Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egzaminatorka w WORDzie

Jestem egzaminatorka na prawo jazdy. Odpowiem na pytania, wyjasnie wiele rzeczy

Polecane posty

zreszta to sytuacja abstrakcyjna, bo egzaminator zaznacza co wykona zdajacy zle, a co dobrze, do kazdege manewru jest przypisana ocena pozytywna lub negatywna. Takze bez bajek, ze pusta kartke dostales

Gość mam prawko 10 lat
no tak ale siwe pani syt 1. stał stał i wtargna na przejscie, jak jestesmy metr przed przejsciem to on wcohdzi nie nam pod kola bo z lewej strony i jak tu hamowac toz to nie taczka ? a zagrozenie dla ruchu takie chamowanie. mam jeszcze jwdno pytanie i nie mam kogo zapytac.. dodaje rysunek 1. to moja bryka mam ustąp pierszenstwa przejazdu. 2. to autobus ktory ma znak stop wydaje mi sie ze mam pierszenstwo, a te jebane autobusy zawsze mi wymuszaja i trabia do tego. http://www.voila.pl/455/yv25a/?1

autobus ma pierwszenstwo, ty skrecasz, on jedzie prosto. Ty ustepujesz pierwszenstwa, on ma tylko sie zatrzymac.

Gość mam prawko 10 lat
hmmm no tak ale on ma stop.

Gość mam prawko 10 lat
myslalem ze jak ma stop to jedize ostatni :) kto by gdzie nie jechał,

Gość a ja sobie prawko ZAŁATWIONE
byłem, ale musiał bym jechać do obejrzenia tego nagrania do innego miasta, 300km, tak cały kierownik wordu powiedział, że u nich oglądania nie ma, za udostępnienie nagrania też muszę sobie zapłacić, to jest kpina, znalazłem osobę która mi pomogła zdać,

on ma stop a ty ustap pierwszenstwa, a teraz wyrzuc znaki i powolaj sie na zasade pierwszenstwa na skrzyzowaniu. I kto ustepuje? Ty, a jak masz ustap pierwszesntwa to tym bardziej.

Gość mam prawko 10 lat
załatwiles bo manekin jestes, jak mozna niezdac na prawko mam kumpla co zdawal 12 razy !! paranoja jakas. ja zdalem wszyskt oza 1 , testy na blache jazde trzeba było ... umiec :) i za moich czasow zdawalo sie wszystk ona placu, koperta , skos, tylem do garazu, łuk górka, nie wiem co tam jeszcze było.

Gość mam prawko 10 lat
no tak bez znakow jasne ze mu ustepuje ... źle do tego podchodzilem, myslalem ze na topie jedzie ostatni mimo ze skrecam w lewo. thx za wyjasnienie.

Znak STOP odwoluje do zatrzymania sie przy drodze w celu unikniecia zagrozenia. Jesli nie ma nakazu ustapienia pierwszenstwa ( co jest dziwne, ze wzgledu na to co narysowales, pewnie inaczej to wyglada realnie) to pojazd musi sie zatrzymac, ale obowiazuja zasady pierwszenstwa na skrzyzowaniu. Pisalam juz, wyrzuc znaki i kto wtedy ma pierwszenstwo?

Gość mam prawko 10 lat
egzaminatorka , poopowiadaj jakies aqkcje z pracy. wiesz moze ktos koperte chcial wcisnac albo na litosc dorosły facet płakał, moze ktos sie dobierał czy cos :0

zle troche wyjasnilam, wyrzuc znak stop i stosuj sie do reszty, czyli ty ustepujesz, on sie musi zatrzymac by ogarnac sytuacje. I on jedzie, prosto, ty ustepujesz.

