DamaPikowa 0 Napisano Grudzień 23, 2011 Witajcie Życzę Wesołych Świąt !:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filipina_1 0 Napisano Grudzień 23, 2011 Wigilijny nadszedł czas i całuje bardzo Was chcę złożyć Wam życzenia w Dniu Bożego Narodzenia niechaj Gwiazdka Betlejemska, która świeci Wam o zmroku doprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku życzy Fili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 24, 2011 Curry, Mróweczka, Filipinka, Dama Pik, Majka, Cukieron ŻYCZĘ WAM WESOŁYCH, POGODNYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA :):):):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 26, 2011 hallo Hallo !!!! dość świętowania!!!! wracać do diety!!!!! Carry- czy Ty nas porzuciłaś ????? powiedz, że nie .....bo kto nas będzie za rączki prowadził ????? jesteś matka topiku i chyba nie miałabyś serca żeby osierocić z 5 sierotek:P no chyba że Ciebie wykończyłyśmy :P Przyznaje się bez bicia że ZERO DIETY!!!! takie kampulsy mnie uwiodły. że nie umiałam się oprzeć wyżerce:( ale tak jest mi z tym źlem że się nie mogę doczekać jutro, żeby zacżąć wszystko od nowa:) ale żeby wyrestaurować i wrócić do punktu wyjścia to powinnam sobie zrobić 3 dni głodówki:P a za 5 dni sylwester!!!!!!! oj oj!!!! bedzie płacz!!!!! Ja tu na Was czekam !!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Melduję się po świętach i deklaruję, że grzeczniutka już jestem ;) Rano zjadłam 2 plasterki ananasa, potem jogurt 0% z płatkami i owocami susz., ale zjadłam połowę, jakoś dzisiaj nic mi nie wchodzi.... Później zjem mozzarellę z pomidorakmi koktajlowymi i oliwą :) Carry- a Tobie się udało trzymać dietę przez święta? :) Majka- co masz disiaj w planie? ;) Cukieron - gwaizdo, trzymałaś się? ;) Mróweczka, Dama Pik, Filipina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Nutelci- ja mam w planie dzisij pogłodować :))) bo mam dur brzuszny:P ha bjha ha wypije kawkę i nic więcej:))) no oczywiście wodę będe żłopać :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Majka- a ja muszę lodówkę wyczyścić :P Kończą sie terminy tych wszystkich jogrutów i serków itp. A na kolację zjem dorsza w galarecie, bo jeszcze trochę zostało, do tego trochę ryżu z warzywami i ziel.ogórek z oliwą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gruszkowa 0 Napisano Grudzień 27, 2011 witam zawsze chciałam spróbowac tej metody ale chyba nie bardzo wiem do konca o co w niej chodzi , mam prozbe napiszcie mi główne zasady tej metody a moze przyłacze sie do was wiem tylko tyle ze je sie produkty o niskim indeksie glikomerycznym i ze wegle mozna łaczyc z tłuszczami tylko do 1,5 % nic wiecej chyba juz nie wiem a pewnie sa jeszcze jakies inne zasady a i napiszcie czy warto byc na tej metodzie jak chudniecie i czy chodzicie głodne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukierkowy_sny Napisano Grudzień 27, 2011 Nutelko a my ananasow nie mozemy ;) a ja je taaak kocham!! ja tez dzisiaj na diecie. Rano kawa zbozowa + 2 kromki razowego chleba z dzemem + warzywa Obiad - zupa grzybowa + jeden mielony bez panierki + warzywa Kolacja - chyba pomine za te grzechy swiateczne ;) ;) Wlasnie Curry gdzie jestes?! A mrowki tez nie bylo dlugo! Laski wracajcie!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Cukeirku- przyznam, że rano jadłam ten owoc 'na pałę" ha ha :D Spodziewałam się, że może być niedozwolony, ale to było jeszcze w ramach "świątecznych grzeszków" I na tym koniec ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gruszkowa 0 Napisano Grudzień 27, 2011 heh nie zdradzicie mi tych swoich metod - nio to trudno :((((((((((((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukierkowy_sny Napisano Grudzień 27, 2011 Czesc gruszkowa, sorki! nasza mentorka w sumie to dwie, chyba wolne sobie zrobily w czasie swiat wiec do nich pytania kieruj ;) bo my dopiero 3 tydzien na tej dietce jestesmy. Ale chyba