Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna zuzanna

Kurwa,690 zloty za podręczniki dla klasy 3 i 6 szkoly podstawowej!

Polecane posty

Gość AaliyahDanaHaughton
ja nie płace komitetu i mam to gdzies czy krzywo na mnie patrza, moje dziecko nic z tego nie bedzie mieć wiec mam ich w dupie, na ich zachcianka dawac nie bede

Gość XVBXBXBXKJJK
i dlatego ja nigdy w zyciu nie byłam na zadnych wyborach a jak juz poszłam to rysowałam wielkiego kutasa na karcie

Gość v cdddd
wredne są te suki nauczycielki ktore poniżają biedne dzieci, pamietam że ktoś miał kserowany podręcznik to sie jakas dzivka wkurzyla...w podstawowce - gdzie dzieci nie smialy sie z innych biedniejszych ale to "wychowawczyni" piętnowała te dzieci i potem one sie uczyły że jak ktoś nie ma pieniedzy to jest gorszy. yebany system edukacji. powinno byc tak że jak ktoś nie chce to nie posyla dziecka do szkoly. mnie wiele drodzice nauczyli m.in czytac, pisac i liczyc...a w szkole sie nudziłam w 3 pierwszych klasach

hahaha kutas na karcie :D to chyba teraz też pójdę na wybory :) i zrobię dodatkowe okienko król Julian :D

Gość EFRERTRTRTRTR
a wyobraźcie sobie, ze moje dziecko 5-letnie idzie teraz do zerowki i nie dosc ze ksiazke ma za 85 zlotych to musze dokupic ksiazke do religii za 70 zlotych!!!!! KPINA!!!!

Gość anna zuzanna
ja dodam na marginesie ze mam jeszcze dwie mlodsze córki(2 lata i 3,5 roku) i ta 3,5-letnia idzie do przedszkola tak wiec u mnie jest wyprawka do szkoly dla dwoch córek+ wyprawka do przedszkola typu pościel,kapcie,przypory toaletowe i comiesieczna oplata :) Narazie dajemy rade ale co bedzie jak wszystkie cztery bedą chodzily do szkoly a te starsze do gimnazjum a potem liceum???

Gość e tam zaraz fritzl
skonczylam liceum i chcialam wyprzedac swoje podręczniki. Były drogie, kupione nowe lub prawie nowe, np. angielski, niemiecki były nowe i wiecie sami ile takie książki do języka kosztują. Za polowe nikt nie chciał. Wystawiłam na allegro za jeszcze mniej, tez nikt nie chciał. Teraz udało mi sie sprzedac, bo wystawiłam podręczniki po 5zł!!!! angielski ksiazka + cwiczenie sprzedalam za 6zł, a za obie zaplaciłam ponad 100zł... Ludzie nie chca kupowac uzywanych książek. Dodam, że u mnie w szkole byly książki bardzo popularnych wydawnictw.

Gość XVBXBXBXKJJK
bo te france się wyzywaja za niskie pensje i za to co maja w domu złego-ja takie pizdy od razu tępię-moja bratowa mówiła,że najbardziej sie teraz boi oskarżenia o dreczenie -a uczy w liceum matmy, bo za to moze zostać zwolniona jesli ktoś złozy skarge do kuratorium

nie no szkoła musi być obowiązkowa jakby nie patrzeć. Bo inaczej patologiczne rodziny nie wysyłałyby dzieci do szkoły i nie uczyliby ich i takie głąby by rosły. Analfabetyzm by się szerzył. Ale w innych kwestiach typu podręczniki i ogólnie wydatki szkolne to przegięcie. Powinno być jakiś dofinansowanie.

Gość XVBXBXBXKJJK
i z tego powodu nie planujemy więcej dzieci

Gość htfghgfjh
narodzilas dzieci to sie nie dziw....ja zarabiam razem z mezem 5 tys w malym 60 tys miescie i zastanawiamy sie jak poradzimy sobie z 1 dzieckiem a ty narodzilas i drzesz morde

Gość EFRERTRTRTRTR
sa dofinansowane dla najbiedniejszych. ale to kuzwa kpina i te wszystkie oplaty w rzedskzolu. na przybory, na komitet w tym roku nie zaplace bo moje dziecko wiecej choruje niz korzysta z tych pieniedzy. teraz bede madrzejsza i po prostu nie zapalce!

Gość XVBXBXBXKJJK
na szczęscie nie ty dajesz jej na ksiazki kretynie!

