Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rokxi

Co w tych czasach znaczy małażeństwo?

Polecane posty

Gość mireczkaa
Epona- pisałam do ludzi powyżej. Ja tam ani razu nie zaatakowałam instytucji małżeństwa- pisze o sobie i swoim pomyśle na życie.

Gość też coś powiem
"brak małżeństwa zawsze jest na ręke mężczyźnie" Niekoniecznie. Przecież Twój mężczyzna przekonał Cię, że również ROBI NA REKĘ Tobie. "fakt braku męża nic mi nie daje przy rozliczaniu się z US To chyba wie każdy, kto rozliczał pita." - czy robisz z siebie aż taką idiotkę, żeby nie wiedzieć jak rozlicza się SAMOTNA MATKA?

Gość też coś powiem
"doprawdy nie rozumiem gdzie Ty tu widzisz pole do wymiany myśli" - może dowiesz się ile możesz zarobić na tym, że masz dziecko, a nie masz męża.

mireczka a mnie ciekawi inna rzecz?:) czy twoi rodzice byli małzenstwem? czemu ty uznajesz ze wolny zwiazek jest dla ciebie korzystniejszy?:)

Gość pracuję na porodówce
zdarza się, że do rodzącej przychodzi dwóch facetów każdy twierdzi, że jest ojcem zgodnie z prawem wpuszczam tego który jest mężem

Gość też coś powiem
Epona, nie szukaj źródeł "u źródeł". Raczej zapytaj dlaczego, POMIMO, wierzy we wszystko co wciska jej jakiś ledwo znany gość.

wierze z gruntu w ludzką uczciwosc, dlatego pytam się o zdanie własnie mireczki ;)

Gość mireczkaa
kochana, a czy ja się rozliczam jako samotna matka????Rozliczam się indywidualnie Idiotkę robisz z siebie Ty, albo idiotką jesteś bo pewnie nigdy sama PIT-a nie rozliczałaś. A co do tego kto kogo do czego przekonywał to wybacz, ale nie chce mi się Tobie udowadniać, że może być inaczej:) Ja wiem jak jest między mną a moim partnerem i to mi wystarczy. Epona- moi rodzice są szczęśliwym małżeństwem od 40lat. Nie napisałam, że wolny związek jest dla mnie korzystniejszy. Nie myślę kategoriami co jest dl amnie korzystniejsze. Chcę żyć w niezalegalizowanym związku, bo mi to odpowiada. Nie potrzebuję przysięgi przez urzędnikiem tudzież księdzem.

Gość też coś powiem
"córka nosi nazwisko partnera, bo : 1. Ma ładniejsze 2. Jest jedynym "męskim potomkiem", ostatnim z tym nazwiskiem" Argumenty są powalające. Dla normalnych ludzi, normalnym jest, że nosi nazwisko ojca; podobnie jak matka - wyrzeka się ojca i matki i STANOWI JEDNO z.....

A co do tego kto kogo do czego przekonywał to wybacz, ale nie chce mi się Tobie udowadniać, że może być inaczej Ja wiem jak jest między mną a moim partnerem i to mi wystarczy. ale pomimo przysięgi jaką ja składałam tez wiem co jest miedzy mną a moim partnerem :) Jednak małżenstwo jest dla mnie korzystniejsze:) Mój mąz w razie mojej śmierci po mnie dziedziczy i nie musi się tym majątkiem z nikim dzielić[mamy rozdzielnosc majtkowa], mogę go odwiedzić w razie choroby w szpitalu i załatwiać w razie choroby wazne decyzje:) to samo tyczy się w odwrotnej sytuacji. Nosze jego nazwisko bo jak sama wspomniałas ma ładniejsze ;) i tak mogę wyliczac w nieskonczonośc :) To dsą dla mnie jakieś korzysci ;)

Gość też coś powiem
mireczkaa, spróbuję być POWAŻNY. Spróbuj i Ty. "Rozliczam się indywidualnie Idiotkę robisz z siebie Ty, albo idiotką jesteś bo pewnie nigdy sama PIT-a nie rozliczałaś." Nie jesteś idiotką. Ale jeżeli sama się rozliczałaś to dlaczego ZATAIŁAS, że masz dziecko, wespól z którym możesz się rozliczyć. I otrzymać ZWROT połowy zapłaconego podatku?

Gość chętnie odpowiem na pytanie
Małżeństwo = Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Mamy wspólne aktywa i staramy się realizowac wspólne cele, dla obopólnych korzyści, pilnując jednak by druga strona nas nie wykiwała.

Gość też coś powiem
"Epona- moi rodzice są szczęśliwym małżeństwem od 40lat." A nie mówiłem. Dlaczego mądra osoba nie korzysta z 40-to letnich doświadczeń rodziców? Bo jest od nich mądrzejsza. To jest rzecz naturalna. Każde nowe pokolenie jest mądrzejsze od poprzedniego. Ale prawdziwa mądrość każe KORZYSTAĆ Z DOŚWIADCZEŃ INNYCH.