Gość mam prawko 10 lat
nie wiem czy jest tam rtez znak ustap. pier .przej. bo to wyjazd z petli autobusowej wiec z tamtad tylko autobusy wyjezdzaja i nie zwróciłem uwagi ale wiem ze jest tam znak stop. no iwm ze bez zadnych znakow pojechal bym ostatni.

mialam kiedys chlopaka, ktory sie poplakal, bo luk oblal. Dawno to bylo wiec moge opisac. Chlopak zaczal robic i milimetr brakowalo do pacholka. Kazalam sie zatrzymac, ja wiedzialam, ze dam mu szanse, ale chlopak juz sie chyba poddal. Jak powiedzialam do poprawki po naprostowaniu to sie zestresowal bardziej. Szkoda mi go bylo, tym bardziej, ze luk idealny zrobil za drugim razem, ale z nerwow nie wyhamowal na koncu. I walnal "tylkiem" w pacholek. No i sie poplakal, jakby tracil to juz bym go puscila, ale niestety przewrocil sie i nie moglam

jak z petli to wszystko jasne. Co robisz jak jedzisz a autobus z przystanku chce sie wlaczyc do ruchu? On wlacza kierunek, a ty powinienes ustapic. Tym bardziej jak z petli wyjezdza. On musi sie zatrzymac, a ty jako kulturalny kierowca przepuszczasz go mimo, ze on tez sie wlacza do ruchu

Gość mam prawko 10 lat
jako kulturalny kierowca - jest costakiego w przepisach , chyba raczej nie. wiec wypuszczanie autobusów z zatok to tylko i wylacznie moja dobra wola nie poparta przepisami bo autobusy nie sa pojazdami uprzywilejowanymi, wiec puszczac ich nie musze ... racja ?

Gość mam prawko 10 lat
p.s. zawsze o to wojna u tescia o te wypuszcanie z zatok bo on kierowca autobusu bo im sie spieszy a mi to nie /!! /?

jak wlacza kieunek to musisz. Inaczej to wymuszenie. Ogolna zasada przepisow, ale nikt sie do niej nie stosuje, a raczej malo kto. Autobusy maja z tylu naklejki takie, ze dziekuja za przepuszczenie. Jak nie przepuscisz, bo jedziesz szybko to nic zlego, ale jak zatamujesz wyjazd to zlamanie przepisow

zle napisalam, nie wymuszenie z twojej strony, a z jego jakby wjechal. Twoja dobra wola czy sie zatrzymasz.

Gość zxcvbnmasdasdasdasdasd
może to głupie pytanie, ale czy rozmawiasz ze zdającym w czasie egzaminu? czy tylko wydajesz takie suche polecenia? bo mnie strasznie stresuje taka grobowa cisza w trakcie jazdy i zastanawiam się, czy mogę zacząć taką luźną rozmowę na egzaminie?

Gość mam prawko 10 lat
hmmm nie łapie , czyli mam obowiazek go wpuscic?? sytuacja wyglada tak .... jade se widze autobus wrzuca kierunek zeby wyjechac z zatoki, ja zaczynam trabic i przyspieszam i taz zawsze. myslalem ze typ włącza sie du ruchu i pierszenstwa niema. jak go wpuszcze to tylko moja łaska. mylse sie ?

ale na ryzunku jaki przedstawiles to powinienes ustapic, ale niestety malo on czytelny. W teorii to mozna sie spierac, w praktyce z reguly jedziesz i masz w dupie autobusy

Gość mam prawko 10 lat
egzaminatorka w WORDzie zle napisalam, nie wymuszenie z twojej strony, a z jego jakby wjechal. Twoja dobra wola czy sie zatrzymasz. no i ok :)

po pierwsze nie trabisz, bo dlaczego niby? tak, to twoja dobra wola jak z zatoczki go wypuscisz. Rysunek byl nieczytelny i nie wiedzialam za bardzo o co chodzi

Gość mam prawko 10 lat
sytuacja z zatokami nie dotyczy rysunku ,,.... wyjezdzanie z zatok to inna bajka :)

Gość mam prawko 10 lat
aa trabie bo widze ze sie zaczyna wysówac wbijac na hama :)

Gość mam prawko 10 lat
no i jesli mozna wiedizec ile zarabiasz ?

ok, to inaczej. Ty sie wlaczasz do ruchu i on, oboje ustepujecie pierwszenstwa. Zgodnie z przepisami powinienes mu ustapic jesli mowimy o rysunku. A to dlatego, ze gdyby wyrzucic znaki on ma pierwszenstwo, bo ty skrecasz. Ale jak wyjezdza z petli samej, nie z uliczki to pierwszenstwo masz ty. I twoja dobra wola jest to czy go przepuscisz

Gość mam prawko 10 lat
ok zaraz zrobie dokladny rysunek jak to wyglada ok .

nie moge napisac ile zarabiam. Ale napisze tylko, ze nie pracuje na etat jako egzaminator.