Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b. ważne pytanie

Mogłybyście być z facetem, który nie byłby w stanie Was obronić?

Polecane posty

Gość Ostatnio też w Krakowie
zginął 23 letni chłopak w obronie swojej dziewczyny. Dostał cios nożem. ........... Ares dobrze pisze..... To nie kwestia umiejętności czy odwagi . To kwestia szczęścia!

Gość gość
On wcale nie bronił swojej dziewczyny tylko kozaczył. Zamiast okazać wyższość i zignorować pijaka co idąc szturchnął jego dziewczynę to wolał się popisać bo pewnie myślał, że taki mu nic nie zrobi a w oczach panny zabłyśnie. No ale czego wymagać od gościa co chce wziąć ślub w wieku 25 lat? Ładna buźka rozumu nie zastąpi.

Gość Serko
Pamiętam kiedyś nie ciekawą historie... Byłem z dziewczyną na wakacjach nad morzem, wieczorem wybraliśmy do baru oprócz nas było tam trzech kolesi oglądali mecz i byli pijani oraz dwóch kolesi siedziało przy barze. Pamietam ,że moja dziewczyna chciała iść do wc , przy drzwiach wstał jeden z pijaków i klepnął ją w tyłek odwróciła się i go uderzyła A ON JEJ ODDAŁ , nim zdązyłem dobiec była nieprzytomna, dostałem takiej furi że wyjeb## go na ziemie i zaczełem okładać gdzie popadło ,, po kilku ciosach odpłynął Pamiętam że dostałem od drugiego z kopniaka w ryj więc wstałem i zaczeliśmy się klepać na pięsci też bardzo szybko odpłynął, nie mówiać o tym że jego kolega mi wyje## na twarz od tyłu po czym upadłem i zaczeli mnie kopać na ziemi ... Dobrze że ludzie przy barze i barman pomogli bo nie wiem jak by się to skonczyło. (Dziewczynie oprócz krwi z nosa nic się nie stało).. Wszystko wydarzyło się w Kołobrzegu (cwiczyłem 2 lata K1) .. Czasami naprawdę radze uważać na takich pijaków...

Nigdy nie byłabym z tchórzem, zawsze też wybierałam silnych i sporych mężczyzn, ktorzy umieli sie napierdalac, jaki sens być z p***ą, którą może obić pierwszy lepszy spotkany na ulicy facet.

Gość Odpowiedź tak oraz nie
"Czy to ze względów fizycznych (chuchro)" . Tak, mogłabym. Nikt sobie nie wybiera postury fizycznej. . czy psychicznych (tchórz). . Nie, nie mogłabym.

Gość Wstyd za głupotę niektórych
Adonay, Eloim - sama mądrość płynie z Twych postów ;) A tak serio - bardzo wyważone, sensowne wypowiedzi, zgadzam się. . Niestety, ale dziewczyny, które od strzału wystawiałyby swoich ukochanych (podobno) mężczyzn na pięści degeneratów, nie wiedzą o czym w ogóle mówią. Ta, co tutaj pisze, że pozbierałaby faceta z ziemi i zawiozła na pogotowie i tyle. Laska, prawdopodobnie nie skończyłoby sie na śliwce pod okiem i paru siniakach, ale głowa Twojego mężczyzny mogłaby eksplodować na bruku pod butami bandziorów, a Ty następnie zostałabyć zgwałcona we wszystkie możliwe otwory. Taki scenariusz również istnieje. . Także gratulacje dla Twojej bezmyślności i łatwości z jaką oddajesz potencjalnie życie i zdrowie swojego mężczyzny, żeby zaspokoić swoje ego (patrzcie jakiego mam herosa). Naprawdę jeśli można - należy wziąć się za łapki i zwyczajnie spier.dalać. Jeśli jesteś w pułapce i MUSISZ walczyć - walcz. Ale jeśli zagrożone jest Twoje życie lub zdrowie, a możesz uciekać - zwiewaj. Tyle.

Gość gość
Ty, viki , ciekawe jak by się napierdalaj twój boy frend jakby na ulicy spotkał kilku bandziorów też silnych i dobrze lejących się i jeszcze jak by mieli ze sobą noże. Nie miałby z nimi żadnych szans pustaku.

Gość gość
Kozaki w necie - p***y w świecie.

Gość no a szczególnie
płeć żeńska.

Gość wesołych świąt
wesołych świąt.

Gość gość
Wszystko tylko nie tchórz. Może być intelektualistą stroniącym od przemocy, ale przecież jak słowa nawet nie powie w mojej obronie, to nie fajnie :/ nie musi przecież rzucać się z pięściami na wroga, ale jakieś filmowe "ta pani jest ze mną" byłoby mile widziane :D

Gość gość
Sześciu ostatnio rozwaliłam legendarna techniką, której od małego uczą w mojej rodzinie, płakali i przepraszali, strach mieszał się ze zdziwieniem, jakby co to swojego chłopaka też obronię.

