Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marktokkaaa22

DZIEWCZYNY JAK SIĘ MALUJECIE I ILE MACIE LAT? BO JA CHYBA PRZESADZAM...

Polecane posty

Gość angela.......
no tak racja :d ja niestety uzywam eylinera bo wszystkie kredki jakie miałam sie rozmazywały ;/

Gość cvbnm,mnbvc
podklad tusz kredka puder sypki roz bronzeer blyszczyk

23 lata BB i/lub podkład mineralny w pudrze korektor róż tusz pomadka bezbarwna kredka i/lub neutralne cienie jak na jakieś większe wyjście to powyższe plus bronzer, rozświetlacz, eyebrow definer, szminka/błyszczyk, konturówka do ust, cienie bardziej wyraźne, czasem baza pod podkład ale rzadko.

Minęły 2 lata i u mnie trochę się zmieniło :) podkład korektor puder matujący baza pod cienie cienie 2 kredki do brwi bronzer lub róż szminka lub błyszczyk rozświetlacz a czasami tylko tusz i puder :D uwielbiam kombinować z makijażem

Gość katiiikaa
19 lat Fluid Puder w kamieniu Bronzer na policzki Cien / eyeliner Tusz Blyszczyk / pomadka

Gość nbmjm
17 puder korektor eyeliner tusz róż (ale nie zauważalna ilość, nikt ze znajomych nie wie że używam) czasem podklad błyszczyk który znika po 2 godzinach

takie mlode dziewczyny a tyle chemii nakladacie? Po co? Ja czasem pomaluje usta blyszczykiem lub oko jakims cieniem. Nic wiecej.

Gość rzęsyyyyy
22 lata: - podkład - puder matujący - róż do policzków - korektor na zaczerwienienia - cień do brwi - eyeliner - baza pod tusz do rzęs - tusz do rzęs - szminka

Gość lkdxklsadjsajdljwe
15 lat tusz do rzęs korektor pod oczy

Gość hyoiuytr
22 lata -krem matujący -podkład kryjący -puder prasowany matujący -odrobina różu -odrobina korektoru -tusz do rzęs -pomadka ochronna -szminka -czasem cień do oczu

Gość malenkashivcs
ja uwielbiam sie malowac:) mam 21 lat na codzien to: korektor zielony na moje naczynka i ewentualnie na jakies wypryski jak wyskocza to korektor podklad puder bronzer czasami jakis cien kreska eylinerem tusz do rzes kredka biala/czarna i szminka/ blyszczyk :)

Gość pritinaaa
po 30. -baza=podkład matujący-puder prasowany-bronzer-róz-tusz-korektor-szminka-blyszczyk-eyeliner na wieczor-cienie

Gość kjkhkjhuhhghjghghghgjhgh
Ja zaczelam uzywac podkladu 3 lata temu, obecnie mam 24 lata i podklad uzywam zima, a w kamieniu latem. Ja bardzo bym chciala sie malowac, nieraz probowalam oczy- ale wygladam komicznie. Dlatego ze mam bardzo ciemne oczy i ciemne rzesy, fajnie bo nie musze ich malowac, ale chcialabym czasem poczuc sie inaczej. Czy wiecie moze jak pomalowac oczy o ciemnej oprawie, o czarnych brwiach tak zeby nie wygladac zbyt hmm przesadnie? Napewno elyner odpada bo juz jestem zbyt ,,smolowata,, jakies cienie? moze niebieska kredka? no i kupilam sobie bronzer, ale nie potrafie sie nim obsluzyc i tez nie wiem lepiej roz czy bronze i czym sie to rozni? W ogole jak zrobie makijaz pelny z pomalowanymi ustami to wygladam zbyt wulgarnie.

Gość kjkhkjhuhhghjghghghgjhgh
Ja zaczelam uzywac podkladu 3 lata temu, obecnie mam 24 lata i podklad uzywam zima, a w kamieniu latem. Ja bardzo bym chciala sie malowac, nieraz probowalam oczy- ale wygladam komicznie. Dlatego ze mam bardzo ciemne oczy i ciemne rzesy, fajnie bo nie musze ich malowac, ale chcialabym czasem poczuc sie inaczej. Czy wiecie moze jak pomalowac oczy o ciemnej oprawie, o czarnych brwiach tak zeby nie wygladac zbyt hmm przesadnie? Napewno elyner odpada bo juz jestem zbyt ,,smolowata,, jakies cienie? moze niebieska kredka? no i kupilam sobie bronzer, ale nie potrafie sie nim obsluzyc i tez nie wiem lepiej roz czy bronze i czym sie to rozni? W ogole jak zrobie makijaz pelny z pomalowanymi ustami to wygladam zbyt wulgarnie.

