Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna zuzanna

Kurwa,690 zloty za podręczniki dla klasy 3 i 6 szkoly podstawowej!

Polecane posty

zawsze znajdzie się jakiś pajac, który wejdzie, nawyzywa, wykreuje swoją teorię, pociśnie wszystkim i czuje się lepiej :) żenua

Gość XVBXBXBXKJJK
bo tu chodzi o to aby zyc a nie wegetowac

Gość XVBXBXBXKJJK
pewnie jutor ma pierwszy dzien w nowej szkole i sie piekli

Gość e tam zaraz fritzl
ale zrozumcie ją. Ile by nie zarabiala, to 700 na ksiazki to jest zdzierstwo. Co wy, same janosiki? jak bogata to niech płaci? Niewazne, ile bym zarabiała, jakby mi ktoś kazał np. za bochenek chleba płacic 50zł, uznałabym to za zdzierstwo i juz.

Gość anna zuzanna
htfghgfjh- nie mogę iść dp pracy bo mam 2 letnie dziecko i bez sensu jest placic krocie za zlobek.Ale spokojnie,za rok,dwa pójdę ;)

Gość htfghgfjh
Na marginesie dodam ze nas miesieczny dochód to 8 tyś zl.Nie mozliwe,gdy pracuje tylko jedna osoba?Mozliwe.Oczywiscie jak sie chce o matko.. maz zapierdala a ta siedzi i puszcza baka:( szkoda mi twego meza bo jestes nierobem ...czyli wychodzi 8 tys na 6 osob , po 1333 na osobe ...siedz dalej w domu krowo

Gość XVBXBXBXKJJK
hello ja też siedzę w domu, akrowy widuje rano jak sasiad prowadzi na pastwisko ;)

Gość htfghgfjh
to bylo tyle nie rodzic..moglas miec 3 dzieci i pracowac, nawet jakbys zarobila te 2-3 tys to juz byloby inaczej a tak siedz w domu i cierp i wykorzystuj meza potem takie kobiety lamentuja jak nagle mezowi cos sie stanie, powaznie zachoruje z przemeczenia lub cos gorszego a one bez kasy ,z 4 dzieci mojej kolezanki maz zapieprzal tez po 12 godzin-14 godzin , ona siedzial w domu i wychowywala 5 dzieci, w koncu dostal zawalu serca i jest kaleka ona teraz zyje na granicy ubostwa i nie ma co do garnka wlozyc bo zamiast pojsc do pracy i urodzic 3 dzieci to narobila dzieci i wykorzystywala meza

Gość przepraszam...
ale czy nie da się pisać bez przekleństw i wyzwisk????????????????????????????????????????????????????zwymiotuję zaraz

ktoś się musi dziećmi zająć. To normalne. Lepiej, żeby miały matkę, a nie obcą babę do opieki. Dla niektórych liczy się rodzina a nie forsa. Dzieci też trzeba wychować, bo potem rosną takie wykolejeńce, bez kultury i tylko srają na ludzi.

Gość htfghgfjh
nie szanuje takich kobiet, wiadomo ze choroba moze spotkac kazdego ale jezeli decydujesz sie na 4 dzieci, siedzisz w domu a twoj maz zapieprza jak wol to swiadczy to o czyms jak mozna nie myslec o zdrowiu 2 osoby? z przemeczenia mozna pasc, zawaly serca, wylewy itd

Gość e tam zaraz fritzl
zadna praca ani nic nie jest cenniejsza od popsiadania dziecka i jak babka ma 5 dzieci, to ma wiecej niz 3 + praca, nie porownujcie takich spraw. PS ja rowniez nie wyobrazam sobie byc na utrzymaniu faceta, ale jak ktos chce - prosze bardzo. Malzenstwo polega na wspolnoscie, on pracuje, kasa nalezy do wszystkich. Jak oni maja 8 tys to i odkładac mogą sporo miesiecznie, zle im nie jest. Ale ksiazki nie powinny tyle kosztowac, bo to chore. Koszt ich wyprodukowania + zapłata dla autorów + koszty zwiazane z handlem, transportem + marza na pewno nie wynosza tyle, co cena takiej ksiazki....

Gość anna zuzanna
Dziewczyny,ja nie będę sie tlumaczyla przed Wami.Mam tyle dzieci ile chcialam i juz. Zauwazcie ze na poczatku tematu kazdy lamentowal ze ksiazki drogie itp.a kiedy napisalam ze mam cztery córki to posypaly sie na mnie lawiny wyzwisk.Czyli co,matka dwojki dzieci ma prawo narzekac a czworki juz nie?Dziwne :) A co do mojego męza to spokojnie,nie ameczy sie chłopina w pracy.No moze trochę umysłowo ale spokojne Wasze rozczochrane-zawał mu nie grozi. Myslę ze pora zakończyć ten temat bo zbiegł na inne tory.

