Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna zuzanna

Kurwa,690 zloty za podręczniki dla klasy 3 i 6 szkoly podstawowej!

Polecane posty

Gość w naszej szkole na wsi
książki zamawia nauczyciel w drukarni i zawsze to o niebo taniej jak samemu w księgarni około 30-40 zeta taniej -więc mam dla dziecka strój za to na w-f !:O A w doopie mam czy nauczyciel coś za to dostanie czy nie .!

Gość dfdrtrf
koszt podrecznikow do II klasy to 280 zlotych!!!!

Gość ccxccxxx
do..książki kpl do III klasy koszt " oj kochaana a czytasz ten temat wogole? przeciez tu kazdy pisze ze kazdy nauczyciel sobie wybiera wydawnictwo a nie tak ze jedno wydawnictwo na caly rocznik w polsce, u ciebie akurat te 170- 200 zl, a u mojej siostrzenicy do 3 klasy kosztowaly same podreczniki 290 zl bo nauczyciel sobie z jakiegos innego wydaw. zazyczyl .

Gość AaliyahDanaHaughton
od 4 klasy bedziesz płacic wiecej, ja za podreczniki uzywane i ćwiczenia nowe do 5 klasy zapłaciłam 200 zł a jeszcze mi 2 ksiazek brakuje, w tym angielski wiec pewnie dojdzie jeszcze z 70 zł jeszcze zeszyty itd

Gość martowana
ja właśnie też tego nie rozumiem że rada rodziców nie pogada ,nie załatwią tego każdy jest zagoniony, pracuje żeby zarobić na dzieci a zebrania , rozmowy to też czas i zwalnianie sie z pracy zresztą ludzie w natłoku spraw nie chcą sie w to bawić cena podręczników w każdej szkole się troche rózni wydawnictw jest całe mnóstwo więc każda szkoła może inne wybrać ja kupiłam podręcznik z angielskiego za 200 zł - w środku pod tekstami są ćwiczenia do uzupełnienia , tak że nie nadają sie dla ponownego ucznia do tego nauczyciele wf wymagają strojów o określonym kolorze osobne obuwie na wf, osobne po szkole komitety, ubezpieczenia, itd można całą strone wymieniać ludzie nie wyrabiaja mają pójść kraść ?

Gość w naszej szkole na wsi
dla klas 1 ,2 i 3 mamy do wyboru NOWE JUŻ W SZKOLE -185ZŁ RAZEM W SZKOLE -180zł LUB WESOŁA SZKOŁA -179zł INNEGO PROGRAMU NIE MA !

Gość ruda...
a probowal ktos 'zebrac sie w kupe' i poruszyc te sprawe na zebraniu

Gość no ja tez nie wiem gdzie wy
tyle płacicie za książki ? Moje dziecko idzie do 2 kl i tez płaciłam 160 Ale szkoła zamawia

Gość anna zuzanna
"w naszej szkole na wsi książki zamawia nauczyciel w drukarni i zawsze to o niebo taniej jak samemu w księgarni około 30-40 zeta taniej -więc mam dla dziecka strój za to na w-f ! A w doopie mam czy nauczyciel coś za to dostanie czy nie .!" Chyba sie nie rozumiemy.Nikt nie kupuje ksiazek u nauczyciela wiec nie zarabia nauczyciel tylko wydawnictwa.Nauczyciel WYBIERA dane wydawnictwo a w zamian dostaje od tego wydawnictwa prezent. ja tez nie kupuje ksiazek w ksiegarni tylko od jednego pana ,ktory ma ceny nizsze niz te w sklepach a i tak za kompl ksiazek do 3 klasy podst.zaplacilam prawie 300 zl.

nie ma raczej szansy aby ruszyc tę sprawe ,gdyż każdy nauczyciel MA PRAWO WYBORU i nikt mu nie będzie narzucać...a po drugie w kpl tzw boxach są podręczniki z ćwiczeniami i np na drugi rok i tak musicie kupowac ćwiczenia a osobno kosztuje to o wiele drożej