Gość Dziewczyna faceta z netu
33 lata Korektor Podkład Brązer Cienie Tusz Pomadka nawilżająca

Gość xczczyczy
24 lata, korektor wokół oczu, błyszczyk.

Gość xczczyczy
ja mam mega cienie pod oczami, takie z żyłami, a nie opłaca mi się tego leczyć, bo mam problemy ze snem, śpię parę godzin. muszę je najpierw wyleczyć

Gość 32 lata mam
32 lata mam - krem - fluid - korektor pod oczy - puder - tusz do rzęs - czasem cienie do powiek ale nie zawsze - błyszczyk do ust albo rzadziej szminka

Gość a ja mam prawie 23 lata
i na codzień używam: - baza korygująca do cery naczynkowej - podkład - puder prasowany - korektor punktowo - cienie do powiek - eyeliner na gorna powieke - tusz do rzes - roz do policzkow albo bronzer - szminka albo blyszczyk

Mam 23 lata, zwykle używam podkładu i tuszu, czasem plus puder sypki, rzadziej kreska kredką. Kiedys kładłam na siebie wiecej tego syfu ale postanowilam ograniczyc sie do minimum i wyszlo mi to na dobre. Mniejsza roznica po zmyciu i mniejszy szok ;d

Gość
27 lat tusz do rzes balsam do ust tisane KONIEC czasem, jak mi sie bardzo chce lub nudzi, to cien na powieke no i lakier do paznokci :)

Gość Bhnhdcdc
Bb Tusz do rzęs Cień Lat 35

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxqqqqqqq
16 lat do szkoły:xx podkład puder eyeliner cienie najlepiej pod kolor ubrania tusz do rzęs kredka do brwi błyszczyk w odcieniu nude bronzer wszystko spryskuje lakierem do włosów dla lepszego utrwalenia na jakieś imprezy maluję się podobnie tylko bardziej intensywnie.

Gość zaka laka lak
20 lat. puder lub fluid. eyeliner lub cienie(pare kolorów) albo jedno z drugim plus róż ( ale nie zawsze) , usta jeśli pomalowane to na czerwono albo delikatnie błyszczykiem...

30 lat: * tusz do rzęs (latem tylko henna) *pomadka ochronna * na wyjście cienie(najczęściej w kolorze brązu lub fioletu) lub liner Zimą pozwalam sobie czasem na szminkę ale nie lubię,więc często nakładam by po chwili ją zetrzeć ;)

Gość inka123456
40 lat. Podkład, róż, cienie beżowe,tusz, pomadka ochronna. Maluję się od 22 praktycznie codziennie fakt że zawsze używałam kosmetyków z wyższej półki i cerę nawet bez makijażu mam bardzo ładną (zero zmarszczek, przebarwień i dziwnych wyprysków) ale w mojej pracy muszę wyglądać perfekcyjnie. Mój makijaż jest delikatny tylko podkreślający naturalną urodę. Fluid ma nadawć skurze świetlistości i wyrównywać koloryt ale nie może być widoczny najlepiej nakładać go gąpeczką dociskając a nie wcierając jak większość kobiet robi. Wtedy jest niezauważalny chyba że ktoś źle dobierze kolor lub kupi kiepskij jakości.

Gość inka123456
* skórze

Gość Hałka
Witajcie:) 29 lat: Nie zawsze sie maluje bo jak siedze w domu to tylko uzywam toniku i pozniej krem naklada a jak juz maluje sie to uzywam: --kremu z Ziaja ,oliwkowego. --Podklad Max Factor- Face Finity --Kredka czarna albo eyeliner --Cienie,zawsze pare nakladam na raz , firma Inglot --Bronzer - Inglot --Tusz do rzes - rozne stosuje,obecnie firma Eveline --Blyszczyki,pomadki, rozne firmy Raz w tygodniu,czasami czesciej nakladam maseczke na twarz i dlonie:) Oczywiscie regularnie stosuje balsam do ciala