudować ? w czym on ma byc lepszy ode mnie, zebym miala wokol niego skakac ? NIc nie rozumiesz. Skoro jest równouprawnienie, to dlaczego ona ma o ciebie zabiegać? Dlaczego ma ci przynosic kwiaty i przepuszczać w wejściu. Dlaczego miałby połozyc marynarkę w kałuży, żebyś nie zamoczyła butów? A potem narzekacie, że dźentelmenów już nie ma. Zabiłyście ich. Jak facet może szanowac kobietę, ktora jest bardziej wulgarna od niego i mało kobieca? Dlaczego to on ma utrzymywac dom i kobietę??? Czemu facet ma płacić w restauracji? Feministki to hipokrytki. Wrzeszczycie o równych prawach, ale jeszcze nigdy zadna nie zamieniła się całkowicie rolami z facetem. Tak naprawdę macie za słabą psychikę i brak woli, żeby być podporą i silnym męskim ramieniem w trudnych chwilach.

Gość Metalucifer
"to co z teg,że on ją utrzymuje,wychodzi do parcy,de fact pracuje na nią" nie , no absolutnie nic z tego, takie fakty nie pasują nam do teorii więc nie bierzemy ich pod uwagę:P

.Inga87. -Bimbałek-, znasz Ty w ogóle jakaś feministę ? Czy tylko powtarzasz zasłyszane obiegowe opinie ? Znam ich dużo. Co najmniej z 5 ostro się żarłem na Kafeterii. A właściwie, to one ziały jadem. Gdybym nie był w sieci tylko przed nimi, to by mmi pewnie najpierw wydrapały oczy, potem skopały, potem urwały łeb, a na koniec nasikały do szyji, nasrały i znów kopały, aż by nie padły ze zmęczenia :D

Gość .Inga87.
Kazimiera Szczuka śmiała się z prowadzącej audycję w radiu Maryja, nie wiedziała że ów prowadząca jest niepełnosprawna. To zbrodnia śmiać się z Radia Maryja ? Przecież każdy Polak to robi ( oprócz tych który namiętnie słuchają ) ;]

blamblebli Ja nie uwazam sie za lepsza, tylko nie mam zamiaru skakac wokol kogos jak parobek wokol krola, bo to smieszne Więc nie oczekuj, że kto kolwiek będzie skakał wokół ciebie. Baędziesz musiała liczyć wyłacznie na siebie. To właśnie było siła kobiecości, że faceci chętnie pomagali kobietom i to często za darmo. Za to, że były kobiece i urocze. Teraz za wszystko będziesz płacić i o wszystko ciężko się starać.

Gość Metalucifer
.Inga87. - co innego z radia a co innego z niepełnosprawnej

Gość zega
w moim domu ja pracuję zawodowo . Od zawsze . Moja żona nie pracowała poza domem też od zawsze choć ma zawód i miała takie mozęliwości . Zróżnych powodów , nie powiem ,ze była to całkowicie nasza decyzja nigdy jednak nie pracowała , ale nigdy nie powiem ,zę moją żona nie pracjue , bo nie przynosi do domu pieniędzy . Mężczyzna , który musi swoją nieudolność podpierać kobiecą pracą to dla mnie długo będize jeszcze niezrozmumiały okaz . I co to znaczy ,zę " on na nią pracuje "? czy żona w domu nie pracuje ? kto zajmuje sie tymi wszystkimi mozę i drobnymi sprawami a śa ich setki , zwłaszcza jeśli w domu śą dzieci ? Oczywiście ,w danej chwili są sprawy ważniejsze i mniej wązne ale żadne z nas nie jest wążniejsze od drugiego .

Bimbałek- smutna prawda, ale niestety masz racje :( a wy , cała reszta , tak sie nie groączkujcie, bo autorka napisała ze to delikatne prowo :P

Gość .Inga87.
-Bimbałek-, znajomość feministek w internecie i w realnym życiu to co innego ;] Kafeteria to w ogóle specyficzne forum i tutaj chyba nie ma za wielu kobiet które rozumieją czym jest feminizm. Feministką NIE JEST kobieta zraniona przez faceta która w wyniku tego zranienia zaczyna nienawidzić cały ród męski. Feministką nie jest też buntująca się przeciw rodzicom lub chcąca zaimponować koleżankom nastolatka która pije, pali i puszcza się. Feminizm to dużo głębsza postawa życiowa.

Gość zega
i jak tak czytam te wpisy , pewnie pochodzace od młodych osób ,szczególnie młodych dziewczyn to cieszę sie, że moja zona i ja całkiem inaczej rozumiemy feminizm .

Gość Metalucifer
Feminizm to dużo głębsza postawa życiowa - ja wiem czy taka głębsza? po prostu schizolska : z jednej strony gardzą mężczyznami, a z drugiej uważają,że będą fajne jak będą męskie

Gość Ja tam nie jestem feministką..
Lubię dogadzać kulinarnie swojemu mężowi, On robi u nas w domu to co należy do meżczyzny, a ja to co należy do kobiety. I co ? Szanuje mnie, a ja jego. Byłam najszczęsliwsza, gdy mogłam siedzieć na urlopie wychowawczym z naszą córeczką. Gdybym mogła to miałabym gromadkę dzieci i siedziała z nimi w domu, opiekując się nimi.

