Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna zuzanna

Kurwa,690 zloty za podręczniki dla klasy 3 i 6 szkoly podstawowej!

Polecane posty

Gość haha ale matoly z Was
nie mozna w PL zarobic uczciwie 8 tysiecy? buahaha jak sie jest leniem bez ambicji i wyksztalcenia, to tak podam kilka przykaldów moich nzajomych -kolega po ekenomii, duzy bank, specjalista od kontaktow zagranicznych, 30 lat - 8-10 tysiecy - kolega po nieskonczonym prawie, kierownik w firmie deweloperskiej, 5 tysiecy - kolega ze studiow, zrobil specjalizacje o jakich tam jaszczurkach i teraz jeździ po kraju, podpisuje, że w danym miejscu nie ma/sa jakies jaszczurki i za taki jeden podpis dostaje 30-40 tysiecy, a roboty ma na tydzien-dwa - kolezanka po budownictwie, 27 lat, na budowie pracuje + dorabia projektami i ksoztorysami i ma 6-8 tysiecy - kolega 29 lat wyksztalcenie srednie, handluje drewnem (kupuje tanio na wschodszie Polski, sprzedaje drogo w centrum i pod warszawa) - nie wiem ile zarabia, probowalam wyliczyc, wyszlo mi min. 12 tysiecy takich przyklad ow jest masa, a ludzi co maja po 3 tysiace to na peczki znam. Chocby rolnicy-hodowcy krów w okolicznych wioskach przy moim miasteczku, maja po 4-5 tysiecy lekko.

Gość anna zuzanna
XVBXBXBXKJJK-zeby zaspkoic Twoja ciekawość napisze czym zajmuje sie moj mąz-pracuje na wysokim stanowisku w jednostce wojskowej(stopnia nie podam bo i tak juz za duzo napisalam) a po pracy jezdzi jako instruktor nauki jazdy kat.A,B i C+E. Jest to praca nielegalna?Hmm?WAtpie. Przykre ze czlowiek musi sie tlumaczyc przed takimi hienami jak Ty... Przepraszam,wracam do robienia obiadu 🖐️

Gość XVBXBXBXKJJK
a najbardziej wkurwiajace jest jak nauczyciel karze dzieciom pisac w ksiazce czy w cwiczeniach długopisem a nie ołówkiem...

Gość AaliyahDanaHaughton
do mnie tez.... byc moze Twoi rodzice pracuja ciezko i uczciwie ale widocznie nie maja wykształcenia lub siły przebicia, ja znam bardzo duzo ludzi co zarabiaja 8 tys. i nawet wiecej co miesiac, nie obrazaj męża annyzuzanny bo nie masz do tego prawa, nie znasz ich

Gość XVBXBXBXKJJK
anna zuzanna-przepraszam-ale ja jestem po twojej stronie-mój maż zarabia podobnie i pracuje ----tam gdzie twój ;) pierdol głupie pindy ;)

moj brat mlodszy ode mnie o 6 lat idzie teraz do technikum - do tej samej szkoly gdzie chodzilam ja tylko na inny kierunek i ma prawie wszystkie ksiazki ode mnie do jezykow te same, do polskiego, maty, chemii, geografii, fizyki itd pozatym od czego jest allegro ;) tam tez mozna znalesc dobra ksiazke i tania ksiazke

Gość martowana
ja mam dwójkę dzieci i jak na razie koszt ich szkoły 1200 zł to są pieniądze zarobione przeze mnie na czarno w jednej firmie bo z wypłaty męża i swojej nie bylibyśmy w stanie sama nic sobie nie kupuję,odnawiam starsze ubrania , piorę dbam,przerabiam schudłam już bardzo z tych zmartwień że tak cięzko się żyje kobiety które mają dzieci są karane w tym kraju :(

Gość EFRERTRTRTRTR
anna zuzanna najwiecej jadyu maja te stare prukwy ktorym zycie w dupe daje bo sa bez ambicji i zazdroszcza po prostu a kurwa przeciez czy to dla biednego czy bogatego to ksiazki sa drogie i juz!!

