Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesia

TERMIN MARZEC 2012

Polecane posty

My nadal zakatarzone, ale na spacery wychodzimy. Generalnie wszystko w porządku, tylko martwi mnie, że nadal nie chce jeść obiadków. Ostatnio nawet deserków nie chce, tylko to co z butelki dostaje... Jak Maja siedzi u mnie na kolanach przodem do mnie i daję jej kciuki do trzymania to się podciąga, staje i się z tego cieszy :D Ciekawe jak szybko zacznie chodzić :) Beata 24 - Gratuluję obrotu :) My jesteśmy na Nutramigenie do 9 miesiąca, później mamy przejść na preparaty HA. W grudniu będziemy mieć badania z krwi u alergologa, ale wydaje mi się, że wyrosła z alergii. Chociaż jakiś miesiąc temu dałam jej do spróbowania NAN Pro i ją wysypało, więc może jednak nie przeszło całkiem? Agatka_30 - Strasznie wcześnie Patryk chodzi spać. Ja się cieszę, że Maja koło 21-22 zjada kolację i dopiero zasypia. O 20 to czasem dopiero do domu wracamy. Czułabym się strasznie uwiązana, jakbym o 18 już musiała być w domu :( basiolek - Też nie pomogę bo mam inny wózek. Jak nam opada buda to wystarczy dokręcić nakrętkę. Próbowałaś szukać jakiegoś forum? Bitee Cappucina - Ja też lubię rozpuszczalną, słodką i z mlekiem :) Właśnie idę sobie zrobić, piszesz się? :D A wracając do wcześniejszego wychodzenia z pracy ze względu na karmienie piersią, to wydaje mi się, że trzeba mieć zaświadczenie od ginekologa. To, że były na macierzyńskim świadczy o tym, że mają dziecko, a nie że karmią piersią :)

ja dawałam zaświadczenie. Pediatra normalnie wypisuje taki swistek. Ja dostałam bezterminowy. Po prostu bylo napisane: zaswiadczam ze pani ... karm piersią". W kadrach im to wystarczyło. Korzystałam do czasu aż dziecko miało 2,5 roku. Dodam, ze wcale nie karmilam juz piersią w momencie wypisywania, szczerze poprosilam moja pediatrę, zrozumiała i wypisała. Wychodzilam z pracy o 15-tej

agatka - dodam, że nie kazdy pracodawca chce takiego zaswiadczenia. Przepisy mówia, ze może sobie go zażyczyć ale nie musi. Czasem wystarczy Twoje oświadczenie. Najlepiej spytaj kadrową. Ja mam taką równa babkę, że zawsze mi doradzi co i jak. Np teraz mi doradziła żeby brac urlop wypoczynkowy do oporu a wychowawczy dopiero 3 dni przed zakończeniem wypoczynkowego. Chodzi o to, ze wychowawczy umniejsza proporconalnie urlop wypoczynkowy ale jesli pracodawca "nie wie" ze wybierasz sie na wychowawczy to ci nie zabierze tejk częsci wypoczynkowego a jak juz go wykorzystasz to nie może go cofnąć.

cześć dziwczynki pamiętacie mnie jeszcze??? kurcze nie było czasu żeby napisać i tak mi się przypomniało nasze forum jak 9go marca pisałam że chyba mam skurcze kurczzzeee jakie to wzruszające No więc tak Paulinka ma juz 2 dolne jedyneczki, zero płaczu miala 4,5 mies jak zauważyłam pierwszą, ma 70cm i waży 9460g jest bardzo duża wszyscy myślą że starsza, dziś obniżyliśmy łóżeczko bo próbuje się podnosić i lepiej za wczesnie niz za póxno :) a jemy już wszytskooo

cześć dziwczynki pamiętacie mnie jeszcze??? kurcze nie było czasu żeby napisać i tak mi się przypomniało nasze forum jak 9go marca pisałam że chyba mam skurcze kurczzzeee jakie to wzruszające No więc tak Paulinka ma juz 2 dolne jedyneczki, zero płaczu miala 4,5 mies jak zauważyłam pierwszą, ma 70cm i waży 9460g jest bardzo duża wszyscy myślą że starsza, dziś obniżyliśmy łóżeczko bo próbuje się podnosić i lepiej za wczesnie niz za póxno :) a jemy już wszytskooo

cześć Madzia08 - pewnie że tak. Super, moja też ma 2 dolne jedyneczki i też jest duża (9 kg), dają jej 9 miesięcy:-) Może sa podobne do siebie hi hi. Może jakąś fotkę dasz? Pozdrawiamy!!

