Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liiilliiianna

...jaki typ figury?...jak się ubierać?...

Polecane posty

Gość liiilliiianna

witam, chcialabym zebyscie pomogly mi w określeniu mojego typu figury i podpowiedzialy jak powinnam sie ubierac wiec tak: - mam 162 cm wzrostu i waże 54 kg, - ramiona drobne ale o szerokosci bioder - male piersi (82 cm w biuscie, 67 cm pod) o zaokrąglonym kształcie , - talia raczej waską (64cm) i krótka - pupa okrągła, wystająca i spora (92cm) - nogi masywne - 53cm w udzie, 36 w łydce ja wybrałam 3 typy: - gruszka - ale nie pasuje dluga talia - dzwon - ale nie ma tu mowy o masywnych lydkach - kręgiel - nie pasują piersi średniej wielkości http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,8003716,12_figur_wedlug_Trinny_i_Susannah___jak_sie_ubierac_.html ale nie umiem wywnioskowac jak powinnam sie ubierac, wszedzie pisza o szerokich spodniach, ja w takich czuje sie naprawde grubo - najlepiej mi w czarnych rurkach biodrówkach, a co do góry to nie mam pojecia - chyba niezbyt dobrze mi w luznych bluzkach, wydaje mi sie ze szczuplej wygladam jak bluzka jest obcisla w talii czekam na /wasze rady:)

Gość O o o O vv
Masz figurę bardzo podobna do mojej tylko ze ja mam wezsze biodra i uda i tez nie wiem jaka to figura.

Jesteś szczupła, więc możesz w zasadzie ubierać się we wszystko ;) Tyle, że ja bym jeszcze talię podkreśliła :)

Gość liiilliiianna
edzia -> dziekuje za stronke:) mems -> niestety szczupla jestem tylko od pasa w górę, a pupa i nogi są "okazałe":) najgorzej jest ze spodniami... w 99% spodni jakie przymierzam wygladam beznadziejnie, przede wszystkim wiekszosc jest za wysoka w talii (w takich pupa staje sie jeszcze wieksza a tułów jeszcze bardziej się skraca). Poszukiwanie spodni po sklepach konczy sie u mnie okropnym dołem;/ te kilka par jakie mam pochodza z bazarku i przede wszystkim kupione są bo "nie mam w czym chodzic" i ze wzgledu na cene. Czesto jak przymierzam spodnie to okazuje sie ze w pupie są ok, w biodrach/pasie za luzne, za to w nogach sporo za ciasne (i wtedy znow dół). Spódniczki i sukienki odkrywają z kolei moje poteżne nogi:/ Naprawde przez te nogi czuje się malo kobieca:(

Dziewczyno, Ty chyba nie widziałaś grubych nóg :D I powiem Ci, że facetom wcale nie podobają się nogi jak dwa patyki. Masz cudowną figurę, więc nie narzekaj :) Możesz spokojnie nosić zarówno spodnie, jak i spódnice, sukienki ;)

Ja mam problem taki, że spodnie w łydkach są dobre, w udach bardzo dopasowane, a z pupy spadają. Już przywykłam do ściągania spodni paskami :D

Gość niezdecydowana Lenka
mam podobna figue tyle że w biuście 86 cm a pod 74cm , reszta taka sama jak u Ciebie i też mam kompleks że góra chuda a dół masywny. Jak widze Twoje zdjęcia to jakbym na siebie patrzyła. A powiedz ile masz cm tuż nad kolanem? Bo ja 39 :/ i wiem że to dużo tzn mam tam tłuszczyk ojj mam

ja mam podobne wymiary do autorki z tym że mam biust 80 D i jestem od dołu do góry mocno zbudowana ćwiczę ale nic to nie daje

sprobuj nosic dopasowane spodniczki o dlugosci za kolano (idz do sklepu i przymierz czarnaolowkowa sponice), poza tym, musisz podkreslac talie (bluzki kopertowe, sukienki z paskiem) nie wiem czy rurki to dobry pomysl, ale pomysl o prostych nogawkach, powinny wydluzyc nogi :) nie nos duzych wzorow, bo to bedzie Cie poszerzac (paski, mimo ze modne Cie pogrubia) NIe lacz tez za duzej ilosci kolorow :)

Gość jhjhhmnb
chyba se jaja robice jak ona jest szczupla

Gość liiilliiianna
Lenka --> tez mam 39:/ a widzisz u mnie góra jeszcze chudsza wiec wiekszy kontrast niz u Ciebie, także nie dołuj sie moimi zdjeciami:) chuzielec zza rzeki --> pojde za rada i sprobuje poprzymierzac spodniczki olowkowe tylko czy one nie wyeksponuja łydek? o bluzkach kopertowych nigdy nie pomyslalam, ale faktycznie moze być to dobry pomysl, no a te rurki? moze sie przyzwyczailam, a moze to kwestia tego ze łydki mam masywne i rurki wygladaja na mnie troche jak spodnie z prostymi nogawkami (mocno szczuplych w nagawkach rurek nawet nie wcisne na siebie:/) - dół uda, kolano i łydka wydaja sie byc mniej wiecej tej samej grubosci. Najbarziej denerwuja mnie te paskudne nogi i dysproporcja pomiedzy górą a dołem Z ubran najbardziej spodni nie umiem dopasowac, w chwili obecnej doslownie nie mam w czym chodzic;/

Gość czesccccccccc
ladna mas zfigure ;p

Gość fajna figurka
ja tez mam taka tylko mam 165 i 50 kg jestem ciut mniejsza ale mam podobna.

Gość liiilliiianna
podnosze:)

Gość znacie jakieś dopasowanie
najlepsze dla klepsydry z szerokimi ramionami?

Gość helloooooooooooo
Klepsydra ma podobną szerokość ramion co bioder- szersze ramiona wykluczają klepsydrę.

Gość no dobra to jak takaś mądra
to wypisz wszystkie cechy dla wszystkich możliwych figur ;) to co napisałaś to raczej psuje do figury typu gruszka helooo

Gość zatkało kakało heloooo
hello ty sie tak nie mądrzyj tylko wrzuć fote to cie ocenimy paszteciku:P

Liliana: na zdjeciu mi twoje lydki na strasznie masywne nie wygladaly wedle mojej pamieci, ale jesli rzeczywiscie takie sa i olowkowa spodnica je podkresli, to sprobuj trapezowa (taka troche rozkloszowana) i taka mocno rozkloszowana z kola, ktora przy okazji bedzie chowac biodra i uda. Sprobuj sobie jeszcze plisowana spodnice.

ktoś ma całkiem ładną figurę na tych zdjęciach ;) zgadzam sie zMems ;) masz całkiem normalne nogi , masywne łydki to są takie przypominające "wojskowe konserwy" gruba kostka i łydka jak walec do grubego kolanka np ;) tobie brakuje sporo ;)