Gość AaliyahDanaHaughton
XVBXBXBXKJJK no to własnie po to zeby nie mozna było sprzedac ksiazki, ale ja i tak znalazłam uzywane ksiazki gdzie dziecko pisało własnie ołówkiem ;)

Gość dsdsddfdfdfdfdf
hehe gdzie tam uczciwie, zarabia tyle sam zdzierając z ludzi i tyle :D sam zdziera i okrada biorac niebotyczne sumy za swoje uslugi, w ogole kosmicznie wieksze sumy w porownaniu do nakladu pracy, i dlatego zarabia krocie, wiec na pewno nie jest to uczciwy zarobek!!! to ejst chciwosc i pazernosci i tyle, a nie uczciwosc

Gość dsdsddfdfdfdfdf
to tylko CHCIWOSC I PAZERNOSC, NIE MA Z UCZCIWOSCIĄ NIC WSPOLNEGO!!!

Gość anna zuzanna
XVBXBXBXKJJK- przepraszam,zle przeczytalam.Jeszcze raz przepraszam.Tak na mnie tu naskoczono ze az sie pogubilam. A tak na marginesie-Twoj maz tez jest instruktorem?

Gość XVBXBXBXKJJK
ale bez chciwości i pazernosci wszyscy by wtym kraju biedę klepali-niestety takie jest zycie-nie zyjemy w krainie troskliwych misiów wszystko w swietle prawa

Gość XVBXBXBXKJJK
nie -mój siedzi w sztabie i ma dostep do tajnej dokumentacji od kilku lat ja mieszkam na kujawach a on siedzi w Szczecinie

Gość e tam zaraz fritzl
do dsdddsssdsdsdf taaa, najlepiej siedziec z zalozonymi rekami, bardzo ostrożnie znaleźć jakas kiepską posade za minimalna krajową (ale tak, żeby nikt nie pomyslał, że sie rozpychasz lokciami) i potem pracowac sobie na swoim stanowisku, nie domagajac sie podwyzki ani awansu. Oto uczciwa praca.

Gość drogie paniethtgh
zgadzam sie z wami, ze podreczniki sa cholernie drogie....Jezeli chodzi o nowa podstawe pgrogramowa i przymus kupna nowych podrecznikow, to nie miejsce zalu o to do nauczycieli. ja jako nauczycielka jezyka angielskiego nic na to nie poradze! To ci z gory ustalaja takie durnoty A jezeli chodzi o pisanie olowkiem czy dlugopisem...w ksiazce moi uczniowie pisza olowkiem ale nie wyobrazam sobie sprawdzac cwiczen ucznia zapisanych olowkiem....mam mazac czerwonym po olowku ? uczen wtedy moze sobie wytrzec swoje litery i napisac co chce

Gość anna zuzanna
Aha,czyli tez tzw trep ;)

Gość XVBXBXBXKJJK
tzw... ale dla ojczyzny pracuje nieuczciwie

Gość martowana
dla syna podrecznik z angielskiego jest połączony z ćwiczeniami i kosztuje 200 zł !!!!!!!!!!!!!!!! i w taki sposób na dwójke wydałam na razie 1200 zł obowiązek kupienia NOWYCH PODRĘCZNIKÓW !!!!! ponieważ są tam też uzupełnianki i używana nie może być :( żadnych ulg, nic jak w innych cywilizowanych krajach wszystko płać płać a kryzys jest i wypłaty coraz mniejsze utrzymanie mieszkania wzrasta (mam 4 pokoje) ja już prawie nie jem :(

Gość anna zuzanna
Widziecie,nawet rodzicom z jednym dzieckiem jest cięzko :( Ludzie musza wyjsc na ulice bo w tym chorym kraju jest juz coraz gorzej :(

Gość anna zuzanna
O,przepraszam- z dwójką dzieci.

Gość tenitamten
Chodzenie dzieci do szkoły jest obowiązkowe. No to trzeba wysłać dzieci do szkoły, ale bez książek. Nikt nie ma obowiązku mieć tylu pieniędzy na nowe książki. I niech wtedy rząd myśli, co z tym zrobić i jak zapewnić dzieciom książki. :D