Gość ruda...
a rada rodzicow nie protestuje u dyrektora

Gość AaliyahDanaHaughton
w naszej szkole na wsi ----- tak owszem tyle kosztuja komplety podreczników, dolicz tylko jeszcze angielski podrecznik i cwiczenia i religie i masz kolejna 100 lub wiecej

Gość anna zuzanna
Ja napewno w tym roku porusze ten temat na pierwszym zebraniu z rodzicami.Komitetu tez w tym roku placic nie bede i basta.A niech tylko nauczyciel mi powie ze tenisówki maja nie ten kolor podeszwy co trzeba 😠W koncu musze zadbac o moja rodzine bo kto to zrobi jak nie ja! I proponuje aby kazda mama piszaca tutaj zrobila to samo.Trzeba przestac narzekac!Trzeba dzialac!

zaraz zaraz ...ja np kupuje u nauczyciela książki !Pod koniec roku wpłacamy kase i na zakończenie już możemy odebrać ...i tez u nas jest tak ze nauczyciel dostaje od producenta jakieś tam gratisy ...

Gość anna zuzanna
AaliyahDanaHaughton dokladnie

Gość ruda...
ale rodzic tez ma prawo glosu w tej sprawie poczytajcie statut szkoly waszego dziecka i zobaczycie, jakie macie prawa

angielski -23 zł zajęcia komputerowe 12 religia 8,5

Gość anna zuzanna
no ja tez nie wiem gdzie wy- no ok ale u mnie w szkole np nie ma takiej opcji,zeby u nauczyciela kupic ksiazki.

Gość martowana
tak jak lekarze dostają prezenty od przedstawicieli medycznych za przepisywanie ich leku tak również dyrekcja czy nauczyciel (nie wiem kto dokładnie)dostaje gratyfikacje za przydzielenie ich podręczników (danego wydawnictwa) i to jest bardziej w miastach , gdzie są duże szkoły

Gość Daiia
Chciałyście dzieci - no to macie xd

Gość przestańcie tyle na fajki wyda
wać ,na kondomy,na fryzjera i tipsy to wam laski na książki wystarczy!:O

Gość ruda...
jak mojedziecko pojdzie do szkoly to mam zamia pilnowac takich spraw moja siostra nie dostaje prezentow od wydawnictw

Gość AaliyahDanaHaughton
angielski 23 zł a to ciekawe :) u mnie 35 cwiczenia i 40 podrecznik

Gość ruda...
dyrektor szkoly tez czlowiek zebrac sie w kupe i pojsc porozmawiac

Gość 65w4drtfgyuhy
ja wydałam: tenisówki-50zł podręczniki-ok.300zł strój galowy-ok.200zł przybory plastyczne i papiernicze-ok.100 (dwójka dzieci) worek na w-f-10zł

Gość i tak sobie mysle ze mam racje
Ale wy jestescie durni wszyscy:) Ni eod dzis wiadmo ze ksiazki dla dzieci trzeba kupowac...jak to sie mowi ma sie dzieci trzeba placic i tyle w temacie.A to ze kogos nie stac na skazki to juz inny temat rzeka..Ja ni rozumiem tylko jak piszes to matka ktora swiadomie decyduje sie na kolejne dziecko a juz rozbraja mnie teskt "jakos to bedzie"...GUZIK BEDZIE , decydujac sie na dzieci zas5tanowcie sie czy was na nie stac a nie potem sa akcje ze dziewczynka prosi kolezanke by jej dala polizac lizaka!!!Bo ona nie ma pieniazkow by kupic- syt autentyczna z klasy mojej corki.I potem cierpia dzieci bo nie maja nowych butow, modnych gadzetow...etc etc bo mamie i tacie zachcialo sie bawic w dom.

Gość 65w4drtfgyuhy
zgadzam się

Gość i tak sobie mysle ze mam racje
Ja wydalam na corke juz 1600zl a moze wiecej nie licze ale sa to pieniadze ktore sie jej naleza bo to musza zapewnic rodzice swoim dzieciom godne wygodne zycie.

Gość Daiia
ja także, w końcu ktoś gada od rzeczy