Gość EFRERTRTRTRTR
ale wy tepe strzaly to jej dzieci beda na[pierdalac na emeryture twoja i twego mężulka bo ty masz tylko jednego bachorka

Gość XVBXBXBXKJJK
i to jest kpina ,że by własnie z tego powodu nie móc mieć tyle dzieci ile sie chce

Gość htfghgfjh
robic 4 a potem jeczec...chore

Gość XVBXBXBXKJJK
ja juz jak było małe postanowiłam,ze nie bedzie więcej jak zobaczyłamile te wszystkie duperelki kosztuja... a gdzie tu dalej...

Gość nie wiem jak Twoje dzieci
ale ja piorniki, olowki, dlugopisy itp mialam przez kilka lat, co roku nie dostawalam nowych. nowe byly ksiazki (tzn odkupione uzywane) i cwiczenia (odkupowalam tanio uzywane i zmazywalam gumką) oraz zeszyty. A takie pierdoly typiu temperowka kredki mialam jedne na cała podstawówke

Gość XVBXBXBXKJJK
no na tzrecie bym sie nie zdecydowała wogóle a na czwarte to juz chba tylko po pijaku

Gość anna zuzanna
Heheheh tylko czekalam az ktos mnie wyzwie za to ze mam 4 córki.teraz autorze tego obraźliwego postu czytaj uwaznie-mam 4 córki,od państwa nie dostaje na dzieci NIC( z racji za duzych dochodow),zadnego rodzinnegop,zadnych zasilkow,ZADNYCH DODATKOW.Jestem na BEZPLATNYM urlopie wychowawczym.Mąz zarabia tyle ze starcza nam na zycie,na drobne przyjemnosci ale niestety cos za cos-pracuje po 12-13 godz dziennie. Zanim kogos obrazisz i wyzwiesz to pomysl.Nie wrzucaj wszystkich rodzin wielodzietnych do jednego worka.Nie wszyscy zyja na koszt panstwa i nie u wszystkich jest patologia.Moje dzieci maja lepszy byt niz niejedna ich kolezanka,ktora ma jedno rodzenstwo badz wogóle.

no niestety,ksiazki sa drogie,w ogole wyprawka do szkoly jest droga...Ale moja mama, ktora musi jeszcze syna najmlodszego do szkoly wyszykowac podzielila sobie wydatki. Juz w czerwcu kupila mu zeszyty i inne tego typu pierdoly, w lipcu kupila mu jakiegos nowego ciucha,tak zeby mial juz do szkoly, w sierpniu kupila czesc ksiazek, a reszta we wrzesniu.

gowno bedzie anna zuzannanie musisz wyładowywać swojej frustracji na innych :) uspokój się, oddychaj, tak jak na filmach rodzące kobiety ;p

Gość e tam zaraz fritzl
wyprzedac, tepaku! sprawdz sobie w SJP jak nie wierzysz. Wyprzedać - sprzedac ostatecznie, wszystkie, pozbyc sie ich (jak ciuchów na wyprzedazy)

Gość XVBXBXBXKJJK
echh ...

Gość anna zuzanna
Kochane ale ja sie drę,ja tylko napisalam ze to chore placic tyle za ksiazki i tyle. Kurcze ale w niektórych z Was jest jadu :O Na marginesie dodam ze nas miesieczny dochód to 8 tyś zl.Nie mozliwe,gdy pracuje tylko jedna osoba?Mozliwe.Oczywiscie jak sie chce:)

Gość XVBXBXBXKJJK
no widzisz jak ktos nie zna jakiegoś słowa to zamiast najpierw sprawdzic co ono oznacza od razu uznaje je za nieprawidłowe-to jest własnie brak edukacji

Gość htfghgfjh
Zanim kogos obrazisz i wyzwiesz to pomysl.Nie wrzucaj wszystkich rodzin wielodzietnych do jednego worka.Nie wszyscy zyja na koszt panstwa i nie u wszystkich jest patologia.Moje dzieci maja lepszy byt niz niejedna ich kolezanka,ktora ma jedno rodzenstwo badz wogóle. to o co ci chodzi? czemu jeczysz? skoro maz pracuje po tyle godzin to moze ty bys do pracy lepiej platnej poszla ksiezniczko

Gość XVBXBXBXKJJK
anna zuzannna piateczka ;)

Gość anna zuzanna
Niemozliwe miało być :)