Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet z krwi i kosci

wspolne konto

Polecane posty

wiec widzicie dziewczyny -zle kumacie :) nie wiecie teraz co powiedziec, bo wam argumentow zabraklo :) ot tyle. powoli koncze te dyskusje.

Gość bywam szczesliwa
facet a co jesli tobie zdarzy sie wypadek i ty bedziesz na czyims utrzymaniu ? zniesiesz to ?

To skoro ta Twoja obecna taka ambitna i pracowita, a Ty i tak dajesz jej kasę, to co, gdyby zaproponowała wspólne konto? Albo gdyby również nie zgodziła się na intercyzę, bo np. uważa, że to zaprzecza idei małżeństwa?

z trudem. nie potrafilbym chyba zniesc ciezaru bycia na czyims utrzymaniu przez cale zycie. ale nie o tym dyskusja. powiedzialem ze dyskusja jest o sytuacji codziennej, nie o wypadkach losowych. na codzien (w przypadku gdy moja laska jest zdrowa i w pelni sil) nie mam zamiaru utrzymywac jakiegos nierozgarnietego tluka, ktory nie potrafi sobie znalezc jakiejs normalnej pracy.

nogogłaszczka, gadalismy o tym. zgodzila sie na brak wspolnego konta. milosc oddzielamy od pieniedzy. proste :) ale wiekszosc kobiet tego nie rozumie...

"reminka, pewnie samas humanistka z cienkimi perspektywami" moje perspektywy są z pewnością grubsze niż twoje wątpliwe przyrodzenie :D humanistą chyba sam jesteś, sądząc po nikłej logice myślenia. ekonomia to nauka społeczna, więc humanistyczna, a skoro tego nie wiesz, to widocznie kiepsko się edukowałeś.

Gość a jeżeli...
no dobra jest zdolna i ambitna ale na rynku nie tak łatwo o prace i mimo tego może dalej tak zarabiać i co wtedy?

Gość Aoife_29
wiesz co facecie z krwi i kości Twoj topik powinnien sie nazywac tak: Czy założylibyście konto z żona/dziewczyna która jest leniem, nierobem, nieukiem, tipsiarą z solarium włóczącą sie po kosmetyczkach i fryzjerach.... i powiem Ci ze 98% odpowiedzialo by Ci że nie albo ze nigdy nie związali by się z taka kobietą ( poza oczywiscie dresami w starych bmkach którzy uwielbiaja tz zrobione blachary ) ale skoro Twój topik brzmi wspólne konto to ludzie (mysle nawet w większości ze ścisłymi umysłami) odpowiadaja na Twój post tak jak odpowiadaja czyli rzeczowo........ w małzeństwie rozdzielnośc majatkowa to bzdura podobnie jak oddzielne konto

Gość bywam szczesliwa
Pragne na koniec tej" fascynujacej " dyskusji dodac, ze twoja dziewczyna nr 1 chyba ze szczescia fikolki robila, ze ty ja zostawiles, po prostu wiekszej przyslugi nie mogles jej oddac. Aktualnie nie masz zadnej,wiec nie musze sie do tego ustosunkowywac, tak jak pisalam,to sa klamstwa na potrzeby kafeterii, bo zadna nie da rady wytrzymac z niby ambitnym dusigroszem, ide stad bo nie daje rady wiecej tego czytac co piszesz, bye ps. po ekonomii, angielski zaawansowany,2 kursy,ciekawa praca, ale jak pisalam wczesniej na 10tys.nie licz !

reminka, zalezy. sa w ekonomii kierunki ktore sa bardzo scisle. ekonomia to pojemna dziedzina. a skoro wyciagasz argument przyrodzenia (niziutki argument personalny), to jestes cieniutka w merytorycznej dyskusji. pewnie sama masz brzydkiego wystajacego motyla zamiast ładnej bułeczki :)

a jeżeli... - gdybac to sobie mozna. w nieskonczonosc. wiem ze szybko dostanie nowa lepsza prace, dlatego ze jest ambitna, super jej idzie, zdolna, pracowita, a do tego usmiechnieta. a moja byla po 8-godzinnym opierdalanku w panstwowej instytucji byla "zmeczona". po prostu inny typ czlowieka :)

"na codzien (w przypadku gdy moja laska jest zdrowa i w pelni sil) nie mam zamiaru utrzymywac jakiegos nierozgarnietego tluka, ktory nie potrafi sobie znalezc jakiejs normalnej pracy." No i tu jest właśnie różnica - dla Ciebie mało zarabiająca kobieta jest "nierozgarniętym tlukiem", a dla mnie np. mój mało zarabiający facet jest najwspanialszym facetem pod słońcem ,a każdy inny mało zarabiający facet jest po prostu facetem, który nie zarabia kokosów. A nie tłukiem, debilem czy nieukiem.