Gość Metalucifer
Ja tam nie jestem feministką - kafeteryjne feminazi zaraz Cię zagryzą

Gość .Inga87.
Metalucifer - Kazimiera Szczuka śmiała się z Magdaleny Buczek - prowadzącej program w Radiu Maryja, a nie z Magdaleny Buczek -osoby niepełnosprawnej. O Tym że jest osobą niepełnosprawną dowiedziała się pózniej.

dfahnwrnymnt Wiesz, chyba nie znasz się na feminizmie feministka może siedzieć z dzieckiem w domu jeśli chce A facet jak chce, to przyśle jej alimenty, o ile ona wie kto jest ojcem :D A co do rządzenia w domu, to kobiety od czasów węża w raju sa przebiegłe. Facet był głowa domu, ale to przeważnie kbieta była szyją, która ta głowa kręciła. I nie potrzeba było do tego feminizmu. Kiedyś był zdrowy feminizm, kobiety faktycznie walczyły o pewne prawa zapewniające ich płci godne zycie i szacunek. Ale dziś feminizm to jakaś chora karykatóra. A postulaty niezbędne już dawno zostały osiągnięte. Pracowałem w kilku dużych firmach i wszędzie kobiety na równych stanowiskach zarabiały tyle samo co faceci. Niestety często były gorszymi pracownicami o mniejszej wiedzy i umiejetności podejmowania trafnych, samodzielnych decyzji. Do tego kobiety w pracy sa strasznie konfliktowe i nie lubię z nimi pracować, bo psują atmosferę. Dodajmy częste zwolnienia lekarskie i urlop macieżyński, kiedy kobieta dla firmy nie zarabia, a firma musi ja utrzymywać. A czemu? Przecież to prywatna firma i co ją obchodzi dziecko tej kobiety. To jej prywatne życie i nie powinno się mieszać życia osobistego z pracą. To obowiązek państwa zapewnić kobiecie i dziecku opiekę. Tym czasem złodziejskie państwo polskie przerzuca ten obowiązek na pracodawcę i ojca, który nie mieszka z rodziną. Co mam na myśli? Ojciec ma obowiązek płacić na dziecko, ale czemu ma utrzymywać kobietę na urlopie wychowawczym, skoro nie są razem?

Inga87. -Bimbałek-, znajomość feministek w internecie i w realnym życiu to co innego Czy to 87 to twój rocznik?

Gość .Inga87.
I właśnie na tym polega feminizm - na wolności wyboru, kobieta ma wybór czy chce być panią domu czy chce się rozwijać w zawodzie. Gdyby feminizmu nigdy nie było to każda kobieta by musiała być tą panią domu niezależnie od tego czy by jej to odpowiadało czy nie. Ja tam się cieszę że feministki wywalczyły dla mnie prawo studiowania, założenia konta w banku i głosowania w wyborach.

Gość zega
nie bardoz wiesz chyba o czym piszesz . odkad to firma płaci kobiecie na zwolnieniu lekarskim czy urlopie macierzyńskiem ? Płaci przez pierwsze 33 dni za resztę płaci Zus , który za ten " przywilej " pobiera z pensji tej kobiety słony datek . A skoro płaci ma prawo korzystać. kobiety nie sa ani mniej ani bardziej koflikotowe niż faceci , kwestia jest tylko jakie stanowisko i morale prezentuje kierownictwo . co do ojców nie mieszkajacych z matkami swoich dzieci , i wymyślajacych powody ,zęby tego dizecka nie utrzymywać ? jak nazwać takiego mężczyznę ?

.Inga87. I właśnie na tym polega feminizm - na wolności wyboru, kobieta ma wybór czy chce być panią domu czy chce się rozwijać w zawodzie. Kiedy wejdziesz w dorosłe życi, to zrozumiesz wiele rzeczy. Dziś kobiety nie mają wyboru.

zega nie bardoz wiesz chyba o czym piszesz . odkad to firma płaci kobiecie na zwolnieniu lekarskim czy urlopie macierzyńskiem ? Czytaj uważnie. Firma płaci za początkowy okres zwolnienia i za początkowy okres urlopu macieżyńskiego. Za wychowawczy płaci facet, który nie jest już z kobietą. To znaczy ona może sądownie wywalczyć alimenty również na siebie.

kobiety nie sa ani mniej ani bardziej koflikotowe niż faceci , kwestia jest tylko jakie stanowisko i morale prezentuje kierownictwo . Bzdury pleciesz.

Gość zega
bimbałek pracujesz zawodowo ? bo skoro pracujesz to słabe masz pojecie na temat przywilejów socjalnych wynikajacych z racji urodzenia dziecka czy choćby L4 w okresie ciaży . co to znaczy ,zę facet płaci za urlop macierzyński ? komu ? i ile ?