Gość też coś powiem
"Mój mąz w razie mojej śmierci po mnie dziedziczy i nie musi się tym majątkiem z nikim dzielić[mamy rozdzielnosc majtkowa]" - bardzo śmieszne!!!! Jeżeli macie ROZDZIELNOŚĆ MAJĄTKOWĄ, to TY nie musisz się z nim dzielić. On jest tylko cząstką Twoich SPADKOBIERCÓW!

też coś powiem "Mój mąz w razie mojej śmierci po mnie dziedziczy i nie musi się tym majątkiem z nikim dzielić[mamy rozdzielnosc majtkowa]" - bardzo śmieszne!!!! Jeżeli macie ROZDZIELNOŚĆ MAJĄTKOWĄ, to TY nie musisz się z nim dzielić. On jest tylko cząstką Twoich SPADKOBIERCÓW! ale jako moj mąz dziedziczy jako mąż ;) a nie jako ojciec moich dzieci :P widzisz róznice?:)

Gość nieznajomość prawa nie zwalnia
LUDZIE, ZANIM ZACZNIECIE SIĘ WYMĄDRZAĆ spróbujcie ZROZUMIEĆ to, co podpisujecie.

Gość mireczkaa
też cos powiem- może nie musze tego robić? Może robi to mój partner? Pomyślałeś o tym? A z doświadczeń moich rodziców korzystam- uczę się od nich jak pielegnować związek, jak w wieku ponad 60lat cieszyć się z małych rzeczy- to jest ważne. A kiedyś czasy były inne- nie do pomyślenia było, żeby żyć w konkubinacie. Teraz jest inaczej, nikt Cię palcami nie wytyka:) a tak na marginesie to moi starsi ostatnio stwierdzili, ze może gdyby żyli w innych czasach też slubu by nie braali? ;P

@ Epona. "a czemu partnera a nie twoje mireczka?" I po cholerę judzisz i wbijasz klin? Twoja opinia o mnie mnie obchodzi tyle co zeszloroczny śnieg.

"ale jako moj mąz dziedziczy jako mąż a nie jako ojciec moich dzieci widzisz róznice?" Ja widzę. Warto abyś i Ty zobaczyła jakikolwiek akt prawny. W szczególnych przypadkach (kiedy dzieci nie maja dzieci!) po dzieciach może dziedziczyć ich ojciec. Ale nie po ich MATCE. Ogarnij się i poczytaj.

Gość a dla mnie to....
po prostu wyraz milosci prawdziwej, jak facet cche sie zenic to znaczy ze kocha kobiete i tyle, chce z nia byc na zawsze. Jak nie chce sie zenic i woli wolny zwiazek na kocią lape to dla mnie oczywiste ze nie kocha tej kobiety i liczy jezcze na jakies inne zwiazki w przyszlosci ;)

Gość Marcin84ww.
Epona to stara sraka.

"moi starsi ostatnio stwierdzili, ze może gdyby żyli w innych czasach też slubu by nie braali?" bo????????????? Jak to uzasadniają?

Gość coraz mniej ludzi dzis dostrze
ga wartosc malzenstwa, to takie przykre. czemu widzicie w tym przymus? przeciez sila nikt nikogo pod oltarz nie ciagnie, facet sam prosi kobiete o reke.

Gość też coś powiem
mireczkaa, napisz coś więcej o swoim związku, a bedzie łatwiej rozmawiać. Proponuję sporządzenie konspektu. 1. Poznaliśmy się....dwa miesiące, cztery? 2. Jestem w ciąży... urodziłam miesiąc temu. 3. .......

szybko, szybko napisz jak to uzasadniają!!!!! bo palpitacji serca dostanę!!!!! albo, nie daj Boże kupę w majtki popuszczę!!!!! aaaaaaaaggggggrrrrrrrr!!!!!!

Gość fwsfsfdsf
"facet sam prosi kobiete o reke." - taaa po latach wiercenia dziury w brzuchu

Gość też coś powiem
"facet sam prosi kobiete o reke" a jeżeli nie prosi to daje jej wiele argumentów, aby mogła to przyjąć za swoje.....

"po prostu wyraz milosci prawdziwej, jak facet cche sie zenic to znaczy ze kocha kobiete i tyle, chce z nia byc na zawsze. Jak nie chce sie zenic i woli wolny zwiazek na kocią lape to dla mnie oczywiste ze nie kocha tej kobiety i liczy jezcze na jakies inne zwiazki w przyszlosci " 100% racji!!! bardzo madra wypowiedz!!!!

nikt go nie zmusza przecież. normalny czlowiek oprze sie gadaninie. a zresztą - skoro facet nie chce slubu - znaczy sie niedojrzaly i tylko zal mi kobiety, ktora jednak tego slubu by z nim chciala