moge smialo powiedziec - za nas 3 - ze nam sie ta dieta podoba! Polecam Ci, abys przejrzala sobie poczatek tego watku :) bo tam wszystko ladnie jest rozpisane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukierkowy_sny Napisano Grudzień 27, 2011 Zazdroszcze Ci Nutell ryby :( ja mam grecka, ale siostra robila w panierce! a mamy jej jeszcze sporo. Kurcze tak samo ciast juz nie moge. Eh :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gruszkowa 0 Napisano Grudzień 27, 2011 a to z przyjemnoscią poczytam :) a wy tez kierujecie sie tylko tym watkiem czy zasiegacie jeszcze gdzies rad? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukierkowy_sny Napisano Grudzień 27, 2011 w sumie dziewczyny tyle tu wiedza, ze nam wystarcza to :) niektore z nas maja jeszcze ksiazke MM. Do tego posciagalysmy sobie troszke materialow. Zastanawiasz sie nad ta dietka? kiedy chcialabys zaczac? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Gruszkowa - tych zasad trochę jest a my cały czas się uczymy :) Trochę też czytamy na stronach MM ;) Podstawy znasz, ważne są też odstępy między posiłkami (3 albo 4 godz) i kolejność (tylko rano owoce i słodkie) ;) Curry nas uczula jeszcze na zdrowe tłuszcze ;) Wpadnij jeszcze, dziewczyny na pewno się zjawią wkrótce :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Curry 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Cześć :) Wybaczcie, że nie zaglądałam, w święta mamy zasadę odpoczywania od ekranu ;) Mrooweczko, mam nadzieję, że wszystko się ułoży, trzymam kciuki za zdrowie Taty. Jeżeli któraś z Was ma ochotę, żebym zajrzała do wcześniejszych wpisów i poprawiła menu, to piszcie. Uwagi do wszystkiego, co napisałyście, lekko mnie przerażają ;) Sushi jak najbardziej możemy jeść, tylko musi być zrobione ze specjalnego ryżu do sushi, cukier w zalewie zastępujemy fruktozą. No i oczywiście ryż to węglowodany, więc cały posiłek musi być węglowodanowy - więc bez tłustych ryb, tłustych serków itd., dajemy chudą rybę, krewetki, dużo warzyw. Ananas ma zbyt wysoki IG, nie jemy. Ja przeżyłam święta bez wpadek. Wigilię jadłam tłuszczową - śledzie, sałatka warzywna z majonezem, zupa grzybowa w kubku, ryba po grecku i kapusta z grzybami. Do tego wino, a później kawałek sernika MMowego z mascarpone (nie polecam, jest marny). Śniadania w trakcie świąt jadłam wyjątkowo tłuszczowe - głównie śledzie, pasztet i dobrą kiełbasę z sosem chrzanowym , do tego różne warzywa. Na obiad raz ryba po grecku, raz pieczony indyk plus sałatka. Kolacje węglowodanowe - łazanki z kapustą i grzybami plus chuda ryba w galarecie i papryka do podgryzania w trakcie przygotowywania kolacji. Jadłam sporo i nawet nie brakowało mi rozmaitych ciast, ciasteczek, bakalii, czekoladek, których było w domu pełno. Jedyne odstępstwo od zasad to była nalewka bożonarodzeniowa robiona na różnych bakaliach i pomarańczach, ale za to bez cukru - wypiłam w trakcie świąt kilka kieliszków. I powiem Wam, że warto było się pilnować, bo po świętach jest 0,3 kg mniej na wadze :) chyba pierwsze święta w życiu, po których schudłam. Mało, bo mało, ale zawsze coś :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 27, 2011 hallo :)) Carry - dobrze, ze już jesteś:)) a powiedz czy te 10 kg. schudłas już łacznie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Curry 0 Napisano Grudzień 27, 2011 hej, majeczko :) tak, łącznie schudłam 10,2 kg, czyli plan na pierwsze 4 miesiące zaliczony w pełni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Wielkie Gratulacje Carry:)) nawet nie wiesz jak się cieszę..... Twoja ciężka praca została wynagrodzona:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Curry 0 Napisano Grudzień 27, 2011 majkaaa, nie taka ciężka znowu ;) ta dieta to dla mnie sama przyjemność. Wystarczy dobrze się do niej nastawić i korzystać z tego, co można na niej jeść, zamiast koncentrować się na tych przysmakach, które są zabronione i wtedy odchudzanie idzie bezproblemowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Curry- nam się nie udało w tym roku tak ładnie skomponować posiłków na MM w święta...ale może za rok, jak nabierzemy wprawy...;) Gratulacje!!!! Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś zdrowy schudł w święta, masz mistrza!!!! Ananasa już nie będę jadła, obiecuję ;) A był wyjątkowo słodki :P Ale Curry nie opuszczaj już nas, z Tobą jest jakoś raźniej ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 27, 2011 Majka- co Ty na to? W następne święta odpisujemy sobie z konta -0,3 kg ;) A do tego czasu -10 kg?? Ha ha haaa :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 27, 2011 NUtelci - tego Tobie i sobie życzę :)) i nam wszytskim:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Curry 0 Napisano Grudzień 28, 2011 Nutella, dzięki za mistrza ;) To co, jedziemy dalej z MMowaniem? Moje dzisiejsze menu: 11:00 mandarynki 11:30 owsianka z dżemem żurawinowym z ksylitolem, twaróg 0% z różnymi surowymi warzywami i zieleniną, mały kawałek piernika MMowego z powidłami bez cukru 15:00 śledzie na 3 sposoby, sałatka warzywna z majonezem 19:00 kawałek pieczonego indyka, mieszane warzywa na parze z odrobiną oliwy z oliwek Marnie dzisiaj u mnie z warzywami, ale dojadam poświąteczne zapasy. A co u Was? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 28, 2011 Carry - Jestem za :D moje menu; 9.00 dwie kanapki z dzemem 13.3 sałatka z serem cambert fit (ogórek, pomidor, papryka), Kefir dalej nie wiem.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 28, 2011 Majka- co taką długą przerwę robisz po węglach? ;) Curry - 3 rodz. śledzi...mniam :) Zjadłoby się, ja już zapasy ze świąt powyjadałam, planowo ocywiście ;) Dzisiaj bez owoców... 8.00 -pól jogurtu z 3 łyżki płatków ows.i 3 szt.moreli i 3 szt.śliwek suszonych, potem 1 marchewka. Tyle mogę zmieścić i jest w sam raz ;) 11.00 sałatka z polędwiczki, ogórka kiszonego, cebulki z majonezem :) Mniam! 15.00 teraz mam coś zjeść? To idę gotować makaron. Dotego twaróg i ziel. ogórek z oliwą ;) o 18.00 jeszcze soczewicę z czymś tam ...:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gruszkowa 0 Napisano Grudzień 29, 2011 dobra spróbuje z wami tej metody i bardzo prosze o poprawianie mnie jesli cos zle bede robic a pewnie tak bedzie na poczatku :) dzis przejde sie do tesco po zakupy i od jutra zaczynam z wami i tu jest moje pierwsze pytanie czy koniecznie w ciagu dnia musza byc dwa posiłki weglowe ? wolałabym ograniczyc je do minimum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cukierkowe_sny 0 Napisano Grudzień 29, 2011 Curry jestem pod wrazeniem! nie wiedzialam, ze mozna przez swieta schudnac!! bede kazdemu to mowic, jak ktos mi powie tylko, ze to niemozliwe :P Gratuluje! ja na swieta niestety nie wszystko jadlam zgodne z planem MM Ale zrobilam np ten sernik MM. Jest slodki i dobry, ale umywa sie do normalnego serniczka :) Curry salatke z majonezem mam z marchewka robiony... :/ i groszkiem. Kurcze! jak wybiore ta marchew to moge zjesc? :D :D Ladnie sobie rozlozylas te swieta :) az milo popatrzyc z jaka precyzja! Moje menu na dzis: 8.30 - mandarynka i pomarancz 9.00 - owsianki garstka z kefirem + porzeczka suszona + xylitol + jeden chlebek zytni + papryka i marchew 13.00 - 2 jajka na twardo i okolo 50gr sera brie ;) plus warzywa 18.30- 19.00 - i tu sie wacham - chce zrobic cannelloni z warzywami albo na szybko paste z pieczarkami i szpinakiem w sosie jogurtowym :) A mroweczka gdzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cukierkowe_sny 0 Napisano Grudzień 29, 2011 gruszkowa a wiec witaj w klubie ;) Posilek jeden w ciagu dnia powinien byc weglowy a reszta zalezy od Ciebie :) Jesli chcesz podaj mejla, to podesle Ci moje materialy co posciagalam na temat MM :) sa tez tam przepisy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach