Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona lokatorka m3

Właściciele wynajmowanego przez nas mieszkania nas perfidnie oszukali co robić ?

Polecane posty

Gość zrozpaczona lokatorka m3
Wcale nie prowokacja tylko czytałam co mi radzicie. To z tym jajkiem jest dobre :-) Ale ja jakoś zwyczajnie boje się, poza tym ja jestem uczciwa i nie wiem czy umiałabym tak cynicznie jak oni kłamać :-( Chcę tylko odzyskać tą kasę i wyprowadzić się stamtąd w cholerę, tylko jak to zrobić ? :o To jest rodzina wysoko postawiona. mają znajomości w prokuraturze rejonowej, mają w rodzinie prokuratora, mają dwóch bodajże sędziów. Nie wiem czy z nimi da się wygrać :o

haha, kto robi takie remonty w nie swoim mieszkaniu? Pomalować ściany to rozumiem, ale reszta? trzeba było szukać czegoś w lepszym stanie.

" [zgłoś do usunięcia] zrozpaczona lokatorka m3 Wcale nie prowokacja tylko czytałam co mi radzicie. To z tym jajkiem jest dobre Ale ja jakoś zwyczajnie boje się, poza tym ja jestem uczciwa i nie wiem czy umiałabym tak cynicznie jak oni kłamać Chcę tylko odzyskać tą kasę i wyprowadzić się stamtąd w cholerę, tylko jak to zrobić ? To jest rodzina wysoko postawiona. mają znajomości w prokuraturze rejonowej, mają w rodzinie prokuratora, mają dwóch bodajże sędziów. Nie wiem czy z nimi da się wygrać " Dlatego lepiej wynajmować u jakichś pionków:classic_cool:.

kasy nie odzyskasz za remont - od poczatku wlascicielka mowila, ze go nei chce i nie zaplaci - to byla Wasza inicjatywa, z reszta zupelnie niepotrzebna. nikt Ci nei karze isc do sadu i oskarzac o kradziesz - chodzi tylko o postraszenie i pokazanie, ze sie nie dacie. a to, ze chcesz byc w porzadku - z taka 2a strona sie nie da bo bedziesz poszkodowana wiec musisz zawalczyc o swoje (dlatego napisalam, ze potrzebujesz pomocy osoby twardej i umiacej postawic na swoim)

Gość sgsgsgsgsggs
Wiecie co ja jeszcze rozumiem pomalowanie scian i gruntowne sprzatanie jak sie wprowadzam. Farba najtansza duzo nie kosztuje, ale wymiana rur , o ktorej pisze autorka,sufity podwieszane to juz paranoja.

Gość bhtbthbthbg
to prowokacja, na bank:)

"Rozumiem podekscytowanie mieszkaniem: ...." stalo sie, to byla glupota ale juz za pozno na zalowanie, teraz wazniejsze jak rozwiazac problem bo czasu sie nie cofnie

Gość hkbhbkhuj
Może niech autorka przepisze tu tekst umowy.

Gość Bbtigdje24577
Jak napisalam, Ja siedzialabym bykiem I nie placila No I skorzystala z uslug kolezanki bthbtbt z tym listem

Gość do autorkiii
to chyba prowokacja! a jak nie ,to nie mogliscie poszukac mieszkania w lepszym stanie? ja wynajmuje mieszkanie od roku czasu i w umowie wyraznie jest zapisana kwota jaka mam placic co miesiac plus zapis ze wysokosc odstepnego nie moze ulec zmianie tak wiec place 600 odstepnego plus 300zl czynsz plus prad i butla gazowa po drugie nie robilam zadnych remontow tylko wysprzatalam mieszkanie i kupilam np kape na lozko ktora wezme do nowego mieszkania, tanie dywaniki do lazienki i ubikacji, firanki do salonu i to wszystko nie wydalam nawet zlotowki na jakies remonty tylko na rzeczy ktore potem przeniose do mego wlasnego mieszkania dziwie sie tobie:(

Gość Waldek55.....
ale pierdoły piszecie najemca nie ma prawa bez zgody wynajmującego czyli właściciela mieszkania zmienić zamków w drzwiach i wynajmujący ma prawo wejść do mieszkania o każdej porze dnia w celu skontrolowania mieszkania niestety są to minusy najmu mieszkania jak się nie ma własnego mieszkania gdyż mieszkanie jest po za wszelką kontrolą wynajmującego bo nie ma fizycznej możliwości całodobowej kontroli jedynie zasada grzeszności i powiadomienia o takiej wizycie kontrolnej by najemca czy najemcy byli w tym czasie w mieszkaniu

Gość do autorkiii - gdzie takie
tanie mieszkanie wynamujesz? sorry za offtopic

Gość Waldek55.....
no wyremontowali na własne ryzyko przecież właściciele im tego nie kazali a tym bardziej nie ma tego w umowie a te pomysły z zniszczeniem mieszkania czy nie płaceniem najmu to wypisuje dzieciarnia to pójście na wojnę z niestety w tym wypadku autorka topiku jest na przegranej pozycji z właścicielami mieszkania taka jest prawda następnym razem trzeba spisać wszystko w umowie żeby nie było tego typu rozczarowań

Gość zobaczymy
do nku-nie masz racji z chwilą kiedy wynajmujesz mieszkanie od kogoś,to tzw wjazd na mieszkanie ,wyjęcie drzwi itd jest traktowane jako włamanie[kk do 8 lat] bo na czas wynajmu mieszkanie jest twoje i nikt nawet właściciel nie może wejść do niego bez twojej zgody jeszcze więcej w obronie własnej możesz nawet użyć wszelkich środków odpowiednich do sytuacji ,żeby cię wyrzucić wszystko musi być w zgodzie z prawem ,więc jeżeli na umowie nie jest podana kwota za wynajem to mieszkamy za darmo a przy opuszczaniu mieszkania poszukać bezdomnych z kobitą w ciążu i z dziećmi tylko cwanych to właściciele będą załatwieni na kilka lat !!!!!

ja radzę ci autorko wbrew innym tu radzącym żebyś nie zastraszała włascicieli bo to rozjuszy afere uwierz postaraj sie kulturalnie acz stanowczo z nimi porozmawiać bez emocji powiedz , że umowa była "dżentelmeńska", jest ci przykro ponieważ ........itd nie kłóć sie bonie masz poparcia w dokumentach a tylko narazisz sie na kolejne straty finansowe czy próbowałas już sprawe rozwiązać po dobroci ? czy oni sie awanturują ?

Gość do zrozpaczona lokarotka m3
poskarzicie ze doniesiecie na nich do skarbowki, zaloze sie, ze jak nie bylo oficjalnej umowy, to i podatku od przychodu wynikajacego z najmu nie odprowadzali. zaszantazujcie ich, co Wam szkodzi, moze chociaz odzyskacie wlozona w remont kase. na przyszlosc jak macie zamiar cos takiego robic konieczna umowa.

Gość A MNIE SIE WYDAJE ZE
chcieliscie byc madrzejsi od włascicieli. Wynając za małe pieniądze , a potem wyremontowac i dalej płacic malo za wyższy standart

tak , zgadza się chcieli być sprytni wiadomo,że mieszkania wyremontowane wynajem jest droższy więc wzieli kiepskie za mała kase i wyremontowali sobie na wyższy standard w perspektywie dłuższego mieszkania takie coś sie zwraca tak sobie pomyśleli ale niestety własciciele maja wonty z jednej strony trzeba ich zrozumieć i nie awanturować sie w końcu NIE CHCIELI REMONTU szczerze powiem ci autorko że to chyba wy chcieliście ich wykorzystać i powtarzam : nie masz poparcia w dokumentach

pewnie, ze ich cieli wykorzystac!!! umowa na gebę wiec mysleli, ze moga robic co chcą

umowa ustna musi byc potwierdzona na pismie w poźniejszym terminie , a z tego co czytam nie zostyała potwierdzona na pismie

Gość hkbhbkhuj
No ale w jaki sposób wynajmujący niby chcieli wykorzystać właścicieli? Skoro umówili się na konkretną kwotę za wynajmowanie czegoś w takim a nie innym stanie to tak powinno być, to tyle powinni płacić. A że sobie sami chcieli podnieść komfort życia i polepszyć warunki to to zrobili, ale na WŁASNY KOSZT. Właściciele owszem, nie chcieli tego, ale też tego NIE ZABRONILI. Mało tego, od razu wykorzystali sytuację, stwierdzili, że skoro mieli na remonty to na pewno będą mieć i na wyższy czynsz. Jeśli ktoś tu jest cwany i chytry to tylko właściciele. Za to wynajmujący naiwni, głupi i nieprzewidujący.

A i owszem zgadzam sie, zalozycielka tematu jest idiotka ze na kwote wynajmu umawia sie na "gebe" :-O Z checia bym sie zapoznala z taka umowa ktora spisala lokatorka- moze tam byl jakis zapis o remoncie...

Gość Bbtigdje24577
PomijAjac rady pisane w zlosci na cwanych wlascicieli, a biarac pod uwage naiwnosc i brak obycia autorki, a co za tym idzie bezradnosc, nalezy powiedziec jasno, ze wiele nie da sie zrobic Porada prawnika napotka porade ich prawniczej Rodzinki i znow punkt wyjscia Wlascicielka celowo zrobila zdjecia aby nie zdemolowac Albo I uzasadnic wyzszy czynsz. Jedynym wyjsciem byloby sciagniecie matki z dzieckiem a takich lokatorow ciezko sie pozbyc Gdzie to mieszkanie I Odpowiedz czy masz te faktury Wkurzasz autorko glupota

Gość hkbhbkhuj
Ale przecież były 2 umowy: pisemna dotycząca ogółem wynajmu i druga ustna dotycząca chyba tylko kwoty za wynajem

tak samo własciciele moga sobie podniesc czyns a jak im sie nie podoba to sie moga wyprowadzic i tyle przechytrzyli was bo chcieliscie mało płacic za wyzszy standart

Gość JKGBNTRFJKXNIRUGNFC
to trzeba bylo sobie poszukac lepszego mieszkania a nie jakas dziure!!! wiec miehj teraz pretensje do samej siebie.

Gość hkbhbkhuj
Poza tym tamci mogą tylko tak gadać że mają rodzinę prawników, sędziów itd.

ludzie to beznadziejni sa a potem płacz wszystko chcieliby za darmo

ale kwote mozna sobie zmieniac i tyle, umowe mozna zmienic, dodac aneks i juz