Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ropucha176

08.08.11 - zaczynam odchudzanie:)

Polecane posty

Gość twoje oczy są niebieskie
lippe 21 --- tak zjadłam chleb ciemny z masimxem i malutki kawałek suchego ciasta ze śliwkami dosłownie na mały gryz :) i wiesz mimo, że tak jem to chudnę :) nie jestem na żadnej konkretnej diecie tylko liczę kcl :) Mi takie podejście pasuje... znam swój umiar i umiem powiedzieć sobie dość... czasami produkty light są bardziej kaloryczne od "normalnego" jedzenia. nie popadam w skrajność.... moja zasada w odchudzaniu to mżi więcej ruchu pozdrawiam :)

na 2 śniadanie wcinałam jogurt naturalny i małego banana ;) a obiadek to talerz zupy wiśniowej z lanymi kluseczkami ;) nie dało rady się oprzeć;) za pewne dużo ma cukru... ale pobiegam wieczorem ;) a może pobiegamy wszystkie? ;)

Gość lippe 21
ja jak tylko posmakuje ciasta to mam ochote na wiecej i wiecej ... :/ dlatego sie dziwie ale polecam ci odstawic maslo czy margaryne ja np kiedys nie wyobrazalam sobie kanapki bez masla ale tak sie przez diety odzwyczailam ze nie wyobrazam sobie kanapki z maslem !

Gość lippe 21
dzis zjadlam 2x jogurt 400kcl :) czuje sie cudownie uwielbiam poczucie lekkosci bylo mi to potrzebne wzielam przed 2 dniami ostatnia tabletke anty i sie ciesze moze teraz cos schudne bo przez miesiac przytylam po tabletkach 3kg :/

Gość lippe 21
Miłka1992aa daj przepis na ta zupe wisniowa .. pierwszy raz slysze o czyms takim :)

witam wszystkie dietowiczki:) nie mam czasu za duzo pisac ale bede pisac przynajmniej co kilogram:)) tak wiec od poniedzalku na diecie i kilogram mniej troszke male tepo ale wole tak niz zebym miala efekt jojo. Trzymam kciuki za was! :)

hej :) ja jestem. dziś na wadze z samego rana 62,5 kg. dziś póki co zjadłam ok. 10.00 śniadanie jajecznica z 2 jaj + 3 małe kromki chleba z ziarnami lekko posmarowane ramą, później kawa bez cukru, herbata czerwona, teraz woda i pewnie znów zrobię sobie pu erh a jak u Was?

hej;) co do tej zupy wiśniowej to nie znam konkretnych proporcji ale moja mama robi to mniej więcej tak: gotuje wodę, dodaje kompot lub świeże wiśnie, sól i cukier do smaku i odrobina śmietany. no i robi kluseczki ;) ciasto podobne do naleśnikowego które wlewa się na gotującą zupę i już. na śniadanko był pomidor+ogórek+jog.natur. obiadek to barszczyk z czerwonych buraczków i łyżka ziemniaków... niestety nie pobiegałam wczoraj bo burza była... dziś jest ciężki dzień diety...;(

Żeby uniknąć wahań masy ciała, należy przede wszystkim przestrzegać zasad racjonalnej diety i nie unikać sportu i gimnastyki. Pamiętajmy, że prawidłowe tempo odchudzania wynosi 1 kilogram na tydzień. Takie stopniowe i powolne zrzucanie nadwagi sprawi, że efekt będzie trwały. Najlepiej, żebyśmy zamiast przechodzenia na drastyczną dietę zmieniły nawyki żywieniowe i styl życia na zdrowszy, wówczas efekt jo-jo nie będzie nas wcale dotyczył! Co powinnaś zmienić w diecie? Przede wszystkim wyeliminuj produkty dostarczające pustych kalorii, na przykład majonez i słodycze. Postaraj się także zużywać mało tłuszczu, soli, cukru, za to wielu przypraw, które są zdrowe i przyspieszają przemianę materii. Nie zapominaj także o oczyszczaniu organizmu wtedy lepiej poradzi sobie z trawieniem, a tłuszcz będzie odkładał się wolniej. Pij dużo wody (może być z dodatkiem cytryny), zieloną herbatę i zioła rumianek, miętę, pokrzywę. Ponadto, jedz często, za to mało, wolno przeżuwając. Nawet, gdy jesz w domu przed telewizorem wyobraź sobie, że jesteś w eleganckiej restauracji: jedz małymi kęsami, powoli, elegancko. To działa - szybciej osiągniesz uczucie sytości. Podsumowując, jeśli twoja dieta będzie racjonalna i nie będziesz unikać wysiłku fizycznego, efekt jo-jo ci nie grozi. ooo... takie cuda wianki dziewczyny ;)