Gość motylek ładniejszy od bułeczki
hehe

nogogłaszczka, to super. ty to akceptujesz. ja bym nie zaakceptowal. tym sie roznimy.

" milosc oddzielamy od pieniedzy. " Ha! Po Twoich wszystkich wcześniejszyc tekstach, ten post brzmi jak niezły żart :D

Gość a jeżeli..
a le ty ciągle gdybasz? nie zauważyłeś tego?

pierdolenie. nauki ekonomiczne to nauki społeczne. niektóre nauki ścisłe są powiązane z ekonomią, tak jak np. biologia jest powiązana z psychologią. ale to nie zmienia faktu, że biologia jest ścisła, a psychologia humanistyczne. żegnam niedouku 🖐️

reminka, typowy tluk z ciebie :)

Gość Aoife_29
nogogłaszczka wiesz bo to jest tak: kocham Cie to zapraszam Cie na romantyczną kolację........bo to milośc.........a ponieważ ty jestes przed wyplatą to ty pijesz sama wodę a ja jem łososia i kawior......bo odzielamy milosc od pieniedzy............. no nie wiesz................

Aoife_29 - no patrz, bo ja taka nieobeznana w tych sprawach, że nie wpadłam na to, że to na tym polega to oddzielanie miłości... ;]

zapytuje was dziewczyny: jesli milosc, to dlaczego dziewczyna chce miec z facetem wspolne konto? he? milosc przeciez nie jest zwiazana z pieniedzmi. prawda? :) jestescie obludne dziewczyny i tyle.

Gość Aoife_29
no widzisz .......dobrze że Ci wyjaśniłam........ to ja tez ide właśnie odzielic miłośc od pieniędzy i umyję pół okna w naszej sypialni- kocham mojego faceta ale niech on drugie pół sam sobie umyje albo zatrudni jakas sprzataczke do tego celu....... a potem ugotuje obiad i wyciagne kase fiskalna co by nabic talerz zupy i pierogi z miesem jak przyjdzie moj styrany facet z pracy po 12 h

no tylko dlaczego jesli facet zarabia wiecej babka ma sie pindrzyc za jego kase? niech se zarobi...

To ja ci odpowiadam (raz jeszcze zresztą, bo już to pisałam wp ierwszym poście), że ja akurat jestem przeciwna zakładaniu wspólnego konta. Co nie zmienia faktu, że postawa, którą Ty prezentujesz, jest dla mnie zwyczajnie obrzydliwie materialistyczna i świadczy o tym, że jesteś pozbawiony jakichś głębszych uczuć.

Gość a jeżeli..
bo miłość jest na dobre i na złe, bo miłość to związek "dwoje staje się jednym" bo nie wyobrażam sobie takich sytuacji jakie ci przytaczały inne osoby? kumasz to? chyba nie bo ty NIGDY nie kochałeś.. mylisz biznes z miłością a czasy ustawianych małżeństw gdzie liczył się posag już dawno mineły. Chyba że ty jeszcze żyjesz w latach 50 he?

Gość Aoife_29
dlaczego zona chce miec wspolne konto z mezem?????? dziwne no nie ...... moze dlatego ze jak sie jest malzenstwem to sie ma wspolne cele (mieszkanie, dom) wspólne dzieci (oraz wydatki z tym związane) oraz wspOlne gospodarstwo domowe ............ STAD WSPÓLNE KONTO .......... czy myslisz ze rozliczanie rachunków poł na pół jest lepsze.....albo nie .....moze osobne półki w lodówce .......o to było by ekstra

nogogłaszczka, jedni pisza o malym przyrodzeniu a drudzy oceniaja uczucia czlowieka na podsatwie 3 stron wypowieedzi. gratulacje :) ja bym nie byl taki szybki w ocenach. to wy wlasnie kombinujecie z "uczuciami wyzszymi" zeby wyciagac kase od facetow (te ktore zarabiaja mniej od facetow) - taka jest prawda :)

Gość a jeżeli..
ale na wspólne konto wpływają dwie wypłaty więc ska wiesz ze za lakier do paznokci zapłaciła za toje a nie za SWOJE?

Szanowny facecie, owszem - pochopne oceny są "be", ale jeśli ktoś pisze, że lubi jeść kupę, to chyba nie będzie pochopną oceną powiedzenie, że jest gównojadem?

Gość a jeżeli..
a co powiesz w takim razie o kobietch które zarabiają więcej od facetów a też chcą mieć wspólne konto? one też chcą od nich kase wyciągnąć czy co?