A mojej dają 3-4 miesiące... Łóżeczko już dawno obniżyliśmy bo zaczęła się dźwigać do siadania. Ochraniacze niewiele pomagają, tak szaleje w łóżeczku. Ząbków nadal brak. Idę jej ugotować same marchewki, może zje... Bitee Cappucina - Kawusia? basiolek - poradziłaś sobie z wózkiem? Agatka_30 - No i jak u Ciebie w firmie? Wymagają zaświadczenia że karmisz piersią? Madzia0808 - Witaj ponownie :)

witam :) Madziu miło, że się odezwałaś, moja mała za kilka dni skończy 6 m-cy i waży 7100 i ma 68 cm :) Marzec: niestety okazało się, że taka uroda tej spacerówki :/ ehhh, co zrobić, jakoś się przemęczymy a mam też parasolkę więc na przyszłe lato będzie jak znalazł, na szczęście idzie zima więc pewnie nie będziemy aż tyle co teraz na zewnątrz, jakoś zniosę tą opadającą budkę... Dziewczyny, mam inny dylemat, mała nadal nie obraca się z brzuszka na plecy i odwrotnie, martwię się choć wiem, ze może być i tak, ze po prostu ominie ten etap, tak było np., ze mną i bratem. Mała ładnie trzyma główkę, jak ją oprę na swoim brzuchu to unosi sie do siadania. Generalnie to ostatnio mam wrażenie jakby zapomniała kilku rzeczy, które umiała dotychczas, hmmm moze to skok? Czytałam, ze czasami tak jest a potem dzieciaczki zaczynają zdobywać nowe umiejętności. Za tydzień mamy szczepienie to zobaczę czy lekarka zwróci uwagę na jakieś niedociągnięcia a jeśli nie to sama zapytam, chyba jestem przewrażliwioną mamuśką :( a jeszcze w tym internecie można sie naczytać tyle różności, że głowa mała... zmykam dokończyć obiad, miłego popołudnia.

basiolek - moja starsza tez sie nie obracala. Po prostu zaczęła być tak sztywna w wieku 7 mcy, ze zaczelam ja sadzac a potem zaczela przesuwac sie na siedzaco. Nie turlala sie, nie raczkowala. Nikogo ani pediatry ani ortopedy to nie niepokoilo

Marzec19 wymagają zaświadczenia i trzeba donosić co 2 miesiące. Ale już sobie z pediatrą ustaliłam, że mi da takie zaświadczenie ;) Także będę chodzić do pracy na 6h, bo wracam na 7/8 etatu + godzina wcześniej na karmienie ;) My mamy kolejny wynik posiewu moczu (już trzeci) i ilość bakterii się niestety zwiększa. Mały ma bakterię E Coli ;( Dziś dzwonił do mnie nasz pediatra i kazał pilnie przyjechać na wizytę. Niestety jesteśmy poza Warszawą. Umówiłam się jutro do pediatry tu gdzie jestem żeby obejrzał małego i zrobił test CRP. Niestety jestem w małej miejscowości i boję się, że lekarz nie będzie wiedział jak zrobić taki test. A może się miło zaskoczę. W każdym razie jadę do lekarza na 12, a do naszego pediatry w Warszawie idziemy dopiero 2.10. Strasznie się martwię. Już oczywiście się naczytałam w necie co taka bakteria oznacza ;( Aż powyłączałam te strony. Eh tak bardzo się martwię. Czy któraś z Was zna taki przypadek, że dziecko miało tą bakterię?