czesc dziewczynki, wczoraj maialm problem z kafe i nie moglam nic napisac:( 7 dzien kopenhaskiej dzisiaj mam dzien kryzysowy ciagle mysle o jedzeniu wrez sie do mnie usmiecha z lodowki:) wogle te wolne dni to bedyie koszmarw pracy czlowiek nie ma czasu myslec o jedzeniu, a w domu ...ehhh ratujcie co robic zeby przestac myslec o jedzeniu? na wadze - 3,7 kg

hej :) ja zawsze jem duże śniadania bułka z ziarnami + 2 małe trójkątne serki topione + mały jogurt activia do picia + kawa bez cukru a teraz piję herbatę pu erh rano, zawsze jem duże śniadania bo nie jem kolacji i wogóle nie jem po 17.00 a czasami nawet i wcześniej

Gość lippe 21
ja dzis na sniadanko 2jogurty ... waga 51,7 :/ jestem glodna ale daje rade

Hej dziewczyny co tak tutaj pusto??? U mnie dalej tyle samo na wadze, ale spodziewałam się, że na początku szybko będzie waga spadać a później już wolniej. Mam motywację więc daję radę. A u Was jak?

u mnie też póki co waga bez zmian. wczoraj zjadłam na śniadanie : mały jogurt do picia activia + kilka sucharków, na obiad: ryż+ marchewka z groszkiem i znów ze 3 sucharki, kolacji już nie jadłam, i nic po 16.00 dziś póki co zjadłam kiwi i piję kawę oczywiście bez cukru i śmietany, zaraz zjem jakieś śniadanie pewnie jogurt i bułka ciemna... mam urlop teraz cały tydzień i za chwilkę jadę na miasto pozałatwiać kilka spraw.. niestety urlop w domu miłego dnia :)

Gość WiElKa PaUliNa
A co tu taka cisz? hmm

Gość lippe 21
ja jestem na skraju zalamania nerwowego od 12 przymierzam sie do diety i codziennie ja przerywam! Dzis kolejny raz zaczelam ... Mam za soba 2 jogurty i siedze w pracy do 23... nie wzielam nic do jedzenia wlasnie zeby w koncu zaczac bo psychicznie sie jakos przygotowac nie moge :/ Waga: 52,7 :/. Moj cel to przyszle 2tyg i 4,7kg mniej ...

Gość WiElKa PaUliNa
Lippe 21 - oj pociesze Cie bo ja zaczynalam diete od pol lipca i dzien wytrzymywalam albo i nie i przerywalam . Od 3 dni jakos mi idzie ;) podjadam sobie czasami , ale co tam od 16 juz nie jem , czasami jakis owoc . Musisz psychicznie sie do tego przygotowac :) i nie zamartwiaj sie , ja chodze usmiechnieta :P

Gość WiElKa PaUliNa
A jak reszta?

Gość WiElKa PaUliNa
Hmmm a co sie stało? Ale chybaq sie nie poddajesz? :P

Gość florecita
Witam z miła checia sie do Was przylacze:) mam do zrzucenia 5 kg ...dzisiaj jestem pierwszy dzien na diecie ... chyba njgorszy jest pierwszy tydzien.Mam nadzieje ze damy rade;)

Hej dziewczyny, ja już jestem na diecie 3 tygodnie, nie jest zle - od trzech tygodni zero cukru, słodyczy, ziemniaków, chleba, zamiast tego jogurty naturalne, otręby, dużo białka - ryby, jajka, białe sery, czasem gotowane mięso drobiowe, mnóstwo warzyw i owoce, dużo wody. Dieta rozłączna. Jem co 3 -4 godziny, więc głodna nie jestem.

Gość florecita
Alice i ile schudłas w ciagu tych 3 tygodni?