Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qwerty33l

Ach te teściowe

Polecane posty

Gość Qwerty33l

Moja teściowa , niby fajna babka-tzn tak myślałam, zawsze zadowolona i miła dla mnie , ale co się okazuje, coraz częściej dowiaduję się o sobie różnych nie koniecznie miłych rzeczy od osób trzecich opowiadanych rzekomo przez moją teściową. Czuję, że nie jest ze mną szczera, udaję zadowoloną a bacznie mnie obserwuje i krytykuje ale za moimi plecami. Że niby źle postępuję z dzieckiem, źle je karmię , jestem taka i owaka. Przykro mi się zrobiło, bo myślałam , że mnie ta reguła nie dotyczy, że teściowa to jędza :(

Gość wiec juz wiesz
jak to jest z nimi, moja jest podobna do Twojej, taka fajna, mila ehhh...

Gość Qwerty33l
chyba tak odwrotnie idioto

Gość nieładnie
jak facet może byc super a matka popieprzona? przecież to ona go wychowała

Gość nieładnie
może jeszcze wychowanie + geny się jeszcze nie ujawiniły :-P przyjdzie czas i byc może też nazwiesz go 'popieprzonym" pamietaj, niedaleko pada jabłko od jabłoni :D i tak całkowicie nie można odciąć się od korzeni, cos tam zawsze zostaje

Gość wwrednasynowa
tok rozumowania co poniektórych jest imponujący, na prawdę a co do teściowych to najlepiej trzymać się z daleka, nie spouchwalać się z nimi za bardzo, robić swoje i nie przejmować się, dać jej do zrozumienia że lata Ci koło dupy co ona sobie myśli o Tobie

Gość nieładnie
a co to znaczy "poniektórzy" ? jest takie słowo w języku polskim? :-P

Gość wwrednasynowa
och, ale mi dogadałaś, na prawdę nie będę Cie tutaj douczać co to znaczy

Gość Qwerty33l
sam facet jest ok, nie jest maminsynkiem, nie dzwoni , nie jeździ sam do mamusi, dlatego myślałam, że wszystko jest git

Gość nieładnie
NAPRAWĘ- to nie było moim zamiarem:) a poza tym może lepiej zaprzyjaźnij się przez wakacje ze słownikiem języka polskiego zanim zaczniesz udzielać się na publicznym forum:-P dziękuję za uwagę 🖐️

Gość nieładnie
A teraz już poważnie wracając do tematu Autorki Musisz zrozumieć, że ludzie są tacy jacy są. Plotkują, obgadują, krytykują , nie zawsze są mili. Czy Tobie się też takie sytuacje nie zdarzają? Jesteś ideałem? Nie wymagaj od ludzi [ w tym także od teściowej] żeby postepowali idealnie. Przyjmuj ich takimi jakimi są i nie przejmuj sie za bardzo ani opinią teściowej ani innych ludzi, jeśli uwazasz, że nikogo nie krzywdzisz i postępujesz dobrze. A poza tym, masz układac sobie szczęśliwe życie z mężem a nie z teściową. Jesteś chyba bardzo przewrażliwiona a byc może nawet masz małe poczucie własnej wartości. Popracuj raczej nad sobą a nie staraj się zmieniać innych.

Gość Qwerty33l
Nieładnie- wogóle nie zrozumialaś. Chodziło mi tylko o to, że jestem zawiedziona, nie mam kompleksów , lubię po prostu dobre relacje z ludźmi, jestem towarzyska i sama staram się nie bruździć bo po co??

Gość nieładnie
Ale co chciałaś usłyszeć zakladając ten temat? Potwierdzenia tego, że Ty jesteś wspaniała a tesciowa wredną jędzą? Bo nie bardzo rozumiem. Chciałaś tak sobie tylko pomarudzic aby potwierdzić mit o dobrych synowych i tych złych teściowych.

Gość wwrednasynowa
oczywiście nieładnie, właśnie miałam taki zamiar i tak zrobię Ciekawa jestem jak autorka ma sobie układać życie z popieprzonym mężem? może to wyjaśnisz? skoro matka popieprzona, syn na pewno też (wg Twojego toku rozumowania oczywiście) to ja nie widzę szans na udany związek

Gość Qwerty33l
wogóle nie zrozumiałaś a czepiasz się

Gość mściwa Gośka
teściowa se od czasu do czasu ponarzeka-ma prawo , nikt nie jest doskonały-tobie w oczy nie powie bo tak naprawde nie chce psuć z tobą kontaktów a wiadomo ,że prawdziwej corce jak się coś powie to tak do serca nie weźmie jak synowa bo ta zaraz zrobi z ciebie wtrącającą się i wredną tesciową:D

Gość nieładnie
W OGÓLE się nie czepiam. Wyszłaś za mąż, mąż jest w porzadku. Chyba znałaś też i przyszłą teściową. Przedtem Ci odpowiadała i uważałas ją za miłą osobę. Wraz z upływem czasu dostrzegasz jej wady. Nie akceptujesz ich, chciałabyś aby teściowa była taka jak Twoje poprzednie wyobrażenie o niej. Z czasem zaczniesz dostrzegać także wady u swojego męża i może dojdziesz do wniosku, że on je miał zawsze tylko Ty zakochana, zauroczona nie widziałaś ich lub nie chciałaś widzieć. To samo jest z teściową. Tylko tu zachodzą inne relacje. Męża kochasz i mu wiele wybaczasz, a teściową nie musisz, wystarczy, że uznasz jej słabosci i wasze stosunki będą poprawne.