Gość gość
Rozwaliłaś c***y, ciekawe czy rozwaliłabyś ulicznych zabijaków :D

Gość gość
Ty gościówo rozwaliłaś 6 a ja kiedyś nawet 100 :D.

Gość nie no no nie mogę
Kurde jakie tu są na forum szpanerki co tu piszą ,że kilku by rozwaliły i obroniły swojego faceta :D Uwierzcie naiwniaczki, że na tym świecie są takie sytuacje, że co najwyżej zostałaby z was krwawa miazga :) Kozaczyć to se najwyżej możecie na necie albo przy jakichś cieniasach. (Takich to może być nawet i kilku).

Gość trochę sprostuję
Możecie wyobrażać sobie różne scenariusze, bo realia przemocy znacie głównie z filmów, gdzie bohater jest wytrzymały, silny i nie pada nawet po uderzeniach łomem. W praktyce wasz facet nie miałby szans obronić was przed grupką dresów nawet jeśli jest wielki i jest mistrzem wagi ciężkiej w PL w kilku sportach walki. Realia walki są takie, że więcej niż jeden na jednego to, że ten jeden dostaje na 90 procent los fp********.

Gość gość
Bohaterowie są tylko na filmach, a niestety filmy to coś przy czym większość społeczeństwa spędza mnóstwo czasu.

niech się chociaż sam obroni, to już jakiś plus w erze chuderlaków z napędem odrzutowym jak kot kichnie.

Gość shes a creation of able hands
O...witaj moorland, znów się spotykamy i znów będziesz tworzyć teoryjki na temat samoobrony. Nie mogę się doczekać.

Ciekawe moorland jak Ty byś się obroniła, bo głowę daję, że wystarczyłby facet średniego wzrostu i normalnej postury, który nigdy w życiu się nie bił, by ściągnąć Cię na strzała. Kobiece pojęcie o realiach jakimi rządzi się przemoc uliczna jest zaczerpnięte z filmów i głupich kursów, na których prane są mózgi.

a, to ty...ten co go 5latka może nożem zadźgać :D Sorry, nadal uważam, że jesteś żałosny swoim "mógłbym zabić 5 osób jakby mi dali nóż" (w domyśle - jeżeli najpierw nie wyłamią mi wszystkich kończyn i nie wybiją zębów).

Liczyłem na to, że odpowiesz żebym mógł się pośmiać. Podeślę ten temat kolegom żeby oni też mogli się pośmiać, a jeśli chodzi o te torpedy, odrzutowce i inne bajery to jak sądzisz. Po co normalny facet miałby narażać się broniąc kobiety, kiedy w dzisiejszej rzeczywistości najprawdopodobniej broni k*rwy, która zrobi go w ch*** jak tylko pojawią się u niego jakieś problemy. Lepiej narazić życie dla ddżownicy niż dla kobiety. Nie oszukujmy się. Nie miałaś absolutnie nigdy w swoim życiu do czynienia z takimi realiami i jedyne miesce skąd znasz ich namiastkę to mata na jakimś głupim kursie, opowieści znajomych po pijaku i TV.

dlatego powiedziałam, że niech się chociaż chuchro samo potrafi obronić ;) Twoi znajomi są pewnie równie żałośni co ty.

Oczywiście Moorland, każdy kto potrenuje parę miesięcy i przejdzie przez parę kursów potrafi się obronić. W końcu dresy nie atakują grupką tylko pojedynczo, uderzenia w głowę nie bolą i nie zamroczą, a półobrót z filmu zdąży się wykonać conajmniej trzy razy zanim dostanie się z pięści w twarz. Perełek, które tutaj tworzyłaś nic już nie przebije.

czyli jak ktoś cię zaatakuje na ulicy i np. będzie próbował wyrwać telefon to ty będziesz stał i czekać aż ci połamią wszystkie kości. Mnie raz próbowano okraść (wyrwać torebkę), torebkę nadal mam.

Nie wspomnę już o tym, że nie istnieje coś takiego jak: "potrafić się obronić". Nie masz schematu, który zastosujesz do określonej sytuacji. Jest coś takiego jak szczęście, okoliczności, ilość napastników, przypadek i tysiące losowych zmiennych, ale Ty takich rzeczy nie rozumiesz, bo nie uczestniczyłaś w czymś takim i masz szczęście, bo najzwyczajniej w świecie byś przegrała.

ale skąd ty to wiesz? :) Przestań misiaczku teoretyzować, bo chyba sam nie widzisz jakiego robisz z siebie pajaca. Bez odbioru.