Gość zalamana matka
Ja jestem osoba, ktora nie zarabia super, ale mamy 4 tysiace z mezem i dwojke dzieci. Na zycie nam starcza i na dzieci stac nas rowniez. Jednak podreczniki przerastaja ludzkie pojecie. Za moich czasow korzystalo sie z podrecznikow starszych o nawet 5 lat dzieciakow i bylo dobrze. Teraz tak cuduja swiatem. Niedlugo w trakcie roku szkolnego beda kazali zmieniac podreczniki:/ Moje dwie corki chodza do jednej szkoly. Jedna jest w 3 klasie gim druga poszla teraz do pierwszej i juz dla tej najmlodszej nie nadaja sie ksiazki starszej. Nie sprzedalam ich wtety, bo liczylam, ze mloda z nich skorzysta, a teraz zaden antykwariat ich juz mi nie chce przyjac, bo nie zejda. Po prostu masakra. Kupujemy jakies uzywane w wiekszosci, ale trzeba i nowe kupic wiec koszt podrecznikow dla obydwu w tej chwilu to 1000zl. Nie maja jeszcze ksiazek od jezykow niemiecki i angielski i nie maja wyprawki typu zeszysty wiec kolejne 500zl pojdzie. Niestety. Ja na dzieci sie decydujac wiedzialam ,ze bedzie mnie na nie stac, bo godne zycie moge im zapewnic i wakacje i podstawowe rzeczy. Ale jednak z roku na rok kilkaset zl na podrecnziki gdzie mlodsza nie moze skorzystac p ostarszej to przesada. Tez mnie to zalamuje.

Gość AaliyahDanaHaughton
tak chciałabym miec ksiazki dla dzieci za darmo!!!!!!!!! tak jest w wielu innych krajach ale niestety my zyjemy w chorym kraju gdzie sie okrada obywateli.

Gość zalamana matka
Za darmo wiadomo nic nikt nie da i nie ma nawet co się spodziewać. Ja co roku jestem przygotowana, że we wrześniu pójdzie masa kasy. Człowiek przywykł. Jednak sądziłam, że dla córki idącej do 1 gimnazjum praktycznie do użytku będą wszystkie książki po starszej, a okazuje się, że nie. Wszystko zmienione, nowsze wydania lub całkowicie coś innego. Gdyby chociaż nie zmieniali z roku na rok listy ksiązek dałoby to się jakoś znieść i zagospodarować pieniądze, ale teraz to co się dzieje nie jest normalne. Nie dość, że młodsza nie z skorzysta to nawet nie mogę ich sprzedać, bo nikt juz nie skupuje, bo się nie nadadzą.

Gość martowana
tak to prawda za granicą szkoły są za darmo, wiem to od znajomych mieszkających tam ja jestem obowiązkowa,nie mam długów, wszystko płacę , z mężem pracujemy ale to są ogromne koszty dzieci wysłałam na kolonie a sama nigdzie nie byłam bo szkoda pieniędzy a dzieci powinny wypocząc i żeby mieć fajne dzieciństwo opłaty są rujnujące , w tym kraju to jak w dżungli , co nie wydrzesz pazurami to nie będziesz mieć kobiety które mają dzieci wyzywane są - "to trzeba było nie rodzić , po co rodziłaś dzieci ?" ja sie wszystkim przejmuje a wszystko drożeje, szkoła też drożeje, zarobki maleją ,jem już tak skromnie że skromniej sie nie da nawet coli sobie nie kupię chory kraj , mieszkam tu bo mam mieszkanie i dzieci dosyć małe,mam uciekać do innego kraju ? nonsens :(

Gość Już nie mogę . .
Jesteście tak tragicznie niezaradne że aż mi was szkoda. Od 2 klasy gimnazjum aż do skończenia liceum w tym roku kupowała zawsze używane książki i mieściłam się w 250 zł. Nowe tyko do angola ok 40 zł. Ale jak jesteście glupie to kupujcie najnowsze wydania które od tych poprzednich różnią się zawsze tylko rozmieszczeniem ilustracji lub kilka info jest na innej stronie.

Gość AaliyahDanaHaughton
200 euro za tornister??!! puknij sie, ja nie oszczedzam na dzieciach, ile trzeba to wydam tylko pojmij to co tu jest napisane!! kiedys ksiazki starczały dzieciom na lata, pisało sie w zeszytach nie w ćwiczeniach, dzieci nie dzwigały bardzo ciezkich plecaków, teraz szkoła to koszmar, mnóstwo zbędnych wydatków

Gość martowana
przypominam nie mogę kupić używanych podręczników bo jest nowy program i większość ma w środku ćwiczenia czy to tak cięzko pojąć ? w srodku są juz uzupełnione więc nie można ich wziąć jako używany do nauki bosz...jacy ludzie :O