Gość e tam zaraz fritzl
a ona z tymi dziecmi to pewnie nic nie robi? Na pewno przejela wiekszosc lub całosc obowiazkow domowych - mąz pracuje, ale pewnie nie gotuje, nie pierze, nie sprzata itp. Ona sie zajmuje dzieci, to tez jest praca, i domem.

Gość htfghgfjh
ja za bardzo szanuje mego meza, jego zdrowie i czas aby zmuszac go do harowania jak wol, on nie ma obowiazku narazania swego zycia aby mnie utrzymac i stado dzieci balabym sie ze cos mu sie stanie

Gość htfghgfjh
robi robi tak jak jej maz dzieci maja przepracowanych rodzicow, on tyra 12 godzin a ona sprzata gotuje bawi sie z dziecmi to jest chore

Gość XVBXBXBXKJJK
to co z niego za facet?

Gość mnie tez....
glupia krowa ktorej mąz zarabia 8 tysiakow (ciekawe za co swoją drogą...) żali sie na forum ile to wydala na ksiązki, a co maja poweidziec ludzie ktorzy pracują UCZCIWIE i zarabiają 1500 zl? i tez maja dzieci?

Gość mnie tez....
ludzie uczciwie nikt sie w tym kraju nie dorobi wiec pewnie męzuś tez ladnie kogos naciąga, dorabia sie na kims te 8 tysiecy, ja w cuda nie wierze.

Gość XVBXBXBXKJJK
o kurdę-to jak juz ktos zarabie 8 tys-to na pewno nieuczciwie-hahahahahah

Gość v cdddd
odeszliscie od tematu. nieważne czy zarabiają 100 tys czy 1500 zł ważne że system i ksiązki to zdzierstwo i tu nie chodzi o to że ktoś marudzi bo mu sie nudzi tylko że trzeba sie sprzeciwić takiemu systemowi. politycy tak kradną i mataczą, że szok a wy zamiast coś z tym zrobić wolicie cisnąć sobie...ja sama nie mam dzieci narazie ale nie weim czy w ogole chciałabym mieć w takim kraju. kocham Polske ale rządzący ją rozkradają..gorzej niż w czasach zaboru

Gość v cdddd
to samo ze szkolami - prywatne a państwowe, bogate dzieci mają od razu lepszy start...a w państwowych wiadomo jak jest...straszne, że pieniądze decydują o przyszłosci dziecka a nie jego inteligencja i pracowitość

Gość anna zuzanna
htfghgfj-to "stado dzieci" to tez dzieci mojego męza a nie tylko moje,tak wiec on tez wiedzial na co sie decyduje. I do jasnej cholery,nie chwalę sie ze mąz zarabia 8 tys tylko odpieram atak. Naprawde swiat schodzi na psy bo nawet normalnie juz z ludzmi pogadac nie idzie....Smutne...

Gość mnie tez....
no soryy nigdy nie uwierze ze ktos zarabia 8 tysiakow uczciwie, moi rodzice cale zycie pracują i nawet 1/3 z tego nie mają, po prostu facet tez ladnie kogos okrada i tyle 🖐️ a was okrada MEN każąc kupowac tak drogie książki, wiec w sumie ejst tam jakas sprawieliwosc 🖐️

Gość luniewska267
nom pamiętam jak ja chodziłam do podstawówki, kupowało się zawsze na początku września ksiązki używane od osób ze starszych klas 300tysięcy i po sprawie:P (30zł)

Gość XVBXBXBXKJJK
echchc

Gość luniewska267
zarabia się 8 tys uczciwie mój mąż jako informatyk zarabia 7 tys UCZCIWIE

Gość luniewska267
tzn nie że sie chwale, po prostu da sie tyle zarobić...

Gość AaliyahDanaHaughton
anna zuzanna gratuluje córeczek :) ja mam 2 synów i córke :) moim dzieciom niczego nie brakuje ale tak samo wkurza mnie wydawanie kasy na ksiązki, to jest chore, za naszych czasów moja 5 lat młodsza siostra miała po mnie ksiązki, teraz juz po 2 latach mozna ksiazki po starszym dziecku do śmieci wyrzucić, tu nie chodzi o to ile kto ma kasy, ale te zmiany ksiazek sa chore i to sa zbędnie wydawane pieniądze. A juz wszelkie rekodry bija ksiazki i cwiczenia językowe, cwiczenia 35 zł, ksiazka 35 zł :o a ksiązki sie używanej nie kupi bo w ksiakach sie tez pisze, ktos bije na tym niezła kase a rodzice bula

Gość XVBXBXBXKJJK
acha to jak ktos zarabie 1200 to uczciwie/ a jak zarabie 8 tys to niuczciwie kurcze opatentuj to !