witam lilka bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, nie ukrywam, że mnie uspokoiłaś :) moja mała gwiazdka podnosi się do siedzenia, jak leży w leżaczku to się podciąga, jak ją mam opartą o brzuch to ma w nosie i siada, chyba faktycznie ma gdzieś turlanie itd., zobaczę jeszcze co powie pediatra, wizyta już niedługo. agatko przykro mi ale nie pomogę bo jestem zielona w temacie, mogę jedynie poczytać na internecie ale tam czasami można takich "mądrości" naczytać, że głowa mała. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Zmykam do spania :)

Agatka z tego co pamiętam (lecz nie wiem czy dobrze) to marcowe szczęście też miało ten problem..ale już się tu daawno sie udzielała U nas straszny wiatr na spacery się nie da wychodzic masakra..:/ Aż głowa mnie od niego boli..Po za tym ok:) Mały wcina moje zupki jedynie co glutenu nie chce jeść i pluje..:/

Hejka:) W końcu u mnie przestało wiać,jest piękna pogoda i skorzystamy z niej do bólu :D:D Jutro idę na wesele..sama..:( mąż pracuje a ja jak kołek sama na wesele muszę iść..:/ ehh pewnie posiedze z jakie 2/3 godz i pojadę do domu.A tak się cieszyłam -bo w końcu jakaś imprezka od mojego wesela:D:D Ale nic,jak przyniosę ciasto to się z Wami podzielę:) Dziewczyny mam pytanko od kiedy przechodzicie/przeszłyście na mleko 2 ?? pozdrawiam:)

Agatka_30 - Jak się czujecie? Jak Patryk? Cały czas trzymam kciuki żeby wyniki były dobre. basiolek - Popieram lilke79, nie przejmuj się skoro jest inna aktywność fizyczna. Moja nie bardzo chce siedzieć, za to do stania się rwie. My mamy już tak mamy, że się martwimy. Ja się przejmuję niechęcią do jedzenia czegoś innego niż mleko z butelki i małą wagą. Madzia0808 - Paulinka jest słodziutka :) Bitee Cappucina - Ja się piszę na ciasteczko do kawy :) My przeszłyśmy na dwójkę jak Maja skończyła 6 miesięcy.

Czujemy się ok. Zrobiliśmy mu ten test na CRP z krwi i wyszedł ok. W poniedziałek wracam do Warszawy i jedziemy do naszego pediatry. Tak jak myślałam w małej miejscowości lekarz to żenada. Gdybym mu nie powiedziała jakie chce badanie to nie wiedziałby co robić. Od razu chciał jakiś antybiotyk dawać, ale powiedziałam, że nie chce. Żeby nam tylko zrobił to pobranie krwi. No i pielęgniarka nie wiedziała jak się zabrać do pobierania krwi u takiego maluszka. Normalnie strach w oczach i tak to robiła niezdarnie, że Patryk się strasznie spłakał ;( No ale ważne, że wynik jest ok. We wtorek jesteśmy już u naszego pediatry i pewnie dalsze badania, żeby ustalić co i jak... Po Patryku nie widać, żeby był chory. Dalej budzi się w często w nocy z płaczem, ale tak było zawsze. A w dzień śpi 3x po 30 minut. Nie zauważyłam jakiś zmian w jego zachowaniu. Teraz mu idzie druga dolna jedynka, więc z bólu jest marudny w nocy.... Dam znać co lekarz powiedział we wtorek. Pozdrawiam i dziękuję za podtrzymywanie na duchu.

Dziewczynki dobry wieczór! Wróciliśmy z wywczasów, szybko minęło. A w poniedziałek idę do pracy na 8 godzin buuuu. Od kilku dni siedzę i ryczę bo zostawię Jasiulka. Co prawda z moim M i moja mama też będzie przyjeżdżała, ale już mam schizy że mały mnie zapomni, bo może się tak zdarzyć że zobaczę Go tylko rano a wróce jak już bedzie spał. Weekendowa mama jak to obrzydliwie brzmi. Ale niestety takie mamy realia finansowe że trzeba pracować.... Na dodatek Jasio ma zawaloną prawą dziurkę od noska no i kicha co chwilę, temperatury brak. Na razie psikam sterimarem i odciagam fridą. Jak myślicie czy można jeszcze coś podać? Wybaczcie że nie piszę do każej z osobna ale jeszcze nie nadażyłam z czytaniem wszystkich Waszych postów podczas mojej nieobecności. Duża buźka!

Micholihol nie przejmuj się ja tez już pracuje i poniedziałki środy i piątki Paulinka jest z moją mamą i tatus przywozi ją koło 4 czasem póxniej, we wtorki i czwartki ja pracuje jak tatus Paulinki wraca z pracy więc jestem z nią do ok 4:/ a sobote teściowa sobie ją bierze na pare godzinek na spacer czy coś żebym sobie posprzątała i odpoczęła, a w niedzielę jestesmy tylko we 3 :) ale moja kochana córeczka rozpoznaje rodziców a od małego krąży po babciach, bo niestety takie polskie zycie ze trzeba we 2 opracować żeby coś mieć, więc głowa do góry mały bedzie się smiał jak bedzie widział mame :P

Gość Jak się kupuje drogii wózek i
jezdzi na wczasy to niestety trzeba zarabiac --samo nie przyjdzie..:/

pomarańczo - szczyro prawdo! wózek dostaliśmy na chrzciny a na wczasy pojechaliśmy jak Cichopki do agroturystyki, gdzie sami gotowaliśmy. Całe 5 dni wywczasów! Ale widać że jesteś jedną z nas która widziała zdjęcia na nk! Brawo za napisanie posta pod swoim nickiem!!!!

Hej:) U nas nawet nawet.:P Szkoda,że lato tak się kończy już..:( Micholihol-ja nie wiem czy dała bym rade iść do pracy....dlatego nie dziwie się,że tyle płakałaś -ale dasz rade:) Dziecko nie zostaje z obcymi-i tu masz spokój ducha:) Mam jeszcze półtora opk. mleka mm1 i później przechodze na 2 :) Kupujecie już ubranka na zime?? Ja myślalam nad kurtką i spodniami ocieplanymi ale nie wiem jaki rozmiar moje dziecko będzie miało za 2msc..:/ Marzec-a gdzzie Wy tak podróżujecie ,że wieczorkami jesteście dopiero w domku;) Ja z moim nigdzie tak nie jezdze-bo wszędzie daleko..:( Agatka-daj znać co i jak.Trzymam kciuki aby wszystko było ok:) Madzia-Malutka jest śliczna:) Ah i zapomniałam napisać już jestem po weselu i zapraszam na kawke z ciachem :D:D

miholichol - Olej pomarańczkę. Pewnie zazdrości wczasów i tyle. Ja nic nie dawałam przy katarze, tylko odciągałam i chyba przeszło już do końca. Bitee Cappucina - Jak tatuś wraca z pracy koło 16 to zjadamy obiad i chcemy sobie razem pospacerować na przykład albo znajomych odwiedzić. Czasem jakieś zakupy się przedłużą. Generalnie jak jest okazja do wyjścia z domu to korzystamy. To jakie ciasteczko proponujesz? Piszę się również na kawusię bo mi się skończyła i zapomniałam kupić :(

Miholichol---> ja też dziś wracam do pracy. Godzina 14 to początek moich męk. Córcia zostaje godzinę z nianią a potem z Tatusiem. Do pomarańczki---> tak, mam "drogi" wózek - ciężko na niego pracowałam. I będę pracować by memu dziecku niczego nie brakowało.

Gość A co Ty się kwietnióówo
udzielasz jak Cie nikt o zdanie nie pyta......:/

Gość Pomarańczowa wypowiedź
A co Ty się kwietnióówo - A Ciebie ktoś pytał, że zaczęłaś się udzielać? Nie wprowadzaj nam niemiłej atmosfery na forum. Kto ile wydał na wózek to jego prywatna sprawa, a Tobie nic do tego.